mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Να είσαι καλάΘα ήταν κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία
Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.
![]()
Έτσι ακριβώς..Τίποτα!Να μην με ευχαριστείς..

Καλό μας ξημέρωμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αν το γατάκι σου δεν βγαίνει έξω, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα νομίζω, ακόμη κι αν παρουσιάστηκαν πρόσφατα κρούσματα στην Ελλάδα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η νοοτροπία του δεν κάνω το εμβόλιο γιατί είναι βαρύ απ'ότι λένε-ακούγετε-έχουμε διαβάσει και εμπεριέχει τον κίνδυνο κάποιων παρενεργειών και αφού η γάτα μου δεν έρχεται σε επαφή με άλλες δεν υπάρχει περίπτωση άρα είναι κάτι επιπλέον το περιττό, ίσως μας οδήγησαν - δε μπορώ να ξέρω σε τι ποσοστό - στην επανεμφανισή της.
Ο δικός μου εμβολιάστηκε ( όπως εμβολίαζα κάθε χρόνο τον σκύλο μου, κάποτε ) χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν ζεί έξω, δεν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες και νιώθω πως του θωράκισα τον οργανισμό απο έναν ύπουλο εχθρό που όταν θα χτυπήσει τη πόρτα θα το κάνει απροειδοποίητα.
farfa
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, στο φλέγον ζήτημα! Ξεκίνησα στη γατούλα μου από 3 μηνών το 3πλό, που έκανε τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Την τρίτη δόση του Δεκεμβρίου την έχασα και σήμερα που πήγα σε έναν άλλο κτηνίατρο μου είπε ότι εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής, τα εμβόλια αυτα "χαθηκαν", και θα πρέπει να τα αρχίσουμε ξανά. Έτσι μου έκανε ένα 4πλό σήμερα και δεδομένου ότι η Σιμόν είναι πλέον 5 μηνών, της χρειάζεται άλλη μία επανάληψη σε 20 μέρες.
Συνολικά δηλαδή 4 εμβόλια.
Δεν είναι υπερβολή? Όντως αν μεσολαβήσει μια καθυστέρηση πάνε στράφι οι προηγούμενες δόσεις?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη μου δυστυχως ετσι ακριβως ειναι. Την επαθα κι εγω με ενα γατουλη που φιλοξενω, ηταν αρρωστουλης και δεν εκανε να τον εμβολιασουμε αρρωστο και τωρα μου ειπε και εμενα η κτηνιατρος πως θα πρεπει να γινουν απο τη αρχη.
farfa
Νεοφερμένο μέλος
Αχααα! Ώστε είχε δίκιο λοιπόν (για καλό της)! Δεν ήξερα πως ήταν έτσι τα πράγματα, δε μου είχε ξανασυμβεί μ'άλλο γατούλη.
Σ'ευχαριστούμε και οι δύο πολύ για την απάντηση
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάντως ρε παιδιά, εμείς κάναμε 2 δόσεις: ένα τριπλό τον Σεπτέμβριο, ένα τετραπλό τον Οκτώβριο και δε μας μίλησε για άλλη επανάληψη (του χρόνου τώρα). Συζητώντας με νέο γιατρό-φίλο, μου είπε πως πράγματι δε χρειάζεται. Δεν ξέρω κιόλας. Απλά καταθέτω και τη δική μου εμπειρία.
farfa
Νεοφερμένο μέλος
Aπ' ό,τι μου είπε σήμερα η κτηνίατρος εξαρτάται από την ηλικία του ζώου. Αν δηλαδή είναι μέχρι 5 μηνών χρειάζεται δυο επαναλήψεις, έπειτα αρκεί μία. Και ερωτώ εγώ: αφού μέσα στα σπίτια μας τα έχουμε, γιατί δεν περιμένουμε να φτάσουν 5 να γλιτώσουμε το 30άρι??
Εγώ πάντως όταν της τα έκανα ήταν μικρότερη των 5

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τα εμβολια παιδια μου γινονται παντα ως εξης: Κανουμε τα εμβολια την πρωτη δοση, ανεξαρτητα απο την ηλικια της γατας. Σε ενα μηνα περιπου γινεται η επαναληπτικη δοση και τελειωνουμε. Συνηθως τοτε κανουν και της λυσσας, οταν το κανουν. Μετα το κανουμε καθε χρονο σαν αναμνηστικη δοση.
Στην περιπτωση της farfa και την δικη μου με τον White, καναμε την πρωτη δοση και λογω διαφορων περιστατικων περασε διαστημα μεγαλυτερο του ενος μηνος, πολυ μεγαλυτερο. Ετσι χανεται η ισχυς του και η επομενη δοση που θα γινει ειναι παλι σαν πρωτη, δηλαδη φτου κι απο την αρχη.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτο δεν το καταλαβα, κανονικα δυο δοσεις ειναι, οσες φορες εχω εμβολιασει γατι ετσι ειναι και το κανω απο το 1992. Το να καθυστερησεις πολυ την δευτερη δοση αυτο ειναι προβλημα, αυτο εγινε με τον White γιατι ηταν αρρωστος και δεν εκανε να εμβολιαστει και ετσι την χασαμε την πρωτη δοση. Αλλα τριτη δοση, δεν το εχω ξανακουσει!Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ήθελε τρεις δόσεις. Η farfa λέει ότι έκανε κανονικά την δόση του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και άργησε του Δεκεμβρίου. Εγώ όλα τα γατάκια που έχω εμβολιάσει περίπου 3 μηνών και σίγουρα όχι πάνω από 4 τους κάνουν 2 δόσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.