isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από nellos:θα προτιμούσα να μην στειρώσω τη γατούλα μου. υπάρχει κάποια άλλη λύση πέρα από την εγχείρηση? θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει μανούλα,είναι κρίμα να περιορίζουμε τις γενετήσιες ανάγκες των ζώων μας αλλά απο την άλλη σκέφτομαι πόσο ταλαιπωρούνται και αυτά αλλα και εμείς και όλες τις ασθένειες που έχω ακούσει κατα καιρους.
θέλω μια αναστρέψιμη "επέμβαση" έτσι αν κάποια στιγμή οι συνθήκες είναι κατάλληλες να γίνει μαμα! κάπου επίσης άκουσα (αν και μου φαίνεται πατάτα) πως η στείρωση πρέπει να γίνει πριν νοιώσουν οποιαδήποτε επιθυμία για αναπαραγωγη γιατί τότε οι "παρενέργειες" παραμένουν ανεξαρτήτως στείρωσης. μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο?
![]()
Οι παρενέργειες των μη χειρουργικών (παροδικών) στειρώσεων είναι πολύ μεγαλύτερες. Η χειρουργική στείρωση έχει ελάχιστες παρενέργειες όταν γίνεται μετά την ενηλικίωση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
oh-my-cat!
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
siam
Νεοφερμένο μέλος
Η χειρουργική στείρωση έχει ελάχιστες παρενέργειες όταν γίνεται μετά την ενηλικίωση.
Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιες από αυτές τις παρενέργειες; Ευχαριστώ!
xtina
Νεοφερμένο μέλος
Αν και για να είμαι ειλικρινής με τα τελευταία γεγονότα που έχω ακούσει εδώ για τις στειρώσεις και για τις παρενέργειες που έχουν στις γατούλες φοβάμαι πολύ μήπως και πάει κάτι στραβά...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από siam:Θα μπορούσατε να αναφέρετε κάποιες από αυτές τις παρενέργειες; Ευχαριστώ!
Τα σοβαρότερα μειονεκτήματα της χειρουργικής στείρωσης είναι:
1. Κίνδυνοι από την αναισθησία: Η χειρουργική στείρωση (ωοθηκυστερεκτομή, ορχεκτομή) είναι χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει κινδύνους, όπως άλλωστε και κάθε χειρουργική επέμβαση.
2. Παχυσαρκία: Είναι η συχνότερη παρενέργεια. Ωστόσο, ελέγχεται σχετικά εύκολα με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση.
3. Ακράτεια ούρων: Είναι σχετικά σπάνια, αλλά η πιθανότητα εμφάνισης υπάρχει. Ελέγχεται μάλλον εύκολα.
4. Ορμονικά προβλήματα: Είναι σπάνια.
Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί ως παρενέργεια είναι μύθος.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστω

Blanch
Νεοφερμένο μέλος
Από ποιο μήνα και μετά θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει στείρωση με ασφάλεια σε αρσενικό γατουλίνι; Πρέπει σιγά σιγά να μπει στο πρόγραμμα κι αυτό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cris
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν δεν κάνω λάθος 6-7 μηνών.... Αλλά έχω ακούσει ότι άλλοι το κάνουν μόλις εμφανιστεί οίστρος (κοινώς ορεξούλεςΑπό ποιο μήνα και μετά θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει στείρωση με ασφάλεια σε αρσενικό γατουλίνι; Πρέπει σιγά σιγά να μπει στο πρόγραμμα κι αυτό...
). Μάλλον ο κτηνίατρος θα σε διαφωτίσει περισσότερο..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dorothy
Νεοφερμένο μέλος
Εχω κάνει στείρωση στο γάτο μου απο τον Απρίλιο. Προχθές το βράδυ ομως ,ήρθε μια θηλυκιά γάτα και φώναζε στο δρόμο. Ο γάτος μου πετάχτηκε , πηδηξε κάτω στο δρόμο(Μένουμε σε 1ο όροφο) και εξαφανίστηκε μαζί της. Τον αναζητούσαμε όλη μέρα, περάσαμε ολα τα πιθανά σημεία που μπορεί να βρισκόταν και δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. Εντοπίστηκε αργά το βράδυ -παρέα με την προαναφερθείσα θηλυκιά και ούτε που μας γνώριζε... Όταν τον πιάσαμε και τον μαζέψαμε ξανά στο σπίτι έμεινε μόνο 10 λεπτά και μετα ξανάπεσε στο δρόμο και έφυγε. Η κτηνίατρος απορεί γιατί αυτά δεν τα κάνουν οι στειρωμένοι γάτοι. Τι μπορεί να συμβαίνει? Και πως μπορώ να μη χάσω το γάτο μου τελικά?
RedCat
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος

eytyxia1
Νεοφερμένο μέλος
γεια σου ismini.
Μου είπαν ότι έχεις γάτο Βιρανίας. Είμαι νέο μέλος και θα πάρω ένα γατάκι Βιρμανίας.Θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου για το φύλο την απόχρωση και φυσικά για τον χαραχτήρα του.
Ποια είναι η διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ του αρσενικού και του θυλυκού?
Έχω διαβάσει παρά πολλά, αλλά οι δικές σου πληροφορίες θα είναι "πραγματικές".
Θα περιμένω νέα σου.
dorothy
Νεοφερμένο μέλος
Ισως να σας κουράζω αλλά βρίσκομαι σε απόγνωση.. Ο γάτος μου ξαναπήδησε στο δρομο κι έφυγε με την πρώτη ευκαιρία. Στείρωση εχει κάνει απο 6 μηνών, δεν ηρέμησε όμως. Έβαλα συρματόπλεγμα στο μπαλκόνι αλλά ούτε κι αυτό τον κράτησε. Δεν αντέχω να τον χάσω. Τι να κάνω ?
χριστινα
Διάσημο μέλος
Σε προηγουμενο σπιτι που ηταν ισογειο και δεν μπορουσα να βαλω κατι, απλα δεν ανοιγα ποτε τζαμι και παραθυροφυλλο μαζι. Ειναι το μοναδικο μπαλκονιπου εχεις;
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν κρίνω απ'τη δικιά μου (που είναι μεγάλη εξερευνήτρια), αν το έχει βάλει σκοπό να φύγει, δε θα τον σταματήσει καμιά περίφραξη. Εμείς βρήκαμε την υγειά μας με το σύστημα σαμαράκι-λουράκι. Αν είσαι τυχερή και το συνηθίσει εύκολα, θα μπορείς να τον αφήνεις να βολτάρει χωρίς να ανησυχείς. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Να'τη η Αρηθούλα μου, σκαρφαλωμένη στο κάγκελο, αλλά ασφαλής:
dorothy
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
είναι κρίμα να περιορίζουμε τις γενετήσιες ανάγκες των ζώων μας αλλά απο την άλλη σκέφτομαι πόσο ταλαιπωρούνται και αυτά αλλα και εμείς και όλες τις ασθένειες που έχω ακούσει κατα καιρους.