Επιθετικότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Και του δικού μου του βγήκαν πρόσφατα τα άγρια ένστικτα. Καταρχήν όταν βλέπεις ότι είναι σε φάση κυνηγιού, μην πας να τον χαιδέψεις. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που σου επιτίθεται θα αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου (θα του λες ΣΟΥΣ αυστηρά ας πούμε) και θα επιδεικνύεις τη δυσαρέσκειά σου με όλο το σώμα (θα αποτραβιέσαι απότομα). Τέλος, βρες ένα λούτρινο στο μέγεθός του και οδήγησε τις επιθέσεις του εκεί (έχει πλάκα, εγώ κάνω μάχες, Γάτος εναντίον αρκούδου, όπως κάναμε όταν ήμασταν πέντε!). =)

Κατόπιν προσεκτικής παρατήρησης και πειραματισμού, μπορώ να πω ότι "ΦΥΣΗΜΑ+ΟΧΙ" είναι περισσότερο αποτελεσματικό από τον τόνο της φωνής σκέτο. =D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δαγκώνει συνέχεια

Καλημέρα είμαστε νέα μέλη ......
Βρήκαμε στο πάρκο ένα γατάκι 2 μιση μηνών ....νομίσαμε οτι ήταν αγόρι και το ονομάσαμε Άρη..ο κτηνίατρος που το εμβολίασε ανακάλυψε ότι είναι κορίτσι......πόσο ευκολο είναι να συνηθίσει ένα νέο όνομα?Επίσης έχει το κακό συνήθειο να δαγκώνει δίχως ΕΛΕΟΣ!!!!!Της βάζουμε δυνατές φωνές και δεν χαμπαριάζει τπτ συνεχίζει ακάθεκτη.....Μπορεί να εχει φάει του σκασμού και μόλις μας δει να τρώμε νιαουριζει σαν τρελή κι αν δεν της βάλουμε ενα κομματι απο αυτό που τρώμε δεν σταματάει....για μπανιο δεν το συζητω....γίνεται μάχη....Δωστε μας καποιες απαντήσεις για ολα τα παραπάνω αν είναι δυνατόν
Ευχαριστούμε πολύ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και ο δικος μου ηταν ετσι. το μονο που εκανα οταν παιζαμε και το παρακανε με το δαγκωμα ηταν να του λεω ενα δυνατο ''οχι'' και να φευγω απο το παιχνιδι.πηρε καιρο αλλα απεδωσε. απλα ειχα στο μιαλο μου να το κανω συνεχεια γιατι μια φορα να μην το εκανα ξαναεπερνε θαρος...χε...ειδαλως υπομονη μνεχρι να μεγαλωσει!:P

επισης νομιζω οτι οι γατες ειναι ιδιαιτερα ευεσθητεσ στο μπανιο.δεν πρεπει να τις μπανιαρουμε γιατι κριονουν πολυ ευκολα εκτος και ειναι μεγαλη αναγκη( αν πχ εχει λερωθει με κατι που θα της κανει κακο αν το γλιψει) -μπορεις να την καθαριζεις με ενα βρεγμενο πανακι -χωρις να την μουλιαζεισ!:)

δεν ξερω να στο βγαλω αμεσως, αλλα μπες να διαβασεις στα αρθρα,εχει ενα σχετικο κειμενο!

Το να δαγκώνει ένα γατάκι αυτής της ηλικίας είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, λογικά το δάγκωμα θα ελαττωθεί καθώς το γατάκι μεγαλώνει και ηρεμεί. Καλό θα είναι όμως να μάθει από τώρα ότι υπάρχουν κάποια όρια στο παιχνίδι. Διάβασε το σχετικό άρθρο (και τα σχόλια που το ακολουθούν), εδώ.
Όσο για το μπάνιο, συμφωνώ με την agg99, αν το γατάκι δεν έχει λερωθεί πάρα πολύ (ή με κάτι επικίνδυνο, που δεν κάνει να το γλείψει μόνο του), τότε το μπάνιο είναι περιττό. Οι γάτες δεν είναι σαν τους σκύλους, καταφέρνουν να καθαρίζονται μόνες τους μια χαρά. Δες ωστόσο κάποιες οδηγίες σ' αυτό το άρθρο.

Καλημέρα είμαστε νέα μέλη ......
Βρήκαμε στο πάρκο ένα γατάκι 2 μιση μηνών ....νομίσαμε οτι ήταν αγόρι και το ονομάσαμε Άρη..ο κτηνίατρος που το εμβολίασε ανακάλυψε ότι είναι κορίτσι......πόσο ευκολο είναι να συνηθίσει ένα νέο όνομα?Επίσης έχει το κακό συνήθειο να δαγκώνει δίχως ΕΛΕΟΣ!!!!!Της βάζουμε δυνατές φωνές και δεν χαμπαριάζει τπτ συνεχίζει ακάθεκτη.....Μπορεί να εχει φάει του σκασμού και μόλις μας δει να τρώμε νιαουριζει σαν τρελή κι αν δεν της βάλουμε ενα κομματι απο αυτό που τρώμε δεν σταματάει....για μπανιο δεν το συζητω....γίνεται μάχη....Δωστε μας καποιες απαντήσεις για ολα τα παραπάνω αν είναι δυνατόν
Ευχαριστούμε πολύ:)

Καλωσηρθατε στον γατοκοσμο του mycat.:)
Το δαγκωμα ειναι προσφιλη συνηθεια ολων των μικρων.Μπορειτε με σταθερη και αποφασιστικη φωνη να του λετε δυνατα ΟΧΙ η ΜΗ.Μπορειτε ακομη να το φυσηξετε στην μουσουδιτσα,ειναι κατι που δεν τους αρεσει και μπορει να το συνδυασει με το δαγκωμα.Θελει ομως επιμονη και υπομονη,καθε φορα που παει να δαγκωσει,σιγα-σιγα, μπορει να τα καταφερετε να αποβαλει αυτη την συνηθεια.:)
Οσο για το ονομα,μην ανησυχειτε σιγα μην προλαβε αμεσως να συνηθισει
το πρωτο ονομα που του δωσατε.Οι γατες δεν ειναι σαν τους σκυλους,θελει αρκετη προσπαθεια και χρονο να μαθουν να ακουν στο ονομα τους.Νομιζω οτι ειναι καιρος να του δωσετε ενα πιο κοριτσιστικο ονομα.;):lol:Και αν θελετε βοηθεια υπαρχει ενα ολοκληρο φορουμ να προτινει ιδεες.:D

εκτός από τα μαλωματάκια, κάτι αρκετά αποτελεσματικό είναι να βρεις το "κουμπί" του σε κάποιο παιχνιδάκι.εμένα για παράδειγμα ο Γκλεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε έναν μικρό λούτρινο πιγκουίνο. Μιλάμε για τρέλα, όχι αστεία, μπορεί να παίζει μαζί του, να τον δαγκώνει, να τον σέρνει και να τον κηνυγάει για ώρες.Έτσι και εγώ έδεσα και ένα σχοινάκι στο πόδι του πιγκουίνου για να κάνω πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι του και μερικές φορές το δένω στον αστράγαλό μου και τρέχω μες στο σπίτι σαν την τρελή:lol: και από πίσω ο Γκλεν με τον έρωτα για τον πιγκουίνο. Κάθε φορά που πάει να με δαγκώσει στο χέρι ή στο πόδι δεν κουνιέμαι, του πετάω τον πιγκουίνο και ασχολείται με τις ώρες:cool: και αν επιμείνει του φυσάω τη μουσούδα:redface:
για δοκίμασε και εσύ τίποτα τέτοιο, θα ησυχάσουν τα άκρα σου!:cool:

Exει και η δικια μας ερωτα με μια λουτρινη αραχνη ...της εχει βγαλει τα ματια ,μα νομιζω πως αυτο το γατι ειναι περιπτωση δεν πρεπει να υπαρχει αλλο τετοιο ....δε χαμπαριαζει τπτ το μαλωνουμε και παιρνει φορα κ μας ορμαει:lol: δε χαμπαριαζει ουτε απο φυσηματα στη μουρη ουτε απο φωνες ουτε απο αουουουτς!Ειναι αγριμι !!!!!Εμεις δεν εχουμε γατα τιγρη εχουμε!!!!!!Μολις ξυπναμε το πρωι ολοι παρεα ειναι μια γλυκα καθεται και θελει χαδια , μας κοιταει μες τα ματια κ πανω που λεμε να μωρε το κακομοιρο ηρεμισε μας σκαει κατι δαγκωνιες που ξυπναμε την πολυκατοικια απο τις φωνες!!!!Δεν εχει πολλα δοντια κ μας σακατευει οταν βγουν τα υπολοιπα τι θα γινει.....:hmm:Αυτα δεν ειναι δοντια ειναι λεπιδες:lol:
Τωρα τελευταια εχει βρει κ καινουριο μερος να κοιμαται...πανω στην τραπεζαρια αγκαλια με το modem που βραζει :hmm::hmm::hmm:Νομιζω πως χρειαζεται ψυχιατρο:P:P:lol:

:blink:Ααααα σημερα μαλλον θα ερθει το νεο γατακι σπιτι .....θα το τρελανει το ερμο θα αποκτησει ψυχολογικα απο την πρωτη μερα:/::P

:blink:Ααααα σημερα μαλλον θα ερθει το νεο γατακι σπιτι .....θα το τρελανει το ερμο θα αποκτησει ψυχολογικα απο την πρωτη μερα:/::P

το πολύ πολύ να το βάλει και αυτό στο κόλπο και να ζαλίζουν το ένα το άλλο:lol: οπότε πάλι ήσυχα μένουν τα ανθρώπινα χέρια-πόδια

Σκεφτήκατε να το μαλώσετε; Εγώ το δικό μου το αγρίμι το βάζω τιμωρία στη γατοφόρο του κ μετά στεναχωριέται για λίγο. Τις προάλλες επειδή μας είχε ταράξει στη γρατσουνιά και στο δάγκωμα - είχε λυσσάξει λέμε- όταν ανέβαινε στον καναπέ τον κατεβάζαμε χωρίς να τον πιέζουμε στηξν κοιλίτσα κάτω συνέχεια. Αυτό έγινε γύρω στις 15 φορές. Μετά ο Γκλεν καθόταν στεναχωρημένος με γυρισμένη την πλάτη :/: αλλά μετά απο λίγο ήρθε και κοιμήθηκε ήσυχος στην αγκαλίτσα μου:redface: από τότε μείωσε τη δύναμη στο δάγκωμα αν και ξέρω κι άλλο ένα κολπάκι για να μην δαγκώνει. Το αγκαλιάζεις απαλά και ανοίγεις το στόμα σου να δει τις δοντάρες σου. Πάντα φοβούνται. Ο Γκλεν σταματάει αμέσως όταν το κάνω αυτό

Σκεφτήκατε να το μαλώσετε; Εγώ το δικό μου το αγρίμι το βάζω τιμωρία στη γατοφόρο του κ μετά στεναχωριέται για λίγο.

Η δικιά μου χτυπιέται σαν τρελή στην γατοφόρο και κλαίει όλη την ώρα. Νευρίασα σήμερα γιατί παίζαμε και με δαγκωνε συνεχώς (φύσημα και όχι δεν έπιανε) και όταν πήδηξε στο πρόσωπό μου με νύχια και με δόντια την έχωσα μέσα. Δεν αντεξα όμως και την έβγαλα μετα απο τρία λεπτά κλαμα και κακό :(

Ποιές δοντάρες να της δειξω???δεν πιάνει αυτή δεν καταλαβαίνει τπτ παλι καλα που ασχολείται με το μικρο κ δεν δαγκωνει όσο πριν:lol: ....το μικρό παλι το λυπάμαι με την τρελή που εμπλεξε...Θα δοκιμασω και την τιμωρία στη γατοφόρο και θα σας πω τα αποτελέσματα

Κυνήγι...ποδιών!!!

Ως νέα γατομανούλα έχω την απορία για πόσο ακόμα ο γατούλης μου (2 μηνών) θα συνεχίσει να κυνηγάει τα πόδια μου...
Καμιά φορά δαγκώνει κιόλας.
Το μόνο που με φοβίζει είναι να μην το χτυπήσω άθελά μου έτσι όπως μπλέκεται στα πόδια μου.
Για πόσο καόμη τα πόδια μου θα είναι ένα ακόμη παιχνιδάκι του????

Ως νέα γατομανούλα έχω την απορία για πόσο ακόμα ο γατούλης μου (2 μηνών) θα συνεχίσει να κυνηγάει τα πόδια μου...
Καμιά φορά δαγκώνει κιόλας.
Το μόνο που με φοβίζει είναι να μην το χτυπήσω άθελά μου έτσι όπως μπλέκεται στα πόδια μου.
Για πόσο καόμη τα πόδια μου θα είναι ένα ακόμη παιχνιδάκι του????
Πάρα πολλές γατες έχουν αυτο το παιχνίδι... Και ο δικος μου το έκανε απο μικρός αυτο... Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ειναι 8 χρονών και δεν το έχει σταματήσει ακόμα..:) Βεβαια το κάνει πολυ πιο σπάνια απο παλια... Αλλα εντάξει το συνήθησα κιολας οποτε αμα καποια στιγμη μπλεχτει ανάμεσα στα πόδια μου σταματάω για να μην χτυπήσει...:happy: Πιστεύω όμως πως θα ηρεμήσει.. Ο δικος μου σταμάτησε να το κανει οταν έγινε 1-1,5 έτους...

καλό θα ήταν να τον αποθαρρύνεις όταν αρχίζει να σε δαγκώνει σε πόδια ή χέρια και να στρέφεις την προσοχή του στα παιχνίδια του. Το κάνει για να πάιξει αλλά αν συνεχίσει να το κάνει και όταν ειναι 4-5 κιλά δεν θα είναι εξίσου ευχάριστο...

Παιδιά, τι λέτε τώρα, υπάρχει καλύτερη γυμναστική γάμπας από το να σέρνεις ένα γάταρο έξι κιλά σ' όλο το σπίτι; Άσε που ξεσκονίζει κιόλας, απαπα, εγώ δεν τον αποθαρρύνω :lol:
Σοβαρά τώρα, κι ο δικός μου είναι σχεδόν ενός έτους και δεν έχει σταματήσει να το κάνει. Πιστεύω ότι είναι κομμάτι της συμπεριφοράς της γάτας και πολύ δύσκολα θα αποθαρρυνθεί από το να το κάνει. Εξάλλου, γάτες θέλουμε, όχι λούτρινα ;)

Αν το γατάκι έχει μεγαλώσει μόνο του, ναι, είναι φυσιολογικό γιατί είμαστε οι μοναδικοί σύντροφοί του στο παιχνίδι. Αλλά δεν μαθαίνουν όλα από μόνα τους να βάζουν όριο στον εαυτό τους όταν δαγκώνουν ή γρατζουνάνε για να παίξουν. Για αυτο ειναι καλό να μην ενθαρρύνονται τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί κάλιστα να παίξει μια χαρά και με τα παιχνίδια του.

Ενήλικο ζώο που έχει μεγαλώσει στο δρόμο ας πούμε δεν παίζει συνήθως με τον τρόπο αυτό.

Οποτε, οπως είπα αν έχεις ένα ζώο 5 κιλών με δόντια και νύχια να αντιμετωπίζει το πόδι σου όπως το λιοντάρι την αντιλόπη δεν είναι κάτι πολύ ευχάριστο. :) Βέβαια, όλα αυτά θέμα γούστου είναι, ο καθένας βρίσκει τις ισορροπίες του με το ζώο του.

Βέβαια, όλα αυτά θέμα γούστου είναι, ο καθένας βρίσκει τις ισορροπίες του με το ζώο του.
Κοίταξε, Βιβή μου, κι εμένα δεν θα με χαλούσε καθόλου αν δεν το έκανε αυτό ο Πρέστο... απλώς κάτι πρέπει να πω για να δικαιολογήσω ΚΑΙ αυτή τη συμπεριφορά :lol:

Ε, ναι, εννοείται, το γατο-παιδί μας πάντα τέλειο είναι και δικαιολογημένο, δεν το συζητώ! Δεν πάει να τρώει πόδια, καναπάδες και γλάστρες και να γκρεμίζει το σπίτι! :D

Πέρα από τα αστεία όμως, το παιχνίδι είναι απόλυτα φυσιολογικό και παραδεκτό, και με τα χέρια και με τα πόδια μας. Αλλά με προσοχή και μέτρο, αν δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα στο μελλον.

Και εγώ τα μελλοντικά προβλήματα 8έλω να αποφύγω...Τώρα καλά είναι τα δοντάκια του μικρά...ορισμένες φορέσ με γαργαλάει κιόλας όταν με δαγκώνει....Αλλά σε 4 μηνες που θα αλλάξει δοντάκια τι θα γίνει;;;

Φυσικά, όταν με δαγκώνει και πονάει λέω ΜΗ και το φυσάω στη μυτούλα(...όσο μικρά και αν είναι τρυπάνε .....) και το αποθαρρύνω παίζοντασ με τα παιχνιδάκια του και πηγαίνοντάς το στο ονοχοδρόμιο...

Αχ τι να τον κανω που του έχω τρελή αδυναμία.......:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back