Είχα και εγώ όλους τους προβληματισμούς που αναφέρετε περί στείρωσης και ήθελα και εγώ να γεννήσουν μία φορά...
...κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε, και χαίρομαι που δεν έγινε...
Η αναγκαιότητα, η ¨λειτουργικότητα¨ και ο,
δήθεν, επιβοηθητικός
-για την άρτια ανάπτυξή τους- ρόλος του ζευγαρώματος ,για μία έστω φορά, είναι μύθος...
Και δεν είναι δική μου δοξασία, αλλά μετά από περιπλάνηση σε άρθρα και σε γνώμες κτηνιάτρων και ειδικών, εκεί αναπόφευκτα κατέληξα...
Περισσσότερο, νιώθω, πως είναι προβολή δικών μας επιθυμιών και λανθασμένος -
κατ'εμέ- παραλληλισμός του τρόπου που λειτουργούμε εμείς οι άνθρωποι στον έρωτα και την αναπαραγωγή ...
Αρχικά ξεκίνησα υιοθετώντας την άποψη της καθολικής άρνησης της στείρωσης,και αυτή η άποψη υπήρξε η αφετηρία μου στην πρώτη μου προσέγγιση στο θέμα ¨στείρωση¨-άποψη την οποία άμεσα αναθεώρησα!...
Αναθεώρησα, αφενός, μετά από μελέτη θεωριών και άρθρων, αλλά κυρίως βλέποντας και βιώνοντας τί ήταν για την γατούλα μου ο οίστρος και η προσπάθεια ζευγαρώματος (ανεπιτυχής...ΕΥΤΥΧΩΣ!)... Απίστευτη ταλαιπωρία!...και για εκείνη, και για εμάς που την βλέπαμε να υποφέρει...ίσως η βιωματική εμπειρία είναι πιο καθοριστική(για μένα υπήρξε καθοριστικότατη)...
Ο οίστρος και όλη αυτή η φάση, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για την γατούλα... (εμείς οι άνθρωποι το βιώνουμε σαφώς πιο... ειδυλλιακά και πιο ευχάριστα,και αυτό ίσως μας μπερδεύει και λειτουργεί διαστρεβλωτικά... όμως οι αναγωγές αυτού του τύπου καταλήγουν σε λάθος προσεγγίσεις...)
Οκ, είμαι και δηλωμένη φυγόπονη, και δεν έβλεπα, τελικά, τον παραμικρό λόγο να υποβάλλω την γατούλα μου σε διαδικασία οίστρου, ζευγαρώματος,και τελικά γέννας, -όλο το πακέτο είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδος για την γατούλα... Για ποιό λόγο να της το έκανα αυτό, απ΄τη στιγμή που δεν είχα
ούτε μία επίσημη διαβεβαίωση ότι όλη αυτή η διαδικασία θα λειτουργούσε μακροπρόθεσμα επιβοηθητικά για εκείνη;;;
Ως τώρα έχω προσέξει ότι η άποψη περί επιβοηθητικού, για το ζωάκι, ρόλου του ζευγαρώματος για μία φορά ακούγεται μόνο ¨ερασιτεχνικά¨...όντως, πλανάται και αιωρείται αυτή η άποψη, αλλά από χείλη ¨μη ειδικών¨ συνήθως...από ιδιοκτήτες, που το έχουν ακούσει, που τους το έχουν πει, κτλ, κτλ...
Όπως και να 'χει, ο καθένας αναζητάει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το ζωάκι του, αυτό είναι το σημαντικότερο, και αυτό δεν συμπίπτει -προφανώς- για όλους μας...