patrickdrd
Νεοφερμένο μέλος
η γατουλα ειναι στον 3ο χρονο της, τα δυο προηγουμενα τα εκανε κανονικα,
αλλα φετος το εχει καθυστερησει (επρεπε να ειχε κανει απο φλεβαρη-μαρτη),
λογω και κοστους, κανα 30αρι νομιζω μου ειπε οτι επρεπε να πληρωσει για 3πλο αν θυμαμαι καλα μας ειπε ο κτηνιατρος,
οποτε θα ηθελα να ρωτησω:
1) καθε χρονο κανουν εμβολια οι γατες για ολη τους την ζωη;
2) αν δεν του κανει τι μπορει να παθει (μπας κ τον... ταρακουνησω
)3) αν εχετε καποια οικονομικοτερη προταση παρακαλω ενημερωστε ή εδω ή σε πμ,
ευχαριστω προκαταβολικα
υ.γ.: η γατα μας οχι μονο βολταρει στην εξοχη, αλλα εσχατως πλακωθηκε κ με ... γατο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Linka
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα με μια καθυστέρηση λίγων ημερών αλλά επειδή το κτηνιατρείο μπορεί να παραμείνει κλειστό για καιρό ακόμα, εγώ ίσως το πήγαινα σε άλλο γιατρό.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το καλυτερο ειναι να τον πας αλλου για να κανει την δευτερη δοση του, αν παραπερασουν οι μερες τοτε θα πρεπει να τα ξανακανει απο την αρχη.
Linka
Νεοφερμένο μέλος
Ζωή*
Νεοφερμένο μέλος
Ο δικος μου γατουλης εκανε το εμβολιο της λυσσας και το τριπλο την πρωτη φορα σε μια δοση οταν ηταν ενος ετους και την επαναλαβαμε φετος παλι σε μια δοση! Επαιδη ειχα καποιες αμφιβολιες σχετικα με το αν ειναι πληρως εμβολιασμενος πηγα με το βιβλιαριο του στον κτηνιατρο (τον οποιο εμπιστευομαι απολυτα εδω και πολλα χρονια) και μου επιβεβαιωσε πως εχουν γινει ολα τα βασικα εμβολια οπως επρεπε! Το αναφερω γιατι κανεις εδω δε γνωριζε τι συμβαινει με τα ενηλικα γατια.
mirsini1988
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας..Έχω μία γατούλα που είναι 9 χρονών,και κάθε χρόνο της κάνω το επαναληπτικό...Ανησύχησα λίγο γιατί είδα ότι πέρυσι της έκαναν το nobivac trio,και φοβάμαι μήπως για την ηλικία στην οποία είναι δεν χρειαζόταν αυτό το εμβόλιο,αφού διαβάζω εδω ότι το κάνουν σε μικρά γατάκια...Παρακαλώ ας μου πει κάποιος ότι γνωρίζει...Ευχαριστώ!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Βάσω μου προς Θεού δεν είπα ότι μου κάνεις κριτική. Απλά εξήγησα γιατί άφησα να γίνει το εμβόλιο εκεί. Οταν ο άλλος είναι γιατρός και επιμένει πως να παρέμβεις τόσο στο έργο του...ειδικά για ένα εμβόλιο. "Επόμενη" φορά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ούτε για την Κίρα ούτε για τη Μιλού. Μια φορά τους είναι αρκετό.... απλά τώρα έχω αγχωθεί γιατί αν δεν φύγει αυτό το πρηξηματάκι που δεν φαίνεται βέβαια αλλά ψηλαφώντας το νοιώθω πως υπάρχει ένα φουσκωματάκι... τι γίνεται;;;![]()
Συγνώμη για το λίγο άσχετο...

Τι εννοείς Κατερίνα μου " Μια φορά τους είναι αρκετό....";
Μια φορά στη ζωή τους αρκεί δηλαδή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Συγνώμη για το λίγο άσχετο...
Τι εννοείς Κατερίνα μου " Μια φορά τους είναι αρκετό....";
Μια φορά στη ζωή τους αρκεί δηλαδή;
Εννοώ ότι από τη στιγμή που οι γάτες μου δεν βγαίνουν εκτός δεν θεωρώ ότι διατρέχουν κίνδυνο ώστε να επαναλαμβάνουμε το εμβόλιο της λύσσας κάθε χρόνο. Μόνο και αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε θα το ξανακάνω σε εκείνες...αλλιώς δεν με τίποτα... ο Ιντεφίξ ΟΚ κυκλοφορεί εκτός και πρέπει, αλλά στις γατούλες μου που δεν βγαίνουν δεν υπάρχει λόγος. Εξάλλου ο εμβολιασμός για τη λύσσα γίνεται για προληπτικούς λόγους, κυρίως εδώ στην Αθήνα.Ετσι σκέφτομαι εγώ έτσι....;; όπως και τα εμβόλια ακόμη και για τον Ιντεφίξ σκέφτομαι να σταματήσω να του τα κάνω κάθε χρόνο... δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο....επιβαρύνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα χωρίς λόγο. Το μόνο που με κωλύει είναι ότι τον Ιντεφίξ τον παίρνω παντού μαζί μου κι αν πέσω στον περίεργο θα έχω πρόβλημα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Εννοώ ότι από τη στιγμή που οι γάτες μου δεν βγαίνουν εκτός δεν θεωρώ ότι διατρέχουν κίνδυνο ώστε να επαναλαμβάνουμε το εμβόλιο της λύσσας κάθε χρόνο. Μόνο και αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε θα το ξανακάνω σε εκείνες...αλλιώς δεν με τίποτα... ο Ιντεφίξ ΟΚ κυκλοφορεί εκτός και πρέπει, αλλά στις γατούλες μου που δεν βγαίνουν δεν υπάρχει λόγος. Εξάλλου ο εμβολιασμός για τη λύσσα γίνεται για προληπτικούς λόγους, κυρίως εδώ στην Αθήνα.Ετσι σκέφτομαι εγώ έτσι....;; όπως και τα εμβόλια ακόμη και για τον Ιντεφίξ σκέφτομαι να σταματήσω να του τα κάνω κάθε χρόνο... δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο....επιβαρύνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα χωρίς λόγο. Το μόνο που με κωλύει είναι ότι τον Ιντεφίξ τον παίρνω παντού μαζί μου κι αν πέσω στον περίεργο θα έχω πρόβλημα....
Να πω ότι συμφωνώ με την Κατερίνα, κι εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα επιβάρυνα τα γατιά μου με αναμνηστικό λύσσας κάθε χρόνο αν ζούσαν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Ούτως ή άλλως, έπειτα και από τη συζήτηση με τον κτηνίατρό μας μάς είπε ότι ο ετήσιος εμβολιασμός στην προκειμένη είναι υπερβολικός και γενικά αν κάνουν τον εμβολιασμό ανά τριετία είναι καλυμμένα και τα γατιά που ζουν έξω..Εγώ τουλάχιστον αυτό ακολουθώ..

Guest User 74802
Επισκέπτης
Καλημέρα. Μαρία να σε ρωτήσω κάτι. Αυτό για την τριετία ισχύει για όλες τις ηλικίες ή απο κάποια ηλικία και μετά; Γιατί το έχω ακούσει και εγώ αλλά για γατούλες πάνω απο 5 χρονών.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια και εμεις της λύσσας μια φορα το καναμε,ακομα και η γιατρος μου ειπε απο την στιγμη που ειναι μονο στο σπιτι δεν θα το ξανακανουμε
τωρα για το τριπλο,θα τους τα κανω αυτο το καιρο,και μετα δεν ξερω αν θα τα κανω καθε χρονο
βεβαια πρεπει να το ψαξω,γιατι -ζωη να εχουν-5 ειναι,οπότε θα μιλησω με την κτηνιατρο τι κινδυνος υπαρχει με τετοιο ''πληθυσμο''

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα. Μαρία να σε ρωτήσω κάτι. Αυτό για την τριετία ισχύει για όλες τις ηλικίες ή απο κάποια ηλικία και μετά; Γιατί το έχω ακούσει και εγώ αλλά για γατούλες πάνω απο 5 χρονών.
Καλησπέρα Κωνσταντίνα, ναι για όλες τις ηλικίες μιλάω, αλλά για να ακριβολογώ ο κτηνίατρος, που τον εμπιστεύομαι κιόλας πολύ, μας είπε ότι από τη στιγμή που γίνεται την πρώτη φορά καλό είναι να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο άλλη μία κι έπειτα καλύπτονται πλήρως ανά τριετία. Εμείς ωστόσο δεν τους το επαναλάβαμε μετά από τον ένα χρόνο, βλέπεις έχουμε κι ένα μικρό γατοκοπάδι
και δεν μας είναι πολύ εύκολο.. Το πηγαίνουμε ανά τριετία από την αρχή. Παρόλο που κυκλοφορούν όμως κι έξω τα δικά μας, δεν απομακρύνονται παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις από την αυλή..οπότε πιστεύω ότι είμαστε οκ. έτσι 
Απλά, όπως είπα και παραπάνω, αν είχα γάτα αποκλειστικά μέσα στο σπίτι θα το έκανα κι εγώ μία φορά και τέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η δική μου γάτα ζει αποκλειστικά μέσα στο διαμέρισμα. Απορία: Για ποιό λόγο να της το έκανα (έστω) "μια φορά"?Απλά, όπως είπα και παραπάνω, αν είχα γάτα αποκλειστικά μέσα στο σπίτι θα το έκανα κι εγώ μία φορά και τέλος

Αφού δεν προστατεύει εσαεί και χρειάζεται ανά τριετία να επαναλαμβάνεται. Δηλαδή ή το κάνουμε και συνεχίζουμε με την τριετή ανανέωση, ή καθόλου. Δεν βρίσκω το λόγο και ίσως είναι άσκοπο να γίνεται μια φορά ,εκτός εκτάκτων περιπτώσεων (π.χ. αν πρόκειται το ζώο να ταξιδέψει ή να εκτεθεί σε εξωτερικό περιβάλλον με πιθανή την επαφή με άλλα)..
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η δική μου γάτα ζει αποκλειστικά μέσα στο διαμέρισμα. Απορία: Για ποιό λόγο να της το έκανα (έστω) "μια φορά"?
Αφού δεν προστατεύει εσαεί και χρειάζεται ανά τριετία να επαναλαμβάνεται. Δηλαδή ή το κάνουμε και συνεχίζουμε με την τριετή ανανέωση, ή καθόλου. Δεν βρίσκω το λόγο και ίσως είναι άσκοπο να γίνεται μια φορά ,εκτός εκτάκτων περιπτώσεων (π.χ. αν πρόκειται το ζώο να ταξιδέψει ή να εκτεθεί σε εξωτερικό περιβάλλον με πιθανή την επαφή με άλλα)..
Alcyone εύλογη απορία είν΄αυτή..η αλήθεια είναι ότι δε το έχω συζητήσει κθ με τον κτηνιατρο τι ενδείκνυται στην περίπτωση που ζούν τα γατάκια μόνο μες στο σπίτι, αφού σε μας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Απλά το είχα στο μυαλό μου ότι έστω μία φορά είναι καλό να γίνεται αφού μπορεί μεν να μην τα καλύπτει πλήρως για όλη τους τη ζωή, αλλά ίσως για αρκετά χρόνια να είναι σχετικά προστατευμένα, σε σχέση μ΄ένα ζωάκι που δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ
Αλλά και πάλι πού να τη βρει τη λύσσα μέσα στο σπίτι...πολύ τραβηγμένο μου φαίνεται!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Παιδιά εγώ το κάνω για την τραγική εκείνη περίπτωση που, χτύπα ξύλο, το γατάκι χαθεί.... Κούφια η ώρα δηλαδή, αλλά αν συμβεί; Το κάναμε ήδη 2 φορές, και τώρα πια ανά τριετία λέω κι εγώ να τα κάνω...
Και πολύ καλά κάνεις Φωτεινή μου
Εξαρτάται και από τις συνθήκες όμως.. Εμείς είμαστε στον τέταρτο όροφο, οπότε στην ( απευκτέα και ξορκισμένη με τον απήγανο) περίπτωση που βρει τρόπο και (παρά τα μέτρα ασφαλείας) δρασκελίσει το μπαλκόνι
, δε νομίζω οτι θα είναι σε θέση πάει πολύ μακριά ώστε να τη βρει το λυσσασμένο ζώο και να τη δαγκώσει.. 
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αλλά για μετά η τριετία μου φαίνεται κι εμένα καλή ιδέα.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool