Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
μέχρι που μπήκαμε στο αυτοκίνητο καιι σταμάτησε. Η κοπέλα στο ιατρείο είπε "Α, ήρθες για τη γατούλα που μας μισεί;;"! Επειδή είναι φοβική, πέρασε μάλλον μεγαλύτερη ταλαιπωρία από ο,τι περίμενα. Τη στείρωσαν χτες βράδυ μου είπε η κοπέλα, έχει φύγει τελείως η νάρκωση, έχει πάρει αντιβίωση μακράς διαρκείας και δε χρειάζεται να της δώσω εγώ κάτι, και έχει μια γάζα στην κοιλιά. Αν την πειράζει, θα πάμε να της βάλει κολάρο..Πάντως επειδή δεν έχω ξαναδεί στειρωμένη γάτα, πειτε μου γιατί ανησυχώ, είναι φυσιολογικό που μοιάζει κοκαλιάρα, σαν πεινασμένη εβδομάδες; "Άδειασε" βεβαια, λογικό θα είναι, αλλά μοιάζει στην κοιλιά μισή από χτες που την πήγα..
Δευτερον, είναι ξυρισμένη στην κοιλιά και μπορώ μόνο να δω ότι έχει τη γάζα όχι απλωμένη στο δέρμα όπως θα περίμενα, αλλά σαν "χωμένη" στο μέσο της κοιλιάς ανάμεσα στους μαστούς. Άρα η τομή είναι στη μέση κι όχι στο πλάι, αλλά η γάζα πού έχει μπει; Μοιάζει ανάμεσα, εκτός αν την πείραξε η Πετρούλα.. Νόμιζα ότι θα ήταν σαν τις γάζες που βάζουμε σε ένα τραύμα, αλλά μοιάζει να έχει μπει μέσα σε τρυπα... Με γελούν τα μάτια μου ελπίζω.
Τέλος, μου φωνάζει επιθετικά όταν την πλησιάζω και μάλλον πονάει, γιατί όταν πήγε να κατέβει από μια καρέκλα φώναξε από πονο μάλλον. (Γιώργο, ανέβηκε πριν προλάβω να την σταματήσω,χαχα!!). Ελπίζω τόση δουλειά που κάναμε για να ψιλοημερέψει, να μην πάει χαμένη και μας μισήσει μετά από όλο αυτό!
Είναι πολύ επιθετική.. Το ίδιο και δικές σας στειρωμένες γάτες μετά το χειρουργείο;
Συγχωρήστε μου τον καταιγισμό, δεν ξέρω μόνο αν όλα αυτά που βλέπω είναι φυσιολογικά
. Α ρε καημένη Πετρούλα, τι σου' μελλε να πάθεις!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ανέβηκε ψηλά γιατί εκεί αισθάνεται πιο ασφαλής καθώς εποπτεύει το χώρο. Θα έλεγα να μην την κατεβάσεις γιατί μάλλον θα κοιμηθεί.. φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσες ώρες θα λείψεις από το σπίτι. Γιατί κάποια στιγμή λογικά θα θέλει να κατέβει.
Για τη γάζα γιατί δεν ρωτάς τη κτηνίατρο καλύτερα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Φυσιολογικό είναι.
Άσε την να ηρεμήσει και να βρει τους ρυθμούς της αλλά έχε τη στο νου σου.
Μην την πιέσεις για χάδια, αγκαλιές ή καλοπιάσματα, όταν θελήσει θα έρθει μόνη της.
Η δική μου την πρώτη μέρα πήγε και κρύφτηκε (φυσιολογική αντίδραση) για κάποιες ώρες και το βράδυ ανέβηκε στο κρεβάτι και κοιμήθηκε κυριολεκτικά στην αγκαλιά μου.
Η δική σου αγρίεψε, κάθε γάτα έχει το δικό της χαρακτήρα και τρόπο αντίδρασης.
Για τη γάζα, ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πω.
Στην Άρτεμη δεν είχα δει γάζα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά κατέβηκε από την ντουλάπα γιατί έβαλα επάνω στο γραφείο μια κούτα,και μείωσα το ύψος. Στο ιατρείο μου είπαν να μην αλλάξω κάτι στο χώρο της, δεν είναι ανάγκη, γιατί η ίδια ξέρει τα όριά της και θα αποφύγει αυτά που δε μπορεί να κάνει. Οπότε έτσι θα νιώθει και περισσότερο ασφαλής.
Πήρα τηλ και ρώτησα για τη γάζα! Μου ειπαν ότι θα πέσει σε 4-5 μέρες, εκτός αν την τραβήξει νωρίτερα, οπότε θα της βάλουμε κολάρο για να μην πειράξει τα ραμματα. Τα ράμματα θα πέσουν σε περίπου ένα μήνα μόνα τους, δε θα χρειαστεί να πάμε να τα κόψουν. Την κοίταξα στην κοιλιά όταν ήταν στην ντουλάπα, όντως μοιάζει σαν να έχει ένα μικρό βαθούλωμα ανάμεσα στα στήθη της και στη μεση η γάζα, μάλλον για να μην ενοχλεί τα ράμματα.

Μη νομίζεις Γιώργο, η Πετρούλα κρύβει μια αγριόγατα μέσα της και δεν αφήνει κανέναν να την πολυ-καθησυχάσει! Τα χάδια τα παίρνει μόνο όταν θέλει εκείνη, οπότε δε μου λείπουν, χαχα! Θα εχει όση ησυχία θέλει.
Θα πρέπει να ανοίξω θέμα να σας περιγράψω τον χαρακτήρα της, θα γελάσετε
.Και τέλος μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που πήρα χτες από τον γιατρό: όταν ρώτησα αν μπορεί να στειρωθεί σε οίστρο η γάτα, μου είπε ότι πολύς κόσμος μπερδεύεται επειδή τα σκυλιά απαγορεύεται όντως να στειρωθούν σε οίστρο (τα θηλυκά), αλλά για τις γάτες δεν είναι απαγορευτικό. Δεν εγκυμονεί κινδύνους, ενώ στους σκύλους ούτε να το σκεφτόμαστε. Ίσως να ισχύει, ίσως οχι, απλώς το μεταφέρω.
Και πάλι ευχαριστώ! Θα σας πω νέα!

my kristi
Νεοφερμένο μέλος
Και επιπλεον εχω ακουσει οτι πρεπει να ζευγαρωσει εστω για μια φορα και να γινει μανα. Αυτο ισχυει μονο για τα σκυλια?
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Η θηλυκή γάτα μπορεί να στειρωθεί περίπου από τους 6 μήνες και μετά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι επαναλαμβανόμενοι οίστροι και οι συνεχόμενες γέννες την ταλαιπωρούν, μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου των γεννητικών της οργάνων και μπορεί να της προκαλέσουν ασθένειες όπως πυομήτρα κλπ.
Εάν στειρωθεί - και μάλιστα όσο πιο έγκαιρα, τόσο το καλύτερο - δεν διατρέχει κανέναν από αυτούς τους κινδύνους.

vasgial
Νεοφερμένο μέλος
Κι εγω θελω να τη στηρωσω αλλα δισταζω, φοβαμαι για την υγεια της. Κατα ποσο ειναι καλο αυτο για' κεινη?
Και επιπλεον εχω ακουσει οτι πρεπει να ζευγαρωσει εστω για μια φορα και να γινει μανα. Αυτο ισχυει μονο για τα σκυλια?
Ουτε για τα σκυλια ισχυει κατι τετοιο ουτε για τις γατες. Εντελως λαθος αντιληψη και μια απο τις αιτιες που εχει γεμισει ο τοπος αδεσποτα. Στειρωση χωρις δευτερη σκεψη.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ναι!! Πολύ θα θέλαμε να ανοίξεις θέμα της στη περιοχή Οι γάτες μου για να γνωρίσουμε το μωρό σου καλύτερα... και να δούμε και φωτογραφίες της!!
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
.Σήμερα της έδωσα και ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες και την τίμησε
.Απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο γιατρός έραψε τη γάζα με ελάχιστα ράμματα πάνω από τη ραφή της τομής, μάλλον για να ενοχλεί αυτά μέχρι να δέσουν τα κανονικά της ράμματα. Τη γάζα την τραβολογάει ελάχιστα αλλά δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα, το σίγουρο είναι ότι όντως δεν έχει καταφέρει να πειράξει την τομή. Ίσως βέβαια το έκανε για άλλο λόγο ο γιατρός (να έχει κάποιο αντισηπτικό-αιμοστατικό η γάζα;..) αλλά εκεί πήγε το μυαλό μου.
Περιμένω να δω πότε θα πέσει η γάζα. Θεματάκι θα ανοίξω αύριο!!
Με φωτογραφίες!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Η ανάρρωση στις θηλυκές είναι πιο αργή. Σίγουρα η γάζα θα έχει κάποιο αντισηπτικό επάνω. Περιμένουμε να δούμε φωτογραφίες σας

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν μενεις σε μεγαλη πολη μαλλον θα βρεις.Εγω δεν...δεν βρισκω.

UOTE=πουπουλινα;3104294]Καλησπερα Νικο.Απο οτι εχω ακουσει απο εδω,αλλα επειδη εχω ρωτησει και τον κτηνιατρο μου,ναι..θεωρειται ασφαλεστερος τροπος ναρκωσης απο αυτην της ενεσης.Απλα δεν την κανουν ολοι.Θα πρεπει να βρεις εναν γιατριο δηλαδη που να κανει αναισθησια με τετοιον τροπο.
Αν μενεις σε μεγαλη πολη μαλλον θα βρεις.Εγω δεν...δεν βρισκω.
[/QUOTE]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σας παιδια!εχω αποκτησει προσφατα ενα γατουλη και μη γνωριζοντας τιποτα σχετικα με τις γατες ,εμπαινα και διιαβαζα αρθρα σας,γι αυτο λοιπον και εγινα μελος για περισσοτερες συμβουλες. Ο γατος μου σε λιγο καιρο 8α γινει 6 μηνων και εχω διαβασει πως ειναι η καταλληλη ηλικια για στειρωση. τον εχω αποκλειστικα μεσα στο σπιτι αλλα σουλατσαρει και στις βεραντες,δεν εχω παρατηρησει τιποτα περιεργο στην συμπεριφορα του γενικα ,ειναι παιχνιδιαρης και κανει ολο τρελες! Οσον αφορα την στειρωση σε αρσενικους γινεται με μια μεθοδο συγκεκριμενη, ποσο θα διαρκεσει,θα παρει καμια αντιβιωση μετα ,και οσον αφορα το κοστος τι παιζει ;;;
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Νομίζω πως η ηλικία των 6 μηνών είναι ιδανική για στείρωση θηλυκής γάτας κι όχι για έναν αρσενικό γάτο.
Η καλύτερη ηλικία για στείρωση ενός αρσενικού είναι γύρω στους 9 μήνες, ίσως και λίγο αργότερα εάν δεν ψεκάζει κ.λπ.
Δεν γνωρίζω επ' ακριβώς τη διαδικασία της στείρωσης για αρσενικό γάτο, ξέρω όμως ότι είναι πιο εύκολη διαδικασία από τη στείρωση μιας θηλυκής και γίνεται αυθημερόν.
Πρέπει να πάρει αντιβίωση μετά είτε από εσένα σε καθημερινή βάση για ένα μικρό χρονικό διάστημα είτε θα του κάνει ενέσιμη αντιβίωση μακράς διαρκείας ο κτηνίατρος.

Το κόστος είναι λίγο χαμηλότερο από τη στείρωση θηλυκής οπότε ίσως είναι κάπου ανάμεσα στα 60 - 80 ευρώ;

Μόλις με το καλό όμως γίνει η στείρωση, μπορείς να επιλέξεις είτε να δοθεί αντιβίωση ενέσιμη απο τον ιατρό ( θα πρέπει βέβαια να ξαναπάς άλλες 2 φορές, περίπου ), είτε να του δίνεις εσύ απο το στόμα την αντιβίωση για πολλές περισσότερες μέρες.
Poly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά από αποτοξίνωση αρκετών χρόνων και όρκους ότι ΔΕΝ θα ξαναποκτήσω γατί... φτου και από την αρχή.
Με γνωστό 2ήμερο κολπάκι "ζω κατω από ένα αυτοκίνητο-πεινάω-είμαι κούκλος'', τρούπωσε και νάτος στρογυλλοκαθισμένος στον καναπέ, με όλους να τον αποκαλούν "το παιδί".
Και όλα καλά και τρυφερά... Αλλά μέχρι τώρα δεν είχα αρσενικό γατούλι και έχω τις εξής απορίες:
1. Πρέπει να είναι περίπου 6 μηνών. Πότε είναι οκ να κάνει στείρωση;
2. Εμφανώς έχει 1 όρχι, θα πρέπει να γίνει χειρουργείο για τον άλλο;
3. Μπορεί να έχει προβλήματα υγείας στο μέλλον;
4. Πρέπει να προσέξουμε κάτι, πχ διατροφή, φάρμακα κτλ;
Ευχαριστώ
Πόλυ
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία και πόσο περίπου κοστίζει?
Το γατάκι πρέπει να είναι πάνω από έξι μηνών και κοστίζει ανάλογα με τον κτηνίατρο, στη δική μου περιοχή γύρω στο 100άρι από όσο ξέρω, τώρα μες στη Θεσσαλονίκη πιθανόν να βρεις και πολύ πιο οικονομικά. Νομίζω πάντως πως υπάρχουν σχετικά θέματα στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση, μήπως ανακαλύψεις κάτι που σε αφορά.
Σ'ευχαριστώ!
Θέλω ακόμα να ρωτήσω ,σε ποιο σημείο είναι κομμένα τα αυτάκια των αδεσποτων που είναι στειρωμένα?
Γιατί το αυτάκι της είναι λίγο περίεργο.Μήπως έχετε καμία ενδεικτική φωτογραφία?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool