Καλως ηρθες στην παρεα μας Ιρις, εχεις και πολυ ομορφο ονομα! Να χαιρεσαι τα γατακια σου και τα δυο.
Κατ' αρχας να σου πω οτι συμφωνω με τον Ηλια στο θεμα του καβαληματος. Ειναι καθαρα θεμα κυριαρχιας, αυτο κανονικα γινεται μεταξυ των αρσενικων για να ξεκαθαριστει ποιο θα ειναι το κυριαρχο αρσενικο, αφου ομως δεν υπαρχει αλλο αρσενικο την πληρωσε η αδελφη του, συμβαινει και στις καλυτερες γατοοικογενειες!

Στα υπολοιπα θεματα σου τωρα, ειναι η καταλληλη στιγμη να στειρωσεις το κοριτσακι σου, τα θυληκα στειρωνονται στους εξη μηνες, καλο θα ειναι να γινει αμμεσα πριν την πιασει οιστρος και εχετε καθυστερησεις. Τα αγορακια στειρωνονται απο τον ογδοο μηνα και μετα, εχεις ακομα τουλαχιστον δυο μηνες για εκεινον. Τα εμβολια μπορεις να τα κανεις ειτε πριν, ειτε μετα ειναι πολυ βασικο ομως να τους κανεις αποπαρασιτωση.
Οσον αφορα τους κτηνιατρους τωρα και τις τιμες, ολοκληρη Θεσσαλονικη ειναι, αν ψαξεις θα βρεις καποιον οικονομικο. Δωρεαν στειρωση σε δεσποζομενα ζωα δεν νομιζω να γινεται, ακομα και στα αδεσποτα καποιοι κανουν ειδικες τιμες, οχι δωρεαν ομως. Του θυληκου η στειρωση κοστιζει παντα πιο ακριβα γιατι ειναι πιο χρονοβορα και πιο λεπτη, ανοιγει κοιλιτσα βλεπεις, ενω του αρσενικου ειναι πιο απλο. Παντως 200 ευρω που γραφεις μου φαινονται πολλα, εγω τα υπολογιζω γυρω στα 80 για το κοριτσι και περιπου 60 για το αγορι, δηλαδη 140 ευρω και για τα δυο.

Τα διαφορα περιεργα που αναφερεις οσον αφορα την στειρωση, ειναι οι εξαιρεσεις, συνηθως δεν συμβαινει τιποτα και πανε ολα μια χαρα, καλο θα ηταν ομως να τους εχει κανει ο κτηνιατρος μια γενικη εξεταση πριν προχωρησει στην στειρωση, εκεινος ειναι ο ειδικος, αν δει κατι που πρεπει να προσεξει ιδιαιτερα ειμαι σιγουρη πως θα το κανει.
Ελπιζω να πανε ολα καλα με τα γατακια σου και να μας ενημερωνεις πως τα πανε.