η 5,5 μηνών γάτα μου έχει εμφανίσει ένα πρήξιμο στις 2 κάτω (προς την ουρά) θηλές. Οι ρώγες δε φαίνονται ερεθισμένες/πρησμένες, αλλά στο σημείο εσωτερικά του δέρματος μπορώ να πιάσω κάτι σαν μικρό μπαλάκι, σα να έχει υγρό ή κάτι τέτοιο.
Χθες και προχθές έβγαλε τους καινούργιους της κυνόδοντες (βρήκα τους παλιούς) - το αναφέρω χωρίς να ξέρω αν έχει σχέση.
Οίστρο δεν έχει εκδηλώσει ακόμη.
Μήπως ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Αν πέσει ψυχολογικά, δεν τρώει, ή αλλάξει διάθεση..καλό είναι να την πήγαινες στον γιατρό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όπως και να'χει όμως, μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ένα τρίτο γατάκι που είχαμε πάρει πριν ένα μήνα περίπου και ήταν πολύ μικράκι (1 μήνα το πολύ) τη βύζαινε. Προφανώς και δεν έτρωγε κάτι, απλώς πήγαινε και έκανε "ζυμαράκια" γύρω από τις θηλές της και ρουφούσε.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανό να της προξενήσει μαστίτιδα.
Η διάθεσή της είναι κανονική, δε δείχνει να πονάει και από όρεξη μια χαρά!
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι....
Ευχαριστώ πάντως.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιστεύω ότι θα είναι το δεύτερο!
Ευχαριστώ πολύ όπως και να'χει
JohnDVM
Διάσημο μέλος

MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας,
η 3.5 μηνών γατούλα μου έχει εμφανίσει ένα πρήξιμο στις θηλές της (σχεδόν σε όλες από όσο έχω παρατηρήσει) . Οι ρώγες δε φαίνονται ερεθισμένες/ πρησμένες, αλλά εσωτερικά του δέρματος μπορώ να πιάσω κάτι σαν μικρό μπαλάκι......το έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες....Να σημειώσω πως δεν βγαίνει έξω,είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και γενικά δεν έχει επαφή με άλλα γατάκια η άλλα ζωάκια.....

Να σημειώσω πως η γατούλα μου δεν έχει χάσει την όρεξη της και ολο παιζει ζουζουνίζει χοροπηδάει,τρώει κανονικότατα και δεν δείχνει κάποιο σημάδι πόνου....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Πιθανότατα συμβαίνει λόγω ορμονών. Το σωστό είναι όμως να τη δει και κάποιος κτηνίατρος για να δώσει την επιστημονική του διάγνωση και να σου πει τι να κάνεις περαιτέρω..![]()
εννειται πως θα παω σε κτηνιατρο αν και αυτος που εχουμε εδω ειναι ολιγων τι μαλακας.....απλα θελω να εχω καποια πραγματα στο νου πριν παω.....
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όπως και να'ναι, θέλει παρακολούθηση. Όχι οτι είναι κάτι "κακό", γιατί η ηλικία της γατούλας δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο, αλλά καλό είναι αν
γίνεται, να πάρεις δυο και τρείς γνώμες από ειδικούς. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, το πολύ-πολύ να ζητηθεί βιοψία, όπου θα δώσει και την
οριστική απάντηση στο πρόβλημα. Περαστικά να είναι εύχομαι

Μπορείς επίσης να γράψεις κι εδώ στο γιατρό του σάϊτ, στο θέμα "Γιατρέ αρρώστησε?"για να πάρεις μια πρώτη και υπεύθυνη γνώμη.
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
μωρε αμα ημουν αθηνα θα ετρεχα στον γιατρο μου και θα ηταν μια χαρα ολα.....αλλα ειμαι επαρχια τωρα (φοιτητρια) και ο μοναδικος γιατρος που γνωριζω ειναι πολυ βλακας.....και κοιταει την τσεπη σου.....μου εχει κανει απιστευτα ασχημη εντυπωση......οποτε το φοβαμε πως δεν θα μου την προσεξει .....θα κανω αυτο που μου ειπες κιολας να παρω και αλλη γνωμη αμα βρω καποιον αλλον γιατρο.....αντε να δουμε...ευχαριστω πολυ.....
Δοκίμασε έστω για μια φορά να πας σ'αυτόν τον "βλάκα" που λες, έτσι για να πάρεις μια γνώμη και μετά, αν δεν σε ικανοποιήσει η άποψή του, τι να πω... ίσως στην έσχατη περίπτωση να μην αποκλείσεις κάποιο διάλειμα (όταν δεν θα'χεις
φόρτο μαθημάτων ή εξετάσεις) να έρθεις στην Αθήνα παρέα με τη γατούλα να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο της προκοπής.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε.

MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Δοκίμασε έστω για μια φορά να πας σ'αυτόν τον "βλάκα" που λες, έτσι για να πάρεις μια γνώμη και μετά, αν δεν σε ικανοποιήσει η άποψή του, τι να πω... ίσως στην έσχατη περίπτωση να μην αποκλείσεις κάποιο διάλειμα (όταν δεν θα'χεις
φόρτο μαθημάτων ή εξετάσεις) να έρθεις στην Αθήνα παρέα με τη γατούλα να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο της προκοπής.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε.![]()
μιλαω για τον συγκεκριμενο "κυριο" με αυτον τον χαρακτηρισμο,για πολλους λογους..... θα σου πω εναν για να καταλαβεις..... ενα απο τα πρωτα πραγματα που μου ειπε μολις μπηκα στο ιατρειο του με την μικρη οταν την ειχα βρει ηταν πως δεν συμπαθει τις γατες...και το ασχημο ειναι ππως το εδειξε κιολας με τον τροπο που την επιανε και την εβλεπε.....το μαναρακι μου δεν κλαιει ποτε δεν παραπονιεται ποτε και και ειναι απο τα πιο κοινωνικα γατακια που εχω δει....μονο με αυτον εκλαιγε και ειχε εκνευριστει τοσο πολυ που ουτε να το πιστεψω δεν μπορουσα.....τεσπα.......αναγκαστηκα θα παρω την γνωμη του....και βλεπω....
Επιπλέον να πω, πως εκεί που καταλήγω μάλλον, είναι πως ο δικός μου κτηνίατρος είναι τελικά ο καλύτερος της περιοχής κι έχει τέτοιο όνομα διότι είναι πολύ δυνατός στη χειρουργική, έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Το έχω ακούσει από πολλές μεριές αλλά και από ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του. Οι πελάτες του δεν τον αλλάζουν νομίζω. Κι εγώ με αυτή την ιστορία σκέφτηκα να πάω αλλού αλλά μου εμπνέει εμπιστοσύνη με κάποιον τρόπο. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως στην παθολογία τον βρίσκω πιο "χαλαρό". Είναι από αυτούς τους γιατρούς που λένε πως "αν είναι καλά φαίνεται. Μην πανικοβάλλεσαι". Κάπως έτσι για να σου δώσω να καταλάβεις.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Περίμενα πώς και πώς να απαντήσεις σ' αυτό το θέμα για να δούμε τα νέα της Μισιρλούς! Αναρωτιόμουν κι εγώ αν πήρατε τελικά δείγμα και τι έγινε. Καλά έκανες μωρέ και επέμεινες, το πιθανότερο είναι να μην είναι τίποτα αφού το είπε και ο γιατρός, αλλά όπως είπες κι εσύ αφενός να το βγάλετε απ' το μυαλό σας και αφετέρου αφού ήταν που ήταν ναρκωμένη, ας το παίρνατε τώρα, μη χρειαζόταν αργότερα να το πάρετε χτύπα ξύλο και την ξαναναρκώνατε την καημένη. Να μας πεις τι έγινε μόλις πάρεις τα αποτελέσματα, αν φυσικά θέλεις, έχω μια αγωνία οφείλω να ομολογήσω. Πολλά περιαστικά, όντως δε θα είναι τίποτα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φωτεινη μου ηθελα να σου πω γι' αυτο που γραφεις για να μην εχεις αγωνια. Δεν χρειαζεται να γινει κανενα θαυμα, το δειγμα διατηρειται μια χαρα στο ψυγειο για καποιες μερες, υπαρχει μαλιστα μεγαλη πιθανοτητα να το εχουν ηδη μονιμοποιησει για να το κοιταξουν οταν θα εχουν τον χρονο. Οταν μονιμοποιηθει διατηρειται απεριοριστα.μεγαλοδύναμη φορμόλη κάνε το θαύμα σου και διατήρησε το δείγμα ώστε να μην είναι άχρηστο ως τότε...

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
μιλαω για τον συγκεκριμενο "κυριο" με αυτον τον χαρακτηρισμο,για πολλους λογους..... θα σου πω εναν για να καταλαβεις..... ενα απο τα πρωτα πραγματα που μου ειπε μολις μπηκα στο ιατρειο του με την μικρη οταν την ειχα βρει ηταν πως δεν συμπαθει τις γατες...και το ασχημο ειναι ππως το εδειξε κιολας με τον τροπο που την επιανε και την εβλεπε.....το μαναρακι μου δεν κλαιει ποτε δεν παραπονιεται ποτε και και ειναι απο τα πιο κοινωνικα γατακια που εχω δει....μονο με αυτον εκλαιγε και ειχε εκνευριστει τοσο πολυ που ουτε να το πιστεψω δεν μπορουσα.....τεσπα.......αναγκαστηκα θα παρω την γνωμη του....και βλεπω....
Πιστεύω να σε καθησύχασαν και τα κορίτσια εδώ, Φωτεινή (αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τη γατούλα της) και Βάσω
(εδώ μιλάει η.. πείρα στα γατικά θέματα) και να μην ανησυχείς.
Το θέμα αυτό θα βρει τη λύση του και δεν νομίζω να έχει προβλήματα από αυτό τουλάχιστον στο μέλλον η γατούλα σου, να'ναι καλά το ζουζούνι σου

Το θέμα όμως του κτηνιάτρου, πραγματικά με έκανες και τον αντιπάθησα πριν τον δω. Δεν μ'ενδιαφέρει αν είναι και κατά πόσο καλός επιστήμονας, σαν άνθρωπο(και , γιατί όχι, σαν επαγγελματία) του βάζω 0 ή και μείον.
'Ακου δήλωση "δεν συμπαθώ τις γάτες"!!!

Το ξέρω είναι κομάτι δύσκολο, προσπάθησε όμως κορίτσι μου και άλλαξέ τον! Για το καλό το δικό σου, αλλά περισσότερο,
της γατούλας σου!
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Kαλημέρα Μαρία και καλή χρονιά με υγεία! Λοιπόν, κι εγώ με τη δική μου έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, έπιασα αυτά τα "γρομπαλάκια" όταν ήταν 4 μηνών περίπου για πρώτη φορά. Ο κτηνίατρος τότε μου είπε πως είναι μάλλον λιπωματάκια, να μην ανησυχώ και να μην της δώσουμε κάτι για να μην την επιβαρύνουμε, αλλά να την παρακολουθούμε για να παρατηρήσουμε αν μεγαλώνουν κλπ. Μέσα σε 15-20 μέρες περίπου τα γρομπαλάκια που ήδη είχε μεγάλωσαν πολύ και έβγαλε κι άλλα. Πήγαμε τότε στον κτηνίατρο ξανά ο οποίος αφού την ψηλάφθ\ισε και πάλι και είδε πως βγάζει κι άλλα είπε πως κάτι πρέπει να κάνουμε. Πήραμε αντιβίωση synulox 50mg για 8,5 μέρες (από 7 μέχρι 10 μας είχε πει, όσο περισσότερο) και αν δεν έπιανε αυτό τότε μαζί με τη στείρωση θα κάναμε βιοψία. Η αντιβίωση δεν έφερνε αποτέλεσμα, δεν τη βοηθούσε καθόλου. Εφόσον σταματήσαμε να της δίνουμε, τότε πλέον ξαφνικά άρχισαν να ξεφουσκώνουν αυτά. Ξαναπάμε στο γιατρό για να τη δει και να κλείσουμε και ραντεβού για τη στείρωση. Έλειπε εκείνη τη μέρα ο ίδιος και ήταν μια νέα κτηνίατρος που τον αντικαθιστά (πολύ δυνατή θα έλεγα, λατρεύει τη δουλειά της και αναζητά το καλύτερο, φυσικά της λείπει η εμπειρία που έχει ο άλλος γιατρός). Η ίδια αφού την εξέτασε μας μίλησε για ένα άλλο ενδεχόμενο: κυστική υπερπλασία. Είναι κάτι ορμονικό που συμβαίνει σε νεαρές γατούλες, κυρίως στην ηλικία των 5 μηνών. Βέβαια τόσο η δική μου όσο κι η δική σου ήταν τουλάχιστον 1 μήνα μικρότερες όταν πρωτοεμφανίστηκε. Παρ' όλα αυτά κι ο γιατρός εδώ του φόρουμ δε μου είχε αποκλείσει αρχικά πως θα μπορούσε να είναι ορμονοεξαρτώμενο. Μιλάει τηλεφωνικά και με τον γιατρό και κλείνουμε ραντεβού για τη στείρωση, εφόσον θα κάναμε τη βιοψία θα μαθαίναμε περί τίνος πρόκειται. Πάμε την Τρίτη λοιπόν για τη στείρωση, είναι μέσα ο γιατρός, η κοπέλα κι ένας δικός μου φίλος κτηνίατρος, κι αυτός μόλις αποφοίτησε. Ο τελευταίος μάλιστα μου έλεγε πως αφού μίκρυναν, μην ανησυχείς, αν ήταν κάτι κακό δε θα είχαν μικρύνει. Εν πάση περιπτώσει προχωράμε στη στείρωση και σε κάποια φάση ρωτάω τον φίλο μου αν πήραν δείγμα και μου λέει όχι, ήταν μακριά από την τομή και δεν το κρίναμε απαραίτητο. Μιλάω με τον γιατρό και μου λέει δεν το θεωρώ απαραίτητο ειλικρινά να κάνουμε βιοψία, αφού μίκρυναν τόσο (ίσως να ήταν και πιο μικρά από όταν τα πρωτοεντόπισα). Στο τέλος με δική μου πίεση πήραμε δείγμα (ο γιατρός μου το επαναλάμβανε πως δεν το κρίνω απαραίτητο και το κάνω για 'σένα) αλλά εγώ σκεφτόμουν, πως τη ναρκώσαμε που τη ναρκώσαμε ας τελειώνουμε, μη χρειαστει στο μέλλον να τη ναρκώνουμε και πάλι. Βιοψία ακόμη δεν έγινε, επιλέξαμε να την κάνουμε στις κλίνικές του ΑΠΘ, θα μεσολαβήσει ο φίλος μου για να γίνουν δωρεάν (διότι το κόστος είναι περίπου 80€ από ότι υπολόγιζαν). Η βιοψία λοιπόν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (μεγαλοδύναμη φορμόλη κάνε το θαύμα σου και διατήρησε το δείγμα ώστε να μην είναι άχρηστο ως τότε...). Αυτά είχα να σου πω. Δεν ξέρω αν σε καθησύχασα ή αν σε μπέρδεψα, κι εμείς δεν έχουμε καταλάβει τι είναι ακόμη, αλλά μάλλον δεν πρόκειται για κάτι κακό. Όπως λες κι εσύ η γατούλα μου δεν πονούσε στο ελάχιστο, δεν είχε ενόχληση, μόνη μου τα εντόπισα. Πάντως αν δεν την πας μέχρι τη Δευτέρα πιστεύω να έχω κάτι νεότερο να σου πω. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου να με διαβάσεις! Και καλά μας ξεμπερδέματα! (Δεν ανησυχώ, θα είναι καλά!)
Επιπλέον να πω, πως εκεί που καταλήγω μάλλον, είναι πως ο δικός μου κτηνίατρος είναι τελικά ο καλύτερος της περιοχής κι έχει τέτοιο όνομα διότι είναι πολύ δυνατός στη χειρουργική, έχει κάνει απίστευτα πράγματα. Το έχω ακούσει από πολλές μεριές αλλά και από ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του. Οι πελάτες του δεν τον αλλάζουν νομίζω. Κι εγώ με αυτή την ιστορία σκέφτηκα να πάω αλλού αλλά μου εμπνέει εμπιστοσύνη με κάποιον τρόπο. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως στην παθολογία τον βρίσκω πιο "χαλαρό". Είναι από αυτούς τους γιατρούς που λένε πως "αν είναι καλά φαίνεται. Μην πανικοβάλλεσαι". Κάπως έτσι για να σου δώσω να καταλάβεις.
λοιπον ευχαριστω πολυ για την παραθεση σου.........νομιζω με καθυσηχασες λιγακι.......θα δειξει....θα την εχω συνεχως σε παρακολουθηση......με το καλο να βγουν οι εξετασεις σας και να εισαι σιγουρη πως δεν ειναι τιποτα.....σε παρακαλω να μου στειλεις οταν εχεις χρονο ,τι εδειξαν.....γενικα ειμαι λιγακι υστερικη γατομαμα,και αγχωνομαι με το παραμικρο αλλα οσο την βλεπω και ειναι καλα συγκρατω τον εαυτο μου.....οασχετο ο γιατρος σου που λες σε ποια περιοχη βρισκεται?
Εννοείται μόλις έχω νεότερα θα ενημερώσω άπαντες ενδιαφερόμενους και άλλωστε όλοι εδώ μέσα είμαστε λίγο-πολύ υστερικοί γατογονείς! Ο γιατρός μου βρίσκεται στη Χαλκιδική. Εκεί στην Άρτα μόνο ένας υπάρχει; Δεν καταφέρνεις να την πας στην Πρέβεζα ή στα Γιάννενα με κανένα λεωφορείο; Θα έχει περισσότερους γιατρούς εκεί δεν μπορεί....
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύω να σε καθησύχασαν και τα κορίτσια εδώ, Φωτεινή (αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τη γατούλα της) και Βάσω
(εδώ μιλάει η.. πείρα στα γατικά θέματα) και να μην ανησυχείς.
Το θέμα αυτό θα βρει τη λύση του και δεν νομίζω να έχει προβλήματα από αυτό τουλάχιστον στο μέλλον η γατούλα σου, να'ναι καλά το ζουζούνι σου
Το θέμα όμως του κτηνιάτρου, πραγματικά με έκανες και τον αντιπάθησα πριν τον δω. Δεν μ'ενδιαφέρει αν είναι και κατά πόσο καλός επιστήμονας, σαν άνθρωπο(και , γιατί όχι, σαν επαγγελματία) του βάζω 0 ή και μείον.
'Ακου δήλωση "δεν συμπαθώ τις γάτες"!!!
Το ξέρω είναι κομάτι δύσκολο, προσπάθησε όμως κορίτσι μου και άλλαξέ τον! Για το καλό το δικό σου, αλλά περισσότερο,
της γατούλας σου!
δεν ξερω τι να κανω πραγματικα γιατι χτυπα ξυλο αμα συμβει τιποτα σοβαρο και αναγκαστω να παω σε αυτον?......και δεν τον εμπιστευομαι πως θα μου προσεξει το μωρακι μου.....δεν ξερω πραγματικα αλλα θα το ψαξω παρα πολυ...καλα που εχω καλο γιατρο στην αθηνα.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool