Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Συνήθως αυτές οι θανατηφόρες ασθένειες "χτυπάνε" ζώα που έχουν πιο αδύναμο-ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις που τα γατιά βγαίνουν θετικά στην περιτονίτιδα, είναι γατιά τα οποία είναι απλά φορείς και ΔΕΝ νοσούν. Αν οι γάτες ήταν τόσο ευαίσθητες σε όλες αυτές τις ασθένειες που μας τρομάζουν και τις εμβολιάζουμε, τότε θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης εδώ και πολύ καιρό. Πόσα γατάκια έχετε δει εδώ με ρινοτραχείτιδα; Πόσα από αυτά πέθαναν και πόσα έζησαν; Τα περισσότερα επιβίωσαν. Μη ξεχνάτε επίσης ότι πολλά από τα εμβόλια που τους κάνουμε ΔΕΝ τα προστατεύουν. Τον κολλάνε τον ιό, αλλά τα συμπτώματα είναι πιο ελαφριά! Το μόνο εμβόλιο που πιστεύω ότι είναι σημαντικό, είναι αυτό κατά της πανλευκοπενίας.
Και κάτι ακόμα. Δεν είναι μόνο τα εμβόλια της λύσσας και της λευχαιμίας επικίνδυνα για ινοσάρκωμα. Είναι όλα σχεδόν τα εμβόλια που γίνονται σε ενέσιμη μορφή. Αυτά που τα δίνουν στην μύτη είναι πιο ασφαλή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το ενοχοποιητικο στα εμβολια της λυσσας και της λευχαιμιας ειναι το υδροξείδιο του αργιλίου που χρησιμοποιούταν ως σταθεροποιητικό του εμβολιου.
Αυτη ηταν η απαντηση του δικου μου γιατρου,οπως επισης και του γιατρου του forum,οταν τον ρωτησα για τα εμβολια.Δεν ειναι ολα τα εμβολια επικινδυνα για το σαρκωμα στη γατα.Μονο αυτα που εχουν υδροξείδιο του αργιλίου.Αυτο τελοσπαντων υποστηριζουν οι επιστημονες.

ΥΓ..μπορει να ειναι πιο ασφαλες σαν εμβολιο..αυτο της περιτονιτιδας για την γατα που το κανει..αλλα δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι την προστατευιε απο την συγκεκριμενη ασθενεια.Υπαρχουν παρα πολλες αμφιβολιες στην επιστημονικη κοινοτητα για την αποτελέσματικοτητα του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως εγώ τα εμβόλια της λύσας και της λευχαιμίας δεν θα τα κάνω. Και με την ευκαιρία θα κάνω και μια αιματολογική για να δω την γενική κατάσταση.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πάντως εγώ τα εμβόλια της λύσας και της λευχαιμίας δεν θα τα κάνω. Και με την ευκαιρία θα κάνω και μια αιματολογική για να δω την γενική κατάσταση.
Ουτε και εγω τους τα κανω πλεον..

dimitroula0208
Νεοφερμένο μέλος
Ρε κορίτσια τώρα με τρομάξατε. Να ρωτήσω κάτι: η λοιμώδης περιτονίτιδα διαγνώσκεται με συγκεκριμένη εξέταση αίματος ή θα φαινόταν κάτι από τις γενικές που είχα κάνει στο γατάκι; Επίσης, κάθε πότε θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις αίματος ρουτίνας και τι επιπλέον εξετάσεις να ζητάμε εκτός της γενικής (πχ. στο σκύλο ζητάμε και για καλα-αζάρ και ερλίχεια); Αν τα έχετε απαντήσει αλλού, παρακαλώ κατατοπίστε με...
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από αυτά που έγραψε πιο πάνω η πουπουλίνα "Η διάγνωση του ιού της λοιμώδους περιτονίτιδας πλέον είναι απλή. Μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος, μπορείτε να ελέγχεται κάθε καινούργιο γατάκι που αγοράζεται ή υιοθετείτε. Παλαιότερα λόγω διασταυρωμένων αντιδράσεων με άλλους corona ιούς η εργαστηριακή διάγνωση δεν ήταν αξιόπιστη. Τώρα σε εξειδικευμένα κτηνιατρικά εργαστήρια είναι πλέον εφικτή η εργαστηριακή διάγνωση της νόσου." Περισσότερα δεν ξέρω να σου πω...κι εγώ άσχετη είμαι σε αυτο το θεμα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θελει συγκεκριμενη εξεταση για λοιμωδη περιτονιτιδα.
MissKit
Επιφανές μέλος
Δε θέλω να του κάνω πάλι αντιλυσσικό. Άντε ένα τριπλό δεν πειράζει, αλλά λύσσα και λευχαιμία με τίποτα δε θέλω και νομίζω πως της λύσσας είναι υποχρεωτικό.Το βιβλιάριο υγείας το ζητάνε για το αεροπλάνο και μάλιστα βγάζουν και φωτοτυπίες (τις οποίες σπάνια κοιτάζει κάποιος, εστιάζουν στο γατί που το κρατάω αγκαλιά
), αλλά δε μου φαίνεται καλή ιδέα να ρισκάρω να ταξιδέψω έτσι. Καμιά ιδέα; 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ρώτα και τι παίζει με titer test για την λύσσα. Αν έχει αντισσώματα και αν έχει λήξει το αντιλυσσικό είναι πιθανό να ταξιδέψεις χωρίς να έχεις κάνει επανάληψη στο εμβόλιο (έτσι νομίζω δηλαδη)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Χμ..βασικα..δεν παιζει αυτοκινητο;Ουτε και εγω θα εκανα το αντιλυσσικο,.Σορυ..αλλα δεν το ρισκαρω για ενα ταξιδι..

MissKit
Επιφανές μέλος
Η αδελφή μου έλεγε μήπως έπαιρνα το εμβόλιο και κολλούσα απλώς το αυτοκόλλητο, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Νομίζω είναι υποχρεωτικό και για εσωτερικό.
Θα πάρω στην εταιρεία να ρωτήσω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα η κτηνίατρος μου είπε από πέρσι να μην κάνω το αντιλυσικό στον Σίμπα ο οποίος τότε ήταν 6 και τώρα 7 αλλά πέρσι το έκανα γιατί μόλις είχε έρθει στο σπίτι ο Σμίγκολ και φοβήθηκα. Τώρα φιλοξενώ πάλι κάτι αδέσποτα και το σκέφτομαι δεν ξέρω τι να κάνω. Επιπλέον θορυβήθηκα και γι' αυτά που διάβασα για την λοιμώδη περιτονίτιδα αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Τα μικρά θα τα εμβολιάσω αύριο αλλά αν είναι αργά;
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα,
Εμένα η κτηνίατρος μου είπε από πέρσι να μην κάνω το αντιλυσικό στον Σίμπα ο οποίος τότε ήταν 6 και τώρα 7 αλλά πέρσι το έκανα γιατί μόλις είχε έρθει στο σπίτι ο Σμίγκολ και φοβήθηκα. Τώρα φιλοξενώ πάλι κάτι αδέσποτα και το σκέφτομαι δεν ξέρω τι να κάνω. Επιπλέον θορυβήθηκα και γι' αυτά που διάβασα για την λοιμώδη περιτονίτιδα αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Τα μικρά θα τα εμβολιάσω αύριο αλλά αν είναι αργά;
Κατά την προσωπική μου πάντα άποψη...
Αδεσποτάκια - οικόσιτα..ΠΑΝΤΑ χωριστά..Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλάει το αδεσποτάκι από τους δρόμους..Το έχω συζητήσει με πολύ φιλόζωη κτηνίατρο που μαζεύει και αυτή αδεσποτάκια και τα δίνει..Και η άποψή της, η ίδια..
Λοιπόν για τη λύσσα δε θα έπρεπε να φοβάσαι και τζάμπα έκανες το εμβόλιο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα τα τελευταία 50+ χρόνια..
Από κει και πέρα, εγώ όλα τα άλλα τα φοβάμαι..και μάλιστα πολύ!
Εγώ θα σου πρότινα, να μην εμβολιάζεις τον γατούλη σου και να περιορίζεις τους χώρους φιλοξενίας σε μέρη που ο Σίμπα δε θα έχει πρόσβαση.Διαφορετικά, εάν έρχεται σε επαφή με αδέσποτα και μάλιστα συχνα, ΕΓΩ προσωπικά θα τον εμβολίαζα ενάντια σε όσο το δυνατόν πιο πολλά νοσήματα..Αλλά αξίζει κάτι τέτοιο??
Άσε που κάποια εμβόλια δεν προστατεύουν 100%...
Από κει και πέρα είναι δική σου απόφαση..Μπορείς να το συζητήσεις και με τη δική σου κτηνίατρο που θα σου πει τι ακριβώς να κάνεις

Καλημέρα..
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Συχνά δεν είναι, πέρσι μάζεψα ένα αδέσποτο το οποίο και το κράτησα ο Σμίγκολ, το εμβολίασα και επειδή τότε πλησίαζε και το αντιλυσικό του Σίμπα του το έκανα. Πριν από ένα μήνα μάζεψα δύο αδέσποτα γιατί χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο και τους έκανα επέμβαση και τώρα τους ψάχνω σπίτι και το τελευταίο διάστημα συναναστρέφονται με το ένα γιατί το άλλο είναι ακόμα μέσα στο κλουβί, αλλά δεν γνώριζα γι' αυτή την ασθένεια. Αύριο θα εμβολιάσω τα μικρά αλλά φοβάμαι μην είναι αργά για τα δικά μου.
Σε καταλαβαίνω..Είναι δύσκολες καταστάσεις..Τα είδα τα μικρά είναι πανέμορφα!
Και εγώ έχω βάλει μέσα αδέσποτα γιατί δε γνώριζα πολλά..Τώρα όμως δε θα το ξαναέκανα..διότι είναι αρκετοί οι κίνδυνοι..Πέρασα μάλιστα μια περιπέτια πρόσφατα, όπου το ένα αδεσποτάκι που κράτησα, είχε συμπτώματα λευχαιμίας(πρόκειται για ιο ) και εάν είχε θα σήμαινε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα είχε κολλήσει και η μεγάλη μου γάτα..κάναμε εξετάσεις και 2 μέρες δεν κοιμήθηκα..τελικα ήταν αρνητική!Αλλά για σκέψου να μην ήταν...
Επίσης, αυριο που θα πάτε για εμβόλια, υποψιαζομαι πως θα κάνετε το τριπλό(πανλευκοπενία, ρινοτραχεϊτιδα, καλικοϊό) ή το τετραπλό(πανλευκοπενία, ρινοτραχεϊτιδα, καλικοϊό και χλαμηδίαση.
Αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με περιτονίτιδα ή άλλα επικίνδυνα λοιμώδη νοσήματα.Άσε που τα εμβόλια εχουν προληπτική δράση και όχι θεραπευτική...
Εγώ θα σου πρότινα εξετάσεις να κάνεις στα μικρά..Ξέρω ότι τα οικονομικά μπορεί να σε μπλοκάρουν αλλά είναι η μόνη λύση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Εγώ για FIV και FeLV που έκανα σε 1 γάτα, κόστισε 20 ευρώ.Δεν είναι τραγικό αλλά εάν σου έχουν πέσει πολλά.....Σα λύση είναι καλύτερη από το να εμβολιάζεις το Σίμπα σου..
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση από τότε που γράφτηκα στο φόρουμ έχω μάθει άπειρα πράγματα που δεν ήξερα και να σκεφτείς ότι είχα γάτο 7 χρόνια. Πάντως κι αυτοί οι κτηνίατροι θα έπρεπε να σε ενημερώνουν για κάποια πράγματα όχι μόνο να κάνουν τα εμβόλια και άντε γεια. Η δικιά μου ήξερε ότι ταίζω αδέσποτα θα μπορούσε να με έχει ενημερώσει αλλά ούτως ή άλλως θα την αλλάξω γιατί έκανε μία μεγάλη πατάτα και τα έχω πάρει μαζί της.
Καλημέρα

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει συμβεί κάτι..Είμαι πάντα αισιόδοξη αλλά ποτέ δεν ξέρεις..Έχεις απόλυτο δίκιο θα κάνω και εξετάσεις εύχομαι να μην ακούσω κανένα άσχημο νέο γιατί δεν θα το αντέξω ο Σίμπα είναι σαν παιδί μου. Το κακό είναι αυτό ακριβώς ότι είναι προληπτικά και όχι θεραπευτικά. Τελοσπάντων θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και βλέπουμε και από εδώ και πέρα θα είμαι πολύ προσεκτική.
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση από τότε που γράφτηκα στο φόρουμ έχω μάθει άπειρα πράγματα που δεν ήξερα και να σκεφτείς ότι είχα γάτο 7 χρόνια. Πάντως κι αυτοί οι κτηνίατροι θα έπρεπε να σε ενημερώνουν για κάποια πράγματα όχι μόνο να κάνουν τα εμβόλια και άντε γεια. Η δικιά μου ήξερε ότι ταίζω αδέσποτα θα μπορούσε να με έχει ενημερώσει αλλά ούτως ή άλλως θα την αλλάξω γιατί έκανε μία μεγάλη πατάτα και τα έχω πάρει μαζί της.
Καλημέρα![]()
Και εγώ από τότε που γράφτηκε εδώ έχω μάθει πολλά και αυτό με ενθάρρυνε να ρωτάω ακόμα περισσότερα την κτηνίατρο..Πάντως έχεις δίκιο, δεν ενημερώνουν σωστα..και αυτό είναι λάθος μέγα και αντιεπαγγελματισμός!
Είσαι η κοπέλα που της είπε η κτηνίατρος για το Depon? Ή κάνω λάθος?
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εν τω μεταξύ επειδή ο Σίμπα είναι σνομπ δεν τα συναναστρέφεται καθόλου αλλά ο Σπάικ έχει πιει από το νερό του και ο Σμίγκολ παίζει πολύ μαζί του και μετά παίζει και με τον Σίμπα.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλά απαράδεκτο και το αφήνω ασχολίαστο...Βασικά δεν υπάρχει..Σωστά![]()
Κατάλαβα..Ας ευχηθούμε να πάει καλά το θέμα..Εν τω μεταξύ επειδή ο Σίμπα είναι σνομπ δεν τα συναναστρέφεται καθόλου αλλά ο Σπάικ έχει πιει από το νερό του και ο Σμίγκολ παίζει πολύ μαζί του και μετά παίζει και με τον Σίμπα.
Βλέπω πως είναι πολύ μικρά σε ηλικία, κάτι που είναι θετικό..Όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο πολλές πιθανότητες να έχουν κολλήσει ασθένειες ιδιαίτερα όταν είναι σεξουαλικά ώριμα γιατί "πέφτει ξύλο" την περίοδο της αναζήτησης συντρόφου, και πολλά από τα νοσήματα μεταδίδονται μέσω γρατζουνιάς ή δαγκώματος..
Αυτά εάν έχουν κάτι, θα το έχουν (λογικά ) από τη μαμά τους..
Εγώ είμαι αισιόδοξη

Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήταν κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία
Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool