Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν υπάρχει καλός γιατρός που να μην είναι και καλός -γενικά- άνθρωπος. Δεν είναι καλός γιατρός αν δεν έχει στοιχειώδη καλή συμπεριφορά προς τον ασθενή του, αν δεν του εξηγεί, αν δεν τον καθησυχάζει όταν χρειάζεται, αν δεν τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο που είναι αναγκαστικά καρφωμένος ή ακόμα και σπίτι αν χρειάζεται... Ναι, δεν εννοώ κι εγώ "κοινωνική επίσκεψη". Κανείς εδώ δεν εννοεί κοινωνική επίσκεψη, δενν είπαμε να κάνουμε και παρέα! Καλός γιατρός και Ανθρωπος να είναι, να μη μας πιάνει πανικός αμα είναι ναπάμε. Λίγοι πάνε μόνο "με το φορείο", βαριά. Οι πολλοί πάνε για πράγματα ρουτίνας, κάποιοι και για ψύλλου πήδημα. Αυτοί διαλέγουν τον άνθρωπο.
Πάντως ο θείος μου, μεγαλογιατρός, μάς έλεγε "στο νοσοκομείο να σε πάνε μόνο με το φορείο", δηλ. μην πας από μόνος σου. Κάτι θα'ξερε.
Και δεν εξαιρούνται τα ιδιωτικά.
Μην κατηγορείς τους άλλους ότι υπεκφεύγουν, όταν εσύ ο ίδιος έχεις μιλήσει αλλού για "ψευτοδιλήματα ανεύθυνων" και τώρα θέτεις ένα ανύπαρκτο κατ'εμέ! Καλός γιατρός και καλός άνθρωπος, δεν έχει άλλο δρόμο. Ο γιατρός ερευνητής που δεν έχει επαφή με ανθρώπους μπορεί να είναι και απλώς καλός επιστήμονας τεχνοκράτης και να έχει και τον "ανθρωποδιώχτη". Εμείς μιλάμε όμως για τον καλό γιατρό που θα μας σώσει και θα τον ευγνωμονούμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν επιλέγουμε γιατρό, δεν ξέρουμε τι είναι στη δουλειά του, δεν είναι καταγραμμένο στη συνείδηση μας ότι είναι καλός. Ετσι επιλέγουμε με βάση του τι βλέπουμε και βιώνουμε εκείνη τη στιγμή από τον άνθρωπο. Ετσι μια καλή συμπεριφορά μας έλκει (ούτως ή άλλος) και μια κακή μας απωθεί. (Να πω εδώ, οτι για το τι είναι καλή και κακή συμπεριφορά, πέρα από τα βασικά που είναι ίδια για όλους, παίζει ρόλο και τι ζητάει ο καθένας. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. )@ Thanasis46 «Μα θέλει ρώτημα; Στα μεγάλα ζόρια μήπως σκέφτεσαι άλλα πράγματα από το να σωθείς;
Δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο. Δες τι γράφει η purina: «πηγε σε ιδιωτικη μπορει να τα εσκασε αλλα ο γιατρος ηταν απο πανω και οταν τον ειχε αναγκη του ελεγε ελα πανω να σε δω οτι ωρα και να ηταν.»
Αν όμως μας τεθεί ξεκάθαρα και απόλυτα, οτι ή πάω στον καλό άνθρωπο, που δεν μπορεί όμως όσο κι αν θέλει, ή πάω σ αυτόν που είναι στραβόξυλο, αλλά θα με σώσει (όπως το είπες) τότε θα πάμε σ αυτόν όσο κι αν δεν το θέλουμε. Οτι και να λέμε αυτό θα κάνουμε. Γι αυτό είπα ότι είναι αυτονόητο. Παίρνω υπ οψιν δυο ακραίες περιπτώσεις κι όχι κάτι ενδιάμεσο που μας αφήνει κάποια περιθώρια. Όπως πχ αν πάω στον οδοντίατρο που μου φέρεται καλά, κι αν κάνει ένα μικρό λαθάκι στο σφράγισμα δεν θα τον αλλάξω με κάποιον που δεν κάνει λάθη μεν αλλά δυσανασχετεί έντονα που τον εμποδίζει η γλώσσα μου. Το λαθάκι θα μου το διορθώσει και θα είναι εντάξει.
Όταν όμως πρόκειται για σοβαρή κατάσταση τότε αλλάζουν τα πράγματα. Από κει και πέρα είναι και πόσο κανείς θα συνειδητοποιήσει την κατάσταση του και τι σημαίνει ο ένας γιατρός και τι ο άλλος. Τώρα εδώ μιλάμε για καταστάσεις μαύρο άσπρο.
Πάντως όταν πρόκειται για νοσοκομείο αυτοί που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή είναι το νοσηλευτικό προσωπικό κι όχι ο γιατρός, το οποίο προσωπικό εκτελεί εντολές του γιατρού..
Είναι θέμα με πολλές πλευρές πάντως και με απαντήσεις μονολεκτικές δεν μπορεί να κλείσει. Γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε δυο πράγματα κι όχι ένα. Hardware και software.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Petrcat:Δεν είναι καλός γιατρός αν δεν έχει στοιχειώδη καλή συμπεριφορά προς τον ασθενή του, αν δεν του εξηγεί, αν δεν τον καθησυχάζει όταν χρειάζεται, αν δεν τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο που είναι αναγκαστικά καρφωμένος ή ακόμα και σπίτι αν χρειάζεται...
Πείτε μου παρακαλώ πώς η καλή συμπεριφορά του γιατρού βελτιώνει την υγεία ενός ασθενούς που νοσεί π.χ. από πνευμονία;
Μην κατηγορείς τους άλλους ότι υπεκφεύγουν, όταν εσύ ο ίδιος έχεις μιλήσει αλλού για "ψευτοδιλήματα ανεύθυνων" και τώρα θέτεις ένα ανύπαρκτο κατ'εμέ! Καλός γιατρός και καλός άνθρωπος, δεν έχει άλλο δρόμο.
Το «το γατί στο δρόμο ή ευθανασία» είναι ψευτοδίλημμα γιατί υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις. Αν δεν θέλεις ένα γατί ψάξε να βρεις οικογένεια να το υιοθετήσει. Λύση έντιμη και εφικτή (έχει γίνει και μέσα από αυτό το forum).
Μεταξύ καλού επιστήμονα και καλού ανθρώπου δεν έχεις πολλές επιλογές. Σπάνια βρίσκεις και τα δύο.
Είναι πάντως εντυπωσιακό πόσο ριζωμένη είναι στη συνείδησή μας η αντίληψη ότι καλός γιατρός=καλός άνθρωπος.
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Οταν επιλέγουμε γιατρό, δεν ξέρουμε τι είναι στη δουλειά του, δεν είναι καταγραμμένο στη συνείδηση μας ότι είναι καλός. Ετσι επιλέγουμε με βάση του τι βλέπουμε και βιώνουμε εκείνη τη στιγμή από τον άνθρωπο. Ετσι μια καλή συμπεριφορά μας έλκει (ούτως ή άλλος) και μια κακή μας απωθεί. (Να πω εδώ, οτι για το τι είναι καλή και κακή συμπεριφορά, πέρα από τα βασικά που είναι ίδια για όλους, παίζει ρόλο και τι ζητάει ο καθένας. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. )
Thanasis46 νομίζω ότι έπιασες το νόημα. Αυτό είχα στο μυαλό μου όταν έβαλα το post. Η επιλογή γιατρού πρέπει να είναι όπως η επιλογή ενός οποιουδήποτε καταναλωτικού προϊόντος. Μην πας σαν το στραβάδι σε όποιον είναι γλυκομίλητος. Ψάξε, ρώτα, πάρε γνώμες, πρόκειται για την υγεία σου! Και βέβαια, θα επιλέξεις με βάση τι ζητάς. Αν ζητάς έναν γιατρό-καλό άνθρωπο, θα πας σε αυτόν που θα σού μιλήσει ευχάριστα, συνήθως στον ενικό με συγκαταβατικό ύφος, θα σου πει ότι θα κάνει τα πάντα για εσένα με τη βοήθεια του Θεού, ότι όλα θα πάνε καλά κ.λπ. Αν ζητάς έναν γιατρό-καλό επιστήμονα, θα ψάξεις αλλιώς. Τι σπουδές έχει κάνει; Ενημερώνεται συχνά πάνω στις εξελίξεις της ειδικότητάς του; Πόσους έχει κάνει καλά; Πού δουλεύει; Τι κυκλοφορεί στην ιατρική «πιάτσα» γι' αυτόν; Διαλέγεις και παίρνεις.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
** Η επιλογή γιατρού πρέπει να είναι όπως η επιλογή ενός οποιουδήποτε καταναλωτικού προϊόντος. Μην πας σαν το στραβάδι σε όποιον είναι γλυκομίλητος. Ψάξε, ρώτα, πάρε γνώμες, πρόκειται για την υγεία σου! Και βέβαια, θα επιλέξεις με βάση τι ζητάς. Αν ζητάς έναν γιατρό-καλό άνθρωπο, θα πας σε αυτόν που θα σού μιλήσει ευχάριστα, συνήθως στον ενικό με συγκαταβατικό ύφος, θα σου πει ότι θα κάνει τα πάντα για εσένα με τη βοήθεια του Θεού, ότι όλα θα πάνε καλά κ.λπ. Αν ζητάς έναν γιατρό-καλό επιστήμονα, θα ψάξεις αλλιώς. Τι σπουδές έχει κάνει; Ενημερώνεται συχνά πάνω στις εξελίξεις της ειδικότητάς του; Πόσους έχει κάνει καλά; Πού δουλεύει; Τι κυκλοφορεί στην ιατρική «πιάτσα» γι' αυτόν; Διαλέγεις και παίρνεις.
Νομίζω ότι αυτό είναι ανέφικτο στην ελληνική πραγματικότητα.
Κανένας δε μας δείχνει τα πτυχία του κ.λ.π. (όχι ότι από μόνα τους τα χαρτιά λένε τίποτα/έχουν ακουστεί πολλά) και ίσως θύμωνε κιόλας αν τον υποβάλλαμε σε τέτοια εξέταση. Αν έχουμε γνωστούς που πήγαν σ'αυτόν (λέω αν), ίσως μαθαίναμε και τι κυκλοφορεί στην πιάτσα. Εγώ π.χ. δεν έχω...
Ο κόσμος φοβάται τους γιατρούς. Όταν κάποιος έχει εξουσία πάνω σου (αφού τον έχεις ανάγκη) και σου φέρεται με το χειρότερο τρόπο, τι λέει αυτό;
Έτσι όπως το έθεσε ο Θανάσης, διαλέγουμε τον άνθρωπο γιατί αυτόν βλέπουμε αρχικά. Στη δική μου συνείδηση ταυτίζονται απολύτως το καλός γιατρός+καλός άνθρωπος. Είχα κάποτε τέτοιον παιδίατρο και γυναικολόγο (καλή τους ώρα). Βρήκα πολλούς κακούς και δύστροπους στην πορεία και δεν πηγαίνω πια ποτέ σε γιατρό! Και τι σύμπτωση: ο πιο κακότροπος ήταν και κακός γιατρός, κόντεψα να χάσω το πόδι μου εξαιτίας του! Ευτυχώς δεν άκουσα τη μάνα μου που έλεγε "ξέρει ο γιατρός" (το γόνατο άρχισε να σαπίζει από τη λάθος αγωγή που συνέστησε κι εγώ πονούσα φριχτά), έπεισα τον πατέρα μου και πήγαμε να το δει και πάνιασε ο κακός γιατρός, δεν ήξερε πώς να δικαιολογηθεί... Με ανέλαβε ο δ/ντής του νοσοκομείου προσωπικά από κει και πέρα!
Κι εμένα "μόνο με το φορείο" θα με πάνε πια...
Στον οδοντίατρο, για έναν καθαρισμό (δεν έχω άλλα προβλήματα με τα δόντια
) πήγα με το ζόρι. Παρακαλούσε όλη η οικογένεια και με πήγε τελικά ο πεθερός μου σε παλιό του μαθητή. Πρώτα είδα τη συμπεριφορά του γιατρού και είπα πόσο φοβάμαι και δε θέλω, με καθησύχασε, και το έκανα σε επόμενη επίσκεψη κι ας πόνεσα και τον εξέπληξα είπε με την υπομονή μου μετά. Ήταν γιατί ήταν καλότροπος. Ποιος θα άντεχε κακότροπο οδοντίατρο; Φαντάζεστε μήπως και κακότροπο παιδίατρο, ψυχολόγο κ.ά.; Τόσες ειδικότητες βασίζονται πρώτα στον άνθρωπο.
Για μένα, μόνο ένας χειρουργός θα μπορούσε να είναι απόμακρος και να μου τα εξηγούν οι βοηθοί του αν αυτός δεν έχει το χρόνο.
Λέω όμως απόμακρος, σοβαρός, λιγομίλητος και ό,τι άλλο ανάλογο... Ποτέ κακότροπος και αχώνευτος κ.λ.π.!!!
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
---------------------------
Παιδιά…γιατί σας φαίνεται παράξενο ότι δεν μπορεί ένας καλός γιατρός να μην είναι και καλός άνθρωπος; Εγώ θα το πω αντίστροφα. οτι ένας καλός γιατρός δεν μπορεί να είναι καλός άνθρωπος. γιατί ένας καλός άνθρωπος δεν μπορεί να βασανίζει έμψυχα (πειράματα σε ζώα). Για να γίνει καλός γιατρός θα πρέπει να κάνει φριχτά πράγματα και για να κάνει φριχτά πράγματα πρέπει να μην είναι καλός άνθρωπος. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους: Καλός για εμάς, δηλαδή βολικός, αυτό ναι γίνεται. Είναι σαν να λέμε σου έκανε κακό κι έτσι με ωφέλησε. Δεν είναι καλός άνθρωπος βολικός για μένα είναι. Ούτε είναι ιερό επάγγελμα η ιατρική. Βρώμικο κι ανήθικο είναι αλλά εμείς το κάναμε στα μέτρα μας και το βαφτίσαμε ιερό για να ησυχάσουμε τη συνείδηση μας, για να μην μας ενοχλεί που βασίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας στην ανηθικότητα. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και το γεγονός ότι μας ωφελεί η ιατρική δεν την κάνει ιερό επάγγελμα. Το συμφερότερο, μπορεί. γιατί έχει να κάνει με κάτι που είναι το άλφα και το ωμέγα και ωφελεί και όλους.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Και γιατί οπωσδήποτε είναι καλός άνθρωπος; Μπορεί να είναι υποκριτής. Δηλαδή απατεώνας. Οπότε τίθεται θέμα και για το πώς επιλέγουμε καλό άνθρωπο.Αν ζητάς έναν γιατρό-καλό άνθρωπο, θα πας σε αυτόν που θα σού μιλήσει ευχάριστα, συνήθως στον ενικό με συγκαταβατικό ύφος, θα σου πει ότι θα κάνει τα πάντα για εσένα με τη βοήθεια του Θεού, ότι όλα θα πάνε καλά κ.λπ.
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
---------------------------
Παιδιά…γιατί σας φαίνεται παράξενο ότι δεν μπορεί ένας καλός γιατρός να μην είναι και καλός άνθρωπος; Εγώ θα το πω αντίστροφα. οτι ένας καλός γιατρός δεν μπορεί να είναι καλός άνθρωπος. γιατί ένας καλός άνθρωπος δεν μπορεί να βασανίζει έμψυχα (πειράματα σε ζώα). Για να γίνει καλός γιατρός θα πρέπει να κάνει φριχτά πράγματα και για να κάνει φριχτά πράγματα πρέπει να μην είναι καλός άνθρωπος. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους: Καλός για εμάς, δηλαδή βολικός, αυτό ναι γίνεται. Είναι σαν να λέμε σου έκανε κακό κι έτσι με ωφέλησε. Δεν είναι καλός άνθρωπος βολικός για μένα είναι. Ούτε είναι ιερό επάγγελμα η ιατρική. Βρώμικο κι ανήθικο είναι αλλά εμείς το κάναμε στα μέτρα μας και το βαφτίσαμε ιερό για να ησυχάσουμε τη συνείδηση μας, για να μην μας ενοχλεί που βασίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας στην ανηθικότητα. Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και το γεγονός ότι μας ωφελεί η ιατρική δεν την κάνει ιερό επάγγελμα. Το συμφερότερο, μπορεί. γιατί έχει να κάνει με κάτι που είναι το άλφα και το ωμέγα και ωφελεί και όλους.
Θανάση, δε βλέπουν όλοι τα ζώα όπως εσύ 9δηλ. πάνω κι απ'τους ανθρώπους). Αν τα πειράματα χρειάζονται για να εκπαιδευτεί και να γίνει ένας καλός γιατρός, για να βγουν κατάλληλα φάρμακα, ορθώς γίνονται! Και για τους ανθρώπους (ιατροί διαφ.ειδικοτήτων) και για τα ζώα (κτηνίατροι). Δε θα τα βάλουμε τώρα και με την έρευνα.
Ελεύθερος είσαι να μην πάρεις φάρμακα ούτε να πας στους γιατρούς.
Το ποιος είναι καλός άνθρωπος μέσα του είναι δύσκολο να αποδειχτεί. Το "φαίνεσθαι" όμως φαίνεται!!!
Δε συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι βρόμικο και ανήθικο επάγγελμα η ιατρική (υπάρχουν γιατροί που το κάνουν έτσι και θα'πρπε να είναι κατάπτυστοι), ωφέλιμο είναι και καλό και άγιο!
Δεν είναι κακό να ζητάμε και καλή συμπεριφορά κ. Γιάννη. Γιατί σας κάνει εντύπωση; Ποιον συμφέρει να θέλουμε κακότροπους/ αχώνευτους, αλλά "καλούς νεπιστήμονες"; Μήπως γιατρούς που βαριούνται να ασκήσουν λειτούργημα, βαριούνται να φερθούν σαν άνθρωποι και τους βολεύει να δείξουν νεύρα, κακία, θυμό όποτε τους έρθει; Για να μη ζορίζονται δηλ. να φερθούν και ανθρώπινα από πάνω. Πολλά ζητάμε, ε;

Andria
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν..σχετικά με το αν και πόσο βοηθάει η καλή συμπεριφορά του γιατρού τον ασθενή, έχω να κάνω μια πρόταση.. Εάν σας ενδιαφέρει νοικιάστε από το videoclub και δείτε την εκπληκτική ταινία "Patch Adams" με τον Robin Williams. Τα λέει όλα πραγματικά και είναι απολύτως συναφής με το θέμα. Μπορούμε να το σχολιάσουμε αν την έχετε ήδη δει..Δείχνει πόση σημασία έχει η συναισθηματική αντιμετώπιση του ασθενή που πρώτα είναι άνθρωπος και μετά ασθενής και χρειάζεται να είναι ήρεμος και να νιώθει ασφάλεια για να αρχίσει να βελτιώνεται..
Τώρα σχετικά με το ερώτημα, με ενοχλεί που το θέτουμε έτσι γιατί είναι αρκετά εκβιαστικό. Τι νομίζετε κύριε καθηγητά? Οτι θα βρεθεί άνθρωπος στο forum να πει οτι προτιμά να πεθάνει στα χέρια ενός όχι και τόσο καλού γιατρού? Όχι φυσικά..όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε άρα είναι λίγο στημένη η ερώτηση. Η επιλογή α) απλά σημαίνει "θέλω να επιβιώσω" και σε καμία περίπτωση δε κάνει θεμιτή και αποδεκτή την κακή συμπεριφορά του γιατρού.
Σαν απειλή μου ακούγεται όλο αυτό!!...
ΝΑΙ θα πρέπει ναναι και καλός άνθρωπος ο καλός επιστήμονας , λυπάμαι αν αυτό δεν τον βολεύει ή τον κουράζει πιο πολύ...
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Και γιατί οπωσδήποτε είναι καλός άνθρωπος; Μπορεί να είναι υποκριτής. Δηλαδή απατεώνας. Οπότε τίθεται θέμα και για το πώς επιλέγουμε καλό άνθρωπο.
Σωστό, απλά προσπάθησα να είμαι καλοπροαίρετος...
Αρχική Δημοσίευση από Petrcat:Δεν είναι κακό να ζητάμε και καλή συμπεριφορά κ. Γιάννη. Γιατί σας κάνει εντύπωση;
Κι εγώ αυτό ζητάω. Αλλά δεν το βρίσκω πάντα. Ή μάλλον το βρίσκω εξαιρετικά σπάνια...
Αρχική Δημοσίευση από Andria:...Δείχνει πόση σημασία έχει η συναισθηματική αντιμετώπιση του ασθενή που πρώτα είναι άνθρωπος και μετά ασθενής και χρειάζεται να είναι ήρεμος και να νιώθει ασφάλεια για να αρχίσει να βελτιώνεται...
Την ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς μπορεί να την παρέχει ο αδελφός, η μητέρα, ο σύντροφος, ένας ψυχολόγος, ένας παπάς και πολλοί άλλοι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι γιατρός.
Αρχική Δημοσίευση από Andria:Τώρα σχετικά με το ερώτημα, με ενοχλεί που το θέτουμε έτσι γιατί είναι αρκετά εκβιαστικό. Τι νομίζετε κύριε καθηγητά? Οτι θα βρεθεί άνθρωπος στο forum να πει οτι προτιμά να πεθάνει στα χέρια ενός όχι και τόσο καλού γιατρού?
Γιατί τόσο βαριές κουβέντες; Πού είδατε εκβιασμό; Ήδη έχω εξηγήσει δύο φορές γιατί το ερώτημα είναι άκρως πρακτικό. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να απαντήσουν.
Andria
Νεοφερμένο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί, εσύ μας ρωτάς τι θα κάναμε κι εμείς σου απαντούμε τι θέλουμε.Γιατί τόσο βαριές κουβέντες; Πού είδατε εκβιασμό; Ήδη έχω εξηγήσει δύο φορές γιατί το ερώτημα είναι άκρως πρακτικό. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να απαντήσουν.
Μεταξύ ανηφόρας και κατηφόρας προτιμώ το ίσιωμα.
σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να το εφάρμοζα.
isavvas
Εγώ απαντώ: Θα έψαχνα έναν νέο άνθρωπο (στο μυαλό και στο σώμα), με σοβαρές σπουδές, που ενημερώνεται συχνά και έχει εμπειρία. Αυτά μού αρκούν. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει στο σπίτι του. Δεν θα με πειράξει αν δεν μου πει ούτε καλημέρα. Εγώ τον χρειάζομαι για να μού κάνει μια δύσκολη δουλειά σωστά. Θα τον χρησιμοποιήσω, θα πληρωθεί για τη δουλειά του και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.
Δεν τον θέλω για φίλο. Στην πραγματικότητα θα εύχομαι να μην τον ξαναδώ στη ζωή μου.
Πού βλέπετε λοιπόν τον εκβιασμό. Τέτοια διλήμματα υπάρχουν κάθε μέρα γύρω μας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ιδανικό δεν υπάρχει ή είναι πολύ σπάνιο. Τι κάνουμε λοιπόν αν μας τύχει κάτι τέτοιο; Δεν συζητάμε τι θα επιθυμούσαμε να κάνουμε, αλλά τι θα κάνουμε πραγματικά.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα έκανα αυτό που θα έκανες κι εσύ. Αλλά τώρα θα το δω γενικότερα και θα πω οτι δεν θεωρώ καλό να υπάρχουν άκρως επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, γιατί αυτό σημαίνει αποξένωση, (κατάσταση που ήδη βιώνουμε) με αποτελέσματα τραγικά. Τώρα…αν πούμε… από δω εμείς από κει οι γιατροί…εντάξει. Αν το περιορίσουμε σ αυτό εντάξει…
Η απάντηση μου είναι οτι Θα έκανα αυτό που θα έκανες κι εσύ.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάποιος προσπάθησε να βιάσει γυναίκα στο δρόμο η οποία είχε μαζί της και το μωρό της.
ladycat
Διάσημο μέλος
αστα να πανε στο κατ ειχα παει εγω οταν ειχα πεσει με την μηχανη με βγαλμενο γονατο να τσιριζω απο τους πονους κ να εχω το θειο μου να τρεχει να βρει φαρμακειο για να μου φερει εκεινο το σπρει που βαζουν οι αθλητες οταν κτυπανε κ μετα απο 3 ωρες πηρα τιν ασφαλιστη μου τηλεφωνο κ πηγα στο ιδιωτικο νοσοκομειο κ επιτελους με εφτιαξανΜου φαινεται Petrcat οτι δεν εχεις παει σε επειγοντα.... Εκει να δεις φορειο! Ενα απο τα χειροτερα σκηνικα στο ΚΑΤ ειδικα οταν εφημερευει. Σκηνες Α Παγκοσμιου πολεμου. Εγω ευτυχως που δεν πηγα με το φορειο...Ειπαμε στην Ελλαδα βρισκομαστε!
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε κάποια πράγματα θα έπρεπε να δοθούν λύσεις από δυο ή περισσότερες πλευρές κι όχι από μια. Δεν θεωρώ την καλύτερη λύση να οργανωθούν τα νοσοκομεία έτσι που να χωράνε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους τους οποίους κάποιες καταστάσεις τους στέλνουν σ αυτά. Για τις σκηνές πολέμου φταίει μόνο το νοσοκομείο ή μήπως όχι; Αλλο να χτυπήσει κανείς ενώ προσπαθεί να πάει όμορφα κι ωραία στη δουλειά του ή στη βόλτα του κι άλλο γιατί έκανε σούζες ή οτιδήποτε άλλο που τον εκθέτει σε κίνδυνο χωρίς λόγο.
Γενικά ο τρόπος ζωής είναι επικίνδυνος και θα πρέπει κάτι να γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση κι όχι μόνο στα νοσοκομεία, γιατί όπως πάμε κάποια στιγμή θα είμαστε οι μισοί στα νοσοκομεία, με σακατεμένη υγεία από διάφορες αιτίες, και οι μισοί στα νεκροταφεία γιατί δεν θα μας προλαβαίνουν οι γιατροί.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Πριν 6 χρόνια ενα χειμωνιάτικο βράδυ του Νοεμβρίου είναι ο πατέρας μου εκεί για την συνηθισμένη του χημειοθεραπεία.... Τον έχουν κρατήσει ήδη 15 μέρες γιατί είχε πάθει "ιλεό" και ο γιατρός φοβόταν ότι είχε κάνει μετάσταση..
Anyway το θέμα είναι ότι μετά την επέμβαση που τελικά είδαμε ότι δεν ήταν μετάσταση... τον βάλαμε στην εντατική..
Ο γιατρός του πολύ καλός.. νέος άνθρωπος, μου είπε αναλυτικά τι πρέπει να περιμένουμε και αναλυτικά την κατάσταση του..
'Ολο το βράδυ ήμουν δίπλα του, όλο το βράδυ παρακολουθούσα αυτά που μου είχε πει ο γιατρός για να δώ αν όλα είναι οκ.
'Ολο το βράδυ δεν είδα καμιά νοσοκόμα, δεν είδα κανέναν που να ζητήσω βοήθεια αν χρειαστώ.. Ο γιατρός του είχε χειρουργίο στην άλλη άκρη του νοσοκομείου..
το πρωί έψαχνα για κουβέρτες γιατί ο πατέρας μου ήταν παγωμένος και έτρεμε.. τις βρήκα σε άλλο θάλαμο μετά απο αρκετό ψάξιμο..
'οταν άρχισε να παίρνει το χρώμα του θανάτου προσπάθησα να βρώ κάποιον και ύστερα απο αρκετή ώρα τελικά βρήκα..
'Ηρθαν στο τέλος... προσπάθησαν βέβαια να τον επαναφέρουν.. αλλά είχε ήδη "φύγει"...
Δεν ξέρω αν έβρισκα κάποιον νωρίτερα αν θα γινόταν κάτι άλλο.
Αυτό που ξέρω είναι ότι στην εντατική δεν υπήρχε κανείς....
Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο ο γιατρός να είναι εντάξει... Πρέπει νομίζω να είναι συνδυασμός νοσοκομείου και γιατρού...
Τι να το κάνω που ο γιατρός εκείνο το βράδυ ήταν τέλειος; σαν νοσοκομείο ήταν;;;;
Και το θέμα δεν είναι ότι "έφυγε" ο πατέρας μου.. Το θέμα για μένα είναι ότι όταν χρειάστηκα κάποιον εξειδικευμένο δεν υπήρχε κανείς εκεί γύρω... Ούτε νοσοκόμα...
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνωωωωωωω! Επισης εχω δυο πολυ καλους ενδοκρινολογους (καλοι γιατροι + καλοι αμθρωποι) να προτεινω για οποιον ενδιαφερεται.Το "φαίνεσθαι" όμως φαίνεται!!!
Υσ. Το αν και ποσο επισης ειναι καταρτισμενος καποιος γιατρος αντικειμενικα κρινεται απο την προϋπηρεσια και τα πτυχια του.
Επισης "καλος ανθρωπος" σημαινει κατ' εμε οσον αφορα το γιατρο τα παραπανω (δεκτικος, φιλικος, χωρις τουπε) που εξεθεσα. Δεν χρειαζεται να ειναι καλος οικογενειαρχης!!!! (Καθολου δεν με νοιαζει). Εκεινο που χρειαζεται ειναι να με κανει να νιωθω ανετα μαζι του ετσι ωστε να υπαρξει και καλυτερη συνεργασια!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool