Ζητώ για υιοθεσια μικρό γατάκι στα σίγουρα υγιέστατο...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ακόμα ψάχνω.
Τα ημίαιμα περσικα λέτε να έχουν κι αυτά ευαισθησίες με την υγεία τους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολες οι γατουλες μπορει να εχουν προβληματα υγειας,απλα σε αυτες που γνωριζουμε τους γεννητορες και τη γραμμη τους μπορουμε να αποκλεισουμε αρκετα απο αυτα.Κανενα απο τα γατακια που ειδες δε σου αρεσε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε μου έκανε κάποιο κλικ!
Θα περιμένω όμως! Αυτά που ζητάω είναι και ψιλοδύσκολα!
Ένα γατάκι που δεν είναι ράτσας μπορεί να είναι τόσο ήρεμο
όπως είναι τα Περσικά ή όχι? Δηλαδή ο χαρακτήρας φτιάχνεται?
Γιατι εμένα τα γατάκια μου δεν είχαν βγάλει ποτέ νύχια, δεν
είχαν δαγκώσει ποτέ, τα εμπιστευόμουν απόλυτα δηλαδή να
μου πατήσουν και τα μάτια με τα ποδαράκια τους, δε φοβόμουν!
Μου έδιναν φιλάκια, πολύ γλυκιά συμπεριφορά!

Αν εχει μεγαλωσει με τη μανουλα του κι εχει εκπαιδευτει σωστα απο τον ανθρωπο που το φροντιζει,μια χαρα γινεται.Παντως εγω θα σου ελεγα να παρεις πανω απο πεντε-εξι μηνων γατακι για να εισαι σιγουρη για το χαρακτηρα του.

Αρα ο χαρακτήρας διαμορφώνεταει ή γεννιέται με αυτόν το γατακι και έχει να κάνει με τη ράτσα?

Μερικα χαρακτηριστικα κληροδοτουνται απο τους γονεις,και συμφωνουν με τα γενικα προτυπα της φυλης,και μερικα διαμορφωνονται στην πορεια.Για παραδειγμα πολλοι εκτροφεις αποκλειουν απο τα σχεδια τους γατουλες που μπορει να εχουν εξαιρετικα μορφολογικα χαρακτηριστικα,αλλα ειναι πολυ αγριες ή δυστροπες,γιατι και τα μικρα τους θα τα μεγαλωσουν σε ενα μεγαλο βαθμο ετσι,και κατα πασα πιθανοτητα δε θα ειναι κι αυτες χαρουμενες να γινουν μανουλες.Απο την αλλη ακομα κι αν οι γονεις ειναι γλυκυτατοι και το γατακι πολυ ηρεμο,αν δε μεινει με τη μαμα του οσο πρεπει,ή αν δεν φροντισει ο εκτροφεας να το συνηθισει στην ανθρωπινη επαφη,τους θορυβους ενος νοικοκυριου,τα χαδια,μπορει το γατακι να γινει επιθετικο ή φοβισμενο.Αν αποφασισεις να παρεις γατακι απο εκτροφειο,εκτος απο τα θεματα υγειας που πρεπει να προσεξεις,πρεπει να εχεις κατα νου και ολα αυτα.Αν παρεις αδεσποτακι,μπορεις να το παρεις περιπου στην ηλικια που σου ανεφερα,ωστε να εχει παγιωθει ο χαρακτηρας του και να ξερεις τι να περιμενεις απο αυτο.:)

Απο μικρά τα γατακια φαινονται.
Εμένα ας πούμε δεν ειχαν βγάλει ποτέ μα πότέ νύχια, δε θύμωναν ποτε με τίποτα.
Αυτό εννοώ ήμερα. Μου άρεσει τόσο πολύ ο χαρακτήρας των Περσικών, γνώρισα την τέλεια γάτα!
Νομίζω τα γατακια πέρνουν και αποτη μανούλα και τη βιολογική και τη παρένθετη!

Φαινονται απο μικρα; ΛΑΘΟΣ!!! Τρανο παραδειγμα ο δικος μου που μικρος ηταν παρα πολυ ησυχος. Μεγαλωνοντας εγινε τερατακι. 2 ετων τωρα και ειναι πιο ζωηρος απο τοτε που ηταν 2 μηνων :)

Romacappucci, να ρωτησω κατι ασχετο? Τι εννοεις οτι εχεις φοβια με τα τριγωνικα προσωπα και τα σχιστα ματια??? Εννοεις οτι η συμπεριφορα της γατας σχετιζεται με την οψη της?:hmm:

Καλημέρα.
Ρίξε και μια ματιά σε αυτό, από τα 5 μωράκια αυτό ήταν το πιο ήσυχο, αν θες μπορείς να το δεις και από κοντά για να το διαπιστώσεις;).

Οταν ήμουν 5 χρονών μου είχε επιτεθεί η γάτα της γιαγιάς μου στο πρόσωπο και λιποθύμισα , εχω ακόμα σημάδι δίπλα στο μάτι μου. Και άλλες φορές που ξαναπροσπάθησα να την κάνω παρέα δεν είχα τύχη, είχα πάλι τα ίδια.Η κακομοίρα μάλοον με ζήλευε που μου έδινε και μένα σημασια η γιαγιά μου ή απλώς δε με συμπαθούσε.Η γατούλα αυτη είχε τριγωνικό προσωπάκι και σχιστά μάτια και πρίν πάρω γάτα ζαλιζόμουν να κοιτάξω γάτα στα μάτια γιατί φοβόμουν πως θα μου επιτεθεί ! Τώρα πια έχω εξοικιωθεί πολύ με τις γάτες και δεν έχω τέτοια θέματα άλλα κάποιες γάτες το προσωπό τους δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη να αφεθώ, να κολήσω το προσωπό μου στο δικό τους, έχω μια μικρή επιφύλαξη.
Είναι αυτό ίσως που λέμε κλικ. Η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με την μορφολογία της γάτας, έχει να κάνει όμως με τους γονείς της γάτας, αν έχει μεγαλώσει σε σπίτι ή σε κήπο, νομίζω αναπτύσσει άλλα ένστικτα.
Παρεπιπτόντως πήρα ένα γατάκι την Παρασκευή και τελικά είναι αρκετα τριγωνικό στο πρόσωπο αλλά ακόμα δεν έχω κλείσει το θέμα γιατι σκέφτομαι μήπως του πάρω και παρεούλα.
Είναι τριγωνικό αλλά το εμπιστευομαι, ίσως γιατί είναι διαφορετικό και μάλλον πρωτότυπο. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φωτογραφίες του.

Να το χαίρεσαι,:)
δες αν θες κι αυτά τα μωρά!

Τελικά βρήκες γατόνι έτσι; Αν ναι και έχεις δημιουργήσει θέμα γι'αυτό μπορείς να μας δώσεις το λινκ; Αν θες ακόμη δεύτερο γατάκι μπορώ να σου δώσω πολλές επιλογές.

Πήρα το δεύτερο γατάκι το Σάββατο! Θα ήθελα κι άλλα γατάκια αλλά δε θα μπορούσα οικονομικά και σαν χώρο στο σπίτι, έχω και σκυλίτσα! Ακόμα δεν έχω φτιάξει θέμα για να παραθέσω link!

Καλως τα δεχτηκες,ας κλειδωθει η αγγελια λοιπον κι ας μας ανοιξεις ενα θεμα να μας τα συστησεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back