Κι εγώ αυτό ακριβώς έκανα. Η stronghold μαζί με την advocate είναι οι καλύτερες αμπούλες που καλύπτουν τα περισσότερα παράσιτα. Δεν τίθεται θέμα συνήθειας και δεν χρειάζεται να την αλλάζεις ανάλογα την εποχή. Τα γατιά όπως και όλα τα ζώα ξύνονται, θέλουν να αποβάλουν τίποτα νεκρές τρίχες κτλ. Μπορείς να το χτενίζεις που και που αν κάθεται. Όπως είπα κι εγώ του έβαζα κάθε μήνα αμπούλα. Τώρα που είναι χειμώνας το φιλοσόφησα λίγο και έχω να τους βάλω από Νοέμβρη, τώρα τέλη Γενάρη θα ξαναβάλω. Εφόσον δεν υπάρχει πρόσβαση έξω δεν υπάρχει λόγος να φορτώνονται. Επίσης πιστεύω πως γατί που δεν βγαίνει ποτέ έξω και τρώει ξηρά δεν υπάρχει λόγος να παίρνει και drontal.
Αν κατάλαβα καλά μου λες να μην ακολουθώ πιστά το μήνα , το χειμώνα , με την stronghold και το drontal δεν είναι απαραίτητο . Αν ακολουθήσω με ευλάβεια το πρόγραμμα πρέπει αύριο να του βάλω μία αμπούλα stronghold και στο τέλος του μήνα να του δώσω και το drontal . Έχω λοιπόν το περιθώριο να τα καθυστερήσω και τα δύο μέχρι να αποφασίσω τί γραμμή να ακολουθήσω . Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα ! Θα ήθελα τη γνώμη σας , τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας πάνω στο θέμα αμπούλα . Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ την stronghold μετά από προτροπή του γιατρού του . Κάθε μηνα του την ανανεώνω . Ζει μέσα στο σπίτι και βγαινει και στο μπαλκόνι . Κάποια στιγμή μπορεί και να ξυστεί κάπως επίμονα αλλά όχι για συνεχόμενες ημέρες . Φαντάζομαι ότι αυτό είναι φυσιολογικό . Μην φρικάρουμε ..και εμείς ξυνόμαστε και δεν έχουμε ψείρες . Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως είναι πολλή η χημεία που του δίνω.Ο γιατρός ήταν κάπως χαλαρός στο θέμα αυτό . Δηλαδή κάθε μήνα stronghold kai κάθε 3 μηνες και το drontal . Μήπως είναι πολλά όλα αυτά ??Μήπως τον επιβαρύνω με πολλά φάρμακα ???
Επίσης είναι καλό για συνεχόμενους μήνες να βάζω την ίδια αμπούλα ? Μήπως την συνηθίσει και δεν κάνει και τίποτα ? Πρέπει να αλλάζω αμπούλα όταν αλλάζει η εποχη ?
Η frontline δεν του έκανε τίποτα το καλοκαιρι Βέβαια τότε κυκλοφορουσε ακόμη στο δρόμο .
Και κάτι τελευταίο ... επειδή μετέφερα ένα γατάκι με ψύλλους στη γατοφόρο του πρέπει να την καθαρίσω , να την απολυμάνω με κατι συγκεκριμένο ή δεν υπάρχει πρόβλημα ?
Σχετικά με τις αμπούλες, η Stronghold καθώς και η Drontal είναι πολύ καλές μεν και τις χρησιμοποιούσαμε κι εμείς μέχρι πρότινος, αλλά η γνώμη μου είναι οτι κάθε μήνα η μια και επιπλέον κάθε 3 μήνες η άλλη, είναι too much για ένα γατί που ζει κυρίως μέσα στο σπίτι.
Κι η δική μου μέσα και καθημερινά επίσης επειδή επισκέπτεται το μπαλκόνι (και κατόπιν συστάσεως της γιατρού που την παρακολουθεί) αποπαρασίτωση κάνουμε κάθε τρεις μήνες με αμπούλα που πιάνει ενδο+εξωπαράσιτα ταυτόχρονα, συγκεκριμένα την Broadline. Μπορείς να ρωτήσεις και τον δικό σας κτηνίατρο σχετικά.
Όσο για τη γατοφόρο, στη θέση σου -για παν ενδεχόμενο- θα προχωρούσα σε απολύμανση. Δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο να σου συστήσω, αλλά υποθέτω σε φαρμακείο σίγουρα θα βρεις ένα που να είναι ακίνδυνο για τη γάτα και συγχρόνως αποτελεσματικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Οσον αφορα την γατοφορο, θα σε συμβουλευα να την ψεκασεις οπωσδηποτε με frontline αλλιως θα γεμισει το σπιτι σου ψυλλους. Βαλε προληπτικα αμπουλα στα γατια σου γιατι σιγουρα εχουν πεσει αυγα ψυλλων στον χωρο σου τα οποια συντομα θα γινουν λαρβες και επειτα ψυλλοι. Στο λεω γιατι και εγω μαζεψα καποτε ενα αδεσποτο σπιτι μου και γεμισαμε ψυλλους και αναγκαστηκα να βαλω αμπουλες και να ψεκασω τα παντα με frontline.
Οπότε την αμπούλα τώρα που το σκέφτομαι θα τη βάζω κάθε μήνα .
Τώρα επειδή δεν καλύπτει όλα τα ενδοπαράσιτα και τις προάλες δεν ξέρω πώς τα κατάφερε και σκότωσε ένα σπουργιτάκι στο μπαλκόνι το οποίο στο τέλος του επεσε και στο δρομο δεν ξέρω αν ειναι αρκετή η αμπούλα . Από την άλλη πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο να μου ξεφύγει από την εξώπορτα .
Οσο για τη γατοφόρο επειδή την έβαλα στην αποθήκη και σε ένα μήνα θα ξαναβάλω το αδεσποτάκι , βέβαια θα του έχω βάλει και αμπούλα λέω ακόμη να μην κάνω τίποτα . Άλλωστε χωρίς ξενιστή δεν επιβιώνουν για πολύ οι ψύλλοι . Έτσι δεν είναι ???
Τώρα όσο γράφω σκέφτομαι ! Τελικά είναι αρκετο το πλύσιμο με χλωρίνη μία φορά την εβδομάδα της εξώπορτας , εκεί που υπάρχει η ταίστρα ??
Ευχαριστώ παρά πολύ όλους για τις απαντήσεις .
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Είναι και ένα σημείο που τα γατιά κάθονται και τους αρέσει .Άλλωστε και το γάτο που έχω σπίτι απ αυτή την παρέα τον απέκτησα . Ηθελε πολύ ένα σπίτι , άλλο που τωρα θέλει πολύ έναν δρόμο . Αρχικώς του τα παρείχα και τα δύο . Όμως αυτό άγχωνε τελικά πολύ εμένα . Εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος , πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα καταλαγιάσουν και οι ορμόνες του από την πρόσφατη στείρωση , θεωρώ ότι είναι επαρκώς θωρακισμένος από τους κινδύνους αυτής της σκληρής , μάταιης αλλά και όμορφης ζωής .
rouli726
Δραστήριο μέλος
χαπακι για τα ενδο θα παρουν μια φορα τωρα το χειμωνα γτ ο μικρος τρωει ο,τι βρει(αν και πού να βρει μυγακια το χειμωνα χαχαχα)
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Ετσι και τα αδέσποτα γατάκια που φροντίζετε θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και ο δικός σας γάτος δεν θα κινδυνεύει από τους ψύλλους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ θα έλεγα να το συζητήσες με τον κτηνίατρό σου να δεις την γνώμη του...
Theoni2016
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σε ολη τη γατοπαρεα και Χρονια πολλα!!
Θα μπω κατευθειαν στο θεμα για να μη σας κουρασω πολυ.
Πριν λιγες μερες ηρθα για γιορτες στο πατρικο μου, οπου οι γονεις μου εχουν στο μπαλκονι μια γατουλα που σιγουρα
δεν ξεπερναει τους 12 μηνες σε ηλικια.
Τωρα με τα μεγαλα κρυα αποφασισαν οι δικοι μου και τη βαλανε μεσα στο σπιτι.
Να σημειωσω οτι, (κακως το ξερω) η γατουλα δεν εχει παει σε κτηνιατρο, οποτε δεν εχει ουτε εμβολια ουτε τιποτα.
Οι δικο μου το μονο που εχουν κανει ειναι οτι της εχουν φτιαξει ενα σπιτακι στο μπαλκονι και οτι της δινουν αγαπη, τροφη και νερο.
Δυστυχως και το λεω με ντροπη αυτο, αδυνατω να την παω σε κτηνιατρο λογω χρηματων (ουτε μπορω να πω στους συνταξιουχους γονεις μου να τη πανε, οι λογοι και εκει καθαρα οικονομικοι), τι μπορω να παω να της αγοραω απο τα pet shop για τσιμπουρια, παρασιτα κτλ ωστε τουλαχιστον να ειναι ασφαλης η προσωρινη διαμονη της μεσα στο σπιτι?
Ειδικα τωρα που την εχουν μεσα αγχωνομαι λιγο μιας και ζουσε εξω, εστω και στο μπαλκονι!
Ελπιζω να βρεθει καποιος να μου απαντησει και να καταφερω να προλαβω να κανω κατι πρωτου φυγω απο το πατρικο μου.
Οπως και να εχει, να μου ειστε ολοι καλα και τα ζωακια μας ακομα καλυτερα!
Σας φιλω Χρονια πολλα!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλη Theoni2016.Καλησπερα σε ολη τη γατοπαρεα και Χρονια πολλα!!
Θα μπω κατευθειαν στο θεμα για να μη σας κουρασω πολυ.
Πριν λιγες μερες ηρθα για γιορτες στο πατρικο μου, οπου οι γονεις μου εχουν στο μπαλκονι μια γατουλα που σιγουρα
δεν ξεπερναει τους 12 μηνες σε ηλικια.
Τωρα με τα μεγαλα κρυα αποφασισαν οι δικοι μου και τη βαλανε μεσα στο σπιτι.
Να σημειωσω οτι, (κακως το ξερω) η γατουλα δεν εχει παει σε κτηνιατρο, οποτε δεν εχει ουτε εμβολια ουτε τιποτα.
Οι δικο μου το μονο που εχουν κανει ειναι οτι της εχουν φτιαξει ενα σπιτακι στο μπαλκονι και οτι της δινουν αγαπη, τροφη και νερο.
Δυστυχως και το λεω με ντροπη αυτο, αδυνατω να την παω σε κτηνιατρο λογω χρηματων (ουτε μπορω να πω στους συνταξιουχους γονεις μου να τη πανε, οι λογοι και εκει καθαρα οικονομικοι), τι μπορω να παω να της αγοραω απο τα pet shop για τσιμπουρια, παρασιτα κτλ ωστε τουλαχιστον να ειναι ασφαλης η προσωρινη διαμονη της μεσα στο σπιτι?
Ειδικα τωρα που την εχουν μεσα αγχωνομαι λιγο μιας και ζουσε εξω, εστω και στο μπαλκονι!
Ελπιζω να βρεθει καποιος να μου απαντησει και να καταφερω να προλαβω να κανω κατι πρωτου φυγω απο το πατρικο μου.
Οπως και να εχει, να μου ειστε ολοι καλα και τα ζωακια μας ακομα καλυτερα!
Σας φιλω Χρονια πολλα!

Λοιπόν, για αρχή θα ζυγίσεις τη γατούλα. Αν αναρωτιέσαι πως θα το κάνεις, ο καλύτερος τρόπος είναι να ζυγιστείς πρώτα μόνη σου, μετά με την γατούλα στην αγκαλιά σου και τέλος κάνεις την αφαίρεση και βρίσκεις πόσα κιλά είναι.
Μετά θα πας σε ένα pet shop και θα ζητήσεις να σου δώσουν αμπούλα για τα εξωπαράσιτα, αναφέροντας το βάρος της. Επίσης θα ζητήσεις χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση, πάλι σύμφωνα με το βάρος της. Θα της τα δώσεις και η αποπαρασίτωση θα έχει γίνει με επιτυχία.
Theoni2016
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλη Theoni2016.
Λοιπόν, για αρχή θα ζυγίσεις τη γατούλα. Αν αναρωτιέσαι πως θα το κάνεις, ο καλύτερος τρόπος είναι να ζυγιστείς πρώτα μόνη σου, μετά με την γατούλα στην αγκαλιά σου και τέλος κάνεις την αφαίρεση και βρίσκεις πόσα κιλά είναι.
Μετά θα πας σε ένα pet shop και θα ζητήσεις να σου δώσουν αμπούλα για τα εξωπαράσιτα, αναφέροντας το βάρος της. Επίσης θα ζητήσεις χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση, πάλι σύμφωνα με το βάρος της. Θα της τα δώσεις και η αποπαρασίτωση θα έχει γίνει με επιτυχία.
Σ ευχαριστω πολυ πολυ για την κατατοπιστικοτατη απαντηση σου, με βοηθησες πολυ

Θελω να ζητησω συγγνωμη απο τους διαχειριστες του φορουμ γιατι ανοιξα καινουριο θεμα ενω η χαζη επρεπε να το γραψω εδω και να μη σας αναγκασω να το μετακινησετε
.Να ειστε καλα ολοι, καλη χρονια , χρονια πολλα σε ολους μας αλλα και σε ολα τα ζωακια αδεσποτακια και μη.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Χρόνια σου πολλά κι εσένα και μια υπέροχη χρονιά να έχεις.Σ ευχαριστω πολυ πολυ για την κατατοπιστικοτατη απαντηση σου, με βοηθησες πολυ
Θελω να ζητησω συγγνωμη απο τους διαχειριστες του φορουμ γιατι ανοιξα καινουριο θεμα ενω η χαζη επρεπε να το γραψω εδω και να μη σας αναγκασω να το μετακινησετε.
Να ειστε καλα ολοι, καλη χρονια , χρονια πολλα σε ολους μας αλλα και σε ολα τα ζωακια αδεσποτακια και μη.![]()

Συγνώμη μην ζητάς, γι' αυτό είμαστε εδώ.

Καλησπέρα, μια φίλη μου εχει μια γατα η οποια ειναι 9 χρονων δεν βγαινει ποτε εξω απο το σπιτι αλλα εχουν να την αποπαρασιτωσουν απο τοτε που ηταν γατακι. Ηθελα να ρωτησω αν αυτο μπορει να προκαλεσει καποια ασθενεια στην φιλη μου σχετικα με εχινοκοκο σκουλικια κλπ..ακομα και στην ιδια την γατα. Ευχαριστω προκαταβολικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ασφαλώς και χρειάζεται εσωτερική/εξωτερική αποπαρασίτωση 2-4 φορές το χρόνο.
Ασφαλώς και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να αποκτήσει επικίνδυνα παράσιτα που μπορεί να κινδυνέψει όχι μόνο η υγεία της γατούλας, αλλά και η ζωή της ακόμα- λ.χ. ασθένειες όπως η αιμομπαρτωνέλλωση

Το γεγονός οτι ζει αποκλειστικά περιορισμένη μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει ουδόλως να εφησυχάζει, καθότι εν δυνάμει μπορούν να μεταφερθούν είτε μέσω των παπουτσιών μας, είτε μέσω εντόμων που εισβάλλουν εν αγνοία μας στα σπίτια μας οι εν λόγω επικίνδυνοι ιοί.
Όσο για την ίδια τη φίλη σου δεν κινδυνεύει άμεσα να αρρωστήσει από αυτές τις ασθένειες, όμως αν αγαπάει τη γατούλα της (που υποθέτω οτι την αγαπάει) κινδυνεύει να αρρωστήσει από τη λύπη της σε περίπτωση που "χάσει" τη γατούλα της από δική της αμέλεια να φροντίσει για θέματα που μπορούν να προληφθούν.
Για να μη συμβούν όλα αυτά τα προαναφερθέντα και δυσάρεστα λοιπόν, συνιστώ κτηνίατρο και αποπαρασίτωση άμεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Το πολυ πολυ να κολλησουν καμια ταινια, αλλα λιγο δυσκολο εφοσον η γατα ζει στο σπιτι. Γιατι δεν της κανουν αποπαρασιτωση; 2 ευρω εχει το χαπι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλο ειναι να την αποπαρασιτωνει,αλλα εφοσον μενει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,καθε 3 μηνες λενε ακομα και οι γιατροι.Δεν χρειαζεται να την φορτωνει με χημικα καθε μηνα.Κυριως το καλοκαιρι που εχει ψυλλους το εδαφος.Και ναι...ακομα και απο τα παπουτσια αμς μπορουμε να μεταφερουμε ψυλλους.Βεβαια δεν ειναι και τοσο ευκολο,αλλα καλλιο γαιδουροδενε,παρα γαιδογυρευε.

Σκουλικια η γατα δεν μπορει να παθει,εφοσον ζει μονο μεσα και εφοσον δεν θρεφεται με ωμο κρεας,απλα ενα ειδος ταινιας μπορει να παθει,αν η γατα κολλισει ψυλλους,διοτι οι ψυλλοι εχουν αυτην τηνταινια,αλλα και παλι οχι παντα,.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool