Ερωτήσεις της πρώτης φοράς!

Elektra

Νεοφερμένο μέλος

Η Elektra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Σας ευχαριστω πολυ, είναι μεγαλη βοηθεια η υποστηριξη σας αυτον τον καιρο.:) Τα καλα νεα ειναι πως αποφασησα να παρω γατουλα και θα την ονομασω Κίρα.:P Τα δυσσαρεστα ομως ειναι πως ακομα ενα προβλημα προστεθηκε στην λιστα μου. Τι θα κανει η Κιρα οταν θα λειπω στην δουλεια???(βασικα παω σχολειο γιατι ειμαι 15) και η μητερα μου δεν θα χαρει καθολου να την εχει στα ποδια της το πρωι:( ασε που εχει και εκεινη δουλεια. Αμα κανει καμια ζημια θα την πληρωσω ασχημα.Το θεμα ειναι οτι απο μικρουλα φροντιζα ολες τις γατουλες της γειτονιας και εχω σωσει πολλες, εχω ξεγεννησει και αρκετες και τις ειχα μεσα στο σπιτι.Αλλα τωρα η μητερα μου συμφωνει να εχω μεν γατα αλλα δεν θελει να της κανει ζημιες...:down: Αγαπω τις γατες, εχω ψωνιο μαζι τους και ολες εχουν καλοπερασει στα χερια μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Electra καλή μου η γάτες μην νομίζεις ότι κάνουν ζημιές επίτηδες.Οπως θα έκανε ένα μωρό παιδί έτσι και αυτές.Εμένα π.χ.η μαυρούλα μου 1,5 χρόνο τώρα δεν έχει κάνει καμμία ζημιά τύπου σπάσιμο,λέρωμα εκτός τουαλέτας κ.λ.π.Το μόνο που έχει κάνει είναι τα νύχια στον καναπέ και αυτό το κάνει όταν θέλει να μας τραβήξει την προσοχή και να της πούμε "μη" γιατί κατά τα άλλα έχει διάδρομο γι'αυτά.Έχει όμως καμμιά δεκαριά μπαλάκια που παίζει,κουκλάκια και κορδόνια ώστε να μην της τραβάει την προσοχή κάτι άλλο.Είναι όπως το μάθεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταλαβαινω οτι οι γατες δεν κανουν ζημιες επιτηδες και με καθησηχασες αρκετα:) αλλα με το σχολειο τι θα κανω? μεχρι να μας μαθει τελειως θα μου τα κανει απο εδω και απο εκει? Θα εχω την εννοια μεχρι να γυρισω. Παλυ καλα που βρηκα αυτο το καταπληκτικο σαιτ και μπορω και παιρνω ιδεες απο εσας.Ευχαριστω για την υποστηριξη.

Οχι κοπέλα μου δεν είναι απαραίτητο να στα κάνει από δω και από κει.Εγω τελευταία βρήκα ένα γατάκι 2 εβδομάδων και πήρα να το μεγαλώσω μέχρι να του βρω οικογένεια.Λοιπόν όσο είμαι σπίτι τον έχω ελεύθερο,και από κει και πέρα όταν νιαουρίζει σημαίνει ότι θέλει ή πιπί ή φαί ή ύπνο.Τα δοκιμάζω όλα και βρίσκω τι τελικά θέλει.Οσο για το βράδυ που θέλουμε και μεις να κοιμηθούμε τον βάζω σε μια γωνία του σπιτιού που έχω αποκλείσει πρόχειρα με όρθια κουτιά , και του έχω εκεί και φαί και ένα μικρό κουτάκι με άμμο και σε πληροφορώ ότι ποτέ 2 εβδομάδες τώρα δεν με ξύπνησε βράδυ.Δηλαδή τόσο ύσηχο και καλόβολο ούτε μωρό παιδί δεν υπάρχει.:)

Μορε δικιο εχεις αλλα οταν λειπω τι θα κανω? Γιατι η αμμος της θα μπει στο μπανιο και οταν λειπω πρεπει να ειναι κλεισμενη στο δωματιο μου για να μην ενοχλει την μαμα.:(

Μα αυτό είναι παράλογο! Όχι οτι θα λερώσει απαραίτητα, αλλά είναι βασανιστήριο να τα κρατάει για 8 ώρες επειδή ενοχλείται η μαμά! Ρώτα τη μητέρα σου αν εκείνη θα άντεχε να μην πάει τουαλέτα καθόλου 8 ώρες. ;)
Αλήθεια, μήπως η μαμά δεν θέλει και απλά το ανέχεται για να σου κάνει το "χατήρι";
Αν ισχύει το παραπάνω, μήπως να περιμένεις 3 χρονάκια που θα πας φοιτήτρια που θα ζεις μόνη σου; Διότι αν την πάρεις με το ζόρι, πολύ φοβάμαι οτι θα ψάχνει αφορμές για να τη δώσετε... :/:

Οχι δεν νομιζω. Παντος βρηκα λυση.:) Υποχορισε τελικα η μητερα μου. Ολα καλα ευτυχως. Μηπως ξερει κανεις καθε ποτε πρεπει να αλλαζουμε την αμμο?:hmm:

Όσο συχνότερα τόσο καλύτερα (σε λογικά πλαίσια).
Εξαρτάται πάντως και απο το είδος της άμμου. Με τις συνηθισμένες, καλύτερα κάθε μέρα το λιγότερο. Με τις κρυσταλλικές (αν λέγονται έτσι) μπορείς ακόμα και κάθε 2-3 μέρες (αλλά καλό θα ήταν κάθε μέρα).
Παρεπιπτόντως, όταν λέμε "αλλάζω την άμμο" συνήθως εννοούμε απλά οτι βγάζεις τα περιττώματα απο μέσα και τη βρεγμένη απο τα ούρα άμμο και μετά συμπληρώνεις όσο χρειάζεται (αν χρειάζεται). Δεν την αλλάζεις ολόκληρη!! Εξαίρεση αποτελούν μερικές πολύ φτηνιάρικες άμμοι που πρέπει να τις αλλάζεις ολόκληρες (έτσι μου είπαν στο pet shop για αυτές, δεν τις έχω πάρει ποτέ κ ούτε θέλω :sick: )

Ο Νιάου μου

Υπάρχει άμμος αρωματική και λέγεται friskies, δεν μυρίζει τόσο έντονα όσο οι άλλες, είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής από ότι ξέρω, δοκίμασε αυτήν και βλέπεις, είναι λίγο πιο ακριβή από τις άλλες βέβαια δεν θυμάμαι τώρα πόσο κάνει αλλά αξίζει τον κόπο.

Επίσης, πάρε οπωσδήποτε σκεπαστή τουαλέτα! Much, much better!

O Niaou mou

Υπάρχει σκεπαστή τουαλέτα????????:hmm: :lol: :lol: :lol: :lol: Σόρυ:redface:

Τι εννοεις οταν λες σκεπαστη τουαλετα??? Σορρι αλλα ειμαι λιγο ασχετουλα σε αυτα...:redface:

Πηγαινε στο link που υπεδειξε η Michelle, εχει φωτογραφια της τουαλετας αυτης και θα καταλαβεις. :)

Βρε παιδια εκει που ημουν μες την τρελη χαρα χαρα με τις Σιαμεζες βρηκα ενα αρθρο που λεει οτι το νιαουρισμα τους ειναι παρα πολυ δυνατο και καθολου ευχαριστο και οτι δεν μπορουν να μενουν μονες στο σπιτι! :( Τι να κανω τωρα που θα λειπω το πρωι και μενω και σε πολυκατοικια? Κανει πολυ φασαρια???:confused:

εγω παντως που ειχα σιαμ δεν ειχα κανενα τετοιο προβλημα κ ελειπα ωρες απο το σπιτι

Οι γονείς μου έχουν μια Σιάμ που είναι 16 χρονών και την έχουμε από τότε πού ήταν 2 μηνών. Τα πρώτα 10 χρόνια έμενε πολλές ώρες μόνη της στο σπίτι γιατί και οι 2 μου γονείς δούλευαν αλλά δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Όσο για το νιαούρισμά της είναι λίγο σαν χαλασμένο κλάξον (ιδιαίτερα τώρα που γέρασε) αλλά δεν είναι πολύ δυνατό και δεν νιαουρίζει συνέχεια. Γενικά δεν πιστεύω ότι όλα τα μέλη μιας ράτσας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Παίζει ρόλο και πώς θα το μάθεις το ζώο όπως φυσικά και ο χαρακτήρας του. Κι εγώ έχω ακούσει από πολλούς ότι οι γάτες σιαμ είναι πολύ άγριες αλλά η δικιά μας δεν έχει γρατζουνήσει ποτέ και να φανταστείς ότι όταν την πήραμε ήμουν 8 χρονών και την πείραζα συνέχεια!

(*χμμ, με μπέρδεψε αυτό το split, εγώ συμπλήρωνα σε κάποια που ανέφερε την αρωματική άμμο Friskies. ΤΕΣΠΑ! :P)

Δεν είναι ακριβή, στο σ/μ κάνει 3,5Ε (η απλή 2,93). Αλλαγή (ολόκληρη) της άμμου είναι καλό να γίνεται ανά 1-2 εβδομάδες, με πλύσιμο της λεκάνης. κατά τ'άλλα, όπως τα είπε η Michelle.
Κι εγώ τη Νιάρα από το δρόμο την πήρα (μας βρήκε) και είναι το πιο καλό γατί!!! :up:
Αμέσως έμαθε την τουαλέτα της και ΠΟΤΕ δεν τα κάνει από δω κι από κει, δεν κάνει ζημιές (κανα δυο ατυχήματα κατά λάθος το καημενάκι και τρόμαξε και ανταποκρίθηκε στο μάλωμα σαν να καταλάβαινε). Συμφωνώ ότι ως ένα σημείο είναι "όπως το μάθεις"!
Κι εγώ δεν ήθελα ζώο μέσα στο σπίτι, αλλά τώρα είναι η χαρά μου! :)

Συμφωνώ επίσης με προηγ.post που σε συμβουλεύει να πάρεις αδεσποτάκι, θα το βοηθήσεις και θα σε εκτιμήσει γι'αυτό...

Οι Σιαμ εχουν χαρακτηριστικη δυνατη φωνή σαν κλαμμα μωρου. Γενικά ειναι πολύ "ομιλητικές" και τους αρεσει πολυ να "συζητουν" με τους ανθρωπους. Επισης ειναι πολυ εαισθητοι χαρακτηρες και παθαινουν ευκολα "καταθλιψη" οταν δεν τους δινουμε σημασια. Οι θηλυκιες φωναζουν πολυ οταν εχουν οιστρο. (Η δικη μου φωναζε τοσο που οι γειτονες νομιζαν οτι κατι υποπτο καναμε στη γατα!).Αυτα σε γενικες γραμμες. Φυσικα το καθε Σιαμ γατακι εχει τη δικη του ξεχωριστη προσωπικοτητα. Δεν νομιζω πως θα υπαρξει προβλημα εαν το αφηνεις μονο για 8 ωρες περιπου που θα λειπεις στο σχολειο. Ομως το να μενει περιορισμενο σε ενα δωματιο ειναι προβλημα (και οχι μονο για τα Σιαμ).
ΥΣ. Ναι Lady ειχα 16 Σιαμ (με τις γεννες της Κλεοπατρας και του Καισαρα...). Ευτυχως οχι ταυτοχρονα!!!:lol:

Ο Νιάου μου

Φοβερές αυτές οι τουαλέτες, πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιες, νόμιζα ότι κάνατε αστείο:lol: Εμένα ο Νιάου μου δεν τα κάνει αυτά αλλα είναι ακόμα πολύ μικρός και ίσως να το κάνει αργότερα, έχω και έναν γάτο σιάμ 17 χρόνια, ποτέ δεν το έχει κάνει, ίσως να μην του αρέσει το χώμα, δοκίμασες αρωματικό; οι γάτες πάνε στα καθαρά,την απλή άμμο να ξέρεις όταν την καθαρίζεις με το φτυαράκι, δεν μυρίζει στην αρχή αλλα την επόμενη μέρα δεν αντέχεται, αποκτά μια πολύ άσχημη και δυνατή και μυρίζει όλο το σπίτι:sick: :mpliaks: :mpliaks:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back