Ερωτήσεις για την αποπαρασίτωση

Απάντηση: Χάπι για παράσιτα (εσωτερικά)

Κοίτα, δεν είμαι και πολύ σχετική, αλλά από ότι ξέρω για τους ψύλλους υπάρχει η αλοιφούλα και το σπρέυ. Την αλοιφούλα δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά το σπρέυ που το πήρα πρόσφατα για τον Μπεν, κόστιζε 13,60 ευρώ. Έκανε καλή δουλειά, αν και πού και πού τον βλέπω ακόμα να ξύνεται. Η γιατρός μου είπε ότι μπορώ να το επαναλαμβάνω κάθε 40 μέρες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σαι καλα,σε ευχαριστώ!!! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης για να ησυχάσεις και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να βάζεις μια αμπούλα stronghold ή advocate (είναι το ίδιο περίπου) που σκοτώνουν ψύλλους, αυγά ψύλλων και ενδοπαράσιτα, μια φορά το 3μηνο. Και εάν ποτέ για κάποιο λόγο (εξωτερικοι παράγοντες) δεις κάποιον ψύλλο επάνω της κατά το διάστημα των 3 μηνών(που δε νομίζω) μπορείς να της βάλεις μια αμπούλα frontline για γάτες. Αυτό μου το έχουν προτίνει 2 διαφορερικοί κτηνίατροι.Μπορείς εάν θες να ρωτήσεις και τον δικό σου για να σου πει μια γνώμη.
Με αυτόν τον τρόπο , κυριολεκτικά ξενοιάζεις..Που να δώσεις χάπι σε ατίθασο γατάκι?Πολύ δύσκολο...

εγω παιδια της δινω γιατι ειναι μηκρι ακομα ειναι 3,5 μηνων ενα vermox αυτο μου ειπε ο κτηνιατρος μου λεει στην γατα να μην δινω χαπι μονο αυτο το ξερτε εσεις αυτο το φαρμακο?

εγω παιδια της δινω γιατι ειναι μηκρι ακομα ειναι 3,5 μηνων ενα vermox αυτο μου ειπε ο κτηνιατρος μου λεει στην γατα να μην δινω χαπι μονο αυτο το ξερτε εσεις αυτο το φαρμακο?

Ναι είναι καλό και ανθρώπινο μάλιστα φάρμακο, απλά δε πιάνει όλα τα ενδοπαράσιτα της γάτας.:)
Το έχω δώσει και εγώ σε μικρά γατάκια, είναι πολύ οικονομικό κιόλας:)

Για εμενα δεν ειναι το θεμα το οικονομικο ειναι να εχω υγειες γατι δεν εχει αρχησει τα εμβολια του ακομα καθε ποτε να του δινω αλλα θελει και κατι αλλο που δεν εχει πιασει ολα τα παρασιτα?

Χαπάκι για τα σκουλήκια

Καλησπέρα:) ήρθε η ώρα να του δώσω πάλι το χαπάκι σκουληκιών, αλλά πόσο πρέπει να του δώσω? Τον ιούλιο που ήταν μικρούλη του έδωσα ένα τέταρτο. Τώρα που ζυγίζει 3 κιλά να του δώσω μισό χαπάκι? :)

Απάντηση: Χαπάκι για τα σκουλήκια

Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις δοσολογίες, γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο ένα κτηνίατρο! Το ιδανικό βέβαια, θα ήταν να πας το γατάκι στον κτηνίατρο να το ζυγίσει ο ίδιος. Απ' όσο ξέρω το drontal ολόκληρο το χαπάκι, το δίνουν για γάτα από 4 κιλά και πάνω!

Βασικά το είχε ζυγίσει η ίδια η κτηνίατρος τελευταία φορά που το πήγα για εμβόλιο, τέλη οκτωβρίου. Άρα να την πάρω τηλέφωνο να τη ρωτήσω καλύτερα?

Το καλύτερο είναι αυτό! Ας μην παίζουμε με τα φάρμακα, γιατί δεν ξέρουμε τι παρενέργειες μπορεί να έχουν...

Σωστά;)

Καλησπέρα,
Θέλω να κάνω ενδοπαρασίτωση στα γατάκια αλλά διάβασα παραπάνω ότι το stronghold κάνει και γι' αυτό κι ήθελα να ρωτήσω αν αρκεί γιατί πριν από 20 ημέρες τους έβαλα μία τέτοια αμπούλα για γατί 2 κιλών όπως μου συνέστισε η κτηνίατρος για τους ψύλλους. Θα χρειαστεί και κάτι επιπλέον;

Το stronghold απο οσο ξερω ειναι αμπουλα εξωπαρασιτωσης, η οποια πιανει και καποια ενδοπαρασιτα.
Δε νομιζω να αρκει για τα ενδοπαρασιτα απο μονη της.
Υπαρχουν το γνωστο drontal, το milbemax, η αμπουλα profender κ.α.
Καλυτερα να μιλησεις με την κτηνιατρο για δοσολογιες και οτι αλλο χρειαστεις:)

Σ' ευχαριστώ θα πάω ούτως ή άλλως για να τα εμβολιάσω κιόλας, δεν νομίζω ότι αυτό μπορώ να το κάνω μόνη μου.

να ρωτήσω και κάτι άλλο; Διαβάζω συχνά στο φόρουμ για αλοιφές και κρέμες που δίνετε μόνοι σας για ενδοπαρασίτωση αλλά εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο πάντα πήγαινα στην κτηνίατρο και τους έδινε κάτι μαζί με τον εμβολιασμό. Κάνω κάτι λάθος; Δεν ποστεύω να μην τους έχω κάνει και να μην το χω καταλάβει;

Αλοιφες και κρεμες σε μικρα γατακια:)
Μην αγχωνεσαι, βασικα μαζεψε τις αποριες που εχεις και μιας και θα πας για εμβολιασμο συντομα κανε και μια κουβεντα με την κτηνιατρο.

Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να αλλάξω κτηνίατρο γιατί μου έδωσε ντεπόν για τον μεγάλο μου γάτο (Σίμπα) και μόλις το είπα σε άλλο κτηνίατρο μου είπε ότι είναι επικίνδυνο για τα γατιά γιατί τους λείπει ένα ένζυμο και δεν το μεταβολίζουν και νευρίασα. Ευτυχώς αυτός το είχε φτύσει όταν του το είχα δώσει όπως και ότι του έχω δώσει με σύρριγγα. Και στον δεύτερο γάτο μου παρατήρησα ότι στο βιβλιάριο δεν είχε σημειώσει πότε πρέπει να γίνει η επανάληψη στα εμβόλιά του οπότε δεν ξέρω αν θα βγάλει άκρη ο καινούριος κτηνίατρος.

Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να αλλάξω κτηνίατρο γιατί μου έδωσε ντεπόν για τον μεγάλο μου γάτο (Σίμπα) και μόλις το είπα σε άλλο κτηνίατρο μου είπε ότι είναι επικίνδυνο για τα γατιά γιατί τους λείπει ένα ένζυμο και δεν το μεταβολίζουν και νευρίασα. Ευτυχώς αυτός το είχε φτύσει όταν του το είχα δώσει όπως και ότι του έχω δώσει με σύρριγγα. Και στον δεύτερο γάτο μου παρατήρησα ότι στο βιβλιάριο δεν είχε σημειώσει πότε πρέπει να γίνει η επανάληψη στα εμβόλιά του οπότε δεν ξέρω αν θα βγάλει άκρη ο καινούριος κτηνίατρος.
Καλησπερα.Μομ=νοι μας δεν δινουμε αλοιφες και χαπια για αποπαρασιτωση.Εγω τουλαχιστον,και οι περισσοτεροι νομιζω,παντα οτι μας λεει ο γιατρος κανουμε..και παντα απο τον κτηνιατρο τα παιρνω,οποτε αυτος μου λεει και καθε ποτε να τους βαζω.:)
Οσον αφορα τον κτηνιατρο που σου εδωσε ντεπον,πολυ καλα κανεις και θες να τον αλλαξεις..γιατι οντως απαγορευεται τον ντεπον..και γενικα η παρακεταμολη στις γατες..ειναι τοξικο για αυτες και μπορει να προκαλεσει ακομα και θανατο..:eek:

Φυσικά, αλλά ρώτησα γιατί εμένα η κτηνίατρος έκανε εκείνη την αποπαρασίτωση ή έτσι θέλω να πιστεύω και δεν μου είχε δώσει εμένα ποτέ να τους βάλω τίποτα αλλά μετά από αυτό με το ντεπόν δεν είμαι σίγουρη για τίποτα. Δεν φαντάζεσαι τι εγκεφαλικό έπαθα μόλις άκουσα αυτό με το ντεπόν. Ευτυχώς αυτός το είχε φτύσει αλλά το έμαθα εντελώς συμπτωματικά όταν πήγα να το δώσω στο μικρό αδέσποτο που έσπασε τη λεκάνη του (ένα από αυτά που τους ψάνω σπίτι) και μόλις το είπα στον κτηνίατρο στο νοσοκομείο που το πήγα για την επέμβαση με πήρε από τα μούτρα ο άνθρωπος, αλλά κι εγώ που να τα ξέρω όλα αυτά; Εμπιστεύτηκα την κτηνίατρο.

Νικολίνα τι όμορφα που είναι τα μωρά σου είδα τις φωτογραφίες τους από μωρά μέχρι σήμερα κι έπαθα πλάκα να σου ζήσουν. Εγώ σε αντίθεση με σένα έχω τέσσερα αρσενικά αυτή τη στιγμή στο σπίτι μου. Νιώθω μοναξιά η γυναίκα, ούτε μία γυναικοκουβέντα δεν μπορώ να κάνω!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Χάπι αποπαρασίτωσης

:knife::knife::knife::knife::kill::kill::kill:

Τα 'χω πάρει στο κρανίο αυτή τη στιγμή! Έδωσα τόσα λεφτά να πάρω drontal χαπάκια και μου τα φτύνουνε, μέχρι που λιώνουνε και αναγκάζομαι και τα πετάω! Τι τα βάζω μέσα σε κονσέρβες, τι τους τα δίνω με το ζόρι, τα εντοπίζουν και τα φτύνουν! Δεν αντέχω άλλο! αυτή τη στιγμή είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης:wall: αυτή τη στιγμή η Μπιζού με κοροϊδεύει και άλλοι δύο, έχουν πάρει τη δοσολογία μισή! Και τώρα πότε πάλι θα πρέπει να επαναλάβω?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back