Ευθανασία;

• Thread starter Thread starter din@
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Με τους γονεις μου μενω κι αυτοί οι καυμενοι παρ ολο που θελουνε προσοχη και φροντιδα οι ιδιοι τοχουν το νου τους και οσο μπορει ο καθ ενας το φροντιζει..αλλα αυτο δεν καταλαβαινει και την κατασταση σου και μολις δει πορτα ανοιχτη τρεχει ( σερνεται σαν αστραπη να βγει εξω) δεν ανοιγω πλεον πορτες ειμαστε κλειδαμπαρωμενοι..
το μονο που κανω ειναι να τοχω διπλα μου τουλαχιστον να κοιμαται οσο γινεται περισσοτερο και να κινειται λιγοτερο....
δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν μπορει να γινει κατι..αφου δεν εχει τιποτε σπασμενο...και τα ποδια του τα κουναει , τα τεντωνει και τα λυγιζει....
τι να πω... ψαχνω να βρω εναν καλο γιατρο να παρω και μια τεταρτη γνωμη..... ο ενας ηταν καταδικαστικος , ο αλλος ειπε 50-50 , ο τριτος μου ειπε οτι δεν του αρεσει να κανει τοσο σοβαρες προβλεψεις βλεποντας και κανοντας....
για να δουμε....

πιστευω οτι πρεπει να δωσεις μια ευκαιρια στο μικρουλι εφοσον φαινεται να ειναι χαρουμενο.εξαλλου υπαρχουν πολλα αναπηρα ζωακια που ζουν μια χαρα.και αν δεν μπορεσεις να το κρατησεις λογω διαφορων προβληματων μπορεις να το προωθησεις να βρει αλλο σπιτακι.διαβαζα χτες για εδω για ενα γατακι που δεν ειχε τα πισω ποδια κοιτα εδω https://www.mypetz.gr/threads/Η-τυχερή-κουκουδίτσα-το-γατάκι-χωρίς-πόδια.226914/ ισως βοηθησει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Συντήρηση ή Ευθανασία;

κατι εκανα λαθος και ενωσα τα 2 μηνυματα το δικο μου και της κοπελας.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ψαχνω να βρω εναν καλο γιατρο να παρω και μια τεταρτη γνωμη.....
Το καλύτερο θα ήταν να δει το γατάκι κάποιος εξειδικευμένος κτηνίατρος (ορθοπαιδικός ίσως; :hmm:). Κάποιους εξειδικευμένους κτηνιάτρους μπορείς να δεις εδώ, μια άλλη λύση θα ήταν να επικοινωνήσεις με τις πανεπιστημιακές κτηνιατρικές σχολές.
Κοριτσια μπορει να μου πει καποια με τι να πλενω το γατουλη απο τα 'τσισα του' Τοσο καιρο τον σαπουνιζω με σαμπουαν 2 φορες την εμερα και με betadine 1 φορα στις 2 μερες ... εχει καποια να μου προτεινει καποιο καλο ανισηπτικο?
ολο κατουριεται το κακομοιρτο και δεν προλαβαινει να στεγνωνει και φοβαμαι μην ανοιξει το δερμα του... βλεπω οτι
αρχιζουν και του φευγουν οι τριχες εκει... τωρα απ το χτυπημα ειναι κατι δεν κανω καλα? φοβαμαι...
Νομίζω κι εγώ ότι δεν του κάνει καλό το τόσο συχνό πλύσιμο. Πιο σημαντικό είναι να μένει στεγνή η περιοχή και ίσως να μπορείς να του βάλεις τοπικά κάποια κρέμα για να μην συγκαίγεται το δέρμα του (ρώτα τον κτηνίατρο). Για να τον καθαρίζεις, εκτός από τα μωρομάντηλα, νομίζω ότι υπάρχουν και ξηρά σαμπουάν για ζωάκια, σε σκόνη. Ρώτα σε ένα πετ σοπ ή ψάξε online.

Αλήθεια συγκινήθηκα όταν διάβασα το αρχικό μήνυμα... Είχα κάποτε μια γάτα, τι Ριρή, και την είχε χτυπήσει το αυτοκίνητο κάποιων εργατών που είχαμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είχαν διαλυθεί όλα τα κόκαλα των πίσω ποδιών της... :(( Τέτοιο κλάμα δεν είχα ρίξει στη ζωή μου. Μετά απο αυτό την είχαμε μέσα στο σπίτι, σερνόταν και πονούσε πολύ. Αλλά σιγά σιγά τα κόκαλα της ενώθηκαν μόνα τους και έγινε καλά. Κούτσαινε βέβαια για την υπόλοιπη ζωή της... Αλλά μέχρι και σε δέντρο ξαναανέβηκε!!! :P Ξέρω πως δεν είναι το ίδιο να υπάρχει πρόβλημα με την σπονδιλική στύλη :( αλλά πιστεύω πως πάντα υπάρχει ελπίδα. Παρόλο που είμαι υπέρ της ευθανασίας σε ορισμένες περιπτώσεις... Είχα κάνει στο σκύλο μου, γιατί είχε κύλη που δε θεραπεύονταν και θα πέθαινε από συψαιμία...

Κι εγώ έχω κάνει ευθανασία σε γατούλα μου αλλά όταν πια δεν υπήρχε ελπίδα όχι να περπατήσει αλλά να ζήσει. Είχε σταματήσει να τρώει και είχε μείνει μισό κιλό. Έκει την βοήθησα να μην υποφέρει πια.

Δεν ξερω ισως εγω τα βλεπω μαυρα αλλα δεν το αντεχω αυτο αλλο....
σημερα παλι το πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι απο τα ουρα επαθε σαν εγκαυμα
και παλι τα βαζω με τον εαυτο μου ... τι δεν εκανα καλα? μα το επλενα και το σκουπιζα
τι βλακεια εκανα και υποφερει το ζωο... ο γιατρος μου ειπε οτι δεν βλεπει βελτιωση
και οτι φοβαται οτι με ταλαιπωρεί τζαμπα... το γατακι εμεινε μισο ... εχθες του πηρα μπιφτεκια
γεμιστα με τυρι για πιο νοστιμα κ εφαγε ετσι ... ο γιατρος μου ειπε οτι τωρα με την αντιβιωση θα κλεισει
η πληγη ( οπως ηδη αρχισε να κλεινει ) αλλα εφ οσον τα ουρα του φευγουν αυτο παλι θα ξαναγινει
Δεν ξερω τι να κανω ... ειμαι με xanax καθημερινα... ουτε δουλεια μπορώ κα κάνω...το βλεπω κ αυτο
το ταλαιπωρο και ματωνει η ψυχη μου...
Μια φίλη μου εστειλε βιντεο με την Eye μια γατουλα που με καροτσακι εκανε ασκησεις κ μετα περπατησε
βρηκα αυτον τον οργανισμο στο Τοροντο τους εγραψα και μου λενε οτι θα πρεπει να το δει καποιοσ δικος
τους για να προσαρμοσει το καροτσακι αναλογα και να μου ορισει ακριβως τι sessions πρεπει να γινουνε
ε ναι σωστα τι να πουνε κ αυτοι απο εκει
μετα εγραψα σε μια ελληνικη εταιρεια που εχει αναπηρικα καροτσακια για ανθρώπους αλλά γραφουνε οτι μπορουνε
να φερουνε κ για ζωα carts... περιμενω απαντηση... Φυσικά αυτό που προέχει είναι
να αντιμετωπιστεί το εγκαυμα και η πιθανή ουρολοίμωξη όπως ειπε και η Gelly που ομως δεν μου ειπε ο γιατρος
Gelly αυτο το φαρμακο που ειπες οτι βοηθάει τα ζωακια με ακρατεια ξερεις ποίό ειναι ....?
Θα παω το απογευμα στο φαρμακειο να το παρω αν ειναι...
Να το μεταφερω αθήνα η θεσσαλονικη αλλα πως? αυτο σημερα το πηγα 6 χιλ οδηγουσα εγω και το ειχε η μητερα μου και νιαουριζε
εκλαιγε και ηθελε να βγει απο το κουτι του... δεν ξερω αν θα αντεξω να οδηγησω 6 ωρες και να το ακουω να κλαιει.....

Μίνα μου συμφωνώ μεν με όλες τις κοπέλες που σου λένε να το παλέψεις αν το γατάκι δεν υποφέρει κι αν η ζωή του δεν καταντάει "θλιβερή",
απο την άλλη όμως θέλω να σου πώ πως αν πρόκειται να θυσιάσεις την ψυχική σου υγεία χωρίς να ξέρεις αν ποτέ θα έχεις αποτέλεσμα δυστυχώς....δεν είμαστε παντοδύναμοι,
άλλωστε με δύο ηλικιωμένους στο σπίτι έχεις ήδη πολλά...
οπότε ή θα πρέπει να βρεθεί άλλος άνθρωπος να το φροντίσει ή..
νομίζω πως έχοντας κανει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια ως τώρα θα πρέπει να ακούσεις το γιατρό σου και μονον αυτόν.

Τελευταία επεξεργασία:

Mina Η πρωτη αναπηρουλα μου η Ζουζουνα οταν την βρηκε η φιλη μου και την εδωσε για φιλοξενεια μετα απο τρεις μηνες την πηρε πισω και ολη της η δεξια πλευρα ηταν μια πληγη γιατι το ζωο δεν του προσφεραν την σωστη βοηθεια.
Δεν σημαινει οτι ο Γατουλης σου που εχει καποια πληγη απο κατακλιση, οτι εχεις κανει κατι λαθος. Ειναι αρχη και θελει χρονο το ζωο να προσαρμοστει στην καινουργια γιαυτο κατασταση. Σου προτεινω και παλι αν μπορεις να κανεις ενα ταξιδι στην Θεσσαλονικη και να το δουν γιατροι πολυ πολυ εμπειροι με αντιστοιχα περιστατικα. Θα σου δωσουν πληροφοριες και τροπους διαχειρησης ενος τετοιου ζωου. Πιστεψε με δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Απλα ειναι μια πρωτογνωρη κατασταση για σενα και ειναι η αρχη. Αυτο που προεχει ειναι να αντιμετωπιστει σωστα η κατασταση του ζωου και αυτο θα εχει σαν συνεπεια να ειναι ολα πολυ πιο ευκολα για ολους σας.
Βαλε τον μικρουλι σε ενα κλουβακι μεταφορας γατας, βαλτον διπλα στην θεση του συνοδηγου και αποφασισε να τον φερεις. Νομιζω οτι θα τα καταφερεις και θα μπορεσεις να αντιμετωπισεις την κατασταση. Αν το ζωο εχει καποια ουρολοιμωξη ειναι ευλογο να αδυνατιζει.
Το σιροπι δεν μπορω να σου το προτεινω εγω αλλα μονο ενας κκτηνιατρος που θα εχει την κλινικη εικονα του ζωου.

Κοριτσια!! Ο Φανουρακος ειναι στο Avatar ...Δεν ειναι κουκλος??
Ειπε να πει ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολες σας!!!

Απίστευτα όμορφος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον ζουζούνο

Αμήν Ουρανία μου!!

Ειναι στη ζωή και το παλεύουμε χάρη σε όλες εσάς τις
πολύτιμες συμβουλές και ουσιαστική βοήθειά σας!!
Είναι απίστευτο τι συμπαράσταση εχει βρει εδω μέσα
αυτο το ζωάκι !!
Ένας κόσμος τελικά αγγελικά πλασμένος ... για τα μικρα αγγελούδια ....!

Δεν ξέρω αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα και για το γατάκι και για σένα:)

Νασαι καλα Ουρανία μου!

Η θετική ενέργεια των άνθρώπων βοηθάει πολύ, όπως έχουν
αποδείξει εξάλλου και έρευνες.
Αλλά ΄πέρα απ αυτό εγώ με αφορμή την παρατήρησή σου θα ήθελα να καταθέσω
την εμπειρία μου... ισως κουράσω λίγο αλλά είναι η αλήθεια και θέλω να την γράψω

Αν δεν υπήρχατε ολες εσεις εδω μέσα ( ντρέπομαι για μενα- κανω και παράλληλα αυτοκριτική αλλα ειναι η αλήθεια) φοβάμαι
ότι δεν θα άντεχα και θα προχωρούσα σε ευθανασία....

Με βρήκε στην δυσκολότερη φάση της ζωής μου... Τώρα θα μου πεις απο δικαιολογίες αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε άπειρες
αλλά κάθε φορά που επέστρεφα απογοητευμένη και έμπαινα εδώ μεσα και διάβαζα μυνήματα με συμβουλές, βοήθεια ουσιαστική και
λόγια ενθαρρυντικά από αγνωστες κοπέλες έπαιρνα τόση δύναμη να το παλέψω.... Κι αυτό κάνουμε... το παλεύουμε...Το θέμα ευθανασία σαν εναλλλακτική δεν υπάρχει πλέον!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ!

Με βρήκε στην δυσκολότερη φάση της ζωής μου...
Mina, πολύ χάρηκα για τον γατούλη... που είναι ένας κούκλαρος!
Όσο για τις δυσκολίες, εγώ πιστεύω πως ο Θεός ή το σύμπαν (ή όπως θέλεις πες το) δεν μας δίνει ποτέ περισσότερα από όσα μπορούμε να αντέξουμε. Είναι θέμα ισορροπίας της φύσης. Κάνε κουράγιο, λοιπόν, και θα δεις πως όλα τελικά θα γυρίσουν προς το καλύτερο! :D
Εννοείται πως έχεις τη συμπαράστασή μας.

Τέτοια θέλω να ακούω!!!!:):clapup::clapup:

Στις δύσκολες στιγμές Μίνα μου θέλουμε πάντα μια γλυκιά κουβέντα από έναν άνθρωπο έστω κι αν δεν τον έχουμε γνωρίσει ποτέ. Έτσι κατάφερα κι εγώ πριν 2,5 χρόνια να ξεπεράσω το χαμό της γατούλας μου που ήταν η καλύτερή μου φίλη για 10 περίπου χρόνια.
Δεν κουράζεις κανένα. Είμαστε εδώ όλες και όλοι για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον είτε με ουσιαστική στήριξη είτε με μια απλή κουβέντα.
Και ειλικρινά στεναχωριέμαι πολύ και κλείνομαι στον εαυτό μου όταν κάποιες φορές όλες μας ξεφεύγουμε και βγάζουμε μικροβλακειοκακιούλες μεταξύ μας. Αλλά είμαστε άνθρωποι αλλά και γατούλες που βγάζουμε τα νυχάκια μας που και που:)

Νασαι καλα Ουρανία μου!

Η θετική ενέργεια των άνθρώπων βοηθάει πολύ, όπως έχουν
αποδείξει εξάλλου και έρευνες.
Αλλά ΄πέρα απ αυτό εγώ με αφορμή την παρατήρησή σου θα ήθελα να καταθέσω
την εμπειρία μου... ισως κουράσω λίγο αλλά είναι η αλήθεια και θέλω να την γράψω

Αν δεν υπήρχατε ολες εσεις εδω μέσα ( ντρέπομαι για μενα- κανω και παράλληλα αυτοκριτική αλλα ειναι η αλήθεια) φοβάμαι
ότι δεν θα άντεχα και θα προχωρούσα σε ευθανασία....

Με βρήκε στην δυσκολότερη φάση της ζωής μου... Τώρα θα μου πεις απο δικαιολογίες αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε άπειρες
αλλά κάθε φορά που επέστρεφα απογοητευμένη και έμπαινα εδώ μεσα και διάβαζα μυνήματα με συμβουλές, βοήθεια ουσιαστική και
λόγια ενθαρρυντικά από αγνωστες κοπέλες έπαιρνα τόση δύναμη να το παλέψω.... Κι αυτό κάνουμε... το παλεύουμε...Το θέμα ευθανασία σαν εναλλλακτική δεν υπάρχει πλέον!

Ενα μεγάλο ευχαριστώ!

Mina μου εδωσες απιστευτη χαρα, αλλαξε η ημερα μου και το κεφι μου.:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup: Σε οτι μπορω να σε βοηθησω θα ειμαι παντα διπλα σου.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΛΟΣ ο μικρουλης Φανουρακος. Ευχομαι να πανε ολα καλα.

Χαίρομαι πολύ για τον γατούλη (που φαίνεται γλύκας στη φωτογραφία) αλλά και για σένα. :) Γιατί μπορεί τώρα να σου φαίνεται σαν ένα ακόμα βάρος σ' αυτή τη δύσκολη φάση που περνάς, θα δεις όμως που τελικά θα είναι η παρηγοριά και το στήριγμά σου. Τα γατάκια μας τα χαιρόμαστε πάντα, αλλά εκεί που πραγματικά τα χρειαζόμαστε είναι στα δύσκολα. Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να σε ανακουφίσει και να σε ξεκουράσει από τα προβλήματα ένα ζωάκι, γιατί σου αφοσιώνεται απόλυτα, με πολύ συγκινητικό τρόπο.

Στις δύσκολες στιγμές Μίνα μου θέλουμε πάντα μια γλυκιά κουβέντα από έναν άνθρωπο έστω κι αν δεν τον έχουμε γνωρίσει ποτέ. Έτσι κατάφερα κι εγώ πριν 2,5 χρόνια να ξεπεράσω το χαμό της γατούλας μου που ήταν η καλύτερή μου φίλη για 10 περίπου χρόνια.
Δεν κουράζεις κανένα. Είμαστε εδώ όλες και όλοι για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον είτε με ουσιαστική στήριξη είτε με μια απλή κουβέντα.
Και ειλικρινά στεναχωριέμαι πολύ και κλείνομαι στον εαυτό μου όταν κάποιες φορές όλες μας ξεφεύγουμε και βγάζουμε μικροβλακειοκακιούλες μεταξύ μας. Αλλά είμαστε άνθρωποι αλλά και γατούλες που βγάζουμε τα νυχάκια μας που και που:)

Η γιαγιά μου Ράνια ήταν σοφός άνθρωπος.
Είχε μια γνωστή στο χωριό που είχε χάσει τον άντρα της, το παιδί της, είχε απομείνει με την αδελφή της. Όταν πέθανε και αυτή απόμεινε ολομόναχη και λέει η γιαγιά μου το εξής αμίμητο: "Α, την κακομοίρα, ποιον θα'χει τώρα να τσακώνεται?..."
Οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις την οικειότητα να τσακωθείς είναι η οικογένειά σου, αν δεν έχεις ούτε αυτό , ΤΟΤΕ είσαι εντελώς μόνος...
Να'χεις έναν άνθρωπο να βγάλεις λίγη γκρίνια, λίγα νεύρα, όταν δεν είσαι καλά και να μη σε παρεξηγήσει μετά είναι πολύ μεγάλη στήριξη, μη γελάτε..Για τα καλά και τα εύκολα όλοι τρέχουν, άμα δεν είσαι καλά τότε??
Υγεία είναι να ξεσπάμε που και που, αρκεί να μην ξεφεύγουμε βέβαια.

Μίνα, καλό κουράγιο, και να το ξέρεις, η θετική ενέργεια εδώ μέσα έχει αποτελέσματα!!!!

Σ ευχαριστώ πολύ Κάτια μου!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back