Ερωτήσεις για εμβόλια

Να είσαι καλά :) Θα ήταν κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία :worry: Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.:)

Έτσι ακριβώς..Τίποτα!Να μην με ευχαριστείς..:)
Καλό μας ξημέρωμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό ξημέρωμα;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν τα νέα μας είναι τα εξής η γιατρός που την βρήκα από τη λίστα εδώ και η οποία μου άρεσε γιατί ήδη από το τηλέφωνο ασχολήθηκε πολύ ώρα και μου απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις μου είπε ότι ούτε η εξέταση σε διαφωτίζει και ότι δεν μου συνιστά να την κάνω ούτε αυτή ούτε το εμβόλιο. Θεωρεί ότι είναι ελάχιστα αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στην Ελλάδα και πριν κάποια χρόνια υπήρχε μία έξαρση η οποία έχει όμως καταλαγιάσει εδώ και καιρό. Μου έκανε λοιπόν το τριπλό και το τετραπλό θα το κάνουν στην επανάληψη σε ένα μήνα. Επίσης μου είπε ότι το stronghold που τους είχα βάλει πριν 15 ημέρες τα καλύπτει και για ενδοπαράσιτα και να τους δώσω χαπάκι σε ένα μήνα. Και χαπάκι για τα ενδοπαράσιτα θα πρέπει να δίνω και στα δικά μου κάθε 4 μήνες κάτι το οποίο δεν μου το είχε πει η άλλη γιατρός. :hmm:

Θυμισε μου λιγο..σε ποιο εμβολιο αναφερεσαι;

Το εμβόλιο για τη λοιμώδη περιτονίτιδα, μου είπε ότι η εξέταση μπορεί να βγει θετική χωρίς να σημαίνει ότι είναι όντως έτσι.

Οντως ετσι ειναι.:)

και μου είπε ότι τα μικρά έχουν ήδη αντισώματα από τη μητέρα τους και αν νοσήσουν εξαρτάται αποκλειστικά από τον οργανισμό του κάθε ζώου και φυσικά από το πόσο γρήγορα θα αντιδράσεις και θα το πας στο γιατρό.

Ο κτηνιατρος μου εχει σημειωσει για το επομενο ραντεβου εμβολιο για λυσσα, αλλα διαβαζω λιγο τα μηνυματα σας και εχω τρομαξει. Να το κανoυμε η οχι; Εχω προβληματιστει πολυ. Αν του πω οτι δε θελω να της το κανει, θα με ακουσει αραγε; Φοβαμαι οτι θα με τουμπαρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν εσύ δεν θέλεις να γίνει το εμβόλιο της λύσσας, ή δεν είσαι σίγουρη ακόμη και θέλεις να το ψάξεις, μπορείς να πεις: "Όχι ακόμη, ευχαριστώ, θέλω να το ψάξω λίγο ακόμα" και ότι κι αν σου πει μετά από αυτό μπορείς απλά να του επαναλαμβάνεις "ευχαριστώ, θα το σκεφτώ"
Αν το γατάκι σου δεν βγαίνει έξω, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα νομίζω, ακόμη κι αν παρουσιάστηκαν πρόσφατα κρούσματα στην Ελλάδα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ζήτημα είναι, όμως, πως ακόμη κι αν δε βγαίνουν τα γατούνα μας έξω, μπορείς να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο; Μία φορά να γίνει το κακό, αρκεί. Πόσα γατάκια ακούμε καθημερινά πως χάθηκαν κλπ κλπ, οπωσδήποτε δε συνέβη σε όλα από αμέλεια, είναι και η κακιά στιγμή πολλές φορές. Πάντως κι εγώ, το σκέφτομαι ακόμη... :/:

Σκέψου μόνο γιατί επανεμφανίστηκε η λύσσα. Ίσως το σκεπτικό μου είναι λάθος αλλά μήπως είχαμε κάπως " χαλαρώσει " ?
Η νοοτροπία του δεν κάνω το εμβόλιο γιατί είναι βαρύ απ'ότι λένε-ακούγετε-έχουμε διαβάσει και εμπεριέχει τον κίνδυνο κάποιων παρενεργειών και αφού η γάτα μου δεν έρχεται σε επαφή με άλλες δεν υπάρχει περίπτωση άρα είναι κάτι επιπλέον το περιττό, ίσως μας οδήγησαν - δε μπορώ να ξέρω σε τι ποσοστό - στην επανεμφανισή της.
Ο δικός μου εμβολιάστηκε ( όπως εμβολίαζα κάθε χρόνο τον σκύλο μου, κάποτε ) χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν ζεί έξω, δεν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες και νιώθω πως του θωράκισα τον οργανισμό απο έναν ύπουλο εχθρό που όταν θα χτυπήσει τη πόρτα θα το κάνει απροειδοποίητα.

Παιδιά γεια σας κι από μένα! Σας παρακολουθώ πολύ καιρό αλλά μόλις γράφτηκα! Λοιπόν, το θέμα μου είναι παρόμοιο γι'αυτό δεν άνοιξα νέα συζήτηση, αν έκανα λάθος εκ των προτέρων σας ζητώ να με συγχωρείτε!
Λοιπόν, στο φλέγον ζήτημα! Ξεκίνησα στη γατούλα μου από 3 μηνών το 3πλό, που έκανε τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Την τρίτη δόση του Δεκεμβρίου την έχασα και σήμερα που πήγα σε έναν άλλο κτηνίατρο μου είπε ότι εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής, τα εμβόλια αυτα "χαθηκαν", και θα πρέπει να τα αρχίσουμε ξανά. Έτσι μου έκανε ένα 4πλό σήμερα και δεδομένου ότι η Σιμόν είναι πλέον 5 μηνών, της χρειάζεται άλλη μία επανάληψη σε 20 μέρες.
Συνολικά δηλαδή 4 εμβόλια.
Δεν είναι υπερβολή? Όντως αν μεσολαβήσει μια καθυστέρηση πάνε στράφι οι προηγούμενες δόσεις?

Απάντηση: Απορία σχετικά με το "τριπλό" εμβόλιο .....

Φιλη μου δυστυχως ετσι ακριβως ειναι. Την επαθα κι εγω με ενα γατουλη που φιλοξενω, ηταν αρρωστουλης και δεν εκανε να τον εμβολιασουμε αρρωστο και τωρα μου ειπε και εμενα η κτηνιατρος πως θα πρεπει να γινουν απο τη αρχη.

Αχααα! Ώστε είχε δίκιο λοιπόν (για καλό της)! Δεν ήξερα πως ήταν έτσι τα πράγματα, δε μου είχε ξανασυμβεί μ'άλλο γατούλη.
Σ'ευχαριστούμε και οι δύο πολύ για την απάντηση :)!

Πάντως ρε παιδιά, εμείς κάναμε 2 δόσεις: ένα τριπλό τον Σεπτέμβριο, ένα τετραπλό τον Οκτώβριο και δε μας μίλησε για άλλη επανάληψη (του χρόνου τώρα). Συζητώντας με νέο γιατρό-φίλο, μου είπε πως πράγματι δε χρειάζεται. Δεν ξέρω κιόλας. Απλά καταθέτω και τη δική μου εμπειρία.

Aπ' ό,τι μου είπε σήμερα η κτηνίατρος εξαρτάται από την ηλικία του ζώου. Αν δηλαδή είναι μέχρι 5 μηνών χρειάζεται δυο επαναλήψεις, έπειτα αρκεί μία. Και ερωτώ εγώ: αφού μέσα στα σπίτια μας τα έχουμε, γιατί δεν περιμένουμε να φτάσουν 5 να γλιτώσουμε το 30άρι??

Εγώ πάντως όταν της τα έκανα ήταν μικρότερη των 5 :hmm:

Τα εμβολια παιδια μου γινονται παντα ως εξης: Κανουμε τα εμβολια την πρωτη δοση, ανεξαρτητα απο την ηλικια της γατας. Σε ενα μηνα περιπου γινεται η επαναληπτικη δοση και τελειωνουμε. Συνηθως τοτε κανουν και της λυσσας, οταν το κανουν. Μετα το κανουμε καθε χρονο σαν αναμνηστικη δοση.
Στην περιπτωση της farfa και την δικη μου με τον White, καναμε την πρωτη δοση και λογω διαφορων περιστατικων περασε διαστημα μεγαλυτερο του ενος μηνος, πολυ μεγαλυτερο. Ετσι χανεται η ισχυς του και η επομενη δοση που θα γινει ειναι παλι σαν πρωτη, δηλαδη φτου κι απο την αρχη.:/:

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ήθελε τρεις δόσεις. Η farfa λέει ότι έκανε κανονικά την δόση του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και άργησε του Δεκεμβρίου. Εγώ όλα τα γατάκια που έχω εμβολιάσει περίπου 3 μηνών και σίγουρα όχι πάνω από 4 τους κάνουν 2 δόσεις.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ήθελε τρεις δόσεις. Η farfa λέει ότι έκανε κανονικά την δόση του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και άργησε του Δεκεμβρίου. Εγώ όλα τα γατάκια που έχω εμβολιάσει περίπου 3 μηνών και σίγουρα όχι πάνω από 4 τους κάνουν 2 δόσεις.
Αυτο δεν το καταλαβα, κανονικα δυο δοσεις ειναι, οσες φορες εχω εμβολιασει γατι ετσι ειναι και το κανω απο το 1992. Το να καθυστερησεις πολυ την δευτερη δοση αυτο ειναι προβλημα, αυτο εγινε με τον White γιατι ηταν αρρωστος και δεν εκανε να εμβολιαστει και ετσι την χασαμε την πρωτη δοση. Αλλα τριτη δοση, δεν το εχω ξανακουσει!:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back