Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Νιάου όταν λες για προσωπικό όφελος του ανθρώπου αναφέρεσαι σε ευθανασία υγιούς ζώου ή σε ευθανασία ανθρώπου;
Οχι, σε ευθανασια υγιους ζωου αναφερομαι αλλα και αυτο θεωρειται δολοφονια ασπασια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Τότε συμφωνώ μαζί σου, το θεωρώ απαράδεκτο να κάνει κάποιος ευθανασία σε υγιές ζώο. Ασπασία ναι, επι του παρόντος δεν επιτρέπεται ευθανασία ανθρώπου, αλλά προσωπικά είμαι υπερ στο να νομιμοποιηθεί.
Οχι μισελ, η ασπασια με ρωτησε αν εννοω ευθανασια σε υγιες ζωο η σε υγιη ανθρωπο, γι αυτο αλλωστε το ονομασε και δολοφονια το τελευταιο. Εγω παλι απαντησα οτι και η ευθανασια υγιους ζωου δολοφονια θεωρειται...
Για το αλλο παλι, στο εξωτερικο επιτρεπεται η ευθανασια πολυ αρρωστου ανθρωπου...Σε μερικες χωρες μαλιστα διοργανωνουν ολοκληρες τελετες για να αποχαιρετησουν καποιον που αποφασισε να κανει ευθανασια και του κανουν την ενεση την ωρα της τελετης...
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η ευθανασία πως γίνεται; Με τι ουσία;
Η ουσια ειναι η εξης: συμπυκνωμενο διαλυμα φαινοβαρβιταλης (μεγαλη δοση αναισθητικου).
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Οχι, σε ευθανασια υγιους ζωου αναφερομαι αλλα και αυτο θεωρειται δολοφονια ασπασια...
Γιατί εγώ τι είπα? Ότι το να κάνεις ευθανασία σε υγιές ζώο ή άνθρωπο δεν είναι ευθανασία αλλά δολοφονία! Ορίστε και το απόσπασμα:
Μα τότε δε μιλάμε πια για ευθανασία, αλλά για δολοφονία, έτσι δεν είναι?
A! Καλά!! Κάτι έχετε πάθει και δεν διαβάζετε σωστά αυτά που γράφονται!!!! Κι εσύ Michelle???? Γράφεις:
Τότε συμφωνώ μαζί σου, το θεωρώ απαράδεκτο να κάνει κάποιος ευθανασία σε υγιές ζώο. Ασπασία ναι, επι του παρόντος δεν επιτρέπεται ευθανασία ανθρώπου, αλλά προσωπικά είμαι υπερ στο να νομιμοποιηθεί.[/quote]
Διαφώνησα πουθενά? Το ξέρω ότι δεν επιτρέπεται η ευθανασία ανθρώπου, δεν είχα καμιά τέτοια απορία για να μου απαντήσεις. Και εγώ είμαι υπέρ της ευθανασίας σε ορισμένες μη αναστρέψιμες περιπτώσεις. Μακάρι να επιτρεπόταν η ευθανασία πριν 6 χρόνια όταν ο πατέρας μου είχε καρκίνο και από τις μεταστάσεις είχαν γίνει τα κόκκαλα του θρύψαλα και σπάγανε στην παραμικρή κίνηση με αποτέλεσμα να έχει ανυπόφορους πόνους και να ζει με μορφίνη. Ή όταν από τις μεταστάσεις δεν μπορούσε ούτε να φάει και τον τάιζαν από σωληνάκι. Μακάρι να επιτρεπόταν η ευθανασία να πεθάνει ήσυχα και αξιοπρεπώς και όχι όπως πέθανε.
Δεν μιλάμε όμως εδώ για ευθανασία άρρωστων ζώων ή ανθρώπων, αλλά για υγιεί ζώα στα οποία τους κάνουν ευθανασία γιατί τα βαρέθηκαν!!!...
Ismini
Διάσημο μέλος
Οντως αυτό ήταν το θέμα. Ισως φταίει ο παραπλανητικός τίτλος που έβαλα.Δεν μιλάμε όμως εδώ για ευθανασία άρρωστων ζώων ή ανθρώπων, αλλά για υγιεί ζώα στα οποία τους κάνουν ευθανασία γιατί τα βαρέθηκαν!!!...
Ο προβληματισμός μου ξεκινήσε από μια συζήτηση που είχα με τον κτηνίατρο μου.
Ήμουν παρούσα στα απανωτά τηλεφωνήματα που δέχτηκε από κάποια κυρία που ήθελε να φέρει τον υγιή σκύλο της για ευθανασία.
Έτσι ξεκινήσαμε να συζητάμε και με πληροφόρησε ότι είναι πολλοί εκείνοι οι "ιδιοκτήτες" ζώων που ζητάνε ακριβώς το ίδιο.
Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, διότι στην Ελλάδα ισχύει και το να τα αφήνουν στο δρόμο.
"Λύση" καλύτερη ("το μη χείρον βέλτιστον") γιατί μερικά από αυτά τα ζώα βρίσκουν ένα σπίτι να τα δεχτεί. Φυσικά εάν δεν υιοθετηθούν δεν έχουν πιθανότητες να επιζήσουν γιατί δεν είναι μαθημένα να ζουν έξω.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η ευθανασία προωθείται και προσπαθούν να την προβάλουν σαν σωστή μόνο και μόνο για να βγάζουν καποιοί "γιατροί" λεφτά και κάποιοι για να μην έχουν τύψεις ότι δεν παράτησαν το "αγαπημένο " τους ζωάκι στον δρόμο. ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΣΟΥ. Έμενα η γάτα μου πέθανε από καρκίνο μαστού .Ο γιατρός "με συμβούλεψε" να μην το προσπαθήσω και ότι δεν γινόταν καλά.Έγω όμως είπα ότι αυτό το ζώο που μου πρόσφερε πραγματική αγάπη για 12 χρόνια δεν αξίζει να το θανατώσω μόνο και μόνο για να μην κουραστώ " άδικα". Κουράστικα όσο μπορούσα περισσότερο στιγμή δεν το μετάνοιωσα και πάλι πάλι πάλι θα το ξαναέκανα. Ξέρω ότι η γάτα μου το κατάλαβαινε και μου το έδειχνε μέχρι και την τελευταία στιγμή που με φώναζε κοντά της. Ειμαι κατά της ευθανασίας. Ειναι σαν να σκοτώνεις έναν άνθρωπο δικό σου. Θα το καναμε αυτό ποτέ στην μητέρα μας???????
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχουν περάσει 3 χρόνια 1 μήνας και 12 ημέρες από τότε που την έχασαΚοιτα, Φελις, μη το βλεπεις μονο απο αυτην την πλευρα... Απο τη στιγμη που τα ζωο η και ο ανθρωπος ειναι σε ενα σημειο που η αρρωστια τους ειναι τοσο προχωρημενη που υποφερουν, η ευθανασια ειναι μια λυση η οποια δινει στο ζωο π.χ, το δικαιωμα να πεθανει αξιοπρεπως και χωρις να υποφερει... Απο τη στιγμη που (χτυπα ξυλο) γινεις φυτο και κατουριεσι στο κρεβατι σου, πραγμα που σημαινει πως δε μπορεις να κανεις τιποτα μονη σου, εγω προσωπικα θα ζητουσα να μου κανουν ευθανασια... Γιατι λοιπον να μην εχουν το δικαιωμα αυτο και τα ζωακια μας; Ουτως η αλλως αυτα δεν ειναι κατι λιγοτερο απο μας...![]()
. Όχι δεν το μετάνιωσα ποτέ που έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω. Τέτοια γάτα δεν θα ξαναβρώ ποτέ μου το ξέρω. Εχεις ξανακούσει για γάτα που προστατεύει το αφεντικό της σαν να ήταν σκύλος?Σχετικά με την ευθανασία σε άνθρωπο που είναι φυτό συμφωνώ και εγώ.'Οταν κάποιος είναι φυτό δεν έχει εγκεφαλική δραστηριότητα επομένως έχει ήδη φύγει.Αλλά σε ζώο που είναι άρρωστο και καταλαβαίνει τι κάνουμε "ΟΧΙ" πόσες και πόσες φορές δεν μας έχουν πει οι γιατροί ότι δεν γίνεται τίποτα και όμως με έναν άλλο γιατρό " τα καταφέραμε".Άσε που εγώ δεν την έβλεπα σαν ζώο η μπουμπουκα μου ήταν η καλυτερη μου φίλη.Πάντα πρέπει να προσπαθείς, έχεις υποχρέωση, αυτό πιστεύω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Ειναι ευκολο στη θεωρια να λεμε ναι στην ευθανασια,στην πραξη ομως σιγουρα θα κολλωσουμε.Για τα ζωα ,σε εξαιρετικες περιπτωσεις ειναι λυτρωση πραγματικα.Πχ ενα αλογο που δεν το βαστανε ορθιο πια τα ποδια του τι αλλο μπορει κανεις να κανει,που τα ποδια για αυτο το υπεροχο ζωο ειναι η ζωη του ,αφου κοιμαται και ορθιο.Οσον αφορα τον ανθρωπο,η ιατρικη εχει προχωρησει τοσο πολυ ,που τα βαρια ανιατα νοσηματα κατα μεγαλο ποσοστο θεραπευονται.Αρα για τον εαυτο μου μπορει να την επελεγα ,για αλλον ανθρωπο ομως οχι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι ευκολο στη θεωρια να λεμε ναι στην ευθανασια,στην πραξη ομως σιγουρα θα κολλωσουμε.Για τα ζωα ,σε εξαιρετικες περιπτωσεις ειναι λυτρωση πραγματικα.Πχ ενα αλογο που δεν το βαστανε ορθιο πια τα ποδια του τι αλλο μπορει κανεις να κανει,που τα ποδια για αυτο το υπεροχο ζωο ειναι η ζωη του ,αφου κοιμαται και ορθιο.Οσον αφορα τον ανθρωπο,η ιατρικη εχει προχωρησει τοσο πολυ ,που τα βαρια ανιατα νοσηματα κατα μεγαλο ποσοστο θεραπευονται.Αρα για τον εαυτο μου μπορει να την επελεγα ,για αλλον ανθρωπο ομως οχι.
Τελικά καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να απαντήσει κανείς απόλυτα σαυτό το ερώτημα.Είναι ανάλογα την κατασταση και την περίπτωση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνεται ευθανιασία στις γάτες (σε όλα τα ζώα γενικά);
Ποια είναι η γνώμη σας;
Εγώ πάντως πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνεται, εκτός αν είναι κάτι που δε θεραπεύεται και το ζώο υποφέρει.
Όμως και πάλι, θα έπρεπε να βρουν φάρμακα, τόσα ζώα που έχουν ως πειραματόζωα. Εκεί πέρα όμως φάρμακα δε φτιάχνουν και τα βασανίζουν κι από πάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαυρουλη, θετεις δυο ερωτηματα στην πραγματικοτητα , ενα για την ευθανασια και ενα για τους ερευνητες.
Για ζωα που υποφερουν και οι ενναλακτικες ειναι χειροτερες, θεωρω πως η ευθανασια ειναι λυση αξιοπρεπειας (και δε θα επεκταθω παραπανω).
Οσο για το δευτερο σκελος της ερωτησης σου:
με το να λες οτι θα επρεπε να βρουνε φαρμακα με τοσα ζωα που εχουν ως πειραματοζωα ειναι σα να λες οτι οι επιστημονες και οι ερευνητες ειναι θεοι και ικανοι για ολα, με το οτι εκει περα (που ειναι αυτο το εκει περα δεν καταλαβα επισης) δεν φτιαχνουν φαρμακα και βασανιζουν τα ζωα εννοεις οτι ολοι οι ερευνητες και οι επιστημονες ειναι κακοι και βασανιστες?
Οσο οι ανθρωποι οσο και τα ζωα ειμαστε θνητοι, ευαλωτοι σε ασθενειες και ο θανατος μας ειναι αναποφευκτος, το να περιμενουμε οτι οι γιατροι και οι επιστημονες θα βρουνε λυσεις και φαρμακα σε ολες τια ασθενειες και μαλιστα να τους θεωρουμε υπαιτιους εαν δεν τα καταφερνουν για εμενα ειναι ενα ατοπο πορισμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
έχω πολλές σκέψεις σχετικά, αλλά δεν ξέρω πώς μπορώ να τις διατυπώσω...

Καταρχήν είμαι υπερ της ευθανασίας ΚΑΙ στον άνθρωπο ΚΑΙ στα ζώα...
Από εκεί και μετά όμως ξεκινάνε ένα σωρό ηθικά διλήμματα,ώστε η ευθανασία να ακροβατεί σαν θέμα πάντα σε τεντωμένο σκοινί...
...φοβάμαι ότι μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον στόχο που θα ¨έπρεπε¨ να επιτελεί και να γίνει ένα παράθυρο για διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες... αλλά και ποιός είναι ο στόχος τελικά που θα ¨έπρεπε¨ να επιτελεί, και με βάση ποιες συνισταμένες ορίζεται, αφού δεν υπάρχουν στάνταρς σε τόσο λεπτά ζητηματα, όπως η ζωή και ο θάνατος;;; -που ο καθένας αντιλαμβάνεται και ορίζει τόσο διαφορετικά;-
Γιατί εδώ μπαίνει το στοιχείο της υποκειμενικότητας για το πώς θέλει να διαχειριστεί και να ορίσει ο καθένας τη ζωή του...ή ακόμα και το τέλος του... και υπο ποιες συνθήκες μπορείς να παρέμβεις στο τέλος της ζωής κάποιου;;; έχεις το δικαίωμα;;;

Το ζητούμενο για μένα είναι όχι απλά η ύπαρξη, αλλά η ποιότητα ζωής...
Όμως, ο καθένας έχει τα υποκειμενικά του κριτήρια γι'αυτό που ορίζει ¨ποιότητα ζωής¨...
Σε κάποιους μπορεί να είναι υπέρ-αρκετή η ύπαρξη και μόνο, ακόμα και παλεύοντας και υποφέροντας με ένα σωρό σκληρά θέματα υγείας, με βάρβαρες καταστάσεις κτλ, κτλ...
Προσωπικά , δεν αντέχω να νιώθω πλάσμα που αγαπώ να πονάει, να υποφέρει κτλ... -είμαι και φυγόπονη σαν χαρακτήρας,στοιχείο μου που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την θέση μου στο όλο ζήτημα...-
Μα το έχω πει...Προτιμώ τα γατιά μου να ζήσουν και 5, και 6 και 7 χρόνια λιγότερο,αλλά να ζήσουν καλά, αν είναι να αποφύγουν ένα επώδυνο τέλος σε περισσότερα χρόνια ζωής ...Το επώδυνο τέλος το διαπραγματεύομαι ακόμα και με αρκετά λιγότερα χρόνια ζωής...
όμως ...-εδώ μπαίνει το θέμα της αυθαιρεσίας- για ψίλου πήδημα δεν σταματας μία ζωή, και η άνεση που το πράττουν πολλοί -δυστυχώς- κτηνίατροι με τρελλαίνει!!!Συνήθως όταν εύχομαι σε γενέθλια, εύχομαι ¨χρόνια πολλά και καλά¨... ,δεν νομίζω να παραλείπω εύκολα το ¨καλά¨... το χρόνια ¨πολλά¨ από μόνο του δεν μου φαίνεται ¨αρκετά ευχή¨ και good enough, και αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο θα διάλεγα ασυζητητί το ¨καλά¨ από το ¨πολλά¨...
Εν ολίγοις, πιάστο αυγό και κούρευτο.....
Είμαι φυγόπονη , το λέω, δεν αντέχω να βλέπω πρόσωπα-πλάσματα που αγαπώ να υποφέρουν και να πονάνε.... νομίζω ότι τέτοιες εικόνες μπορεί να με στοιχειώσουν για μια ζωή....

υγ. Κάποτε η Βανδή είχε κάνει μια δήλωση του τύπου ¨αν ήταν, για κάποιο λόγο να έπρεπε να ζήσω σε αναπηρικό καροτσάκι , θα προτιμούσα να μην ζω...¨,-δήλωση που ακόμα την κηνυγάει- και έπεσαν να την φάνε, αντιλαμβάνεστε το γιατί... ακούγεται ρατσιστική σαν τοποθέτηση... όμως εμπεριέχει για πολλούς και μια φυγόπονη μεν, αλήθεια δε... και η αλήθεια καμιά φορά όταν εκφράζεται χωρίς ρετούς-που έτσι θεωρώ πρέπει να εκφράζεται-... ακούγεται κάπως βάρβαρη και σκληρή,και είναι παρεξηγήσιμη, κακά τα ψέματα...

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
1up!Πολύ λεπτό θέμα...![]()
Καταρχήν είμαι υπερ της ευθανασίας ΚΑΙ στον άνθρωπο ΚΑΙ στα ζώα...
...tο ζητούμενο για μένα είναι όχι απλά η ύπαρξη, αλλά η ποιότητα ζωής...
Αν δυσκολευεσαι εσυ να εκφραστεις και εγραψες αυτο το κειμενο, εγω τι να πω που για 3 προτασεις εφαγα δεκα λεπτα...
Μαρινα δε θεωρω οτι εισαι φυγοπονος οταν δε θελεις να βλεπεις τους αλλους (φιλους/γνωστους/αγνωσους/ζωα κτλ) να υποφερουν.
marina289
Περιβόητο μέλος
Είναι δύσπεπτα θέματα αυτά.... ήπια το καφεδάκι μου στην Καστέλλα, έφαγα το club- σαντουιτσάκι μου, και τώρα μεσημεριάτικο ν'αναλύω περί ευθανασίας, -που είχα πει θα κάνω ξεσκόνισμα-ξετρίχιασμα του σπιτιού-... είναι κάπως!1up!
Αν δυσκολευεσαι εσυ να εκφραστεις και εγραψες αυτο το κειμενο, εγω τι να πω που για 3 προτασεις εφαγα δεκα λεπτα...
Μαρινα δε θεωρω οτι εισαι φυγοπονος οταν δε θελεις να βλεπεις τους αλλους (φιλους/γνωστους/αγνωσους/ζωα κτλ) να υποφερουν.
αλλά αυτά τα θέματα μου κάνουν κλικ...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οταν το ζωο υποφερει,και δεν υπαρχει περιπτωση σωτηριας,..για μενα ,σαφεστατα και πρεπει να γινει ευθανασια.Εφοσον θα πεθανει το ζωο,ειναι απανθρωπο να φυγει υποφεροντας.
Μονο ομως σε τετοιες περιπτωσεις.Η περιπτωση ευθανασιας σε ζωα..που φευγει πχ ο ιδιοκτητης για εξωτερικο..και τους την κανει..ειναι εγκληματικη πραξη..και μαλιστα πλεον απαγορευεται και απο το νομο να την κανει κτηνιατρος.Γενικα απαγορευεται ευθανασια σε υγιες ζωο..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool