Ευθανασία;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Τι να σου πω Θανάση. Μέχρι πριν από την εγχείρηση όλα ήταν καλά.
Πάντα ήταν επιθετική και νευρική - ακόμη και όταν ήταν ενός μήνα.
Αλλά είχε ρέγουλα. Μετά την εγχείριση ανέπτυξε απίστευτη φοβία...
και δεν νομίζω να την ξεπεράσει.
Μήπως της ήρθαν και πολλά μαζί… κλεισούρα, ταξίδι, αλλαγή χώρου, εγχείρηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω να προτείνω κάτι... :(
Μακάρι να πάνε όλα καλά... :(
Τι γίνεται ρε γμτ αυτόν τον καιρό και όλο άσχημα νέα ακούω απο άλλους; :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άντε, μακάρι να συνεχίσει έτσι, να πάνε όλα καλά γιατί πολύ μας στεναχώρισε και ταλαιπωρήθηκε πολύ και η ίδια..

Μακάρι η αυλή να είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Τι να πω... Μάλλον έχει πάθει τεράστια φοβία με τον κτηνίατρο και έχει συνδιάσει κάποια πράγματα με αυτόν (το κουτάκι μεταφοράς, το δωμάτιο) και με την παραμικρή υποψία ότι θα την ξαναπάτε εκεί πανικοβάλεται! Είναι σίγουρο ότι ο κτηνίατρος της φέρθηκε καλά; Όπως και να'χει κουράγιο, είναι πολύ δύσκολο και για τη Σβούρα να ξεπεράσει το σοκ και για σένα. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα όμως!

Εχε υπομονη θα πανε καλα ολα.Αφοθ εχεις αυλη αστην για λιγο καιρο εκει να ξεχασει το γεγονος να ξεδηνει.Θιμιθηκα και τα δικα μου σχεδον μου ρθε να τα μπιξω τα κλαματα 2 γρατζοθνιεσ μεχρι τωρα.Σιν οτι χθεσ το εσκασε απ τη κουζινα και ο φιλος μου την εδηρε και τησ εβγαλε και μερικες τριχουλεσ και αυτη ετρεχε να κριφτει.:( Εχει παει στο διπλα μπαλκονι δεν ειναι κανεισ εκει μεχρι τωρα αλλα τησ εβγαλε φαγακι εξω ελπιζω σημερα να την πιασει και να πανε ολα καλα ανησιχω πολυ που δεν ειμαι εκει μαζι της.

Δεν μας είπες όμως, πώς είναι τα χέρια σου;:( Εγώ πάντως επιμένω να προσπαθήσεις και άλλο με τη γατούλα σου να την φέρεις στα νερά σου. Ρώτα αν μπορεί αυτή η κτηνίατρος να έρθει στο σπίτι σας και να δει τη γατούλα σου, αυτή θα ξέρει καλύτερα το τι της συμβαίνει. Νέα περιμένουμε! :redface:

Δεν ξέρω αν πρέπει να φοβάμαι τώρα που θα κανονίσω στείρωση για τη Νιάρα μου... Πάντως δεν έχω ξανακούσει τέτοιες "παρενέργειες" από την εγχείριση.
Ίσως να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα η Σβούρα, να την πείραξε π.χ. στο μυαλό η νάρκωση??? Λέω τώρα... :/:
Ο γιατρός μού είπε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε μικρές ηλικίες, κάτω των 6 μηνών. Πόσο είναι η Σβούρα;

Για το έξω, συμφωνώ! Το χρειάζονται οι γάτες! Το'χω ξαναπεί. Δεν μπορεί να αντιδρούν όλες με ηρεμία στον εγκλεισμό, κάποιες θα παθαίνουν κατάθλιψη ή θα εξαγριώνονται. Αλλά η Βίκη έλεγε πως η Σβούρα έβγαινε στον κήπο, άρα δεν ήταν φυλακισμένη!

Και για την αντίδραση του Μαρκ συμφωνώ. Έτσι όπως δαιμονίστηκε η Σβούρα, η κλωτσιά ήταν φυσιολογική. Άμυνα! Και η ίδια θα το κατάλαβε αυτό, δε νομίζω να του κρατήσει κακία. Ούτε η Νιάρα μάς έχει κρατήσει κακία για την όποια βία έχει υποστεί από μας (δικαιολογημένη σχεδόν πάντα, με εξαίρεση κανα δυο μυτιές όταν μέσα στην απειρία μου δεν καταλάβαινα ότι έπαιζε και ΔΕ δάγκωνε από κακία...)
Τα ξεχνάει όλα μετά από λίγο και έρχεται για τα χαδάκια της! :)
Σκέφτομαι πως γενικά δεν είναι καλό να κακομαθαίνουμε τα ζώα μας. Πρέπει να τους θέτουμε όρια ώστε να μπορούμε να τους επιβληθούμε όταν υπάρξει ανάγκη! Πολλοί λειτουργούν επιπόλαια και δε σκέφτονται το μέλλον... Αυτό το site είναι πολύ χρήσιμο τελικά για να μας κάνει να σκεφτόμαστε πανω απ'όλα και να γνωρίζουμε όσο δυνατόν περισσότερα για τις γάτες.

Η λύση της αυλής είναι η μόνη αυτή τη στιγμή για τη Σβουρίτσα. Εύχομαι να βοηθήσουν και τα ηρεμιστικά, αλλά δεν μπορείς να της δίνεις συνέχεια. Να την πάρεις μέσα μόνο όταν βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν κρίσεις!
Καλό κουράγιο!:)

Σε όλα έχετε δίκιο και ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνετε. Το κοριτσάκι μου είναι έξω από τη μπαλκονόπορτα την περισσότερη ώρα, και είτε κοιμάται είτε παρατηρεί τον κήπο αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που κοιτάει συνέχεια μέσα στο σπίτι. Θέλει να μπει μέσα πάλι...Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Την λυπάμαι, σπαράζει η καρδιά μου που θέλει να κοιμηθεί στον αγαπημένο της καναπέ και δεν μπορεί, αλλά δυστυχώς το σοκ που έχω υποστεί είναι πολύ μεγάλο. Την βλέπω ότι της λείπω και όταν της μιλάω από την μπαλκονόπορτα (όλες οι πόρτες έχουν σίτα που το κάνει εύκολο να της μιλήσω και να την ακουμπήσω με ασφάλεια) ακουμπάει τα πατουσάκια της στο χέρι μου :/: Και μένα μου λείπει αφάνταστα το να κοιμάται στην αγκαλιά μου.

Τα χέρια μου πηγαίνουν αρκετά καλά - αν και οι πληγές από τις δαγκωματιές στο δεξί χέρι θα πάρουν καιρό να κλείσουν. Με είχε γραπώσει για τα καλά. Από τη στιγμή που δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ με ράμματα, απο κει και πέρα όλα θα πάνε καλά. Με είδε γιατρός και μου έδωσε κάποια βότανα που βοήθησαν πάρα πολύ και για τις πληγές και για το σοκ μου.

Σήμερα κάναμε ένα ακόμη βηματάκι. Ο Μαρκ έπρεπε να βγει έξω στον κήπο για να ποτίσει (έχουμε του κόσμου τα καλά στο λαχανόκηπο ) οπότε ντύθηκε καλά καλά και ξεμύτισε. Όλα πήγαν τέλεια. Η Σβούρα ούτε που κουνήθηκε ίσα ίσα που όταν την πλησίασε για να ποτίσει τα φυτά που ήταν κοντά της, το Σβουράκι έπαιζε με το νερό. :blink: Θα με τρελάνει αυτή η γάτα, το έχω ξαναπεί. Είμαι πολύ χαρούμενη που δεν έδειξε επιθετική διάθεση.

Η κτηνίατρος είπε πως το σοκ που έχει πάθει είναι τόσο μεγάλο, που όταν νόμιζε πως θα πάμε στο δωμάτιο, μας επιτέθηκε γιατί για τη Σβούρα είναι θέμα ζωής και θανάτου και ένιωθε πως έπρεπε να προστατέψει τη ζωή της, πράγμα που σημαίνει πως δεν καταλάβαινε τι έκανε και χτυπούσε στα τυφλά. Μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να θυμάται ελάχιστα από όσα συνέβησαν, θεωρία που μάλλον επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως δεν έδειξε καμία εχθρική διάθεση προς τον Μαρκ παρόλο που με αυτόν αναμετρήθηκε πριν την βγάλουμε έξω από το σπίτι κακήν κακώς.

Φυσικά δεν έχω το κουράγιο να βγω στον κήπο μόνη μου...Τρέμω και μόνο στην σκέψη, αλλά θα το κάνω μαζί με τον Μαρκ ώστε να δούμε τις αντιδράσεις της. Είμαι σίγουρη πως θα τρέξει πάνω μου και θα αρχίσει να τρίβεται. Εδώ από τη σίτα της μιλάω και τρίβεται στην σίτα και τεντώνεται και το παίζει χαριτωμένη.
:inlove:
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μπορέσω κάποια στιγμή να κάθομαι στο γρασίδι έξω στον κήπο με το Σβουράκι αγκαλιά, να παίζουμε και να είμαστε και οι τρεις μας καλά.
Αυτά προς το παρόν.

υ.γ. Τα ηρεμιστικά που θα της δώσουμε είναι χειροποίητα και φυτικά οπότε δεν διατρέχουμε κίνδυνο για την υγεία της...Ρωτήσαμε και την κτηνίατρο. Αθανασία να μη φοβάσαι για τη στείρωση, αυτή δεν είναι μία φυσιολογική περίπτωση η δική μου. Η κτηνίατρος μου είπε πως δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο σε όλη την καριέρα της. Λάβε υπόψη ότι η Σβούρα είναι αντικοινωνική και γεμάτη φοβίες, δεν είναι νορμάλ γάτα. Πιστεύω ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με την αναισθησία και τον εγκέφαλό της γιατί η συμπεριφορά της (αν εξαιρέσεις όταν φοβήθηκε πως θα την πάμε στον κτηνίατρο) είναι απολύτως φυσιολογική. Βλέπει ανθρώπους έξω και αυτοκίνητα και είναι ήρεμη - δεν δείχνει τρελή...Ουφ...Η ιστορία θα δείξει.

α ξέχασα. Αθανασία η Σβούρα είναι δυομιση ετών. Γι αυτό πιστεύω πως δεν είναι περίπτωση αρνητικών παρενεργειών από την αναισθησία.

:)

Φίλοι μου για να με κάνουν να ευθυμήσω μου έστειλαν το παρακάτω!
:P

wantedposter.jpg
wantedposter2.jpg

χαχαχα αυτή είναι οι φωτό της!

Λολ! Να αλλάξω και τον τίτλο του θέματος σε "Svoura, the Psychokitty"? :P
Αυτό το "Ευθανασία;" όποτε το βλέπω μου κάθεται "κάπως"... :/:

χεχεχε πολι ωραιο λεμε καταζητειται!:P
Μηπος τισ κακοφανηκε που τη στηρωσατε σε αυτη την ηλικια?μια σκεψη εκανα.

Eκ-πλη-κτι-κές οι αφίσες!!! Γέλασα πάρα πολύ!!

Για Michelle

Θα έλεγα να μην αλλάξεις τον τίτλο. Και ειδικά με αυτόν που προτείνεις. Η Σβούρα δεν είναι Psychokitty απο τη μιά και εμείς απο την άλλη ίσως χρειαστεί να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Και δυστυχώς όσο "κομψές" εκφράσεις και να βρούμε για να περιγράψουμε κάτι δεν αναιρεί τη βαρύτητα που έχει σαν πράξη.
Καλό σου πρωί
Φωτούλα:blink:

Νερίνα, αν δεν δούμε μια στενάχωρη κατάσταση με λίγο χιούμορ θα πέσουμε σε κατάθλιψη...

Μεγάλη επιτυχία οι αφίσες..λολολολ
Οντως το να αντιμετωπίζεις κάτι με χιούμορ δυναμώνει τις άμυνες..

Τι να κάνω ρε παιδιά....Άμα δεν τον ρίξω και λίγο στην πλάκα, θα τρελαθώ.
Μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ η όλη ιστορία
και το κοριτσάκι μου μου λείπει αφάνταστα.
Να ξέρω ότι δεν μπορεί να έρθει να χουχουλιάσει μαζί μου
και να κοιμηθούμε αγκαλίτσα.
Ουφ.

Μισέλ, αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος.
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να φτάσω σε τέτοια λύση.
Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ θετικά μέχρι στιγμής
και θέλω να ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.
Ευχαριστώ άλλη μία φορά για την υποστήριξη που μου δώσατε όλοι.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι για μένα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αν τους μιλήσεις για τέτοια προβλήματα,
σου απαντάνε...Α ρε δεν τον ξεφορτώνεσαι το παλιόγατο να ησυχάσεις...
καταλαβαίνετε!

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ
starznrose.gif

Έχει ηρεμήσει πολύ και χθες γέλασα πολύ γιατί σκαρφάλωσε
για πρώτη φορά σε ένα από τα έξι δέντρα που έχουμε - ευτυχώς το πιο χαμηλό
μία μηλιά για να κηνυγήσει πουλάκια και μετά φοβόταν να κατέβει χεχε
:D

2,5 ετών και δεν είχε σκαρφαλώσει ποτέ;
Μπορεί να της κάνει και καλό στο τέλος αυτή η ιστορία...
Θεραπεία "το έξω"! :rolleyes:
Αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά!

Να 'σαι καλά

~ δεν είχε σκαρφαλώσει ποτέ σε δέντρο γιατί
στη Θεσσαλονίκη ζούσαμε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.
Που να τη βγάλω έξω στη ζούγκλα με τα αυτοκίνητα!
και που να βρεις δέντρο!

α τι καλα :) να δεις που μεχρι να αρχησουν τα πρωτα κρια θα την εχεισ παλι μεσα να χουχουλιαζει.
Και κατι για να γελασουμε λιγακι (γιατι εγω κοντεβω να παθω)σε καταλαβαινω που λεσ οτι καπιοι λενε διαφορα οταν θες να τουσ πεισ για το γατακι σου για αυτο και εγω επεξα ξιλο με το φιλο μου!Και ναι τησ εφαγε ασ τολμησει παλι να πει κατι... :D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back