Ευθανασία;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vicki v.

Δραστήριο μέλος

Η vicki v. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 735 μηνύματα.
Δεν ήξερα σε ποιόν άλλον να μιλήσω. Είμαι απελπισμένη, μετά βίας γράφω γιατί πρώτον δεν μπορώ να δω από τα κλάμματα και δεύτερον τα χέρια μου είναι καταμακελεμένα.
Πριν δύο ημέρες πήγαμε τη Σβούρα για στείρωση και όταν γύρισε σπίτι έδειχνε να είναι μία χαρά. Στο παρελθόν είχε επιτεθεί σε ένα πρώην μου και από τότε είχε αλλάξει ο χαρακτήρας της, έγινε πολύ φοβιτσιάρα και επιθετική. Με τη στείρωση ελπίζαμε ότι θα ηρεμήσει λίγο.
Σήμερα το πρωί ήμασταν μία χαρα, οι δυο μας στο σπίτι, παίζαμε, μου έγλυφε τα χέρια και τη χάιδευα - δεν είχε ούτε καν πρόβλημα να αγγίζω τηνκοιλίτσα της αν και μόλις εγχειρισμένη.
Λίγο αργότερα πήρα κάποια ρούχα και κατευθύνθηκα στο δωματιό της Σβούρας όπου και βρίσκεται το πλυντήριο, και ενώ βρισκόμουν εκεί έβαλα τα παπούτσια μου για να βγω στον κήπο. Η Σβούρα ήταν εκείνη τη στιγμή στο σαλόνι και όταν επέστρεψα εκεί, πήρε αμέσως θέση άμυνας και κοιτούσε τα πόδια μου οπότε κατάλαβα ότι φοβήθηκε τον ήχο των παπουτσιών στο πάτωμα. Επιστρέφοντας στο δωμάτιό της για να ξεκινήσω το πλυντήριο, ήρθε δίπλα μου και κοιτώντας κάτω είδα την ουρά της να είναι σαν πουφ και ολες τις τρίχες της σηκωμένες. Με το που είπα " Μη φοβάσαι Σβουρίτσα μου" προκειμένου να την καθησυχάσω, προσπάθησε να με δαγκώσει στα πόδια και επειδή φορούσα παντελόνι και δεν μπορούσε να με γραπώσει, πήδηξε πάνω σε ένα σκαμπό που ήταν δίπλα μου και μου δάγκωσε το χέρι. Στην κυριολεξία μου δάγκωσε το χέρι και δεν με άφηνε ακόμη και όταν προσπάθησα να κινηθώ προς τα πίσω. Κρεμόταν από το χέρι μου και ούρλιαζε και με γρατσουνούσε. Με τα πολλά και αφού μου καταδάγκωσε και μου γρατσούνισε τα χέρια κατάφερα να την ξεκολλήσω από πάνω μου και να τη κλείσω στο δωμάτιό της.
Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα ήταν τα τραύματά μου αλλά ίσως χρειαστεί να κάνω ράμματα για τη μεγαλύτερη δαγκωνιά στο δεξί μου χέρι.
Δεν ξέρω τι να κάνω - Καταλαβαίνω πως η Σβούρα είχε ένα πολύ δύσκολο τριήμερο, και είναι υπερ-ευαίσθητη αλλά φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ξέρω αν μπορώ να την ξαναπλησιάσω.
Πήγα να κοιτάξω από το παράθυρο αν ηρέμησε, και άρχισε να ουρλιάζει πάλι και πήδηξε κατά πάνω μου, χτυπώντας στο τζάμι.
Δεν ξέρω τι την έπιασε. Δεν μπορώ να καταλάβω...Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη...Είναι το μωρό μου...Τη λατρεύω αλλά δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Τι θα κάνω αν δεν ηρεμήσει....Και τι θα γίνει όταν θα έχω παιδί...Δεν θαμπορώ να ανησυχώ αν θα τρομάξει η Σβούρα και του ορμήξει...Δεν την έχω ξαναδεί έτσι...και δεν μπορώ να πιστέψω ότι περνάει η ευθανασία από το μυαλό μου. Την έφερα στις ΗΠΑ από την Ελλάδα γιατί την λατρεύω...δεν θα την άφηνα πίσω με τίποτα.
Και τώρα σκέφτομαι αυτά για το μωρό μου...

Συγνώμη για τη μακρυγορία,
δεν έχω σε ποιον μιλήσω αυτή τη στιγμή
και νιώθω απελπισμένη, δεν μπορώ να σταματήσω
να κλαίω....

Βίκη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικα δε ξερω τι να σου πω.Ας τη κλεισμενη μεσα να εισαι ασφαλης να περασουν και κανα 2 μερες μη τησ πασ φαγακι να τη θερησει και να ηρεμησει καπως.Και τι να σου πω μετα βλεπεις.Μη περνεισ γρηγορες αποφασεις.Μιλα και με κανενα κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς θεωρώ οτι είναι πολύ νωρίς και εσύ πολύ συγχυσμένη για να σου περνούν απο το μυαλό τέτοιες "λύσεις". Πιστευω οτι όταν ηρεμήσεις και δεις το θέμα πιο ψύχραιμα θα απορήσεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Πιθανόν η γατούλα να υπέστη κάποιο ψυχολογικό σοκ στον κτηνίατρο, είτε λόγω της στείρωσης είτε λόγω κάποιου άλλου συμβάντος εκεί ή στο χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ του πρωινού και της επίθεσης της προς εσένα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν χαρακτήρα απο τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί να το κάνουν οι γάτες;
Επίσης πολύ πιθανόν είναι να πονάει και να αντιδρα έτσι. Και οι άνθρωποι πολλές φορές όταν βρισκόμαστε σε μεγάλο σωματικό ή ψυχολογικό πόνο ή στρες γινόμαστε επιθετικοί ακόμα και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Πήγαινε την οπωσδήποτε στον κτηνίατρο, και για να την κοιτάξει για τυχόν επιπλοκές, και για να το συζητήσεις μαζί του, και για να της κόψει τα νύχια ώστε μέχρι να ηρεμήσει να μην μπορεί τουλάχιστον να σε βλάψει με αυτά. Επίσης ίσως να είναι καλή ιδέα να πάρει κάποιο ηρεμιστικό για γάτες (μόλις έψαξα στο google και είδα οτι υπάρχουν) αλλά αυτό ΑΦΟΥ την δει ο κτηνίατρος και συμφωνήσει για κάτι τέτοιο.
Είμαι σχεδόν βέβαιη οτι είναι παροδικό και σε μερικές μέρες θα βλέπεις το παρόν θέμα και θα χαμογελάς :)

Το αγόρι μου είπε να την αφήσουμε στο δωμάτιο για μερικές ημέρες...
Αλλά τώρα φοβάμαι μη μου ξαναορμήξει.
Το ξέρω ότι ακούγομαι σαν τρελή.
:(Έλπίζω να πάνε όλα καλά...Είμαι πολύ ταραγμένη.
Είναι το μωρό μου και δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό
στο παρελθόν. Την λατρεύω...
Φοβάμαι μη χτύπησε έτσι όπως μου επιτέθηκε
και δεν μπορώ καν να μπω στο δωμάτιο να τσεκάρω
τα ράμματά της.

Τώρα κοιτάω από το παράθυρο,
και έχει πάει στο κρεβατάκι της αλλά εξακολουθεί
να γρυλίζει μόλις ακούει τη φωνή μου.

Ο κτηνίατρος μου είπε πως αυτή τη στιγμή οι ορμόνες της
έχου πάθει τρέλα, οπότε δεν έχει νορμάλ συμπεριφορά.
Αλλά με συμβούλευσε αν η συμπεριφορά της συνεχίσει,
είτε να της βρω ένα σπίτι στη εξοχή ώστε να είναι εκτός σπιτιού
ή να της κάνω ευθανασία γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να την
υιοθετήσει κάποιος τόσο αντικοινωνική που είναι.
Την αγαπώ την αγριόγατά μου
Σας παρακαλώ, στείλτε θετικά κύμματα
να πάνε όλα καλά. Θα πεθάνω αν χρειαστεί
να την αποχωριστώ....

Ελα κουλαρε.Ολα θα πανε καλα πηγαινε και σε κανα αλλο κτηνιατρο γιατι αυτα που λεει ο αλλος δε μ αρεσουν..

Πρώτα πρώτα ηρέμησε.....:hmm: 'Οντως μπορεί να έγινε κάτι στον κτηνίατρο και να υπέστη σόκ.. μπορεί να φταίνε και οι ορμόνες τις... πολλά μπορεί..
'Αστην λίγες μέρες μόνη της, δώστης λίγο χρόνο και μετά βλέπεις πως πάει..
συμφωνώ και εγώ να πάρεις την γνώμη και ενός δεύτερου κτηνίατρου.. έτσι για πιο σίγουρα..
'Ολα θα πάνε καλά.. θα δείς..

Και εγώ έτσι πιστεύω, ότι δηλαδή χρειάζεται λίγο χρόνο για να ηρεμήσουνε οι ορμόνες της. Όμως μην μένεις πολύ καιρό μακριά της, φόρα ότι πιο χοντρό ρούχο έχεις και όρμα της, μην την αφήσεις να νομίζει ότι περνάει όλο αυτό μόνη της. Μπες μέσα στο δωμάτιο και ‘δάμασε’ την, δείξε της ότι είσαι με το μέρος και ότι την αγαπάς! Αυτή το ξέρει και θα δεις όλα θα πάνε καλά! Με τις πληγές σου τι γίνεται; Πήγαινε στο νοσοκομείο μήπως μολυνθεί το τραύμα σου και χρειάζεσαι αντιβίωση. Περιμένουμε νέα σας! Όλα θα πάνε καλά και μην ξανακούσουμε κουβέντα για ευθανασία.

βρε βικακι μου ηρεμισε σκεψου με την λογικη οτι ειχε παθει σοκ το γατι απο την ημερα που την πηγες στο κτηνιατρο μηπως φορουσες τα συγκεκριμεννα παπουτσια? γιατι εχω παρατηρηση οτι συνδεουν ηχους με εικονες ο πισσας μολις ακουσει φρεναρισμα φρικαρει εντελως κοκκαλωνει κ πεφτει κατω ο γκρινιαρης μολις δει τα ρουχα που παμε στο γιατρο φουντωνει κ μου κανει κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ κ γενικα εκει που καθομαστε ησυχοι κανουν σαν παλαβα μας δαγκωνουν κ μας γδερνουν

Μοιάζει να σ έχει συνδέσει με κάτι κακό που της συνέβη. Ησουν εκεί όταν την εγχείριζε ο γιατρός; Μήπως την εγχείρησε και την έραψε χωρίς αναισθητικό; ή γενικώς μήπως την κακομεταχειρίστηκε στην εγχείρηση; Μήπως τον φοβήθηκε και ένοιωσε ότι την εγκατέλειψες στα χέρια του; Μοιάζει να τράβηξε γερο ζόρι.

Εγω οταν παμε για εμβολιο και γενικα μια φορα που εχουμε παει ειμαι παντα διπλα της τη χαιδευω σινεχεια ρωταω.
Και κατι να γελασουμε λιγακι ξερω πος ειναι να μη σε καταλαβαινουν αμα τουσ λες για το γατο σου για αυτο και εγω εχω πεξει ξιλο με το φιλο μου για το γατο δε μπορω να μου λεει διαφορα τετοια και να μη με καταλαβαινει.Και ναι τησ εφαγε ασ τολμησει παλι!

Εγώ καταλαβαίνω πολύ το σοκ το δικό σου. Έχω υποστεί πολύ μικρότερες επιθέσεις και καταλαβαίνω πόσο είναι τρομερό να φοβάσαι τη γάτα που αγαπάς πόσο. Περίμενε να ηρεμήσει από τις ορμόνες της, οι γάτες μετά τη στείρωση έχουν πάρα πολύ περίεργη συμπεριφορά. Πρέπει να νοιώθουν πολύ άσχημα, έχουν ανάγκη από τρυφερότητα πολύ, τώρα της δικής σου της βγήκε σε επιθετικότητα. Μίλα της γλυκά όσο μπορείς και περίμενε. Θα της περάσει.

Καλά ηρέμησε προς το παρόν και άσε τις ευθανασίες.Εδώ και γάτες με σοβαρές αρρώστιες και δεν έγινε ευθανασία.Ασε τη Σβουρίτσα να ηρεμίσει μετά την εγχείρηση.Ισως να τρόμαξε από κάτι και να αντέδρασε έτσι.Το ίδιο έπαθε κι ο μπαμπάς μου με μια γάτα του που τον έστειλε στο νοσοκομείο.

χαίρεται -Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα λόγια σας...
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, η λέξη ευθανασία βγήκε από το στόμα μου υπό την πίεση των γεγονότων και επειδή άλλοι δύο γιατροί μου έχουν πει πως η Σβούρα δεν είναι με τα καλά της :( Η αλήθεια είναι πως είναι απρόβλεπτη, τη μία στιγμή σε γλύφει και την άλλη σου επιτίθεται. Φοβάται τους πάντες και τα πάντα κλπ Ελπίζω να είναι παροδικό όπως λέτε μετά τη εγχείριση.
Χθες δεν την βγάλαμε καθόλου από το δωμάτιό της γιατί καταρχήν δεν μπορούσα εγώ να αντέξω άλλη μία επίθεση. (Το καλό είναι πως απέφυγα τα ράμματα αλλά το δεξί μου χέρι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που με είδαν χθες με ρωτούσαν πόση ώρα κράτησε η επίθεση και όταν τους είπε μερικά δευτερόλεπτα δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μου κάνει τόση ζημιά)
Γενικά τα πράγματα εξακολουθούν να μην έχουν καμία λογική. Τη Δευτέρα έχω ραντεβού με το γιατρό να το συζητήσουμε. Καλά μου φάνηκε εμένα ύποπτο - με τη Σβούρα δεν έχουμε καλό προηγούμενο με τους κτηνιάτρους, και όταν ρώτησα τον καινούργιο πως κατάφεραν να της κάνουν αναισθησία και αν πήγαν όλα καλα, η απάντησή του ήταν "Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα":blink:
Δεν ξέρω τι έκαναν εκεί...και την κράτησαν και το βράδυ.
Τελοσπάντων....
Ερχόμαστε στο σήμερα. Νιαούριζε όλο το βράδυ οπότε σήμερα ζήτησα από το αγόρι μου να πάει στο δωμάτιό της και να την ταίσει. Το έκανε χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατόπιν της ανοίξαμε την πόρτα και για ένα λεπτό νόμιζα ότι όλα είναι κανονικά. Άρχισε να μου γλύφει τα χέρια και να τρίβεται πάνω μας και με άφησε να την χαιδέψω. Όλα καλά - όσο στεκόμασταν ακίνητοι.
Μόλις αρχίσαμε να μετακινούμαστε προς το σαλόνι - ξανά αμυντική πόζα, προσπάθησε να δαγκώσει το αγόρι μου αλλά επειδή έχει βροντερή φωνή την σταμάτησε, και μετά η Σβούρα μύριζε όλο το σπίτι. Τελικά αποφασίσαμε να την ξαναβάλουμε στο δωμάτιο γιατί ήταν θέμα χρόνου να μας 'ξαναφάει'. Τη ξεγελάσαμε με φαγητό και την κλείσαμε πάλι μέσα.
Σκοπεύω να πάω αργότερα στο δωμάτιό της μήπως σιγά σιγά τα ξαναβρούμε. Τη φοβάμαι όμως και αυτό δεν είναι καλό.
Όταν ήμουν στο σαλόνι έτρεξε καταπάνω μου και μούδιασαν τα πόδια μου. Άλλη μία τέτοια επίθεση και θα πάω στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω τι μου γίνεται με αυτό το τρελογάτι.
Ελπίζω οι ορμόνες της να ηρεμήσουν γρήγορα γιατί σε τρεις εβδομάδες επιστρέφω Ελλάδα για λίγο και θα μείνει εδώ με τον Μαρκ, και με έχει φάει η αγωνία πως θα την χειριστεί αν είναι έτσι.

Ευχαριστώ τόσο πολύ για τη βοήθεια και
για τη παρηγοριά.
Ειλικρινά.

Ποιες ορμόνες ρε Βίκη το ζώο έπαθε λες και είδε το σατανά τον ίδιο...

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Ποιες ορμόνες ρε Βίκη το ζώο έπαθε λες και είδε το σατανά τον ίδιο...

Σωστά, αλλά τι μπορεί να συμβαίνει;;;; Προφανώς να έγινε κάτι στο κτηνιατρείο αλλά τι;;; και αν όντως έγινε θα μπορέσει η Σβούρα να το ξεπεράσει;;;
Μήπως θα πρέπει να δείτε τι ακριβώς είναι αυτό που την αναστατώνει και συμπεριφέρεται έτσι;; Π.χ. μόλις αρχίσατε να μετακινήστε στο δωμάτιο αγρίεψε....
'Ισως πρέπει να το δείτε αυτό...

Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω την τρομερή εμπειρία απο γάτες... απλά λέω την γνώμη μου σαν άνθρωπος..

Ούτε εγώ έχω γνώσεις αλλά οι περιγραφές της Βίκης δείχνουν ένα ζώο τρομοκρατημένο κι απελπισμένο. Οι ορμόνες όσο ζωηρό κι επιθετικό να το κάνουν είναι δυνατόν να το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν να βλέπει παντού εχθρούς; Αυτό μοιάζει να έχει υποστεί βασανιστήρια…
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
και όταν ρώτησα τον καινούργιο πως κατάφεραν να της κάνουν αναισθησία και αν πήγαν όλα καλα, η απάντησή του ήταν "Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα"
Αυτό μήπως λέει κάτι;

Θα συμφωνήσω με το Θανάση... Κάτι βρωμάει και δεν είναι το ψυγείο μου...
Ψάξτο Βίκυ αν και είναι πλέον δύσκολο να μάθεις... :/:

Περαστικά σ'εσένα και στη Σβούρα...
Αν η γάτα δεν έδειξε ΠΟΤΕ τέτοια συμπεριφορά, τότε κάτι πρέπει να'γινε στο κτηνιατρείο κατά την επέμβαση. Τελικά είναι καλύτερο να είμαστε παρόντες. Εγώ δε θα το κουνήσω από κει και θα την πάρω αμέσως μετά την επέμβαση (το'χω συζητήσει με το γιατρό). Είναι λίγο δύσκολο να τη φροντίσεις τις πρώτες ώρες, αλλά το'χω ξαναπεράσει και προτιμώ να το κάνω μόνη μου με αγάπη και τρυφερότητα παρά ο γιατρός...

Λογικά θα της περάσει. Ως τότε σ'έχει ανάγκη, κι ας τη φοβάσαι. Φόρα σκληρά ρούχα (παντελόνι, μπουφάν) και γάντια στα χέρια για να τη φροντίσεις. Ο συνεχής εγκλεισμός/φυλάκιση φοβάμαι ότι δε θα φέρει καλά αποτελέσματα.
Όταν εμείς κάναμε στη Νιάρα θεραπεία για το απόστημα, το "αγγελούδι μας" ;) πήγαινε να μας ξεσκίσει με δαγκωνιές/γρατζουνιές. Δικαιολογημένα! Το πονούσαμε και το κρατούσαμε ακινητοποιημένο για 10-15'. Με έσωσαν τα χοντρά δερμάτινα γάντια (μηχανής, με επένδυση) και την άφηνα μάλιστα να δαγκώνει μουγκρίζοντας. Μετά ηρεμούσε. Δεν ήταν άγριο ή κακό το γατί, δε ...δαιμονιζόταν, απλώς υπέφερε και ξεσπούσε στιγμιαία. Μετά ξαναγινόταν αυτομάτως το καλό μας ήρεμο γατί.

[FONT=&quot]Συνιστώ μουσαμά από πάνω μέχρι κάτω, συνδυασμένο με μπότες λαστιχένιες, ένα ζευγάρι γάντια οικοδομής, ένα κράνος μοτοσικλέτας full-face και ένα μακρυμάνικο μπουφάν.[/FONT]

Αρχική Δημοσίευση από MadCatMk2:
[FONT=&quot]Συνιστώ μουσαμά από πάνω μέχρι κάτω, συνδυασμένο με μπότες λαστιχένιες, ένα ζευγάρι γάντια οικοδομής, ένα κράνος μοτοσικλέτας full-face και ένα μακρυμάνικο μπουφάν.[/FONT]

Κοροϊδεύεις; :hmm:
Αν όχι, ΟΚ, μια πρόταση κι αυτή, αν και too much! Εγώ τη δική μου πρόταση την έκανα αφού τη δοκίμασα :).

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back