Kospas12345
Νεοφερμένο μέλος
Εχω το εξής δήλημμα.
Είναι ώρα να στηρώσω την ψιψινελ και ο γιατρός μου, λέει ότι επειδή είναι θυληκό μετά την στήρωση πρέπει να την κρατήσει μια μέρα μέσα για παρακολούθηση. Σε μια έρευνα που έκανα σε πάνω απο 6 διαφορετικούς γιατρούς μου είπαν ότι σε 1 ώρα το πολυ την παίρνω και φεύγω...τι παίζει γενικά ? δεν θέλω να κινδυνεύσει το γατάκι μου με πυρετούς κτλ....
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
μακαρι να μου τα κρατουσε κι εμενα μια μερα για να τα παρακολουθει,βασικα η πρωτη μερα ειναι δυσκολη πολυ στα θυλικα,ομως δεν ειναι απαραιτητο αν αυτο ρωτας,δε ξερω μηπως θελει να παρει το κατιτι του παραπανω?αν μου περισευανε παντως θα τ αφηνα,στειρωσα και τα 4 σε μια μερα και τα ειδα ολα!την επομενη ομως ολα καλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kospas12345
Νεοφερμένο μέλος
Τι εννοείς δύσκολη η πρώτη μέρα....?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Κοιτα..καποιοι γιατροι τα κρατανε μια μερα μεσα,και καποιοι αλλοι οχι.Παντως σε μια ωρα..δεν φευγουν απο το ιατρειο.Κατηγορηματικα και οι 3 γιατροι που εχω επισκεφτει..μου το εχουν τονισει αυτο.ΠΡΩΤΑ θα ξυπνησει απο τη ναρκωση η γατα..κια μετα θα φυγει απο το ιατρειο.

Υγ..στα θηλυκα η εγχειρηση ειναι πιο δυσκολη.Για αυτο και καποιοι γιατροι τα κρατανε.Σιγουρα κακο δεν της κανει να μεινει ενα βραδυ,εκτος και αν σκοτωνεται στο κλουβι..
Παντως η δικια μου δεν εμεινε μεσα.Σπιτι ηρθε,εφοσον βεβαια ειχε ξυπνησει..και ολα μια χαρα πηγαν.
Να ζητησεις να της κανει παυσιπονη ενεση να μην ποναει,και αν της δωσει και ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας..ακομα καλυτερα.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
και πριν την ναρκωση πρεπει να μεινει νηστικο αρκετες ωρες,εγω πχ.τα στειρωσα κατα τις 12το μεσημερι και τελευταια φορα τα ταισα 9 το βραδυ.καλη επιτυχια,ειναι κατι που ειναι για καλο!!!!!!!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Τουλάχιστον η κτηνίατρος που στείρωσε την δική μου, επέμεινε να την πάρω την επόμενη ημέρα.
Να την πάρεις μία ώρα μετά την επέμβαση μου φαίνεται λίγο δύσκολο διότι η θηλυκή θέλει κανένα διήμερο να συνέλθει εντελώς από την όλη διαδικασία, μία ώρα μετά την επέμβαση δε νομίζω να έχει ξυπνήσει καν...

Athena2201
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα! εγω δυο γατουλες την μαλου και την μανταλενα! η μανταλενα ειναι 8 χροων και στειρωμενη και η μαλου 7 μηνων! προκειται να τησ κανω στειρωση τωρα στα κοντα και θα ηθελα καποιες πληροφοριες γιατι εχω ξεχασει τι ειχαμε κανει στην μανταλενα..
πανε και 7,5 χρονια...
καταρχην ρωτησα τον κτηνιατρο μου για το κοστος και μου ειπε 150 ευρω... ειναι πολλα? ειναι καλα? επισης δεν της εχει ερθει ακομη περιοδος(το εψαξα και εμαθα οτι οταν μια γατα γεννιεται τον Απριλιο οως η Μαλου μου μεχρι τον 6 μηνα που ειναι να τους ερθει η περιοδος δεν εχουν συπληρωσει το απαιτουμενο βαρος και μετα τον 6 μηνα η μερα πρεπει να διαρκει 10 ωρες αλλιως δεν εχουν περιοδο.. οποτε η Μαλου μου θα της ερθει Γεναρη στους 9 μηνες!!!) θελω να ρωτησω καλο ειναι να γιενει στειρωση πριν της ερθει περιοδος η μετα? κατι αλλο επισης οταν θα γινει στειρωση καλο ειναι να ερθει αμεσως σπιτι η να μεινει ενα βραδυ στον γιατρο?ευχαριστω!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σαφεστατα και ειναι απειρως καλυτερο να στειρωθει η θηλυκια γατα ΠΡΙΝ τον πρωτο οιστρο.Απο τον 6ο μηνα μπορουν να στειρωθουν οι θηλυκες.Οταν η στειρωση γινει πριν τον οιστρο..μειωνονται παρα πολυ οι πιθανοτητες εμφανισης ογκου των μαστων.Δες και εδω

Αν ο γιατρος μπορει να την κρατησει στο ιατρειο..καλο θα ηταν να μκεινει ενα βραδυ..αλλα δεν ειναι και υποχρεωτικο.
Υγ.Να του πεις να της κανει παυσιπονη ενεση.
mavlok
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά γεια χαρά. Έκανα στείρωση στη γάτα μου πριν 1,5 μήνα, αλλά τα ράμματα προεξέχουν ακόμα στις 2 άκρες. Είναι φυσιολογικό αυτό;
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλησπερα! θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος κανενα μερος για να κανω στειρωση σε μια αδεσποτη γατουλα που εχουμε στη γειτονια,αλλα αν γινεται δωρεαν,γιατι δεν εχω καταφερει να βρω κανεναν εγω. Αναφερομαι στην περιοχη Γαλατσι,αλλα αν υπαρχει καποιος στην Αθηνα οπουδηποτε,δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
Κοιτα σε αυτην την λιστα.Υπαρχουν γιατροι που κανουν ειδικες τιμες για αδεσποτα,και ειναι σημειωμενοι με γαλαζιο χρωμα.
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
irinachou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον εχω μια γατουλα 6 μηνων και παρολο που μενει αποκλειστικα σε διαμερισμα εχω αποφασισει να την στειρωσω.Ειναι θηλυκια και μικροσωμη και ο κυριος λογος που θελω να την στειρωσω ειναι οτι φοβαμαι μηπως απο την αναγκη της να ζευγαρωσει πεσει απο το μπαλκονι για να παει η σε διπλανο μπαλκονι η στον ακαλυπτο που ειναι γεματο αδεσποτες γατες.εμμ επειδη ειμαι και στην ηλικια των 15 ετων θελω να με κατατοπισετε σχετικα με την στειρωση θυληκιας γατας καθοτι εχω διαβασει σε αρκετα αρθρα οτι ειναι πιο απλη στα αρσενικα και ανυσηχω.επισης δεν θελω να ειναι και πολυ ψηλη η τιμη....αλλα θελω καποιο καλο κτηνιατρειο σε περιοχη γαλατσι-πατησσια η και λιγο πιο μακρια..αν δεν εβαλα σωστα το θεμα να το μεταφερετε.σας ευχαριστω.αποριες ευπροσδεκτες.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
1. Τι είναι η στείρωση;
• Η στείρωση είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση σε ένα θηλυκό ζώο με σκοπό την πρόληψη της εγκυμοσύνης, μέσω της αφαίρεσης των αναπαραγωγικών οργάνων της (ωοθήκες, μήτρα, ωαγωγοί σάλπιγγες).
3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της στείρωσης των θηλυκών και αρσενικών ζώων;
• Η στείρωση και ο ευνουχισμός μπορούν να αυξήσουν το διάστημα ζωής του κατοικίδιου σας, ενώ παράλληλα, αυξάνουν την ποιότητα της ζωής του!
• Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να περιπλανώνται προς αναζήτηση συντρόφου για να ζευγαρώσουν. Αυτό κάνει πολύ μικρότερη την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιο σας, που με τη σειρά του, κάνει μικρότερες τις πιθανότητες το κατοικίδιο σας να εμπλακεί σε κάποιον καβγά, να τραυματιστεί ή να πέσει θύμα βιαιότητας, δηλητηρίασης ή τροχαίου ατυχήματος.
• Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ
1) Μια θηλύκια γάτα ή σκύλα πρέπει να γεννήσει μια φορά προτού στειρωθεί.
• Αυτό είναι τελείως περιττό και το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων.
πηγη
Αυτο που εχει σημασια,οπως και σε ολες τις περιπτωσεις βεβαια,ειναι να πας σε εναν αξιοπιστο κτηνιατρο.Τι είναι η στείρωση
Η στείρωση είναι μια επέμβαση κατα την οποία αφαιρούνται τα εσωτερικά γεννητικά όργανα της γάτας υπο γενική αναισθησία.Σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της γάτας, ο κτηνίατρος μπορεί να αποφασίσει να την κρατήσει για παρακολούθηση για λίγες μέρες μετά την επέμβαση.Συνήθως όμως μπορείτε να την πάρετε σπίτι σας αμέσως μετά την επέμβαση.Για την πρόληψη οποιασδήποτε επιπλοκής απο την αναισθησία, πιθανά να συστηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ζώου πρίν απο την επέμβαση.Μετά την επέμβαση, οι θηλυκές γάτες έχουν μια ουλή στο σημείο της επέμβασης, η οποία εξαφανίζεται μετά απο κάποιο διάστημα.
Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για τη στείρωση
Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για το πότε θα πρέπει να στειρώσετε τη γάτα σας.Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτιμούν να στειρώνουν τις γάτες πρίν εκδηλωθεί ο πρώτος οίστρος
Υπάρχουν κίνδυνοι κατα τη στείρωση ;
Οι κίνδυνοι για την υγεία μιας γάτας που αναπράγει είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι απο τους κινδύνους της αναισθησίας ή της χειρουργικής επέμβασης
Οι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες.
Ολοκληρο το αρθρο
https://www.friendsofthecat.gr/index...3-08-44-56&catid=2:newsannouncements&Itemid=9
Πριν τη στειρωση θα πρεπει να ειναι νηστικη για 12 ωρες περιπου,και μετα τη στειρωση καποιες ωρες.Θα ζητησεις απο τον κτηνιατρο σου να τις κανει οπωσδηποτε παυσιπονη ενεση,και αν ειναι δυνατιον και ενεσιμη αντιβιωση μακρας διαρκειας..για να μην χρειαζεται να τις δινεις εσυ τα χαπια.Προσεξε...ενεσιμη αντιβιωση θα της κανει ουτως ή αλλως μετα την επεμβαση.Δεν μιλω για αυτην.Μιλω για αντιβιωση που διαρκει μερες και δεν χρειαζεται να παιρνει χαπια,ομως δεν την κανουν ολοι οι κτηνιατροι.
Καποιοι γιατροι μετα την επεμβαση κρατανε τη γατα για μια μερα στο ιατρειο,καποιοι αλλοι οχι.Εμενα δεν μου την κρατησαν.Παντως οπωσδηποτε να την παρεις μονο οταν θα εχει ξυπνησει απο την ναρκωση.
Μετα απο καποιες μερες θα χρειαστει να την ξαναπας για να της βγαλει τα ραμματα(τιποτα δεν ειναι..πανευκολα βγαινουν ).Καποιοι γιατροι κανουν αποροφισιμα ραμματα..και ετσι δεν χρειαζεται δευτερη επισκεψη.
Για κτηνιατρους δες εδω. Ειναι κτηνιατροι που εχουν προταθει απο τα ιδια τα μελη του my cat.
Ολα καλα θα πανε.Μην αγχωνεσαι.Να ξερεις οτι με τη στειορωση κανεις ότι καλυτερο για τη γατα σου.

irinachou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

....οποτε....ευχαριστω πολυ οποιον το εστειλε! Με εσωσε!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool