starblood
Νεοφερμένο μέλος

Οι γιατροί λεφτά θέλουν.. Αλλάζει η ισορροπία των ορμονών. Δύσκολα μπορούμε να το διακρίνουμε σε γατούλα. Δές στο ανθρώπινο περιβάλλων. Η δυσκολία είναι να τα καταφέρεις να τη ζευγαρώσεις μετά το 3 οίστρο και να δώσεις τα μωρά. Οπότε η νωρίς στείρωση ενδείκνυται. Γι αυτό λέω αν υπάρχει η δυνατότητα και μπορεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό με την δυσκολία ζευγαρώματος μετά τον τρίτο οίστρο δεν το γνώριζα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε περίπτωση που μπορείς και γνωρίζεις ότι έχεις τη δυνατότητα να δώσεις τα γατάκια καλό θα είναι να γεννήσει μια φορά. Οι γατούλες μας μέχρι την 1,5 χρόνο αναπτύσσονται. Και καλό είναι να ανατηχθεί σωστά , χωρίς ενδεχόμενη ορμονική διαταραχή λόγο στείρωσης. Κανονικά τότε ζευγαρώνουμε τη γατούλα ( στους 8 -9 μήνες είναι σα να ζευγαρώνει κοριτσάκι 14 ετών). Αν πάλι δεν έρχεται σε επαφή με αλλά γατιά ,και μπορείς να αντέξεις τη γκρίνια του οίστρου, άσε την τουλάχιστον να αναπτυχθεί φυσιολογικά.![]()
Οχι.Είναι ένας απο τους πολλούς μύθους που επικρατούν για τη γάτα,αλλα ΔΕΝ είναι έτσι.(Δυστυχώς ο έλληνας δύσκολα ξεφεύγει απο τις συμβουλές της"γιαγιάς")Και δεν το λεω εγω,αλλά όλες οι επιστημονικές έρευνες και οι ενημερωμένοι γιατροι.Ίσα ίσα που αν η γάτα στειρωθει ακόμα και πριν απο τον 1ο οίστρο,μειώνονται σε μεγάλο ποσοστό οι πιθανότητες για καρκίνο των μαστών.
Επισης μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες γέννεσης καρκίνου στα γεννητικά όργανα.
Στα αρσενικά μόνο υπάρχει η πιθανότητα όντως να μην γίνουν τόσο μεγαλόσωμα όσο θα γινόντουσαν,για αυτό και οι γιατροι συμβουλεύουν απο τον 8ο μήνα μέχρι το 1ο έτος της ηλικιας τους να γίνεται η στείρωση.Όχι όμως στα θηλυκά.
Σε αντιθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι,η στειρωση γίνεται κυρίως για το καλό της ίδιας της γάτας και το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται κατα πολύ.
https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
.
https://www.vets.gr/sublist.php?subcategory_id=243Ασφαλώς όλοι οι μύθοι και παραϊατρική γύρω από το άν πρέπει να γεννήσει μια φορά το θηλυκό ή να πάει τουλάχιστον για μια φορά με γατούλα ο αρσενικός είναι απλά ανοησίες.
starblood
Νεοφερμένο μέλος

Όπως αναφέρει και το άρθρο θέλει προσοχή στη διατροφή και άσκηση. Δεν είπα να μη στειρώσουμε. Είπα να τη αφήσουμε να ανατηχθεί πρώτα σωστά, ορμονικά και σωματικά. Όσο για την ανάπτυξη ας ρωτήσουμε τους εκτροφείς. Κανείς Δεν ζευγαρώνει γάτα πριν τον ενάμιση χρόνο για να μην αποδυναμωθεί το ζωντανό..
Γιώργο μου το ίδιο ακριβώς λέμε. Ξαναρίξε μια ματιά σ αυτά που γράφω ποιο πάνω.

fockos
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και κάτι άλλο.Το να μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες ανάπτυξης διάφορων καρκίνων,με τη στείρωση πριν τον 1ο οίστρο,αλλα και γενικά με την στείρωση πριν το 1ο έτος της ηλικίας τους,είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.Και όχι,αυτό δεν ισχύει ΜΟΝΟ για τις γάτες που δεν ζευγαρώνουν,για όλες ισχύει.Απλά το συγκεκριμένο άρθρο δεν το ανέφερε.
πηγηΕίναι προς όφελος της υγείας της σκύλας ή της γάτας σας να μην μπει στην διαδικασία του οίστρου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες του ζώου να γνωρίσει καρκίνο του μαστού ενώ παράλληλα μειώνονται το άγχος και οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης και της γέννας
Οι έρευνες δείχνουν ότι σκυλιά που έχουν στειρωθεί πριν από τον πρώτο τους οίστρο έχουν πιθανότητες λιγότερες από 0,5% να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με το 8% μετά από τον δεύτερο οίστρο.
Οι γάτες που θα στειρωθούν μετά τον πρώτο τους οίστρο έχουν 7 φορές υψηλότερες πιθανότητες να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γάτες που θα στειρωθούν πριν τον πρώτο τους οίστρο.
Για να γεννήσει η γάτα,είναι δεδομένο οτι θα περάσει απο οίστρο.
Γιατί να στειρώσω τη γάτα μου;
- Για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
- Για να σταματήσει η συχνά ενοχλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του οίστρου (π.χ. κραυγές τη νύχτα). Σημειωτέον ότι οι γάτες εμφανίζουν οίστρο από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο κάθε 2-3 εβδομάδες.
- Για να μειωθούν οι τάσεις φυγής προς αναζήτηση αρσενικού και συνεπώς να μειωθούν οι πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και οι πιθανότητες να χαθεί.
- Μια στειρωμένη γάτα αποκλείεται να εμφανίσει διάφορες ασθένειες όπως πυομήτρα, καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών, ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών των μαστών.
πηγη

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι είναι πολύ καλύτερο για την υγεία της γάτας,και κυρίως της θηλυκιάς,να στειρωθει,μάλιστα πριν τον 1ο οίστρο..είτε ειναι εκτός σπιτιού,είτε μέσα,είτε δεν θα ζευγαρώσει είτε ζευγαρώσει.
marina289
Περιβόητο μέλος
...κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε, και χαίρομαι που δεν έγινε...
Η αναγκαιότητα, η ¨λειτουργικότητα¨ και ο, δήθεν, επιβοηθητικός -για την άρτια ανάπτυξή τους- ρόλος του ζευγαρώματος ,για μία έστω φορά, είναι μύθος...
Και δεν είναι δική μου δοξασία, αλλά μετά από περιπλάνηση σε άρθρα και σε γνώμες κτηνιάτρων και ειδικών, εκεί αναπόφευκτα κατέληξα...
Περισσσότερο, νιώθω, πως είναι προβολή δικών μας επιθυμιών και λανθασμένος -κατ'εμέ- παραλληλισμός του τρόπου που λειτουργούμε εμείς οι άνθρωποι στον έρωτα και την αναπαραγωγή ...
Αρχικά ξεκίνησα υιοθετώντας την άποψη της καθολικής άρνησης της στείρωσης,και αυτή η άποψη υπήρξε η αφετηρία μου στην πρώτη μου προσέγγιση στο θέμα ¨στείρωση¨-άποψη την οποία άμεσα αναθεώρησα!...
Αναθεώρησα, αφενός, μετά από μελέτη θεωριών και άρθρων, αλλά κυρίως βλέποντας και βιώνοντας τί ήταν για την γατούλα μου ο οίστρος και η προσπάθεια ζευγαρώματος (ανεπιτυχής...ΕΥΤΥΧΩΣ!)... Απίστευτη ταλαιπωρία!...και για εκείνη, και για εμάς που την βλέπαμε να υποφέρει...ίσως η βιωματική εμπειρία είναι πιο καθοριστική(για μένα υπήρξε καθοριστικότατη)...
Ο οίστρος και όλη αυτή η φάση, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για την γατούλα... (εμείς οι άνθρωποι το βιώνουμε σαφώς πιο... ειδυλλιακά και πιο ευχάριστα,και αυτό ίσως μας μπερδεύει και λειτουργεί διαστρεβλωτικά... όμως οι αναγωγές αυτού του τύπου καταλήγουν σε λάθος προσεγγίσεις...)
Οκ, είμαι και δηλωμένη φυγόπονη, και δεν έβλεπα, τελικά, τον παραμικρό λόγο να υποβάλλω την γατούλα μου σε διαδικασία οίστρου, ζευγαρώματος,και τελικά γέννας, -όλο το πακέτο είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδος για την γατούλα... Για ποιό λόγο να της το έκανα αυτό, απ΄τη στιγμή που δεν είχα ούτε μία επίσημη διαβεβαίωση ότι όλη αυτή η διαδικασία θα λειτουργούσε μακροπρόθεσμα επιβοηθητικά για εκείνη;;;
Ως τώρα έχω προσέξει ότι η άποψη περί επιβοηθητικού, για το ζωάκι, ρόλου του ζευγαρώματος για μία φορά ακούγεται μόνο ¨ερασιτεχνικά¨...όντως, πλανάται και αιωρείται αυτή η άποψη, αλλά από χείλη ¨μη ειδικών¨ συνήθως...από ιδιοκτήτες, που το έχουν ακούσει, που τους το έχουν πει, κτλ, κτλ...
Όπως και να 'χει, ο καθένας αναζητάει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το ζωάκι του, αυτό είναι το σημαντικότερο, και αυτό δεν συμπίπτει -προφανώς- για όλους μας...

καλησπερα παιδιααα

εχω καποιες αποριες σχετικα με την στειρωση .... σκεφτομαστε να κανουμε στειρωση στη γατουλα μας και θελω να μαθω αν ειναι επωδυνο η οχι .... βασικα την γενικη διαδικασια διοτι δεν ειμαι και πολυ ενημερωμενη σε αυτο το θεμα ....
ααα επισης εχω και μια αλλη απορια , μετα την στειρωση θα συνεχιζει να εχει κανονικα οιστρο ???
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλησπερα παιδιααα
εχω καποιες αποριες σχετικα με την στειρωση .... σκεφτομαστε να κανουμε στειρωση στη γατουλα μας και θελω να μαθω αν ειναι επωδυνο η οχι .... βασικα την γενικη διαδικασια διοτι δεν ειμαι και πολυ ενημερωμενη σε αυτο το θεμα ....
ααα επισης εχω και μια αλλη απορια , μετα την στειρωση θα συνεχιζει να εχει κανονικα οιστρο ???
Καλημερα.
Την ώρα που γίνεται η εγχείρηση,σίγουρα δεν είναι επίπονο.Απλά ζήτα απο τον γιατρό σου να της κάνει παυσίπονη ένεση μετά.Η αλήθεια είναι ότι τα δικά μου,δεν έδειχναν να πονάνε.Μάλιστα ούτε η θηλυκιά μου,που στα θηλυκά η στείρωση είναι πιο βαριά.Μόνο ζαβλακωμένα απο την νάρκωση έδειχναν.
Αν γίνει κανονική στείρωση,σαφέστατα και δεν θα έχει οίστρους.Όμως ξεκαθάρισε στον γιατρό σου ότι θες την ολική στείρωση,και όχι την μερική.Δυστυχώς κάποιοι γιατροί,για δική τους διευκολυνση δεν αφαιρούν τις ωοθήκες και τη μήτρα,και κάνουν απλά περίδεση των ωοθηκών,κάτι που είναι πολύ επικύνδινο για τη γάτα και βασανιστικό,γιατι συνεχίζει να έχει οίστρους,απλά δεν μένει έγκυος.Επίσης κινδυνεύει απο πυόμητρα και διάοφρους καρκίνους.Οπότε η μαγική λέξη είναι..ολικη στείρωση.

ειναι θηλυκια και το σκεφτομασταν εδω και καιρο αλλα σε περιπτωση που πονουσε η γατα δεν θα το καναμε σε καμια περιπτωση ... ποσο περιπου κραταει η εγχειρηση περιπου ??? :/Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Πάντως μην αγχώνεσαι.Είναι το καλύτερο για το ζωάκι σου.Σκέψου ποσους κινδύνους θα έχει..αν δεν στειρωθεί.

https://paws.parosweb.com/articles/parion_fos-08-06.html
https://www.istotopos.gr/cgs.cfm?areaid=3&id=435
ναι αυτος ειναι ο ενας λογος , η αποφυγη ασθενειων αλλα και ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη καθως δεν εχω αρκετο χωρο και δεν μου παει η καρδια μετα να τα δωσω 
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
τα υπερ ειναι πιο πολλα απ τα κατα στη δικη μου περιπτωση,θα ειναι πολυ επικινδυνο για τις μικρες να στειρωθουν τοσο νωρις?οσο για τον αρσενικο επειδη φοβαμαι για ουρολιθιαση θα τον καθυστερησω οσο μπορω,δε θελω να παθει οτι επαθε το αδελφακι του,φοβαμαι την κληρονομικοτητα.
Degen
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Στο εξωτερικό κάνουν στείρωση και απο πιο νωρίς,όμως για εδω,συνήθως πριν τον 6ο μηνα δεν την κάνουν.Αρκετοί γιατροί μάλιστα θέτουν ως βασικό όριο τους 8 μήνες.μαλιστα,εχω και εγω καποιες απορειες,ειμαι υπερ της στειρωσης φυσικα,εχω 3 θυλικα γατακια κι εναν αρσενικο να στειρωσω,το ξερω οτι ειναι νωρις να το λεω αυτο μιας και τα μικρα ειναι ακομη 2 μηνων,θελω ομως να τα στειρωσω τελος νοεμβρη τα θυλικα τουλαχιστον κι αυτο γιατι θα λειπουμε ενα μηνα περιπου για χριστουγεννα,θα εχω τα ζωακια μες στο σπιτι,κι εχω ηδη βρει ανθρωπο να ερχεται επι πληρωμη να τα ταιζει και ν αλαζει το χωμα τους,δε θα το αντεξω να ερθω απ τις γιορτες και να δω και τα τρια μου θυλικα εγκυο απ τον αρσενικουλη που απο τωρα φαινεται πολυ βαρβατος σκεψου να μεγαλωσει(πρωτα ο θεος).αν συμβει αυτο δεν εχω πουθενα να δωσω τα μωρα πρωτον,δευτερον δεν ρισκαρω γεννα στην πατμο χωρις κτηνιατρο μονιμο,αν συμβει δλδ κατι θα πεθανει το ζωο,ειναι πολυ νωρις να στειρωθουν τα θυλικα τελος νοεμβρη?θα ειναι τοτε 5 μηνων.
τα υπερ ειναι πιο πολλα απ τα κατα στη δικη μου περιπτωση,θα ειναι πολυ επικινδυνο για τις μικρες να στειρωθουν τοσο νωρις?οσο για τον αρσενικο επειδη φοβαμαι για ουρολιθιαση θα τον καθυστερησω οσο μπορω,δε θελω να παθει οτι επαθε το αδελφακι του,φοβαμαι την κληρονομικοτητα.

Archangelik
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πόσο πιο οικονομικό;

Archangelik
Νεοφερμένο μέλος
γιατι θα παρω και μια γατα και πρεπει να στειρωσω και αυτην καπακια! και στην γατα περνει 100 ο συγκεκριμενος! δεν ξερω απλα ψαχνομαι !

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Προφανώς μπορεί να βρεις και φθηνότερα,αλλά προσωπικά εμένα θα με απασχολούσε περισσότερο το να κάνει καλή δουλειά.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μας πιάσουν και κορόιδα.Κατά τη γνώμη μου οι τιμές είναι νορμάλ,αρκεί να κάνει και καλή δουλειά.

Archangelik
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool