Ερωτήσεις για τη στείρωση

Διάβασα τα παρακάτω, χωρίς να είμαι σήγουρη ότι είναι σωστά:
Η γάτα μετάτη στήρωση γίνεται πιο ήραιμη κοιμάτε περισσότερο και πέρνει αρκετό βάρος. Επίσεις δεν έχει τόση όρεξη για παιχνίδι και ζει λιγότερο. Είναι και πιο εβάλωτη σε ασθένιες.
Η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου είπε ότι αν είναι αναγκέο μόνο τότε πρέπει να στηρωθεί το ζώο. Αν βρούμε τρόπο να του βρούμε μια γάτα και είναι και ήρεμος, δηλάδη να μη φωνάζει όλη τη μέρα, μπόρει να μη γίνει στήρωση. Από εκει που τον πήραμε ήχανε ένα γάτο και μια γάτα, που οι οίστροι τους τεριάζανε και έτσι δεν ήχαν πρόβλημα.:)
Eνα ζωο μπορει να ηρεμησει μετα τη στειρωση (κυριως οταν φυγουνε οι ορμονες απο τον οργανισμο του), αλλα δεν αλλαζει ο χαρακτηρας του. Εαν ηταν παιχνιδιαρικο πριν θα ειναι και μετα κοκ. Η γατα δε ζει λιγοτερο ουτε ειναι πιο επιρρεπης σε ασθενειες, ισα ισα ισχυει το αντιθετο, μαλλον δεν καταλαβες καλα αυτο που διαβασες.
Εκτος απο τους λογους υγειας υπαρχουν και "ηθικοι" παραμετροι για τους οποιους στειρωνουμε τα ζωα, πολλους απο αυτους σου ανεφεραν τα παιδια παραπανω (δημιουργια αδεσποτων ζωων κτλ)
Παράυτα αν θελετς τοσο πολυ να ζευγαρωσετε το γατο σας, να ξερετε οτι κανονικα θα επρεπε να γινει μια σειρα εξετασεων, πολλων και ακριβων κυριως επειδη οι γατες Περσιας παρουσιαζουν συχνα διαφορες κληρονομικες ασθενειες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γάτα μετάτη στήρωση γίνεται πιο ήραιμη κοιμάτε περισσότερο και πέρνει αρκετό βάρος. Επίσεις δεν έχει τόση όρεξη για παιχνίδι και ζει λιγότερο. Είναι και πιο εβάλωτη σε ασθένιες.
Η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου είπε ότι αν είναι αναγκέο μόνο τότε πρέπει να στηρωθεί το ζώο. Αν βρούμε τρόπο να του βρούμε μια γάτα και είναι και ήρεμος, δηλάδη να μη φωνάζει όλη τη μέρα, μπόρει να μη γίνει στήρωση. Από εκει που τον πήραμε ήχανε ένα γάτο και μια γάτα, που οι οίστροι τους τεριάζανε και έτσι δεν ήχαν πρόβλημα.:)

Θα του βρεις μια γάτα λοιπόν...Και τα γατάκια που θα γεννηθούν (και θα γεννιούνται πολλές φορές το χρόνο); Τι θα γίνουν αυτά; Ή επειδή η θηλυκή γάτα δεν είναι δική σου δεν σε απασχολεί;
Επίσης τίποτα από όσα είπες παραπάνω για τη στείρωση δεν ισχύει. Ισχύουν μάλιστα τα ακριβώς αντίθετα: η στείρωση ενισχύει κατά πολύ την πιθανότητα μακροζωΐας της γάτας και την προφυλάσσει από ασθένειες, ειδικά αν είναι θηλυκή. Βάρος είναι στο χέρι σου να μην πάρει, αν προσέχεις τι και πόσο τρώει. Όρεξη για παιχνίδι ο δικός μου προσωπικά έχει όση και πριν, αν όχι και περισσότερη, ίσως γιατί έχει ένα βασικό ζήτημα λιγότερο να τον απασχολεί.
Ο Γιώργος παραπάνω σου τα εξήγησε πολύ ωραία και περιεκτικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ, καταρχάς ο αρσενικός γάτος δεν έχει οίστρο.
Η γάτα μετά την στείρωση παίρνει βάρος εάν δεν γυμνάζεται ιδιαίτερα, κάτι που θα συμβεί ακόμη κι αν είναι αστείρωτη.
Σε αυτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο ο άνθρωπος ο οποίος φροντίζει την γάτα, εάν παίζει αρκετά μαζί της τότε η γάτα παραμένει σε φόρμα.
Επιπλέον, εάν προσέχει την διατροφή της σε καθημερινή βάση τότε και πάλι δεν θα πάρει ιδιαίτερο βάρος.
Η γάτα γίνεται όντως πιο ήρεμη μετά την στείρωση κι ίσως και πιο δεμένη με τους ανθρώπους του σπιτιού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο χαρακτήρας της.
Από όρεξη για παιχνίδι άλλο τίποτα, έχει όπως και πριν.
Με την στείρωση ζει περισσότερο γιατί πολύ απλά δεν διατρέχει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών κατά το ζευγάρωμα και τραυματισμούς από καυγάδες με άλλους γάτους (στην περίπτωση των αρσενικών).

Τώρα, εφόσον εσύ θες να του βρεις μια θηλυκή γάτα για να ζευγαρώνει, θα πρέπει να αναλογιστείς τόσο εσύ όσο κι ο άνθρωπος που φροντίζει την θηλυκή γατούλα - μέλλουσα νύφη τι θα απογίνουν όλα αυτά τα γατάκια που θα γεννηθούν.
Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να υιοθετηθεί ένα γατάκι, πόσο μάλλον περισσότερα από ένα.
Ειδικά από την στιγμή που αυτό θα συμβαίνει 2 - 3 φορές τον χρόνο... :hmm:

Ηρω,αν θες διαβασε πιο προσεκτικα τα λινκς που σου εχω βαλει.Που τα ειδες αυτα;:eek:

Επίσεις δεν έχει τόση όρεξη για παιχνίδι και ζει λιγότερο. Είναι και πιο εβάλωτη σε ασθένιες.
Το ακριβως ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ.Και βεβαια εχει ορεξη για παιχνιδι,αλλα κυριως ζει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,και καμια σχεη με το να ειναι ευαλωτη σε ασθενειες.Ισα ισα που προστατευται απο παρα πολλους καρκινους.:)

Σε κάποια σημεία συμφωνώ με την Ηρώ. Είναι αλήθεια ότι παίρνουν βάρος και αυτό οφείλεται στο ότι πέφτει ο μεταβολισμός τους κατά 30%. Αν δεν προσέξεις με την διατροφή τους και δεν τους δίνεις ερεθίσματα να ασκούνται, θα γίνουν χοντρά. Εχετε δει για παράδειγμα πολλές γάτες αστείρωτες και χοντρές; Αν δείτε όμως τις στειρωμένες και τα ποσοστά παχυσαρκίας, θα δείτε ότι τα στειρωμένα έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα. Είναι αλήθεια επίσης ότι τα στειρωμένα γίνονται πιο ήρεμα. Η τεστοστερόνη προκαλεί επιθετικότητα στα αρσενικά, οπότε όταν στειρώνονται η επιθετικότητα εξαλείφεται. Επίσης δεν βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση συντρόφου, άρα κάθονται περισσότερο. Άσε που δεν φωνάζουν. Διαφωνώ όμως ότι τα στειρωμένα ζουν λιγότερο. Τα αστείρωτα (κυρίως αυτά που ζουν έξω) κινδυνεύουν να πεθάνουν νωρίτερα από ένα στειρωμένο για μπλέκονται σε καβγάδες, έρχονται σε επαφή με ζώα προσβεβλημένα με μεταδοτικές ασθένειες και συνεπώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια ασθένεια.

Επίσης πιστεύω ότι τα στειρωμένα είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες. Ο λόγος είναι ότι πολλά στειρωμένα είναι υπέρβαρα και αυτό οδηγεί σε ένα σωρό προβλήματα υγείας, πχ διαβήτη, αρθρίτιδα. Επίσης είναι πιο ευάλωτα σε εμφραξη ουρήθρας (σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο και η διατροφή). Από την άλλη όμως τα αστείρωτα (κυρίως τα θηλυκά) κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού. Το βάρος του ζώου μπορείς να το ελέγξεις, τον καρκίνο όμως;

λοιπον,ο καιρος περασε γρηγορα,τα μωρα δεν ειναι πια μωρα,εκλεισαν τους 4 μηνες πλεον και θελω να ρωτησω το εξης:σκεφτομαι τελος νοεμβρη που θα ειναι 5 μηνων να τα στειρωσω,θα μου πειτε γιατι βιαζομαι,βιαζομαι γιατι απο 18 δεκεμβρη-14 γεναρη θα λειπουμε,εχω βρει κοπελα να τα φροντιζει,κι ολα απο υγεια ειναι μια χαρα.ομως φοβαμαι αν αυτο το διαστημα που θα λειπω εχουν οιστρο τι γινεται?η κοπελα θα ερχεται μια φορα την ημερα να τα ταιζει κλπ.αν εντομεταξυ ζευγαρωσουν μεταξυ τους?τι κανω μετα?
απ την αλλη,ειναι φρονιμο να τα στειρωσω τελος νοεμβρη και να φυγω τελος δεκεμβρη?θα εχουν συνελθει?δε θελω να εχουν ραμματα,η αδιαθεσια οσο ειμαι μακρια.
ακουω προτασεις!

απ την αλλη,ειναι φρονιμο να τα στειρωσω τελος νοεμβρη και να φυγω τελος δεκεμβρη?

Ουυυυυυυυυυ..ναι καλε,.Κανενα προβλημα.Για μερικες μερες..αντε μια βδομαδα πες οτι ειναι το θεμα..κυριως για τα θηλυκα..ενας μηνας ουτε κατα διαννοια.Μια χαρα θα ειναι.:)

Επίσης πιστεύω ότι τα στειρωμένα είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες. Ο λόγος είναι ότι πολλά στειρωμένα είναι υπέρβαρα και αυτό οδηγεί σε ένα σωρό προβλήματα υγείας, πχ διαβήτη, αρθρίτιδα. Επίσης είναι πιο ευάλωτα σε εμφραξη ουρήθρας (σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο και η διατροφή). Από την άλλη όμως τα αστείρωτα (κυρίως τα θηλυκά) κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού. Το βάρος του ζώου μπορείς να το ελέγξεις, τον καρκίνο όμως;

Αμ μπραβο..αυτο ειν αι το σημαντικο..:)

Διαφωνώ με τις απόψεις σου. Η γάτα είναι πιο ευάλωτη αν δεν στειρωθεί. Ακόμη, ο χαρακτήρας της δεν αλλάζει μετά την στείρωση.
Αλλά ακόμα και αν δεν ισχύουν αυτά που σου γράφω, πες πως βρίσκεις στο γάτο σου ζευγάρι και αρχίσουν να κάνουν γατάκια κάθε μερικούς μήνες. Τι θα κάνετε με τα αμέτρητα γατάκια που θα έρθουν στο κόσμο; Ούτε εκείνα θα τα στειρώσετε; Θα τους βρείτε σπίτι ή θα τα αφήσετε ελεύθερα να ζουν στον κήπο;
Υπάρχουν τόσα αδέσποτα που σκοτώνονται καθημερινά από αυτοκίνητα, φόλες, σκύλους ζώντας άθλιες ζωές. Ελέγχοντας τις γεννήσεις αποτρέπεις τον ερχομό νέων γατιών στον κόσμο που απλά θα υποφέρουν.

Λοιπόν, συμφωνώ σε κάποια πράγματα μαζί σου. Το τι θα γλινουν τα γατάκια:Κάποια θα τα πάρουν γνώστοι. Αγγελίεσ στο διαδύκτιο. Και κάτι άλλο που δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει, το pet shop στο οποίο πηγαίνουμε μας είπε ότι αν κ¨αποια στιγμή ο γάτος μας ζευγαρώσει με μια γάτα της ίδιας ράτσας και γεννήσουν γατάκια, που θα είναι καθαρόεμα, ,πορούμε να τα πάμε στο pet shop και από εκεί θα τα αγοράσουν άλλοι άνθρωποι.

Μαλιστα.Ζευγαρωμα για το κερδος δηλαδη; Μηπως η κτηνιατρος που σου ειπε αυτο..
Η κτηνίατρος που πηγαίνω το γάτο μου είπε ότι αν είναι αναγκέο μόνο τότε πρέπει να στηρωθεί το ζώο. Αν βρούμε τρόπο να του βρούμε μια γάτα και είναι και ήρεμος,
...που πηγαινεις το ζωο σου ειναι ο πετσοπας..ή δουλευει στο καταστημα του πετσοπα;

Εχεις υποψην σου σε τι συνθηκες ζουν τα ζωακια στα πετ σοπ μεχρι να τα αγορασει καποιος;Πιστευεις οτι ειναι σωστο ζωα να βρισκονται σε κλουβια στην πιο σημαντικη ηλικια τους,την βρεφικη,να ζουν εκει μεσα..,μέσα σε μια γυαλα βασικα..σαν να ειναι εμπορευματα ή παιχνιδια;
Τα ζωα δεν ειναι πουκαμισα για να εκτιθονται σε βιτρινες και να ζουν σε κλουβια.
Λυπαμαι πολυ που υπαρχουν ανθρωποι που ζευγαρωνουν τα ζωα τους για να τα πουλησουν ή να τα δωσουν στους πετσοπαδες.

Τελευταία επεξεργασία:
Ηρώ, καταρχάς ο αρσενικός γάτος δεν έχει οίστρο.
Η γάτα μετά την στείρωση παίρνει βάρος εάν δεν γυμνάζεται ιδιαίτερα, κάτι που θα συμβεί ακόμη κι αν είναι αστείρωτη.
Σε αυτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο ο άνθρωπος ο οποίος φροντίζει την γάτα, εάν παίζει αρκετά μαζί της τότε η γάτα παραμένει σε φόρμα.
Επιπλέον, εάν προσέχει την διατροφή της σε καθημερινή βάση τότε και πάλι δεν θα πάρει ιδιαίτερο βάρος.
Η γάτα γίνεται όντως πιο ήρεμη μετά την στείρωση κι ίσως και πιο δεμένη με τους ανθρώπους του σπιτιού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζει ο χαρακτήρας της.
Από όρεξη για παιχνίδι άλλο τίποτα, έχει όπως και πριν.
Με την στείρωση ζει περισσότερο γιατί πολύ απλά δεν διατρέχει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών κατά το ζευγάρωμα και τραυματισμούς από καυγάδες με άλλους γάτους (στην περίπτωση των αρσενικών).

Τώρα, εφόσον εσύ θες να του βρεις μια θηλυκή γάτα για να ζευγαρώνει, θα πρέπει να αναλογιστείς τόσο εσύ όσο κι ο άνθρωπος που φροντίζει την θηλυκή γατούλα - μέλλουσα νύφη τι θα απογίνουν όλα αυτά τα γατάκια που θα γεννηθούν.
Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, πολλές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να υιοθετηθεί ένα γατάκι, πόσο μάλλον περισσότερα από ένα.
Ειδικά από την στιγμή που αυτό θα συμβαίνει 2 - 3 φορές τον χρόνο... :hmm:

Oι περσικές γάτες θέλουν να ζευγαρώσουν μόνο μια φορά το χρόνο. Έχουν διαφορά από τις άλλες γάτες.

Ηρω,αν θες διαβασε πιο προσεκτικα τα λινκς που σου εχω βαλει.Που τα ειδες αυτα;:eek:

Το ακριβως ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ.Και βεβαια εχει ορεξη για παιχνιδι,αλλα κυριως ζει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,και καμια σχεη με το να ειναι ευαλωτη σε ασθενειες.Ισα ισα που προστατευται απο παρα πολλους καρκινους.:)

Σε βιβλίο για γάτες και σε άρθρο στο internet. Αλλά δεν θέλω να σας κάνω να πιστέψετε ότι είμαι τελίος κατά της στήρωσεις:/:

Σε κάποια σημεία συμφωνώ με την Ηρώ. Είναι αλήθεια ότι παίρνουν βάρος και αυτό οφείλεται στο ότι πέφτει ο μεταβολισμός τους κατά 30%. Αν δεν προσέξεις με την διατροφή τους και δεν τους δίνεις ερεθίσματα να ασκούνται, θα γίνουν χοντρά.
Εχετε δει για παράδειγμα πολλές γάτες αστείρωτες και χοντρές; Αν δείτε όμως τις στειρωμένες και τα ποσοστά παχυσαρκίας, θα δείτε ότι τα στειρωμένα έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα. Είναι αλήθεια επίσης ότι τα στειρωμένα γίνονται πιο ήρεμα. Η τεστοστερόνη προκαλεί επιθετικότητα στα αρσενικά, οπότε όταν στειρώνονται η επιθετικότητα εξαλείφεται. Επίσης δεν βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση συντρόφου, άρα κάθονται περισσότερο. Άσε που δεν φωνάζουν. Διαφωνώ όμως ότι τα στειρωμένα ζουν λιγότερο. Τα αστείρωτα (κυρίως αυτά που ζουν έξω) κινδυνεύουν να πεθάνουν νωρίτερα από ένα στειρωμένο για μπλέκονται σε καβγάδες, έρχονται σε επαφή με ζώα προσβεβλημένα με μεταδοτικές ασθένειες και συνεπώς αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια ασθένεια.

Τα αστήρωτα που ζουν έξω ζουν λιγότερο απότα στηρωμένα, συμφωνώ. Αλλά εγώ μιλάω για τα αστήρωτα που ζουν μέσα.

Μαλιστα.Ζευγαρωμα για το κερδος δηλαδη; Μηπως η κτηνιατρος που σου ειπε αυτο.....που πηγαινεις το ζωο σου ειναι ο πετσοπας..ή δουλευει στο καταστημα του πετσοπα;

Εχεις υποψην σου σε τι συνθηκες ζουν τα ζωακια στα πετ σοπ μεχρι να τα αγορασει καποιος;Πιστευεις οτι ειναι σωστο ζωα να βρισκονται σε κλουβια στην πιο σημαντικη ηλικια τους,την βρεφικη,να ζουν εκει μεσα..,μέσα σε μια γυαλα βασικα..σαν να ειναι εμπορευματα ή παιχνιδια;
Τα ζωα δεν ειναι πουκαμισα για να εκτιθονται σε βιτρινες και να ζουν σε κλουβια.
Λυπαμαι πολυ που υπαρχουν ανθρωποι που ζευγαρωνουν τα ζωα τους για να τα πουλησουν ή να τα δωσουν στους πετσοπαδες.

Σε καμία περίπτοση ζευγάρωμα για το κέρδος και δεν είπα ότι θα τα δώσω σε pet shop, απλός ανέφερα μερικά πράγμματα που μπορεί κάποιος να κάνει όταν ζευγαρώσει το γάτο ή τη γάτα του. Η κτηνίατρος μας έχει δικό της κτηνιατρείο. Δεν δουλεύει σε pet shop. Kαι ενοεί ότι αν το ζώο μπόρει να είναι αστήρωτο και να μην υποφέρει τότε δεν είναι αν¨αγκη να γίνει στήρωση. Από την κτηνιατρο μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχει κάνει ενχήριση και έχει δόσει φάρμακα στον προηγούμενο γάτο μας με επητιχία και μάλιστα τον έσοσε από βέβαιο θάνατο μια και τον είχε δαγκώσει σκύλος και η περιοχή είχε μολυνθεί.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Oι περσικές γάτες θέλουν να ζευγαρώσουν μόνο μια φορά το χρόνο. Έχουν διαφορά από τις άλλες γάτες.
says who?
Κάποιες ράτσες όντως έχουν λιγότερο συχνά οίστρο, αλλά αυτό που λες ξεπερνά ακόμα και τα όρια επιστημονικής φαντασίας γιατί όπως είναι γνωστό, ο οίστρος δεν εξαρτάται μόνο από την ράτσα αλλά και από άλλους παράγοντες (εποχή, διάρκεια μέρας, φως, διατροφή, βάρος, κτλ)

Σε βιβλίο για γάτες και σε άρθρο στο internet. Αλλά δεν θέλω να σας κάνω να πιστέψετε ότι είμαι τελίος κατά της στήρωσεις:/:

Μάλλον πρέπει να βρεις πιο αξιόπιστες πηγές :/:

Τα αστήρωτα που ζουν έξω ζουν λιγότερο απότα στηρωμένα, συμφωνώ. Αλλά εγώ μιλάω για τα αστήρωτα που ζουν μέσα.
Ακόμα και αυτά που ζουν μέσα, κινδυνεύουν, κυρίως από καρκίνο. Τα αρσενικά όχι, αλλά για τα θηλυκά οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού εκτοξεύονται κατακόρυφα με κάθε οίστρο. Μετά υπάρχει ο κίνδυνος της πυομήτρας που αν περάσει απαρατήρητη μπορεί να σκοτώσει το ζώο.

says who?
Κάποιες ράτσες όντως έχουν λιγότερο συχνά οίστρο, αλλά αυτό που λες ξεπερνά ακόμα και τα όρια επιστημονικής φαντασίας γιατί όπως είναι γνωστό, ο οίστρος δεν εξαρτάται μόνο από την ράτσα αλλά και από άλλους παράγοντες (εποχή, διάρκεια μέρας, φως, διατροφή, βάρος, κτλ)

Μάλλον πρέπει να βρεις πιο αξιόπιστες πηγές :/:

Ακόμα και αυτά που ζουν μέσα, κινδυνεύουν, κυρίως από καρκίνο. Τα αρσενικά όχι, αλλά για τα θηλυκά οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού εκτοξεύονται κατακόρυφα με κάθε οίστρο. Μετά υπάρχει ο κίνδυνος της πυομήτρας που αν περάσει απαρατήρητη μπορεί να σκοτώσει το ζώο.

Το λένε τα έκτροφία πεερσικών γατών και μάλιστα το πιο καλό εκτροφία περσίκων γατών στην ελλάδα.(Μιλάω για το ότι οι περσικές θέλουν να ζευγαρώσουν μόνο μια φορά το χρόνο).

Σε καμία περίπτοση ζευγάρωμα για το κέρδος και δεν είπα ότι θα τα δώσω σε pet shop, απλός ανέφερα μερικά πράγμματα που μπορεί κάποιος να κάνει όταν ζευγαρώσει το γάτο ή τη γάτα του. Η κτηνίατρος μας έχει δικό της κτηνιατρείο. Δεν δουλεύει σε pet shop. Kαι ενοεί ότι αν το ζώο μπόρει να είναι αστήρωτο και να μην υποφέρει τότε δεν είναι αν¨αγκη να γίνει στήρωση. Από την κτηνιατρο μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχει κάνει ενχήριση και έχει δόσει φάρμακα στον προηγούμενο γάτο μας με επητιχία και μάλιστα τον έσοσε από βέβαιο θάνατο μια και τον είχε δαγκώσει σκύλος και η περιοχή είχε μολυνθεί.

Κοίτα, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν βάζεις την γάτα σου να γεννάει. Δεν το κρύβω ότι θα επιθυμούσα και εγώ να έβλεπα κάποια στιγμή την γάτα μου να μεγαλώνει τα γατάκια της (άσχετο αν δεν έχω θηλυκιά γάτα :lol: ). Αλλά η γέννα δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν γίνεται με μοναδικό σκοπό να αποφύγουμε την στείρωση. Καταρχήν όταν αποφασίζεις να ζευγαρώσεις την γάτα σου φροντίζεις από πριν που θα καταλήξουν τα γατάκια. Σίγουρα το pet shop δεν είναι το ιδανικό μέρος να τα αφήσεις γιατί δεν ξέρεις σε τι χέρια θα πέσουν. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα τα γατάκια που μεγάλωσα να καταλήξουν στον δρόμο ή να πεθάνουν από φόλα. Επίσης όταν ζευγαρώνεις γάτες ράτσας, αυξάνονται τα περιστατικά κληρονομικών ασθενειών. Θα κάνεις γενετικά τεστ στην γάτα και στον γάτο πριν ζευγαρώσουν; Ή θα προτιμήσεις να δεις τα γατάκια να πεθαίνουν από πολυκυστικά νέφρα, καρδιομυοπάθεια και άλλες τέτοιες θανατηφόρες ασθένειες; Τι θα γίνει αν ο γάτος που θα ζευγαρώσει με την γάτα σου είναι φορέας περιτονίτιδας; Το να βάλεις 2 γάτες σε ένα δωμάτιο να ζευγαρώσουν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να κάνεις όμως όλα τα υπόλοιπα είναι αυτό που λέμε υπευθυνότητα.

Το λένε τα έκτροφία πεερσικών γατών και μάλιστα το πιο καλό εκτροφία περσίκων γατών στην ελλάδα.(Μιλάω για το ότι οι περσικές θέλουν να ζευγαρώσουν μόνο μια φορά το χρόνο).

Μπορείς να μου δώσεις το όνομα του εκτροφείου που τα λέει αυτά; Για να ξέρω να το αποφύγω...

Οκ και εμείς δεν πήραμε από έκει τον γάτο γιατί τα είχε τόσο ακρίβα και δεν μας φάνηκε και πολύ έμπιστο.;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Τα μηνυματα και μερος των ποστ που αφορουσαν την ονυχεκτομη,μεταφερθηκαν στο αντιστοιχο θεμα εδω. :)

όταν το γατάκι μας έχει οίστρο!!!!

Ας ξεκινήσουμε καταρχήν γιατί η γατουλίτσα μου ονομάζεται ΠΑΤΤΥ!!!!
Για τους περισσότερους το πάτυ παραπέμπει στην μεξικάνικη σειρά.....:mad:
όμως εγώ το εμπνεύστηκα από ένα αστυνομικό θρίλερ το οποίο ονομάζεται DAMAGES κ έχει σαν πρωταγωνίστρια μια πολύ σατανική δικηγόρο......η οποία ονομάζεται πατυ χιούζ ;)
επειδή λοιπόν το πατουνάκι μου είναι λίγο διαβολόγατο εννοώ σε δαγκώνει ασταμάτητα, σου ορμάει αν την μαλώσεις :eek: και γενικά είναι διαοοοοοοοοοοοολι την ονόμασα ΠΑΤΥ.....
είναι 4,5 μηνών και από χτες παρατήρησα μια διαφορα στη συμπεριφορά της...τι εννοώ??? έγινε πολύ καλή....χαχαχαχ μα πάρα πολύ καλη.....

έτσι κατάλαβα ότι κάτι παίζει :loveangel ε!!!! ναι λοιπόν είχε οίστρο από τώρα και εγώ που νόμιζα ότι επιτέλους ηρέμησε......:worry:

ήθελα να ρωτήσω κάτι λοιπόν ένα γατάκι σαν το δικό μου που είναι τρελά διαόλι (ίσως επειδή δεν βλέπει κιόλας) μπορεί μετά την στείρωση να γίνει λίγο πιο ήρεμο??? ή πάντα θα είναι τοοοοοοσο διάολος?????
και πότε πιστεύεται ότι ένα γατάκι μπορεί να στειρωθεί???:baby::baby:

Ρε την πάττυ!...θερμόαιμη μας βγήκε.....:P
Ναι, και με την στείρωση ηρεμούν, αλλά και με την πάροδο του χρόνου...
Όσο για κατάλληλη ηλικία για στείρωση...:hmm: θα έλεγα ότι καλό είναι να μεγαλώσει λίγο...γύρω στους 7-9 μήνες νομίζω είναι καλά... :)

Ρε την πάττυ!...θερμόαιμη μας βγήκε.....:P
Ναι, και με την στείρωση ηρεμούν, αλλά και με την πάροδο του χρόνου...
Όσο για κατάλληλη ηλικία για στείρωση...:hmm: θα έλεγα ότι καλό είναι να μεγαλώσει λίγο...γύρω στους 7-9 μήνες νομίζω είναι καλά... :)

thanks, μαρινα μου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back