Ερωτήσεις για τη στείρωση

Αρχική Δημοσίευση από nellos:
θα προτιμούσα να μην στειρώσω τη γατούλα μου. υπάρχει κάποια άλλη λύση πέρα από την εγχείρηση? θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει μανούλα, :mad: είναι κρίμα να περιορίζουμε τις γενετήσιες ανάγκες των ζώων μας αλλά απο την άλλη σκέφτομαι πόσο ταλαιπωρούνται και αυτά αλλα και εμείς και όλες τις ασθένειες που έχω ακούσει κατα καιρους. :confused: θέλω μια αναστρέψιμη "επέμβαση" έτσι αν κάποια στιγμή οι συνθήκες είναι κατάλληλες να γίνει μαμα! κάπου επίσης άκουσα (αν και μου φαίνεται πατάτα) πως η στείρωση πρέπει να γίνει πριν νοιώσουν οποιαδήποτε επιθυμία για αναπαραγωγη γιατί τότε οι "παρενέργειες" παραμένουν ανεξαρτήτως στείρωσης. μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο?:hmm:

Οι παρενέργειες των μη χειρουργικών (παροδικών) στειρώσεων είναι πολύ μεγαλύτερες. Η χειρουργική στείρωση έχει ελάχιστες παρενέργειες όταν γίνεται μετά την ενηλικίωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ που έχω μόνο τη Λίλη κ τη στείρωσα πριν λίγο καιρό πραγματικά εχω να σου πώ οτι το αποτέλεσμα μάλλον θα σε αποζημιώσει! Εμάς πρίν ηταν πολύ ατίθαση, ελάχιστα τρυφερη.. Τώρα κ παίζει παρα πολύ, είναι πολύ χαρούμενη και είναι πιο γλυκια! Σίγουρα είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν δεν ξέρεις που να δώσεις τα γατάκια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η χειρουργική στείρωση έχει ελάχιστες παρενέργειες όταν γίνεται μετά την ενηλικίωση.

Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιες από αυτές τις παρενέργειες; Ευχαριστώ!

Η δικία μου είναι 11 μηνών τώρα και την Τρίτη θα πάμε για στείρωση. :( Αν και για να είμαι ειλικρινής με τα τελευταία γεγονότα που έχω ακούσει εδώ για τις στειρώσεις και για τις παρενέργειες που έχουν στις γατούλες φοβάμαι πολύ μήπως και πάει κάτι στραβά...:hmm:

και εγω εχω διαβασει οτι εχουν αλλαξει τα πραγματα και πολυ λενε οτι δεν πειραζει να τα στειρωνεις πιο νωρις αλλα για τοσο νωρις δεν ξερω!!

Αρχική Δημοσίευση από siam:
Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιες από αυτές τις παρενέργειες; Ευχαριστώ!

Τα σοβαρότερα μειονεκτήματα της χειρουργικής στείρωσης είναι:

1. Κίνδυνοι από την αναισθησία: Η χειρουργική στείρωση (ωοθηκυστερεκτομή, ορχεκτομή) είναι χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει κινδύνους, όπως άλλωστε και κάθε χειρουργική επέμβαση.

2. Παχυσαρκία: Είναι η συχνότερη παρενέργεια. Ωστόσο, ελέγχεται σχετικά εύκολα με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση.

3. Ακράτεια ούρων: Είναι σχετικά σπάνια, αλλά η πιθανότητα εμφάνισης υπάρχει. Ελέγχεται μάλλον εύκολα.

4. Ορμονικά προβλήματα: Είναι σπάνια.

Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί ως παρενέργεια είναι μύθος.

Isavvas εχω τη Οπρα που ειναι αστειρωτη και ειναι 8 μηνων και τον μικρο που ειναι 4 ή 5 μηνων. Υπαρχει περιπτωση να συμβει κανενα απροοπτο χωρις ο μικρος να δειξει σημαδια οιστρου ή ειναι πολυ μικρος;
Ευχαριστω:)

Στείρωση

Από ποιο μήνα και μετά θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει στείρωση με ασφάλεια σε αρσενικό γατουλίνι; Πρέπει σιγά σιγά να μπει στο πρόγραμμα κι αυτό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από ποιο μήνα και μετά θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει στείρωση με ασφάλεια σε αρσενικό γατουλίνι; Πρέπει σιγά σιγά να μπει στο πρόγραμμα κι αυτό...
Αν δεν κάνω λάθος 6-7 μηνών.... Αλλά έχω ακούσει ότι άλλοι το κάνουν μόλις εμφανιστεί οίστρος (κοινώς ορεξούλες :P ). Μάλλον ο κτηνίατρος θα σε διαφωτίσει περισσότερο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδω έχει ξανασυζητηθει εκτενως το θέμα.

Ακόμη Κυνηγάει Γάτες

Εχω κάνει στείρωση στο γάτο μου απο τον Απρίλιο. Προχθές το βράδυ ομως ,ήρθε μια θηλυκιά γάτα και φώναζε στο δρόμο. Ο γάτος μου πετάχτηκε , πηδηξε κάτω στο δρόμο(Μένουμε σε 1ο όροφο) και εξαφανίστηκε μαζί της. Τον αναζητούσαμε όλη μέρα, περάσαμε ολα τα πιθανά σημεία που μπορεί να βρισκόταν και δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. Εντοπίστηκε αργά το βράδυ -παρέα με την προαναφερθείσα θηλυκιά και ούτε που μας γνώριζε... Όταν τον πιάσαμε και τον μαζέψαμε ξανά στο σπίτι έμεινε μόνο 10 λεπτά και μετα ξανάπεσε στο δρόμο και έφυγε. Η κτηνίατρος απορεί γιατί αυτά δεν τα κάνουν οι στειρωμένοι γάτοι. Τι μπορεί να συμβαίνει? Και πως μπορώ να μη χάσω το γάτο μου τελικά?

νομίζω ότι καταλληλότερος να σου απαντήσει είναι ένας γιατρός αλλα απ'οτι μου έχουν πει για αρκετο καιρό οι ορμόνες παραμένουν στον οργανισμό του..επίσης μήπως πρόκειται απλά για συνήθεια (δηλαδή κατι που έκανε και του έμεινε) και δεν ακολουθεί το ενστικτό του?

επίσης...μήπως θέλει απλά γατοπαρέα???

Έχω ακούσει ότι οι ορμόνες συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και για 6 μήνες μετά τη στείρωση. Οπότε ίσως φταίει αυτό. Από την άλλη αν το έκανε και στο παρελθόν αποτελεί συνήθεια γι'αυτόν και θα είναι δύσκολο να το κόψει. Ο γάτος μου αν και στειρωμένος τις βόλτες του δεν τις έχει κόψει, απλά δεν απομακρύνεται πολύ.

εγώ έχω δεί στειρωμένο γάτο να το κάνει κανονικά και με τον νόμο...ποιός ξερει...άγνωστες οι βουλές της γάτας!:confused:

Πληροφορίες για γατα Βιρμανίας

γεια σου ismini.

Μου είπαν ότι έχεις γάτο Βιρανίας. Είμαι νέο μέλος και θα πάρω ένα γατάκι Βιρμανίας.Θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου για το φύλο την απόχρωση και φυσικά για τον χαραχτήρα του.
Ποια είναι η διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ του αρσενικού και του θυλυκού?
Έχω διαβάσει παρά πολλά, αλλά οι δικές σου πληροφορίες θα είναι "πραγματικές".
Θα περιμένω νέα σου.

Βοήθεια !

Ισως να σας κουράζω αλλά βρίσκομαι σε απόγνωση.. Ο γάτος μου ξαναπήδησε στο δρομο κι έφυγε με την πρώτη ευκαιρία. Στείρωση εχει κάνει απο 6 μηνών, δεν ηρέμησε όμως. Έβαλα συρματόπλεγμα στο μπαλκόνι αλλά ούτε κι αυτό τον κράτησε. Δεν αντέχω να τον χάσω. Τι να κάνω ?

Καταρχην να τον βρεις.... Σε ποιον οροφο μενεις; Βγες, φωναξε, παρε φαγακι κι εντοπισε τον. Αντι για συρματοπλεγμα μηπως να δοκιμαζες το προστατευτικο δυχτι που βαζουν για παιδια στις βεραντες; Εγω αυτο χρησιμοποιω.
Σε προηγουμενο σπιτι που ηταν ισογειο και δεν μπορουσα να βαλω κατι, απλα δεν ανοιγα ποτε τζαμι και παραθυροφυλλο μαζι. Ειναι το μοναδικο μπαλκονιπου εχεις;

Dorothy, ελπίζω να βρέθηκε ο γατούλης...
Αν κρίνω απ'τη δικιά μου (που είναι μεγάλη εξερευνήτρια), αν το έχει βάλει σκοπό να φύγει, δε θα τον σταματήσει καμιά περίφραξη. Εμείς βρήκαμε την υγειά μας με το σύστημα σαμαράκι-λουράκι. Αν είσαι τυχερή και το συνηθίσει εύκολα, θα μπορείς να τον αφήνεις να βολτάρει χωρίς να ανησυχείς. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. ;)
Να'τη η Αρηθούλα μου, σκαρφαλωμένη στο κάγκελο, αλλά ασφαλής:
DSCN0380.JPG

Δυστυχώς ο Lordi μοιάζει ανίατη περίπτωση. Ο γιατρός του έκανε μια ένεση σε περίπτωση που φταίνε οι ορμόνες του και κυνηγάει γάτες αν και στειρωμένος. Βέβαια πάντα ήταν ''τσαμπουκάς'' ,ατίθασος και μεγαλόσωμος και είχαμε πρόβλημα να τον μαζέψουμε. Όταν ήταν μόλις 6 μηνών έκανε επειγόντως στείρωση γιατι ο οίστρος του ειχε φτάσει στο απροχώρητο και ούρλιαζε, επιτιθόταν κλπ κλπ. Του χορήγησαν ενα πολύ δυνατο ηρεμιστικό και δεν είχε επίδραση πάνω του (-Ο γιατρός απόρησε και είπε οτι τέτοιο ηρεμιστικό χορήγησε σε σκυλί Λαμπραντορ και κοιμόταν 24 ώρες).Τώρα είναι ενός έτους και είναι αισθητά πιο μεγαλόσωμος απο άλλους γάτους. Δεν θέλω να τον δέσω με λουράκι γιατί νομίζω ή ότι θα αφηνιάσει ή ότι θα μελαγχολήσει. Εύχομαι μόνο να ηρεμήσει μεγαλώνοντας γιατι δεν μου αρέσει η ιδέα να τον βλέπω όλη μέρα στη γειτονιά αδέσποτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back