Ζώα και παιδιά

Raisa

Περιβόητο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.348 μηνύματα.
Επειδή διάβασα σε πολλά σημεία στο site για το θέμα παιδιά και γατιά, προτείνω να γράφουμε εδώ ότι έχει σχέση με το θέμα αυτό. Ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες, άρθρα κτλ.
Τι λέτε;;; :hmm::hmm::hmm:

Υ.Γ. Σπουδάζω Ειδική Αγωγή και με ενδιαφέρει το θέμα και από επιστημονική πλευρά. Άλλωστε σκοπεύω, όταν μπω στο επάγγελμα, να συμπεριλάβω τα ζώα στην αγωγή.:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραίο θέμα, Ραϊσα. ΠΑιδιά δεν έχω για να σου πω... Παιδί βέβαια ήμουν και είχα πάντα ζώα... Αυτά άλλη στιγμή...
ΠΡος το παρόν όμως επειδή βλέπω και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι, αν δεν το έχεις ήδη δει, κοίτα λίγο και και το θέμα "Γατούλα γαλανομάτα", γιατί νομίζω ότι θα σε ενδιαφέρει. Απ' ό,τι κατάλαβα κάτι τέτοιο κάνει και η Ioli.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραίο θέμα, Ραϊσα. ΠΑιδιά δεν έχω για να σου πω... Παιδί βέβαια ήμουν και είχα πάντα ζώα... Αυτά άλλη στιγμή...
ΠΡος το παρόν όμως επειδή βλέπω και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι, αν δεν το έχεις ήδη δει, κοίτα λίγο και και το θέμα "Γατούλα γαλανομάτα", γιατί νομίζω ότι θα σε ενδιαφέρει. Απ' ό,τι κατάλαβα κάτι τέτοιο κάνει και η Ioli.
Το είδα το θέμα με την Ιολη και μου άρεσε πολύ. :up: Ξέρω ότι στο εξωτερικό δουλεύουν συχνά με ζώα και παιδιά στην ειδική αγωγή, κάτι που εδώ είναι ακόμα άγνωστο. Ετσι μου ήρθε και η ιδέα γι΄αυτο το θέμα.

Νομίζω οτι κάπου υπάρχει και ένα θέμα που λέγεται "Κατι πρέπει να γίνει στα σχολεία" ή κάπως έτσι, να δεις και αυτο αν δεν το έχεις δει.

Ουτε κι εγώέχω παιδια, αλλά έχω υπάρξει παιδι και απο μικρή αγαπούσα ολα τα ζωάκια και τα σεβόμουν (ή έτσι θυμάμαι τουλάχιστον :)).
Δύο πράγματα ειναι σημαντικά για μένα στο θέμα αυτο.
Το ένα ειναι η αγωγή που δίνουμε στο παιδι απο μικρο. Πώς του δείχνουμε να σέβεται τα ζώα και να μην τα φοβάται.
Το δεύτερο ειναι οτι καμια φορά, κάποια παιδιά, μπορει να γινουν πολύ σκληρά, γιατι μάλλον δεν έχουν ακόμα καλή αντίληψη του τι κάνουν ή γιατι απλά ειναι πολύ σκληρά. Οποτε χρειάζεται και ένας έλεγχος απο την πλευρά των γονιών αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι.
Βέβαια, απο την άλλη, χρειάζεται και ένας έλεγχος στο κατοικιδιο αν υπάρχει παιδι στο σπιτι. Ας πουμε, δεν θα άφηνα ποτέ τον Ραουλ μου μονο του με μικρό παιδι... Και οχι φοβούμενη για την σωαμτική ακεραιότητα του Ραουλ...:)

Γιατί βρε drusilia... Τόσο τζαναμπέτης είναι ο μικρούλης σου; Σ'έχω ακούσει βέβαια να το ξαναλές ότι έχει λίγο μυστήρια συμπεριφορά, αλλά τόσο πολύ;

Ασε, δεν τα λέω εδώ στο θέμα για παιδια, ειναι ακατάλληλες οι περιγραφές για ανηλίκους, σκηνές βίας και τρόμου και τέτοια! Είναι καλό παιδι το 99,5% του χρόνου, αλλά στο 0,5% αναπληρώνει με το παραπάνω. Χωρις πλάκα, ειναι ειδική περίπτωση, ένα τέτοιο γατάκι δεν ειναι για μικρά παιδια σε καμια περίπτωση γιατι αν τσαντιστεί η ζημιά που κάνει ειναι απίστευτη... Πριν 7 χρονια περιπου μου ειχε δαγκώσει και γρατζουνίσει το ένα πόδι σε τέτοιο βαθμο που κούτσαινα κάποιες μέρες κα είχε πρηστεί. Και δεν υπερβάλλω, με εχουν γρατζουνίσει γάτες και γάτες... τέτοιο πράγμα ομως ειναι ασυνήθιστο...Δεν τολμώ να φανταστώ τι ζημιά θα μπορούσε να κάνει σε κανένα 5χρονο που θα του έμπαινε στη μυτη. :/:

Ευτυχως δεν με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα των παιδιών, αλλά αν με ενδιέφερε θα ειχα πραγματικά πρόβλημα πιστεύω.

Παιδια, οσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, κάποια ζώα, οπως και κάποιοι άνθρωποι, ειναι ειδικού χειρισμού... Είναι να μην σου τύχει... Κι αμα έχεις παιδια ή σκέφτεσαι να κάνεις ειναι και αυτο μέρος της εξίσωσης πάντα.

Το είδα το θέμα με την Ιολη και μου άρεσε πολύ. :up: Ξέρω ότι στο εξωτερικό δουλεύουν συχνά με ζώα και παιδιά στην ειδική αγωγή, κάτι που εδώ είναι ακόμα άγνωστο. Ετσι μου ήρθε και η ιδέα γι΄αυτο το θέμα.

Καλημέρα,μπορώ να σε βοήθησω σε πολλά πράγματα πάνω σε αυτό:hmm:Τα δικά μας παιδιά ευτυχώς ή και δυστυχώς,σίγουρα δυστυχώς δεν έχουν σχεδό καμία επαφή με τις οικογένειές τους πέρα από δυο τρεις επισκέψεις το χρόνο!Όχι οτι απαγορεύετε φυσικά!
Παιδιά εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αρνιούντε τα ίδια τουςτα παιδιά και εσείς αναρωτίεστε γιατί φέροντε έτσι στα ζώα!
Οτι θες μπορείς να με ρωτήσεις μέσω πμ γιαί σπάνια βλέπω τα mail μου με αποτέλεσμα να αργώ να απαντήσω:happy:

Παιδιά καλή σας μέρα !
Γράφτηκα πρόσφατα, το site μου το σύστησε μια φίλη πολύ γατόφιλη επίσης και από την πρώτη στιγμή που το είδα κόλλησα.

Η άποψή μου σχετικά με το θέμα Ζώα και παιδιά είναι η εξής: αν εμείς οι ίδιοι αγαπάμε τα ζώα και είμαστε υπεύθυνα άτομα, ακριβώς το ίδιο θα διδάξουμε και στα παιδιά μας. Έχω μια κόρη 16 ετών που από την πρώτη στιγμή που άρχισε να μπουσουλάει γύρω της υπήρχε ένας γάτος. Μεγάλωσε μαζί με αυτόν τον γάτο, ο οποίος στα αθώα πειράγματα που μοιραία συνέβαιναν, δεν αντέδρασε ποτέ.
Φρόντισα να της εξηγήσω από νωρίς ότι ο γάτος, όπως και όλα τα ζώα έχουν ψυχή και υποφέρουν ακριβώς όπως και εμείς. Ο γάτος αυτός έζησε 16 ευτυχισμένα χρόνια μαζί μας. Έφυγε το 2003 και μέχρι σήμρα θεωρούμε ότι υπήρξε μέλος της οικογένειάς μας.
Σήμερα, η γατοοικογένειά μας αποτελείται από 3 γάτους, τον Ρούντη, 3 ετών, ο οποίος βρέθηκε περαστικός και έμεινε ; o Ρούντη είναι η αδυναμία μου ή ο γιός μου, όπως τον αποκαλεί η κόρη μου, ο Φοίβος, ένας σιαμέζος διάολος 7 μηνών και η Νταίζη, μια αδέσποτη μικρούλα 7 μηνών επίσης .
Σε μια παρατήρηση του άνδρα μου για τον Φοίβο και τις σκανταλιές του
(συγκεκριμένα ανέφερε μήπως πρέπει να σκεφθείς να τον δώσουμε) η κόρη μου απλά απάντησε "αν είχες ένα πολύ σκανταλιάρικο παιδί που έκανε συνέχεια ζημιές, θα το έδινες ?"
Τα συμπεράσματα δικά σας ..
Συμφωνώ απόλυτα επίσης με την φίλη που είπε ότι δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία στα σχολεία για τα ζώα. Τι σοβαρό παιδιά διδάσκεται σήμερα στα σχολεία ? Έτσι όπως το ζω εγώ, μιλάμε για πλήρη αδιαφορία και ανευθυνότητα από πλευράς καθηγητών.

Καλή σας μέρα.

και εγώ, θεωρητικά πάντα (μιας και δεν έχω παιδιά) συμφωνώ με την Βούλα παραπάνω. Είναι πραγματικά τι αγωγή δίνεις στο παιδί σου. Συνήθως σε ένα σπίτι που αγαπούν τα ζώα, αυτά προυπάρχουν του παιδιού και κατά συνέπεια το παιδί θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να μεγαλώνει με ένα ζωάκι, να το προστατεύει, να το φροντίζει και να το αγαπάει, και το βρίσκω και απόλυτως συναισθηματικά υγιές να προσθέσω.

Πολλές φορές όμως γίνονται και τραγικά λάθη. Ζωντανό παράδειγμα μια πολύ κοντινή συγγενική οικογένεια, το παιδάκι ήθελε σκυλάκι, οι γονείς ούτε να το ακούσουν. Τελικά τους έπρηξε και το πήραν το σκυλάκι... ο μικρός το βαρέθηκε και δεν του δίνει σημασία, οι γονείς εξ αρχής δεν το συμπαθούσαν, και τώρα είναι απομονωμένο σε μια κουζίνα με πρόσβαση στο μπαλκόνι και τρώει και καμιά κλοτσιά αν προσπαθήσει να εισβάλει στο υπόλοιπο σπίτι:down:

μακάρι

καλημέρα.μακάρι όλοι οι γονείς να ήτανε σαν εσένα.δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ΜΗ χαιδεψεις έχει μικρόβια , ΜΗπλησιάζεις θα σε δαγκώσει,και πολλά άλλα τα οποία βασίζονται μόνο και μόνο στήν έλλειψη ενημέρωσης.δεν έχω παιδιά και γω αλλά η ανηψιά μου μεγάλωσε με έναν γάταρο στο σπίτι έμαθε να τα αγαπάει και να τα σέβεται .με τη σωστή διαπαιδαγώγηση είναι μεγάλο σχολείο τα παιδιά να μεγαλώνουν με ενα τετράποδο αδερφάκι.

Πολλές φορές όμως γίνονται και τραγικά λάθη. Ζωντανό παράδειγμα μια πολύ κοντινή συγγενική οικογένεια, το παιδάκι ήθελε σκυλάκι, οι γονείς ούτε να το ακούσουν. Τελικά τους έπρηξε και το πήραν το σκυλάκι... ο μικρός το βαρέθηκε και δεν του δίνει σημασία, οι γονείς εξ αρχής δεν το συμπαθούσαν, και τώρα είναι απομονωμένο σε μια κουζίνα με πρόσβαση στο μπαλκόνι και τρώει και καμιά κλοτσιά αν προσπαθήσει να εισβάλει στο υπόλοιπο σπίτι:down:

γι'αυτό είπα ότι ο κανόνας λέει ότι αν οι γονείς αγαπούν πραγματικά τα ζώα, προυπάρχουν του παιδιού και απλά μαθαίνει να συμβιώνει μαζί τους, στην αντίθετη περίπτωση απλά είναι το "παιχνίδι του παιδιού" (δεν το λέω για όλες τις περιπτώσεις εννοείται)

Τα δικα μου παιδια ειχαν την τυχη να γεννηθουν με καποιο ζωακι στο σπιτι..
Τοτε ειχαμε ενα κανισακι μικροσωμο...μετα απο μια απουσια κατοικιδιου απο το σπιτι μας 3 ετων μας ''χτυπησε την πορτα'' η Μαιρουλα..μετα ο Μαλιος και τον τελευταια μηνα ο αντρας μου μας εφερε ενα σκυλακι...
Βλεπω οτι τα παιδια μου λογω αυτης της επαφης με τα ζωα εχουν γινει καλυτεροι ''ανθρωποι'' και αρκετα ευαισθητα..
Χαιρομαι πολυ που βλεπω αυτη την ευαισθησια τους απεναντι στα ζωα αλλα και στους ανθρωπους...τα βλεπω να νοιαζονται οχι μονο για τα δικα μας ζωακια αλλα και για τα αδεσποτα...ειδικα η κορη μου μπορει να κατσει νηστικη στο σχολειο για να ταισει καποιο σκυλακι η γατακι,αν δεν της εχω δωσει καποιες κροκετες μαζι της..Ολο αυτο ομως περναει και στην προσωπικοτητα τους και εχει διαμορφωσει ενα πολυ καλο χαρακτηρα σε αυτα τα παιδια,ευαισθητο,με κατανοηση απεναντι και στον ανθρωπο..
Ειναι απο τα παιδια που μπορει να δωσουν και το φαγητο τους η κατι δικο τους σε ενα αλλο παιδακι,εαν εκεινο δεν εχει...
Χαιρομαι πολυ οταν ακουω τα καλυτερα απο τους δασκαλους για το ηθος κ τον χαρακτηρα τους κ πιστευω πως επαιξε μεγαλο ρολο η ''σωστη''επαφη τους απο μωρα με τα ζωα...και λεω σωστη γιατι δεν τους εχουμε αφησει ποτε να τα αντιμετωπισουν σαν παιχνιδι..αλλα τα σεβονται οπως αξιζουν..

Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα 100% ότι ένα παιδάκι πρέπει να μεγαλώνει με ένα ζωάκι, να μαθαίνει να το φροντίζει γιατί μέσα από αυτό μαθαίνει την λέξη υπευθυνότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι ότι θα πρέπει και ο γονιός να είναι συνδητοποιημένος και να μην παίρνει το ζωάκι μόνο και μόνο να ικανοποιήσει τα γούστα ενός παιδιού για όσο διάστημα του αρέσει το καινούριο του παιχνίδι. Άν κάποιος αποφασίσει να βάλει ένα ζώο σπίτι του θα πρέπει να έχει αποφασίσει ότι θα του παρέχει τα πάντα μέχρι το τέλος της ζωής του ζώου. Θα πρέπει να μάθει το παιδί ότι δεν είναι το ζωάκι παιχνίδι, ναι βέβαια μπορεί να παίζει μαζί του, αλλά είναι μια ζωούλα που θα το συντροφεύει και θα είναι η παρεούλα του. Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι που βάζουν ένα ζωάκι σπίτι τους είναι αποφασισμένοι για αυτό. Ήδη όμως ξέρω δύο άτομα που έχουν οδηγήσει τα σκυλάκια τους στο βουνό να βοσκήσουν..... γιατί απλά τους ενοχλούσαν. Εγώ παρόλο που δεν έχω παιδιά προσπαθώ να μάθω την βαφτηστηρούλα μου να τα αγαπάει να τα φροντίζει και πιστεύω ότι το έχω καταφέρει. Ίσως γιατί κι εγώ από μικρό παιδάκι είχα ένα ζωάκι έστω κι αν αυτό ήταν πάντα ένα πουλάκι. Και οι γονείς μου ήταν πάντα υπεύθυνοι απέναντι σ αυτό. Αυτά. Ψηφίζω ζωάκι για συντροφιά στα παιδάκια που κάνει την ψυχούλα τους ομορφότεροι αλλά σε συνδυασμό με υπεύθυνους και συνηδητοποιημένους γονείς.

Ευτυχώς οι γονείς μου είναι απ'τους ανθρώπους που λέγανε,χάιδεψε το ζωάκι,μου έδιχναν τον τρόπο για να μην το βασανίσω και φυσικά αν ήταν αδεσποτάκι μου έλεγαν να πλείνω τα χέρια μου! Απ'τη στιγμή που γεννήθηκα είχαμε γάτα στο σπίτι, μόνο 4 χρόνια δεν είχα γάτα στη ζωή μου κι απ'ότι θυμάμε ήταν οι χειρότερες στιγμές!

Είχα διαβάσει σ' ένα ξένο σάιτ την περίπτωση μιας οικογένειας όπου οι γονείς όχι μόνο έμαθαν στην κόρη τους να συμβιώνει με τα ζώα, αλλά την έβαζαν και τιμωρία επειδή "πείραξε τη γάτα". Αυτό θα πει ίση μεταχείριση!:up:

Είχα διαβάσει σ' ένα ξένο σάιτ την περίπτωση μιας οικογένειας όπου οι γονείς όχι μόνο έμαθαν στην κόρη τους να συμβιώνει με τα ζώα, αλλά την έβαζαν και τιμωρία επειδή "πείραξε τη γάτα". Αυτό θα πει ίση μεταχείριση!:up:
Εγώ πάλι, έχω ακριβώς το αντίθετο. Με μαλώνει ο γιός μου όταν τυχαίνει να μαλώσω τη γάτα για κάτι!:lol::lol::lol::lol:

Εμείς πάλι αντιμετωπίσαμε τη συμβίωση με τα ζώα σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεδομένο. Σαν να υπήρχαν από πάντα στην εικόνα της οικογένειας και τώρα πια οι μικρές δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς κάποιο ζωάκι σπίτι. Δεν προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε ιδιαίτερα κανένα από τα δύο, παιδιά ή ζώα εννοώ. Μια χαρά μάθανε μόνα τους. Στη πρώτη βδομάδα ο Μαντού γρατζούνισε τη Νερίνα μέσα στο μάτι. Δε μαλώσαμε το Μαντού, απλά δε του μιλούσαμε για μια μέρα. Στη Νερίνα πάλι είπαμε ότι πρέπει να μάθει να τον "φοβάται" ακριβώς όσο "φοβάται" την αδελφή της και αυτό κάνει. Με ένα μυστήριο τρόπο εκπαιδευτήκαμε και εκπαιδεύσαμε το Μαντού χωρίς να χρειαστεί καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Δε ξέρω εάν τα έκανε καλύτερα ή πιο υπεύθυνα εμένα τα ίδια μου φαίνονται, ίσως γιατί θεωρούν το να ζουν με ένα ζώο απόλυτα φυσιολογικά και μέσα στα προνόμια που απολαμβάνουν με εμάς γονείς. (όχι που δεν θα το εκμεταλλευόμουν) :lol::redface:

Αυτό το θεωρώ κακό και για το παιδί και για τη γάτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back