Ερωτήσεις για τη στείρωση

Απάντηση: Χαρίζονται 10 αρσενικά γατάκια περιοχή Λάρισας

Στείρωση..στείρωση..στείρωση..στείρωση...Η λέξη κλειδί για τα γατούνια. Εμένα η δικιά μου μέσα Φλεβάρη στειρώνεται!!!:) 150 ευρό είναι πολλά που μου ζητάει?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στείρωση..στείρωση..στείρωση..στείρωση...Η λέξη κλειδί για τα γατούνια. Εμένα η δικιά μου μέσα Φλεβάρη στειρώνεται!!!:) 150 ευρό είναι πολλά που μου ζητάει?????
καλησπέρα..ο δικός μου γιατρός παίρνει 50 για τα αρσενικά 80 για τα κοριτσάκια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάαααααρα πολλά!
Είσαι όμως λίγο off topic:/:

μα πως θα μεγαλώσεις τόσα μωρά??διατροφή,εμβόλια αποπαρασιτώσεις τυχόν ασθενεις που πιθανώς θα προκύψουν?και μόνο που το σκέφτομαι αγχωνομαι!!ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!

Το κανονισαμε θα στηροθουν οπος δηποτε.

Απάντηση: Ράμματα στείρωσης

Για όσους έχουν την ίδια απορία τα ράμματα τελικά έπεσαν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καθυστέρηση στείρωσης. Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα;

Το γατακι μου ειχε τον πρωτο της οιστρο 7 μηνων τωρα ειναι 10 και καθυστερουμε την στειρωση λογω του γιατρου που θεωρει οτι πρεπει να την στειρωσουμε αφου χρονισει...ενω στην αρχη μας ελεγε να παει 8 μηνων..Φοβαμαι ομως μην της προκληθει κανενα προβλημα οπως πυομητρα...Βεβαια αλλες αναβολες στην στειρωση δεν δεχομαστε και μεσα στον μηνα θα την παω σε αλλο κτηνιατρο...
Κινδυνευει απο πυομητρα η υπαρχει περιπτωση να εχει παθει.?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Καθυστερηση στειρωσης..ποια ειναι τα πιθανα προβληματα?

Kαι εγώ πρόσφατα έγινα γατογονιός. Αλλά απ'ότι έχω καταλάβει μετά τους 6 μήνες μπορείς να προβείς στη στείρωση, κυρίως για λόγους υγείας και για να μην τρελαίνεται κατά τη διάρκεια των οίστρων. Ο γιατρός σας δεν σου έχει εξηγήσει γιατί θέλει να περιμένετε τόσο πολύ;

Για να αναπτυχθει πληρως το αναπαραγωγικο συστημα ειπε.:hmm:

Απάντηση: Καθυστερηση στειρωσης..ποια ειναι τα πιθανα προβληματα?

Αφού μια γατούλα είναι έτοιμη να γίνει μαμά μετά τους 6 μήνες το αναπαραγωγικό της σύστημα είναι έτοιμο....άντε και να περιμένεις άλλους 2 μήνες.... δεν ξέρω αλλά αν θέλεις να τη στειρώσεις τελικά μήπως την βάζεις σε περιπέτεια; Δεν λέω ότι θα συμβεί σίγουρα κάτι, αλλά και μόνο με την ιδέα δεν ξέρω δεν θα το καθυστερούσα τόσο πολύ! Εγώ πήγα την Τζίντζερ μόλις έγινε 6 μηνών και είχε ήδη αρχίσει ο οίστρος....φαντάσου....Δεν ήθελα να την αφήνω να βράζει στο ζουμί της, ούτε να φοβάμαι για την υγείας της αφού δεν ήθελα να τη ζευγαρώσω και φυσικά φοβόμουν κιόλας μην πηδήξει καμμια μέρα από το μπαλκόνι...
Τι να σου πω ίσως μια ερώτηση έστω και τηλεφωνικά σε έναν άλλο γιατρό να σου έλυνε τέτοιου είδους απορίες και να σε καθησύχαζε.

Μα δεν το χω καθυστερησει και υπερβολικα θα της κανω την στειρωση ετσι κ αλλιως μεσα στον Φεβρουαριο και αλλαξαμε και κτηνιατρο το θεμα μ τωρα δεν ειναι ποτε θα κανω την στειρωση αφου ηδη ειπα οτι δν καθυστερω αλλο..Ρωτησα αν μπορει να της εχει δημιουργησει προβλημα η τριμηνη καθυστερηση ή αν υπαρχει περιπτωση να εχει παθει πυομητρα..

Απάντηση: Καθυστέρηση στείρωσης. Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα;

Αυτό κανείς δεν μπορεί να στο πει φαντάζομαι. Η κλινική εικόνα του ζώου είναι η μόνη που μπορεί να στο πει. Αν το ζώο είναι καλά, με διάθεση, τρώει, πίνει, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι όλα τα ζώα παρουσιάζουν πρόβλημα. Απλά μεγαλώνει το ποσοστό των προβλημάτων όσο το καθυστερούμε. Από εκεί και πέρα όλα σχετικά είναι. Ο γιατρός μπορεί να σου πει λεπτομέρειες αφού προβεί στη στείρωση, αν έχει ήδη δημιουργηθεί πρόβλημα εσωτερικά. Η γνώμη μου είναι να μην σκιάζεσαι με περιττές ανησυχίες. Αφού αποφάσισες για τη στείρωση θα ξέρεις σίγουρα πολύ σύντομα.

Απάντηση: Καθυστέρηση στείρωσης. Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα;

Εγω βασικα θα αλλαζα γιατρο.Ειδικα στις θηλυκες γατες,η στειρωση ενδυκνειται πριν τον πρωτο οιστρο,παντως ανετα 6-7 μηνων μπορει να στειορωθει,αρκει να εχει το καταλληλο βαρος.
Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για τη στείρωση
Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για το πότε θα πρέπει να στειρώσετε τη γάτα σας.Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτιμούν να στειρώνουν τις γάτες πρίν εκδηλωθεί ο πρώτος οίστρος
Υπάρχουν κίνδυνοι κατα τη στείρωση ;
Οι κίνδυνοι για την υγεία μιας γάτας που αναπράγει είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι απο τους κινδύνους της αναισθησίας ή της χειρουργικής επέμβασης
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς,
πηγη

Επισης απο προσωπικη εμπειρια,σε σκυλιτσα βεβαια(της αδελφης μου,το ειχε καθυστερησει και αυτη(περιπου 1 χρονων και 2 μηνων την πηγε),και ο γιατρος της ειπε οτι ηδη ειχε αρχισει να πηγαινει για πυομητρα.
Το ποτε θα την παθουν εξαρταται απο τον οργανισμο της γατας,ισως και αλλους παραγοντες που δεν γνωριζω.Αλλα το παθαινουν αργα,πολλες φορες ομως και παρα πολυ γρηγορα.Εγω δεν θα το καθυστερουσα αλλο.

Εχω αγχωθει με τν επεμβαση διαβαζω και διαφορα για την στειρωση για να μαθω και ειδα και ενα θλιβερο περιστατικο στο site με μια στειρωση που δημιουργησε προβλημα και γι'αυτο ψιλοφοβαμαι..:/:

Και φυσικα δεν το καθυστερω αλλο μεσα στον μηνα θα γινει η στειρωση παση θυσια ηδη δηλαδη μετανιωσα που παρεμεινα στον ιδιο γιατρο τοσο καιρο...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αφού μια γατούλα είναι έτοιμη να γίνει μαμά μετά τους 6 μήνες το αναπαραγωγικό της σύστημα είναι έτοιμο.....
Αυτό μην το βλέπεις τόσο στεγνά.. Μια γατούλα που κανει οίστρο στους 6 μήνες θεωρείται έτοιμη για μαμά λίγο λανθασμένα..
Αν μείνει έγκυος δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να γεννήσει μικρά που θα ζήσουν και η ζωή της κινδυνεύει.

Και για εμένα μια γάτα είναι μικρή για στείρωση στους 6 μήνες... Είναι ακόμα ένα μικρό γατάκι, έτσι το βλέπω.. Είναι μικρούλια και ευθραυστα...
Ναι, οι πιο πολλοί γιατροί λένε ότι μετά τον 7ο μήνα οι γατες μπορούν να στειρωθούν αλλά υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι είναι καλό η γάτα να ολοκληρωσει ένα χρόνο ζωής και να έχει αναπτυχθεί..
Τώρα τι να σου πω; Που είναι η αλήθεια;
Θα σου έλεγα ότι με καθε γατούλα τα πράγματα είναι διαφορετικά και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..

Να πω την αληθεια εγω απο μονη μου θεωρουσα οτι η στειρωση πρεπει να γινει στον 6ο μηνα..Αλλα ο κτηνιατρος ειπε να περιμενουμε κατα τον 8ο και αφου ειναι και γιατρος εννοειται πως τον υπακουσα απο κει και περα ομως φοβαμαι να περιμενω μεχρι τον χρονο πρωτα απο ολα γιατι στον τελευταιο της οιστρο μας την εκανε και απο το μπαλκονι ενω τοσο καιρο οποτε την εβγαζα για να παει στην αμμο της μεσα σε 5 λεπτα αρχιζε τα νιαουριτα να μπει μεσα,μετα απο αυτο δεν μπορω να την βλεπω να μουγκριζει απο τον οιστρο και τριτον διαβασα διαφορα προβληματα που προκαλλει η καθυστερηση και σκιαχτηκα καπως...

Αυτό μην το βλέπεις τόσο στεγνά.. Μια γατούλα που κανει οίστρο στους 6 μήνες θεωρείται έτοιμη για μαμά λίγο λανθασμένα..
Αν μείνει έγκυος δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να γεννήσει μικρά που θα ζήσουν και η ζωή της κινδυνεύει.

Και για εμένα μια γάτα είναι μικρή για στείρωση στους 6 μήνες... Είναι ακόμα ένα μικρό γατάκι, έτσι το βλέπω.. Είναι μικρούλια και ευθραυστα...
Ναι, οι πιο πολλοί γιατροί λένε ότι μετά τον 7ο μήνα οι γατες μπορούν να στειρωθούν αλλά υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι είναι καλό η γάτα να ολοκληρωσει ένα χρόνο ζωής και να έχει αναπτυχθεί..
Τώρα τι να σου πω; Που είναι η αλήθεια;
Θα σου έλεγα ότι με καθε γατούλα τα πράγματα είναι διαφορετικά και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..
Σίγουρα το γατάκι είναι πολύ μικρό. Δεν το είπα εξ αυτής της απόψεως παρά μόνο για το ότι μπορεί να τεκνοποιήσει. Τώρα εάν τα γατάκια επιζήσουν ή όχι, είναι άλλο θέμα, γιατί όπως λες σε τέτοια περίπτωση κινδυνεύει και η ζωή της. Ναι φυσικά και είναι μικρούλια, δεν τίθεται θέμα. Απλά είπα για την εμπειρία μου ότι πήγα τη γατούλα μου 6 μηνών για να μην μπλέξουμε με περισσότερα πιθανά προβλήματα υγείας, μας το συνέστησε και η γιατρός μας, και επειδή φοβόμουν μην πηδήξει από το μπαλκόνι δεν θέλησα να το διακινδυνέψω. Και επειδή δεν είμαι ειδική θεωρώ πως κύριο λόγο έχουν οι γιατροί. Οι πειρισσότεροι εξ αυτών συγκλίνουν στη στείρωση από 6 μηνών και πάνω.

Να πω την αληθεια εγω απο μονη μου θεωρουσα οτι η στειρωση πρεπει να γινει στον 6ο μηνα..Αλλα ο κτηνιατρος ειπε να περιμενουμε κατα τον 8ο και αφου ειναι και γιατρος εννοειται πως τον υπακουσα απο κει και περα ομως φοβαμαι να περιμενω μεχρι τον χρονο πρωτα απο ολα γιατι στον τελευταιο της οιστρο μας την εκανε και απο το μπαλκονι ενω τοσο καιρο οποτε την εβγαζα για να παει στην αμμο της μεσα σε 5 λεπτα αρχιζε τα νιαουριτα να μπει μεσα,μετα απο αυτο δεν μπορω να την βλεπω να μουγκριζει απο τον οιστρο και τριτον διαβασα διαφορα προβληματα που προκαλλει η καθυστερηση και σκιαχτηκα καπως...
Τα καταλαβαίνω όλα όσα μου λες και συμμερίζομαι απεριόριστα τα αγχη σου γιατί και εμένα η γατουλα μου είναι 9 μηνών και πρέπει να στειρωθεί. ΄Εκανε οίστρο τελη Δεκέμβρη και εχει κάνει 3 από τότε.. Θα την πάω μέσα στον Φλεβάρη και δεν σου κρύβω ότι ο φόβος μου χτυπάει κόκκινο... Μην πάθει κάτι, μην αλλάξει χαρακτήρα όπως διάβασα σε άλλο ποστ, μην συμβεί κάτι κακό στην επέμβαση.. ΌΛΑ!...
Όντως και η καθυστέρηση της στείρωσης μορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Όλα αυτά είναι πιθανότητες, άλλες μικρές άλλες μεγάλες..
Κουραγιο και υπομονή μας εύχομαι!.. :worry:

Ξέρω πως είναι δύσκολη η ώρα....όμως να σκέφτεστε θετικά, όλα θα πάνε καλά!! θετική σκέψη :)

Αντε να δουμε τι θα γινει με τα γατονια μας...ψυχραιμια ευχομαι και μεγαλυτερη απο την δικια μου βεβαια...:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back