ruko
Διάσημο μέλος
Επισης,νομιζω οτι παιζει σημαντικο ρολο το οτι η στειρωση γινεται στους εξι μηνες και απο αυτη την ηλικια και μετα το ζωο δεν εχει πια συμπεριφορα μικρου γατιου.Οποτε αναρωτιεμαι αν και κατα ποσο η ηρεμη συμπεριφορα του ζωου αργοτερα ειναι αποτελεσμα της στειρωσης ή της ηλικιας.
Πολύ σωστά. Είναι τόσο πολλοί οι παράγοντες που θα ήταν λάθος να αποδώσουμε την αύξηση του βάρους μόνο στη στείρωση. Μπορεί η στείρωση να συμβάλλει κάπως στη μείωση του μεταβολικού ρυθμού, αλλά το ίδιο κάνει και η ηλικία (θυμάστε την εποχή που τρώγαμε τρία πιτόγυρα και δεν παθαίναμε τίποτα; )
Επίσης, είναι επόμενο το ζώο να γίνεται λιγότερο παιχνιδιάρικο μεγαλώνοντας. Ιδίως αν ζει μέσα στο σπίτι, έχει λιγότερα κίνητρα να τρέξει και να ασκηθεί.
Αλλά αν προσέχει κανείς, η γάτα θα διατηρήσει το κανονικό της βάρος. Έχω δει πολλές γάτες, στειρωμένες, που ζουν αποκλειστικά σε εσωτερικό χώρο και είναι στυλάκια.
Όσο γι' αυτό που λες για τους τίτλους, sakura, μήπως πρόκειται απλώς για διαφορά μεταξύ αμερικανικών και βρετανικών πανεπιστημίων; Γιατί έχω ξαναδεί το MSc για κτηνίατρο και από τίτλους μεταπτυχιακών ξέρω μόνο το MA και το MSc (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι άλλοι).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tim569
Νεοφερμένο μέλος
Αλλοι υποστηριζουν πως σωστο ειναι να στειρωνονται τα
ζωα αλλοι παλι δεν συμφωνουν, εγω ακομα δεν εχω γνωμη
πανω σε αυτο, απο την μια καταλαβαινω πως ναι ειναι αδικο
να βρισκονται τοσα γατακια σκυλακια στο δρομο που καταλη
γουν πεινασμενα, κακοποιημενα, να σκωτονονται ενω με τη στει
ρωση θα μπορουσαμε να το αποφυγουμε, αλλα απο την αλλοι ποιοι
ειμαστε εμεις που επεμβαινουμε στη φυση θεωρουμε τα ζωα κατωτερα
μας τοσο που εμεις αναλογα το πιστευω μας και το δικο μας μυαλο κρι
νουμε τη ειναι καλυτερο γι αυτα. Εμας πως θα μας φαινοταν αν μια ανω
τερη δυναμη ας πουμε εξωγινοι αποφαζιζε να στειρωσει ανθρωπους στην
Αφρικοι ας πουμε γενναναι χιλιαδες παιδια και τα κρατοι δεν μπορουν να
τους θρεψουν [τους το λενε μην κανεται πολλα παιδια και δεν ακουνε] να
αποφασηζαν λοιπον οτι ενα ζευγαρι θα γεννα 2 παιδια π.χ και μετα στειρωση
και στους 2 γονεις ναι ειναι για το καλο θα σταματησουν να πειναναι σκεφτονται οι εξωγηνοι, οι περισσοτεροι απο εσας θα πειτε αν ειναι δυνατον!
μηλαμε για ανθρωπους και να αμεσως φαινετε ποσο κατωτερα θεωρουμε τα ζωα.Μακαρι να βρησκαμαι μια μεση λυση να βοηθουσαμε χωρις να επεμβουμε
οριστηκα στη φυση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
avvavo
Νεοφερμένο μέλος
Όταν καποιος στειρωνει το ζωο του, δεν το κανει επειδη το θεωρει κατωτερο ον, αλλα επειδη νιωθει υπέυθυνος απέναντι σ αυτο αλλα και σε ολλα τ αλλα ζωα που θα φερει στην ζωη στα 10-15 χρονια της δικης του ζωής.
Αν σκευτεις οτι μια γατα μπορει να γεννησει 3-4 φορες τον χρονο απο 8-10 γατια, κανε μια πράξη να δεις το μεγεθος του προβληματος.
Κι οσο για τους ανθρωπους, μακαρι ολοι μας να ειμαστε εξισου υπευθυνοι και να κανουμε τοσα παιδια οσα θα μπορουμε να τους προσφαιρουμε μια καλη ποιοτητα ζωης.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα πρέπει όμως να θεωρηθεί δεδομένο ότι ΦΥΣΗ πλέον δεν υπάρχει, για να ζήσουν φυσιολογικά τα όποια ζώα... και να ΜΗΝ δίνουμε ανθρώπινα συναισθήματα, και τα μεταβιβάζουμε στα ζώα. Οι γάτες, και τα άλλα ζώα ζευγαρώνουν εξαιτίας των ορμονών τους, και μετά απο 2 μήνες διώχνουν τα παιδιά τους, και ξανά τα ίδια..
Ειδικά για τις γάτες και τους σκύλους η στείρωση πλέον είναι αναγκαία. Είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με αυτό το χάλι στους δρόμους, το γνωστό φαινόμενο των κάδων, τις φόλες, και τις κακοποιήσεις...
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
κατα τη γνωμη μου, βρες της γαμπρο. τα γατια δεν ειναι "τα παιδια μας" αλλα νομιζω οτι ειναι ζωντανοι οργανισμοι. οπως και εμεις ευχαριστιομαστε το σεξ, ετσι και σε αυτα, λογικα, θα τους αρεσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Φιλιον τερας τις εξετασεις της νυφης και του γαμπρου θα τις πληρωσεις εσυ;Θα βρεις σπιτια στα μικρα;Θα τους βρισκεις και καθε εξι μηνες που θα θελει παλι "γαμπρο";Αν δεν τα θηλαζει η μαμα γατα θα ταϊζεις εσυ καθε δυο ωρες με το μπιμπερο;
Επισης μιας και βασιζεις το επιχειρημα σου στη λογικη,μπορεις να κανεις μια μικρη ερευνα και να ανακαλυψεις οτι τα ζωα δεν κανουν σεξ για λογους ευχαριστησης,αλλα αναπαραγωγης.Για την ακριβεια ειδικα στις γατες η διαδικασια ειναι πολυ επιπονη,γι'αυτο το αρσενικο δαγκωνει το θηλυκο για να το κρατησει και η επαφη διαρκει μολις μερικα δευτερολεπτα,ενω και οι δυο αγριευουν πολυ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα μονα ζωα που κανουν σεξ για απολαυση ειναι οι ανθρωποι και τα δελφινια. Οταν πλεον δεν παραγει ο οργανισμος τους ορμονες ωστε να εχουν οιστρο δεν θα κατσουν να σκεφτουν γιατι δεν εχουν διαθεση για ερωτικες περιπτυξεις απλα δεν το ξανασκεφτονται ποτε.κατα τη γνωμη μου, βρες της γαμπρο. τα γατια δεν ειναι "τα παιδια μας" αλλα νομιζω οτι ειναι ζωντανοι οργανισμοι. οπως και εμεις ευχαριστιομαστε το σεξ, ετσι και σε αυτα, λογικα, θα τους αρεσει.
Τσαμπικος
Εκκολαπτόμενο μέλος
κατα τη γνωμη μου, βρες της γαμπρο. τα γατια δεν ειναι "τα παιδια μας" αλλα νομιζω οτι ειναι ζωντανοι οργανισμοι. οπως και εμεις ευχαριστιομαστε το σεξ, ετσι και σε αυτα, λογικα, θα τους αρεσει.
Σε παρακαλω Φιλιον Τερας, κανεις εδω δεν υποστηριζει οτι τα γατια οι τα σκυλια αντικαθιστουν καποιο ανεκπληρωτο μητρικο ενστικτο, οπως κατα διαστηματα εχω ακουσει πολλες φορες.. Οπως ειπε και η eVelyn εισαι σε θεση να αναλαβεις τις ψυχουλες που θα γεννηθουν??? η ανηκεις και εσυ στην κατηγορια των ανθρωπων που τα αφηνουν ολα στην μαμα φυση.??? Λοιπον μαθε λοιπον οτι μαμα φυση ουτε τα αυτοκινητα εχει για να τα πατανε , ουτε τις φολες εχει, ουτε τιποτα... ευχομαι να μην αποκτησεις ποτε κατοικιδιο!
Τσαμπικος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε παρακαλω Φιλιον Τερας, κανεις εδω δεν υποστηριζει οτι τα γατια οι τα σκυλια αντικαθιστουν καποιο ανεκπληρωτο μητρικο ενστικτο, οπως κατα διαστηματα εχω ακουσει πολλες φορες.. Οπως ειπε και η moukelis εισαι σε θεση να αναλαβεις τις ψυχουλες που θα γεννηθουν??? η ανηκεις και εσυ στην κατηγορια των ανθρωπων που τα αφηνουν ολα στην μαμα φυση.??? Λοιπον μαθε λοιπον οτι μαμα φυση ουτε τα αυτοκινητα εχει για να τα πατανε , ουτε τις φολες εχει, ουτε τιποτα... ευχομαι να μην αποκτησεις ποτε κατοικιδιο!

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Φιλιον τερας τις εξετασεις της νυφης και του γαμπρου θα τις πληρωσεις εσυ;Θα βρεις σπιτια στα μικρα;Θα τους βρισκεις και καθε εξι μηνες που θα θελει παλι "γαμπρο";Αν δεν τα θηλαζει η μαμα γατα θα ταϊζεις εσυ καθε δυο ωρες με το μπιμπερο;
Επισης μιας και βασιζεις το επιχειρημα σου στη λογικη,μπορεις να κανεις μια μικρη ερευνα και να ανακαλυψεις οτι τα ζωα δεν κανουν σεξ για λογους ευχαριστησης,αλλα αναπαραγωγης.Για την ακριβεια ειδικα στις γατες η διαδικασια ειναι πολυ επιπονη,γι'αυτο το αρσενικο δαγκωνει το θηλυκο για να το κρατησει και η επαφη διαρκει μολις μερικα δευτερολεπτα,ενω και οι δυο αγριευουν πολυ.
θα δωσω ενα λινκ, και θα ειναι η μονη μου παρεμβαση, μαλλον, σε αυτο το φορουμ, γιατι απ οτι φαινεται το περιβαλλον ειναι αρκετα εχθρικο σε αλλες αποψεις
https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexual_behaviour#Sex_for_pleasure
ειναι ενδιαφερον, παντως, γενικοτερα, ολοκληρο το αρθρο.
αν παλι δεν σου αρκει η wikipedia ως πηγη, τοτε feel free να διαβασεις και τα αρθρα που χρησιμοποιηθηκαν ως πηγες.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Σε έναν ιδανικό κόσμο ναι...
κανείς δεν έχει πρόβλημα με τους ελέφαντες ή τις αρκούδες ή όλα τα άλλα ζώα... εκτός απο τα σκυλιά και τα γατιά .
ΓΙατί???
γιατί σαν λαός έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς για τα ΑΝΤΙφιλοζωικά αισθήματά μας... και έρχονται οι ξένοι να μας βοηθήσουν πλέον.. και μαζεύουν και στειρώνουν, μήπως και βελτιωθεί κάπως σε 100 χρόνια το πρόβλημα.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ή είναι τόσο εγωιστής και δεν το παραδέχεται... ή απλά επειδή δεν το θεωρεί αυτός πρόβλημα, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει.

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
επειδη αυτο συζητηθηκε και μεσα στο τσατ ρουμ, δεν εχω πει ποτε οτι το προβλημα δεν υπαρχει και φροντιζω ο ιδιος να μην διαιωνισω το προβλημα με τα αδεσποτα (στην αθηνα).
παρ'ολα αυτα, ναι, εχεις δικιο, ισως να μην ειναι λυση να τη ζευγαρωσεις, αν και στην περιπτωση της δικιας μου γατας, καταφερα να δωσω τα δυο απο τα τρια γατακια( το τελευταιο το κρατησα)
ομως το ζητημα του αν αλλα ζωα εκτος του ανθρωπου κανουν σεξ για λογους εκτος της αναπαρωγης δεν θα το δεχτω ως ορθο επιχειρημα, για τον απλο λογο οτι ακομα δεν υπαρχουν τοσα πολλα δεδομενα

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Σε παρακαλω Φιλιον Τερας, κανεις εδω δεν υποστηριζει οτι τα γατια οι τα σκυλια αντικαθιστουν καποιο ανεκπληρωτο μητρικο ενστικτο, οπως κατα διαστηματα εχω ακουσει πολλες φορες.. Οπως ειπε και η eVelyn εισαι σε θεση να αναλαβεις τις ψυχουλες που θα γεννηθουν??? η ανηκεις και εσυ στην κατηγορια των ανθρωπων που τα αφηνουν ολα στην μαμα φυση.??? Λοιπον μαθε λοιπον οτι μαμα φυση ουτε τα αυτοκινητα εχει για να τα πατανε , ουτε τις φολες εχει, ουτε τιποτα... ευχομαι να μην αποκτησεις ποτε κατοικιδιο!
με συγχωρειτε που θα το πω ετσι, εσεις ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ αυτες τις ψυχες

aporw
Διακεκριμένο μέλος
με συγχωρειτε που θα το πω ετσι, εσεις ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ αυτες τις ψυχες![]()
ποιος τις αγοραζει και τις πουλαει??

οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν μαζεψει τα γατακια τους απο το δρομο..
και ηταν καρποι απο ''μεγαλους ερωτες..''

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
τοτε ζητω συγγνωμη για αυτο που ειπα. μιλησα χωρις να γνωριζω για αυτο
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
θα δωσω ενα λινκ, και θα ειναι η μονη μου παρεμβαση, μαλλον, σε αυτο το φορουμ, γιατι απ οτι φαινεται το περιβαλλον ειναι αρκετα εχθρικο σε αλλες αποψεις
https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexual_behaviour#Sex_for_pleasure
ειναι ενδιαφερον, παντως, γενικοτερα, ολοκληρο το αρθρο.
αν παλι δεν σου αρκει η wikipedia ως πηγη, τοτε feel free να διαβασεις και τα αρθρα που χρησιμοποιηθηκαν ως πηγες.
δεν θεωρω εγκυρη πηγη την wikipedia, αν εχεις αλλα αρθρα να παραθεσεις ειναι ευπροσδεκτα (δεχομαι ολα τα αρθρα τα οποια προερχονται απο peer reviewed journals). Τα references στο sex for pleasure (27, 28, 29, 30) καθε αλλο παρα εγκυρα ειναι.
με συγχωρειτε που θα το πω ετσι, εσεις ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ αυτες τις ψυχες![]()
δεν αγοραζουμε ψυχες αλλα εμβολια, εξετασεις κτλ.

τοτε ζητω συγγνωμη για αυτο που ειπα. μιλησα χωρις να γνωριζω για αυτο
ευπροσδεκτη

moukelis
Επιφανές μέλος
Ηρω με καλυψες.
Μια βιολογικη ορμη που κατευθυνεται απο ορμονες δεν προϋποθετει απαραιτητα και ευχαριστηση.Επισης δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η "αγορα μιας ψυχης" οπως το εθεσες,με τη στειρωση.Δεν ειμαστε εχθρικοι σε αντιθετες αποψεις,απλα εχουμε κριτικη σκεψη,το βρισκεις κακο;
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Ηρω με καλυψες.
Μια βιολογικη ορμη που κατευθυνεται απο ορμονες δεν προϋποθετει απαραιτητα και ευχαριστηση.Επισης δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει η "αγορα μιας ψυχης" οπως το εθεσες,με τη στειρωση.Δεν ειμαστε εχθρικοι σε αντιθετες αποψεις,απλα εχουμε κριτικη σκεψη,το βρισκεις κακο;
κακο βρισκω οταν ισχυριζονται οτι δεν μπορω να "Εχω κατοικιδιο, επειδη η αποψη μου ειναι διαφορετικη" απο οποιονδηποτε.
moukelis συνηθως οι βιολογικες ορμες, τουλαχιστον στον ανθρωπο, δινουν ολες μια ευχαριστηση. απο την κένωση και τον υπνο, μεχρι το σεξ
εχεις καποιο τροπο να τα καταρηψεις, περα απο την προσωπικη σου πεποιθηση;Τα references στο sex for pleasure (27, 28, 29, 30) καθε αλλο παρα εγκυρα ειναι.
με τριψηφιο αριθμο ευρω αγοραζεις μονο εξετασεις και εμβολια; ο.Οδεν αγοραζουμε ψυχες αλλα εμβολια, εξετασεις κτλ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αγοραζοντας μια ρατσα ενος μικρου γατιου με τριψηφιο αριθμο ευρω;
η συντριπτικη πλειοψηφια παντως ολων εμας εδω..εχουμε παρει τα γατακια μας απο τον δρομο....η συντριπτικοτατη θα ελεγα...και θα ελεγα και κατι αλλο...ακριβως επειδη καποιοι σκεφτονται με αυτον τον τροπο,,,εχει γεμισει το συμπαν αδεσποτα που υ[ποφερουν...τελος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
η συντριπτικη πλειοψηφια παντως ολων εμας εδω..εχουμε παρει τα γατακια μας απο τον δρομο....η συντριπτικοτατη θα ελεγα...και θα ελεγα και κατι αλλο...ακριβως επειδη καποιοι σκεφτονται με αυτον τον τροπο,,,εχει γεμισει το συμπαν αδεσποτα που υ[ποφερουν...τελος
εχω ΗΔΗ ζητησει συγγνωμη για αυτο σε οσες απο εσας κανουν αυτο που ειπες
επειδη σκεφτονται με ποιον τροπο, παντως, εχει γεμισει το συμπαν αδεσποτα; θα ηθελα παρα πολυ να εξηγησεις και να στηριξεις αυτη την αποψη, περα απο το να επισυναπτεις με τοση ευκολια κατηγοριες
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool