Ευθανασία;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μήπως η γατούλα σου ήταν πολύ καλομαθημένη και δεν το περίμενε "αυτό" από εσένα?Το να της προκαλέσεις πόνο?Τρόπος του λέγειν μην παρεξηγηθώ.Γιατί είναι όπως το μάθεις...μία γνωστή μου έχει ένα καλομαθημένο γατί το οποίο όταν για οποιοδήποτε λόγω της κόψει τα χάδια(αν δεν τα έχει χορτάσει)-είτε για να ανάψει τσιγάρο,είτε για να σηκώσει το τηλέφωνο-είτε για να σηκωθεί κ.τ.λ.-την σκίζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοφια καλε αυτο το εκανε η συγχωρεμενη η Λαιδη μου κ μετα την στειρωση μολις εβλεπε καλαθι μεταφορας τα επερνε στο κρανιο κ με πετσοκοβε κανονικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα ο Νίνο είχε κάτι κρίσεις επιθέσεων και δάγκωνε και πολύ δυνατά μάλιστα.Στα καλά καθούμενα κιόλας.Τη μαμά μου και μια φίλη μου τις είχε δαγκώσει στο πόδι και μετά είχαν νινοδοντάκια και κανονική βαθιά πληγή.Κι εμένα μου ορμούσε πολύ και μου δάγκωνε τα χέρια.Γενικά σαν ζώο φοβόταν πολύ τους ξένους και ήταν άγριος..

Δεν είχα σκοπό να κοροιδεψω κανέναν, σοβαρά. Αλλά είχα ντυθεί παρωμίως, σε μία παρόμια κατάστσης γατικής έξαψης, και βοήθησε πολύ... :( sry

Βασικά, μόλις μου ήρθε μια καλή ιδέα. Μήπως υπάρχει κάποιος φίλος/συγγενής -εκτός από το αγόρι σου- (!) που μπορεί να την πλησιάσει, καθώς πιθανότατα δε θα τον έχει συνδιάσει με το γεγονός; Έτσι για να την ηρεμήσει λίγο...

Εάν ξανατύχει να την "πετύχεις" ήρεμη, δοκίμασε να πας σε διαφορετικές κατευθύνσεις... Μήπως ξέρει που βρίσκεται το κλουβάκι της και της τη δίνει όταν κινήσαι προς αυτό;;

(Λίγο περιέργες οι σκέψεις μου ναι... αλλά νομίζω θα μπορούσες να δοκιμάσεις ;))

Αρχική Δημοσίευση από MadCatMk2:
Δεν είχα σκοπό να κοροιδεψω κανέναν, σοβαρά. Αλλά είχα ντυθεί παρωμίως, σε μία παρόμια κατάστσης γατικής έξαψης, και βοήθησε πολύ... :( sry

OK, OK! :)

Μήπως κάτι έχει πάει στραβά με τη στείρωση και το γατί απλώς ΠΟΝΑΕΙ? Όταν οι γάτες πονάνε, συμπεριφέρονται πολύ παράξενα!
Η συμβουλή μου είναι να δει τη Σβούρα άμεσα ένας άλλος κτηνίατρος. Σίγουρα κάτι πήγε στραβα στη στείρωση που έγινε και το γατί δεν νιώθει καλά!
Μία ακόμη συμβουλή: προσπάθησε να μην την κάνεις να καταλάβει ότι τη φοβάσαι!

Παιδιά κάτι σχετικό με τη στείρωση!!!!Μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχα δύο θηλυκά μη στειρωμένα και ένα αρσενικό στειρωμένο (Ανθούλα, Κυρά και Μαύρος). Οι γάτες πάθαιναν μια αναστάτωση δυο φορές το χρόνο και "τραγουδούσανε" αλλά αυτό ήταν όλο. Κάποια στιγμή βρήκα τον Πάρη και πριν προλάβω να τον στειρώσω και όλως αιφνιδίως η Κυρά γέννησε την Κυρούλα. Μετά τον στείρωσα. Τρία θηλυκά λοιπόν. Οι γάτες ζούσαν σε ένα μεγάλο χώρο άκτιστου σπιτιού και στην ταράτσα και δεν πήγαιναν στον κήπο. Κάποια στιγμή όμως το σπίτι έπρεπε να χτισθεί. Τότε περιόρισα τις γάτες στην ταράτσα και μέσα στο σπίτι, αλλά οι εργάτες που μπαινόγβαιναν και όταν έλειπα δεν μπορούσαν να προσέχουν τις γάτες. Έτσι οι γάτες κατέβαιναν και ο έλεγχος χάθηκε τελείως. Είχα 3 γάτες για στείρωση. Μου σύστησαν ένα γιατρό πολύ καλό και ως εκ θαύματος μπορούσε να έλθει και στο σπίτι να κάνει τη στείρωση (επειδή ήταν 3 και δύσκολες γάτες, φοβισμένες). Στήθηκε ένα πρόχειρο χειρουργείο, εγώ πήρα τις γάτες αγκαλιά με γλυκόλογα και χάδια αυτός τις ύπνωσε, τις εγχείρησε, μου έδωσε οδηγίες και έφυγε, όλα πήγαν καλά, μετά αυτές συνήλθαν και πρέπει να ένοιωθαν πολύ περίεργα, θέλανε να κρυφτούνε από μένα, κλαίγανε, και την άλλη μέρα ζητούσαν όλο χάδια, το παράξενο ήταν που αυτές οι τρεις γάτες που μόλις ανέχονταν η μια την άλλη, για μια εβδομάδα κοιμόντουσταν αγκαλιά μεταξύ τους, λάτρευαν η μια την άλλη, δεν ήθελαν να χωρίσουνε με τίποτα. Μετά επανήλθαν στα παλιά. Η στείρωση πήγε πολύ καλά, έτσι όπως μου τα είχε πει ο γιατρός. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα ζώα. Τώρα έχω άλλα 4 γατιά για στείρωση, γιατί δυστυχώς γέννησε πριν τη στειρώσω η Χιονάτη που μάζεψα από το δρόμο πέρυσι το χειμώνα, και δεν μπόρεσα να δώσω παρά μόνο ένα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, ο γιατρός είναι πολύ καλός και καλός άνθρωπος. Τα στοιχεία του μπορώ να σας τα δώσω. Θα τον φέρω, αν εξακολουθεί να κάνει το ίδιο, δύο φορές στο σπίτι, δύο γάτες κάθε φορά. Μεγάλη δοκιμασία και για μένα αλλά με τον τρόπο αυτό γίνεται λιγότερο επώδυνη.

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
Μήπως η γατούλα σου ήταν πολύ καλομαθημένη και δεν το περίμενε "αυτό" από εσένα?Το να της προκαλέσεις πόνο?Τρόπος του λέγειν μην παρεξηγηθώ.Γιατί είναι όπως το μάθεις...μία γνωστή μου έχει ένα καλομαθημένο γατί το οποίο όταν για οποιοδήποτε λόγω της κόψει τα χάδια(αν δεν τα έχει χορτάσει)-είτε για να ανάψει τσιγάρο,είτε για να σηκώσει το τηλέφωνο-είτε για να σηκωθεί κ.τ.λ.-την σκίζει.

Καλομαθημένη???
Κακομαθημένη θα εννοείς!

Αλήθεια Vicky, τι έγινε με τη Σβούρα, ηρέμησε;
Ενημέρωνέ μας! :)

Καλομαθημένη???
Κακομαθημένη θα εννοείς!
Αν και είναι αντίθετα , έχουν ακριβώς την ίδια σημασία!;)

Τέλος καλό;;;

Δεν ξέρω που να αρχίσω....Πως είναι δυνατόν μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει τόσα πολλά...:( Χθες το βράδυ ήταν το πιο φρικτό της ζωής μου. Καταρχήν πήγαμε πρωί-πρωί σε μία άλλη κτηνίατρο η οποία ήταν πολύ καλή και μας έδωσε συνταγή για ένα ηρεμιστικό για γάτες, το οποίο το τρίβεις στα αυτιά της και την ηρεμεί. Οπότε άρχισα να αισιοδοξώ ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και σιγά σιγά θα συνηθίσει στη νέα κατάσταση.
Κατανόησα γιατί μου επιτέθηκε -την πρώτη φορά. Μετακίνησα το κλουβί της και νόμιζε ότι θα την πάρω στον κτηνίατρο πάλι και τρελάθηκε. Δεν ήμουν προετοιμασμένη όμως για ότι συνέβη χθες. Ως συνήθως καθήσαμε στο σαλόνι ντυμένοι λες και είναι καταχείμωνο, και την αφήσαμε να περιφέρεται. Όλα καλα ως εκεί. Ήρθε και κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου, της φιλούσα το μουσουδάκι και αυτή μου έγλυφε τη μύτη - της αρέσει να δίνει φιλάκια (όταν είναι στα καλά της). Όλα καλά μέχρι που ο Μαρκ κινήθηκε προς το δωμάτιό της. Αυτό ήταν σηκώθηκε και πήγε να τον δαγκώσει αλλά καταφέραμε να αποφύγουμε το περιστατικό. Συνδύασε πως όταν κάποιος πηγαίνει στο δωμάτιό της ετοιμάζεται να την πάρει στον κτηνίατρο. Μόνο αυτή την εξήγηση μπορώ να βρω.

Τέλοσπάντων, μετά την παρ'ολίγον αιματοχυσία, κρύφτηκε κάτω από το τραπέζι και παρατηρούσε τον Μαρκ στην κουζίνα. Σηκώθηκε για να πάω κι εγώ στην κουζίνα και ενώ περνούσα από δίπλα της μου επιτέθηκε ξανά....Αυτό ήταν τα έχασα. Έκανα να πάω προς το σαλόνι για να της αφήσω χώρο αλλά με ακολούθησε, άρχισε να με δαγκώνει στα πόδια (σημειωτέον κατάφερε να μου σκίσει το τζην και να με δαγκώσει πιο πάνω από το γόνατο), άρχισα να ουρλιάζω και προσπαθούσα να προστατέψω τα χέρια μου που είναι ήδη μακελεμένα, ο Μαρκ έτρεξε από την κουζίνα και δεν μπορούσε να την απωθήσει από πάνω μου με τα χέρια του οπότε δυστυχώς την κλώτσησε. Αυτό την έκανε να οπισθοχωρήσει, ο Μαρκ κατάφερε να με βάλει στο μπάνιο προκειμένου να γλιτώσω τα χειρότερα και ξαναγύρισε να αντιμετωπίσει τη Σβούρα η οποία έπρεπε κάπως να περιοριστεί σε κάποιο δωμάτιο γιατί είχε πάθει αμόκ. Περιττό να σας πω τι ακολούθησε. Από το φόβο της κατουρήθηκε και έκανε κακά, πηδούσε από τοίχο σε τοίχο, το σπίτι έγινε καλοκαιρινό και αρνούνταν με κάθε τρόπο να πάει στο δωμάτιό της. Επιτίθονταν στον Μαρκ και ούρλιαζε.
Η μόνη λύση που έμενε για να μην χτυπήσει κανένας ; Να ανοίξει ο Μαρκ την πόρτα για να βγει η Σβούρα έξω, όπως κι έγινε.
Πέρασα ένα φρικτό βράδυ πρώτον γιατί δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι συνέβη και αν ήξερα πως η στείρωση αντί για καλό θα μας έφτανε στο σημείο να την πετάξουμε έξω από το σπίτι για να γλιτώσουμε, δεν θα την έκανα ποτε. Και δεύτερον, ότι και να έγινε, είναι το μωρό μου και δεν μπορούσα να διανοηθω ότι είναι έξω -σημειωτέον δεν έχει βγει ποτέ έξω) και ότι μπορεί να μην την ξαναδώ ποτέ. Έφτασα στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού...

Σήμερα το πρωί είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το πάρω απόφαση πως αυτό ήταν. Πήγα στο παράθυρο και κοιτούσα έξω μήπως τη δω αλλά δεν ήταν πουθενά. Μετά είπα "Σβουράκι μου, δώσε μου ένα σημάδι να δω ότι είσαι ζωντανή τουλάχιστον". Φοβόμουν μην έπαθε κακό έτσι όπως χτυπιόταν και την κλώτσησε ο Μαρκ και είναι φρεσκοεγχερισμένη...Γύρισα το κεφάλι μου από την άλλη και ω! του θαύματος! Άκουσα ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑ> ήταν έξω στον κήπο και έτρεξε στην πόρτα μόλις τη φώναξα. Βέβαια δεν την άνοιξα να μπει μέσα και δεν την ξαναθέλω στο σπίτι - δεν μπορώ έχω πάθει ψυχολογικό τραύμα- αλλά χάρηκα τόσο πολύ που είναι καλά και βγήκα έξω και την χάιδεψα. Περίεργο αλλά όταν άρχισε να της μιλάει ο Μαρκ δεν αντέδρασε αρνητικά, του νιαούριζε παραπονιάρικα.
Έχω την εντύπωση πως δεν καταλάβαινε τι έκανε χθες - ήταν απλά πανικόβλητη.
Σήμερα είναι μία άλλη μέρα, η Σβούρα είναι έξω στον κήπο και κοιμάτε στον ήλιο μέσα στα λαχανικά, και περάσαμε όλο το πρωί να την παρατηρούμε να κυνηγάει ακρίδες και πεταλούδες για πρώτη φορά στη ζωή της πατώτνας στο γρασίδι.

Σκοπός τώρα είναι να τα πάμε καλά στο έξω - να μη μας φοβάται και κυρίως να μην μας επιτίθεται. Προς το παρόν θα το παίξουμε από μακρυά και αγαπημένοι και θα την αφήσουμε με τον χρόνο της να μας πλησιάσει χωρίς ζόρια. Νομίζω είναι το καλύτερο. Πάντως όταν της μιλάμε από την πόρτα στη σίτα αντιδρά μία χαρά. Με ακούμπησε και με το πατουσάκι της.

Μακάρι να είναι όλα καλα. Την τσεκάραμε πάντως οπτικώς, και η τομή της δείχνει τέλεια. Λίγο το ματάκι της δείχνει ερεθισμένο- δεν ξέρω μήπως χτύπησε καθώς έτρεχε να φύγει χθες. Τώρα που σας γράφω τη βλέπω να κοιμάται στη βεράντα απόλυτα ήρεμη. Δείχνει να το διασκεδάζει. Το ξέρω ότι είναι επικίνδυνα έξω και ότι τα αυτοκίνητα είναι σκοτώστρες -ειδικά για γάτες που δεν ξέρουν το έξω, αλλά αν θέλω να είμαι μαζί της πρέπει να δεχθώ την κατάσταση. Ίσως κάποια στιγμή αν ηρεμήσει να την ξαναβάλουμε στο σπίτι αλλά ακόμη είμαι πολύ σοκαρισμένη.

Αυτά προς το παρόν. Α! Παραγγείλαμε κάτι βότανα που τα βάζεις στο φαί της σαν ηρεμιστικό. Άντε να δούμε. ...
Φωτό από την εμπειρία....

Η κουκλάρα μου μετά τη στείρωση-λίγο πριν μπει ο διάολος μέσα της
5166760.jpg

Τα τραύματά μου

Η Σβούρα στον κηπο....
5166763.jpg

5166766.jpg

Λένε ότι οι γάτες είναι απρόβλεπτες,αλλά όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πολύ σοκαριστικό!
Προσωπικά τη βλέπω μια χαρά έξω στον κήπο, οπότε καλύτερα να μείνει εκεί, να ξεδίνει και λίγο πού και πού!
Ελπίζω αυτό να ήταν και το τελευταίο σκηνικό και από εδώ και πέρα όλα να πάνε μια χαρά:) !

Μακάρι βρε Βικάκι να πάνε όλα καλά και να ξεπεράσεις το τρομερό σοκ που φαντάζομαι πως έπαθες.Το να φοβάσαι κάτι που λατρεύεις είναι όντως επώδυνο.Μάλλον η Σβουρίτσα θέλει εξορκισμό μετά απ'όλα αυτά..:(:(

Να 'στε καλά κορίτσια. Είναι η πιο τρομακτική εμπειρία που έχω περάσει ως τώρα και σίγουρα δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη με τη Σβούρα...Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε και οι δύο το ίδιο γρήγορα και να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να τη χάσω.

Προς το παρόν μπορείς να την προφυλάξεις από τους εξωτερικούς κινδύνους.Εναν φράχτη πχ ή κάτι παρόμοιο ώστε να μένει εντός κήπου και να είστε και οι δυό σας ευτυχισμένες και να μη φοβάσαι για την ασφάλεια της.Επίσης μπορείς να κρύψεις το διαβολοκλουβάκι και να αλλάξεις λίγο το σπίτι προσθέτοντας καινούργια αντικείμενα που δε θα της θυμίζουν τίποτα για να μπορεί να ασκεί εκεί την περιέργεια της.Ετσι θα μπορεί να απασχολήται χωρίς να φοβάται.Τσέκαρε επίσης αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να την αγριεύει και εξαφάνισε το!

Το σπίτι έχει φράκτη ευτυχώς, και η Σβούρα δείχνει να παγώνει όταν ακούει αυτοκίνητο...
που μάλλον είναι καλό. Δείχνει ήρεμη.
Θα σας πω πως θα πάει. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Πάντως, από την κλεισούρα, ο άνθρωπος παθαίνει κατάθλιψη. Τα ζώα;

Τι να σου πω Θανάση. Μέχρι πριν από την εγχείρηση όλα ήταν καλά.
Πάντα ήταν επιθετική και νευρική - ακόμη και όταν ήταν ενός μήνα.
Αλλά είχε ρέγουλα. Μετά την εγχείριση ανέπτυξε απίστευτη φοβία...
και δεν νομίζω να την ξεπεράσει.

Πάντως, από την κλεισούρα, ο άνθρωπος παθαίνει κατάθλιψη. Τα ζώα;
Συμφωνώ με αυτό και πιστεύω ότι και τα ζώα παθαίνουν.Το βλέπω και από τα δικά μου ζώα, που αν η γάτα μείνει κλεισμένη μέσα, αρχίσει και νιαουρίζει και κάθεται μπροστά στην πόρτα μέχρι να της ανοίξω.Τα δε σκυλιά, χειρότερα!Αν δε βγουν βόλτα, παθαίνει ο ψυχικός τους κόσμος..:( και με το δίκιο τους!

αχ βρε κοριτσια αντε να γινουν ολα οπως πρωτανα πω οτι στενοχωριεμαι που στενοχωριεσαι ειναι σαν να βλεπω το γρινιαρη κ τον πισσα μολις δουν ξενο κανουν σαν διαβολεμενα υπομονη θα δεις που παλι θα γινετε κολλητες εμενα η λαιδη με ειχε στειλει για ραματα τοτε

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back