Ευθανασία: υπέρ ή κατά;

Ευθανασία. Υπέρ ή κατά?

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Κατά της Ευθανασίας και να τα αφήνουν στο δρόμο

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Υπέρ. Εξάλλου το ζώο έξω είναι καταδικασμένο

Ψήφοι: 2 50,0%
  • Δεν ξέρω δεν απαντώ.

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Άλλο.

Ψήφοι: 2 50,0%

• Total voters
    4
Το θέμα με την Corona το άνοιξε η Vicky.
Το Λόρκα τον πρόσθεσε ο Θανάσης.
Δε θέλει και πολύ από κει και πέρα...

Καλό. Όπως πάντα. Μετά λες γιατί αρπάζομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ σοβαρό θέμα.

Το θέμα της ευθανασίας με απασχόλησε δις αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς.
Στην αρχή βρέθηκα αντιμέτωπη με την απόφαση να εργαστώ εθελοντικά για μία τοπική οργάνωση για τα αδέσποτα στο χωριό που ζω, και όταν τους ρώτησα αν κάνουν ευθανασία σε κάποια υγιή ζώα όταν δεν υιοθετούνται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μου απάντησαν ναι. ΣΟΚ. Και περισσότερο σοκ όταν η υπεύθυνη του σωματείου μου είπε πως δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς δεν τους επιτρέπει ο νόμος τα ζώα που φτάνουν στα χέρια τους να τα αφήσουν στο δρόμο πάλι. Με αποτέλεσμα να κάνουν ευθανασία στο 30% των μικρών γατιών που φθάνουν εκεί, καθώς τα γατάκια είναι τα πιο ευαίσθητα και δεν επιβιώνουν όπως τα σκυλάκια. Φαρμακώθηκα και αμφιταλαντεύθηκα πολύ για να αποφασίσω αν έπρεπε να συνεργαστώ -έστω και επιδερμικά- με ένα σωματείο που θανατώνει ζώα. Αλλά το έκανα. Γιατί όταν πήγα εκεί και με περικύκλωσαν 20 γατιά που έψαχναν σπίτι αποφάσισα ότι πρέπει να δουλέψω γι αυτά ώστε να σωθούν...ακόμη έχω κάποιους ενδοιασμούς βέβαια.

Τη δεύτερη φορά που η λέξη ευθανασία βγήκε από το στόμα μου είναι όταν η Σβούρα μετατράπηκε σε διάολος και μου μακέλεψε το χέρι. Μου φάγανε τα αυτιά όλοι ότι το γατί είναι τρελό και ότι που θα το δώσω, να του κάνω ευθανασία και τέτοια. Πολύ χαίρομαι που δεν άκουσα κανέναν, γιατί μετά από μία εβδομάδα (όταν υποχώρησε και το αρχικό μου σοκ που με οδήγησε να απευθυνθώ και σε σας εδώ στο mycat για υποστήριξη) το Σβουράκι μου ήταν μία χαρα - σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα και εγώ πανευτυχής να μπορώ να την κρατώ στην αγκαλιά μου και να την αγαπώ σαν να μην συνέβη τίποτα...

Διαφωνώ με την ευθανασία σε υγιή ζώα, αλλά μπορώ να κατανοήσω όταν γίνεται για λόγους όπως αυτούς των σωματείων. Όταν ένας ιδιοκτήτης προτιμά να κάνει ευθανασία όμως γιατί βαρέθηκε το ζωντανό και θέλει να το ξεφορτωθεί, προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να του απαγορεύεται και να υποχρεώνεται να του βρει νέο σπίτι.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vicky Vicky...

Καλό. Όπως πάντα. Μετά λες γιατί αρπάζομαι.

Τώρα θα σου ξαναπώ "γιατί αρπάζεσαι;" :lol::lol::lol:
"Το θέμα με την Corona το έθεσε η Vicky" το είπα στη Nerina που ανέφερε ότι εκείνη άνοιξε το θέμα, κι εγώ είδα ότι εσύ το άνοιξες.
Η φράση "Δε θέλει και πολύ από κει και πέρα" αναφερόταν αποκλειστικά στο ξεστράτισμα του θέματος (Λόρκα από Θανάση), που πιάσαμε όλοι τα της ποίησης. Για το ξεστράτισμα μιλούσαμε καλέ!
Διώξε τη μύγα!!!:)

Άμα σε πάρουν στραβά από την αρχή...:(:blink::P
(για μένα το λέω, ε;, μη "μυγιαστείς" πάλι)

Από τα δύο κακά, εγκατάλειψη στο δρόμο ή θανάτωση (γιατί μάλλον έτσι πρέπει να λέγεται) δεν δικαιολογώ –ούτε φυσικά θα έκανα- κανένα από τα δύο, αναφερόμενη φυσικά σε υγιή ζώα. Γιατί κ ένα οικόσιτο ζώο όταν εγκαταλείπεται στο δρόμο είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι θα ζήσει. Έχω δει αρκετά σκυλάκια με λουράκι, αποστεωμένα κ πεινασμένα μ’ ένα βλέμμα τελείως χαμένο να κυκλοφορούν στο δρόμο, είναι ένα θέαμα πραγματικά θλιβερό. Γι’ αυτό κ όταν έχασα τον Elrik μ’ είχε πιάσει πραγματική απελπισία να τον σκέφτομαι σε τέτοια κατάσταση.
Όποιος αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ζώου είναι πλέον υπεύθυνος γι’ αυτό εφ’ όρου ζωής, κ δεν θα πρέπει να το εγκαταλείπει ό,τι κ να συμβαίνει στη ζωή του. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να βολέψουμε καλύτερα τα πράγματα, αρκεί να το θέλουμε, κ σίγουρα η θανάτωση ή η εγκατάλειψή τους δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτούς.
Όσο για την ευθανασία, έχω πρόσφατα βρεθεί αντιμέτωπη μ’ αυτό το δίλημμα στην περίπτωση της Νταίζης, κ μπορώ να σας πω ότι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Τη δικαιολογώ όταν εξαντληθούν τελείως τα όρια, το ζώο πρόκειται να πεθάνει από μέρα σε μέρα κ δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται άλλο. Όμως, μετά από την εμπειρία μου, κ αφού τελικά δεν χρειάστηκε να κάνω την ευθανασία, νομίζω ότι δεν θα την επέλεγα ξανά. Βέβαια, δεν ξέρω αν υπάρχουν περιπτώσεις που το ζώο μπορεί να υποφέρει για πολλές μέρες, αλλά απ’ όσα έχω διαβάσει κ εδώ, διαπίστωσα ότι αν ένα ζώο είναι καταδικασμένο δεν αργεί να καταλήξει.

Στο Animal Planet δείχνει κάθε βράδυ την εκπομπή Animal Cops.
Λοιπόν έβλεπα προχτές ότι σε ενα σπίτι βρήκαν πολλές γάτες και τις πήραν στο κέντρο μιας και ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να τα φροντίσει..
'Ολα καλά μέχρι εδώ....
αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι αφού κάνανε έλενχο στις γατούλες για την υγεία τους, ελένξανε και αν είναι κοινωνικές ή όχι.. Βρήκαν ότι δεν είναι κοινωνικές, και έτσι αποφάσισαν να τους κάνουν ευθανασία....
Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο..
Θα μου πείτε βέβαια, ότι αν δεν μπορούν να τις δώσουν για υοθεσία τι να τις κάνουν...
Δεν ξέρω.. να βρούν ενα μέρος για να έχουν αυτά τα ζώα μαζί..

αν το ζωο μου ειχε καποιο χρονιο προβλημα, πχ καρκινος και ταλαιπωριοταν, πονουσε, και δε μπορουσα να το βοηθησω με κανενα αλλο τροπο.. τοτε μαλλον θα του εκανα ευθανασια...

αλλα θα του την εκανα εγω..
οχι ο κτηνιατρος..
εγω θα του την εβαζα τη συριγγα, να με κοιταει και να τον κοιταω..
Χμ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. :hmm: :hmm: Εγώ έμενα απλά κοντά τους και τα αγκάλιαζα μέχρι τέλους. Αλλά μου ακούγεται πιο σωστό αυτό που λές. Δεν ξέρω μόνο αν θα άντεχα :hmm:

Ναι και εμένα θα με ενοχλόυσε να έβλεπα κάτι τέτοιο. Τι πάει να πει δεν είναι κοινωνικές.... :( Γατοκαιάδας?

Στο Animal Planet δείχνει κάθε βράδυ την εκπομπή Animal Cops.
Λοιπόν έβλεπα προχτές ότι σε ενα σπίτι βρήκαν πολλές γάτες και τις πήραν στο κέντρο μιας και ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να τα φροντίσει..
'Ολα καλά μέχρι εδώ....
αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι αφού κάνανε έλενχο στις γατούλες για την υγεία τους, ελένξανε και αν είναι κοινωνικές ή όχι.. Βρήκαν ότι δεν είναι κοινωνικές, και έτσι αποφάσισαν να τους κάνουν ευθανασία....
Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο..
Θα μου πείτε βέβαια, ότι αν δεν μπορούν να τις δώσουν για υοθεσία τι να τις κάνουν...
Δεν ξέρω.. να βρούν ενα μέρος για να έχουν αυτά τα ζώα μαζί..

Παρακολουθούσα την εκπομπή αυτή ανελλιπώς και δυστυχώς το ότι κάνουν ευθανασία σε υγιή ζώα που δεν είναι κοινωνικοποιημένα με τους ανθρώπους με καταθλίβει. :/:

Νομιζω πρεπει το καθε ζωο κι ο ιδιοκτητης να αντιμετωπιζονται ξεχωριστα σαν περιπτωση και να μη γενικευουμε.

Αλλοτε η ευθανασια μπορει να ειναι ανευθυνοτητα του ιδιοκτητη, ανευθυνοτητα του γιατρου που το προτεινει αψηφιστα, αλλοτε ομως μπορει να ειναι φροντιδα και των δυο προς το ζωακι του που με καθε τροπο δειχνει να μην αντεχει πια. Ο γιατρος προτεινει και η τελικη ευθυνη βαραινει τον ιδιοκτητη για μενα.

Το μονο σιγουρο εινα οτι το παρατημα στο δρομο δεν λυνει κανενα προβλημα.

Το μονο εξισου βεβαιο ειναι οτι απαιτειται ψυχικη ωριμοτητα για να χειριστει κανεις την ασθενεια του αγαπημενου του ζωου την πιθανοτητα θανατου του απο σοβαρη ασθενεια και το πενθος που ακολουθει την οποια πααααααααααααααρα πολλλοι ανθρωποι δυστυχως δεν διαθετουν κα ειναι κριμα γιατι τα ζωα τους ταλαιπωρουνται.

εδω ειναι αλλωστε και μια απο τις εξαιρετικα σπανιες στιγμες που θα συμφωνησω με τον isavva
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι οι περισσότεροι έχουμε την ευθανασία ως την εύκολη (και συχνά την μόνη) λύση. Το μόνο εύκολο είναι να αφαιρέσεις μια ζωή. Το να διατηρήσεις μια ζωή είναι πολύ δύσκολο και λίγοι το επιχειρούν

"εδω ειναι αλλωστε και μια απο τις εξαιρετικα σπανιες στιγμες που θα συμφωνησω με τον isavva"
Για Γιασμίν: Στο τέλος θα σου γίνει συνήθεια:rolleyes: :redface:

αν ηταν αμφιπλευρο δεν θα ειχα προβλημα:lol:
"εδω ειναι αλλωστε και μια απο τις εξαιρετικα σπανιες στιγμες που θα συμφωνησω με τον isavva"
Για Γιασμίν: Στο τέλος θα σου γίνει συνήθεια:rolleyes: :redface:

Κι εγω ειμαι υπερ της ευθανασιας .Πιστευω πως ειναι η πιο ανθρωπινη λυση για ενα πραγματικο φιλοζωο οταν το ζωακι του υποφερει και δεν υπαρχει επιστροφη...Οσο οδυνηρο και να ειναι ενας ιδιοκτητης που διαλεγει την ευθανασια εχει του λογους του...:( Φυσικα για να μην παρεξηγηθω να μην ειμαστε του στιλ το βαρεθηκα ή δεν το αντεχω και το σκοτωνω.Ειπαμε με καποιο μετρο:mad: :cool:

Κατα! Τι θα πει δηλαδη; Για το κεφι των ανθρωπων σκοτωνονται τα ζωακια; Το βαρεθηκα, το πεταω... Τι ειναι αυτο; Ελεος πια! :mad:
Στην αλλη περιπτωση βεβαια οταν το ζωο δηλαδη ή και ο ανθρωπος φυσικα, καμια διαφορα, ειναι αρρωστοι τοσο που δεν σωζονται (για φιλοζωικους λογους δηλαδη) φυσικα και συμφωνω...Κι εγω αν ημουν φυτο και τα εκανα στο κρεβατι μου θα ηθελα να μου κανουν ευθανασια...

Ευθανασία γίνετε σε ζώα κ ανθρώπους που είναι καταδικασμένα. Γιατί να πονάνε η να ταλαιπωρούνται; είμαι υπέρ, δύσκολη απόφαση το εχω νιώσει αλλά θα ήταν καλύτερα να το άφηνα κάπου μόνο του να πεθάνει; όσο για τους ανθρώπους που κάνουν ευθανασία γιατί βαρέθηκαν το ζωάκι τους δεν εχω ακούσει αν υπάρχουν τότε για εμένα είναι δολοφόνοι! Θα έκαναν ευθανασία σε έναν άνθρωπο μόνο κ μόνο γιατί τον βαρέθηκαν; αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι.

Θα έκαναν ευθανασία σε έναν άνθρωπο μόνο κ μόνο γιατί τον βαρέθηκαν; αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι.

Το θεμα ειναι οτι ολοι βλεπουν τα ζωα κατωτερα, σαν ας πουμε μια μπλουζα. Τη δοκιμαζεις κι αν δε σ αρεσει την πετας. Θεωρουν οτι επειδη πολυ σωστα ειχε πει κι ο Θανασης ειναι τεχνολογικα ανωτεροι ειναι και πιο εξυπνοι. Εξυπνα δεν ειναι τα πλασματα που καταστρεφουν το σπιτι τους-τη φυση...Εγω δηλαδη δεν εχω δει ποτε σκυλο η γατα να βαζει πυρηνικη βομβα κι ουτε να χρησιμοποιει σπρει και ερκοντισιον...:/: Και παρ ολα αυτα θα εκαναν ευθανασια σε ενα υιγιες ζωο ενω σε εναν υγιη ανθρωπο...Δε νομιζω...:/:

Είμαι υπέρ, και για τα ζώα και για τους ανθρώπους. Το κάθε πλάσμα έχει δικαίωμα να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

ναι αλλα οχι οταν ειναι υγειες το ζωω καλε κ το βαρεθηκαμε

Ε φυσικα ειναι δυο τελειως διαφορετικες περιπτωσεις... Φυσικα και στην πρωτη μιλαμε για το οφελος του ζωου ενω στη δευτερη για το προσωπικο οφελος του ανθρωπου...

Φυσικά και δεν εννοώ όταν είναι υγιές. Αλλά όταν έχει κάποια βασανιστική ασθένεια ή αναπηρία (σκοπίμως έβαλα βασανιστική και όχι επώδυνη απλά, το βασανιστική καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα), τότε θεωρώ καλύτερη λύση την ευθανασία, και για άνθρωπο και για ζώο.
Νιάου όταν λες για προσωπικό όφελος του ανθρώπου αναφέρεσαι σε ευθανασία υγιούς ζώου ή σε ευθανασία ανθρώπου;

Νιάου όταν λες για προσωπικό όφελος του ανθρώπου αναφέρεσαι σε ευθανασία υγιούς ζώου ή σε ευθανασία ανθρώπου;

Μα τότε δε μιλάμε πια για ευθανασία, αλλά για δολοφονία, έτσι δεν είναι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back