giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Eγω οπως ανεφερα εχω κανει ευθανασια σε 3 γατες.
Οι δυο ηταν πριν 7 χρονια πολυ κοντινες μαλιστα.
Ο καισαρας ηταν μια περιπτωση 13 ετων, ειχε φτασει να μην τρωει καθολου, πετσι και κοκκαλο.... Ειχε (δεν θυμαμαι ακριβως ιατρικο ορο) και να το πω απλοϊκα: τρυπησει το στομαχι του, πονουσε τρομερα και ηταν ζητημα ημερων ο θανατος του.
Η αλλη περιπτωση η Ροζα. Επαθε καρκινο των μαστων στα 9 της χρονια. Ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι τοσο προχωρημενος (το εβλεπα και το επιανα) που δεν εχει νοημα να της τον αφαιρεσει γιατι δεν θα εφτανε το δερμα ουτε για να την ξαναραψει. (Φρικη ....). Το ζωο ειχε φτασει να κανει πληγες απο τους ογκους και να αιμοραγει.
Η τριτη περιπτωση με παραξενευει και με παραξενεψε και τοτε που συνεβει. Ημουν ομως αρκετα μικρη (14?) και την αποφαση την πηραν οι γονεις μου κατοπιν συστασης του γιατρου.
Ηταν με το γατο μας το bic που ηταν μικροτερος απο 2 ετων και ειχε μυκητες. Του καναμε θεραπεια και δεν υποχωρουσαν (για ποσο καιρο δεν θυμαμαι και με τι φαρμακο αλλα ηταν αλοιφη). Ο γιατρος της Φιλοζωικης που πηγαιναμε τοτε ειπε στον μπαμπα μου οτι το ζωο δεν θεραπευεται ευκολα και οτι υπαρχει κινδυνος για μας (τα παιδια) να κολΛησουμε.
Και ετσι τελειωσε το ζωακι αυτο που μεγαλωσαμε με το μπιμπερο.
Τον εκλαψα πολυ αυτο το γατο τοτε και μου κανει εντυπωση πως τωρα με επιασε παλι να κλαιω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
**
Και ετσι τελειωσε το ζωακι αυτο που μεγαλωσαμε με το μπιμπερο.
Τον εκλαψα πολυ αυτο το γατο τοτε και μου κανει εντυπωση πως τωρα με επιασε παλι να κλαιω...
Δεν είχα χάσει ποτέ ζωάκι, γιατί δεν είχα (η Νιάρα είναι μικρούλα ακόμη κι εύχομαι να γεράσει κοντά μας).
Έχω χάσει μόνο τον πατέρα μου (από διαβήτη, ο ίδιος στα τελευταία ζητούσε να τον αφήσουμε να πεθάνει!...) και τους παππούδες μου (σε γεράματα τουλάχιστον).
Ενώ κλαίω εύκολα γενικά, θυμάμαι μια παγωμάρα τότε... Ένα στοπ!
Και μόνη μου παρηγοριά στο θάνατο δικών μου (κι από του πατέρα μου σε κάθε μεγάλη θλίψη) είναι να βυθίζομαι σε νερό...
Ismini
Διάσημο μέλος
Μπα εμενα με παρηγορει μονο ο καιρος που περναει και βοηθαει να σκεφτομαστε πιο ψυχραιμα τα πραγματα (αφου εχουμε ξεσπασει κλαιγοντας ή οχι).
Εαν το ερώτημα τελικά αφορά την ευθανασία σαν πρακτική και σε άλλες περιπτώσεις π.χ.αρρώστειας, δεν ξέρω. Τα ζώα μου πέθαναν θανατωμένα ποικιλοτρόπως (φόλες, αυτοκίνητο, όπλο, εγκατάλειψη μετά απο τραυματισμό τους) αλλά "ευτυχώς" δεν χρειάστηκε να το αποφασίσουμε εμείς. Κάθε φορά που διαβάζω για περίπτωση άρρωστου ζώου και ειδικά κάποιες περιγραφές για το πόσο υποφέρουν, το ομολογώ ότι το σκέφτομαι, απο την άλλη όταν προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση αυτών που βιώνουν το πρόβλημα εκεί τα παρατάω. Δεν ξέρω και θα ήθελα να μην χρειαστεί να μάθω.
Ismini
Διάσημο μέλος
Aυτο ηταν το ερωτημα οντως Νερινα. Αλλα οπως και σε αλλα threads μπορει και να οδηγησει αλλου. Δεν πειραζει!Νόμιζα ότι το ερώτημα περί ευθανασίας αφορούσε υγιή ζώα αδέσποτα ή μη που δεν τα θέλουν πια οι ιδιοκτήτες τους και σε αυτή τη περίπτωση ισχύει αυτό που έγραψα στη προηγούμενη απάντηση μου.

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Το φαντάζεσαι να έλεγα εγώ ότι πειράζει; Για μπουκοτάζ στη CORONA ξεκίνησα το θέμα και συμμετείχα στην κατάληξη του σε ανάλυση για το Λόρκα και άλλους ποιητές και συγγραφείς. **
Το θέμα με την Corona το άνοιξε η Vicky.
Το Λόρκα τον πρόσθεσε ο Θανάσης.
Δε θέλει και πολύ από κει και πέρα...
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
xtina
Νεοφερμένο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Εκεινη τη μερα η κοπελλα δεν ηλθε στη δουλεια και καποια στιγμη που μιλησαμε στο τηλεφωνο μου ειπε κλαιγοντας οτι η κτηνιατρος της συστησε ευθανασια!!!
Τελικα τον πηγε σε αλλο γιατρο και ο γατος μετα απο ειδικη διατροφη τωρα ειναι μια χαρα!!!
Είμαι υπέρ στη περίπτωση που το ζώο είναι άρρωστο υποφέρει και δεν υπάρχει ίαση.
Ismini
Διάσημο μέλος
Το ακουσα προσφατα για ενα σκυλι που ειναι μεγαλο σε ηλικια και βαριουνται πια να το πηγαινουν βολτα. Ετσι το ζωο λερωνει στην εισοδο οπου το εχουν. "Μηπως να το παμε για ευθανασια"?
Γωγω
Δραστήριο μέλος
αλλα θα του την εκανα εγω..
οχι ο κτηνιατρος..
εγω θα του την εβαζα τη συριγγα, να με κοιταει και να τον κοιταω..
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος
γιατι εγω θα ημουν το αφεντικο του, απο μενα θα περιμενε, και οχι απο καποιο ξενο, και στην τελικη το να πω απλα το οκ και να με βγαλει ο γιατρος απο την "ευκολη θεση" , δε μου αρεσει, δεν ειναι του χαρακτηρα μου...
Δικη μου αποφαση, Δικη μου ενεργεια, μεχρι την τελευταια στιγμη.
Εγω ημουν μαζι του στις καλες στιγμες, εγω θα ειμαι μαζι του και στης ασχημες.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Κι εγω. Αλλα με την ευθανασια δεν υποφερει. Με φολα δεν εχω δει αλλα φρικαρω ακομα και με τις περιγραφες.gwgw σέβομαι απόλυτα αυτό που λες και μάλιστα με προβλημάτισε αρκετά. Όσα γατιά μου έχω χάσει(κυρίως από φόλες) δεν τα είδα να φεύγουν, μάλιστα δε τα είδα ούτε πεθαμένα, γιατί φρόντιζε η μάνα μου να μην τα δούμε για να μην στενοχωρηθούμε. Εκτός από ένα, που το είδα να σπαρταράει και να μου κλαίει την ώρα που έφευγε. Και αυτή την εικονα δε νομίζω να την ξεχάσω ποτέ και όσο θα τη θυμάμαι θα πονάει αφόρητα. Θέλει πολλά κότσια και αντοχές να δεις κάποιον που αγαπάς στα τελευταία του. Εγώ θα προτιμούσα να μην το δω. Δεν θα το άντεχα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool