moukelis
Επιφανές μέλος
Στον ανθρωπο συμβαινουν πολλα διαφορετικα απο οτι στα ζωα,και αντιστροφα οποτε δε μπορουμε να σχηματιζουμε αναλογη αποψη.κακο βρισκω οταν ισχυριζονται οτι δεν μπορω να "Εχω κατοικιδιο, επειδη η αποψη μου ειναι διαφορετικη" απο οποιονδηποτε.
moukelis συνηθως οι βιολογικες ορμες, τουλαχιστον στον ανθρωπο, δινουν ολες μια ευχαριστηση. απο την κένωση και τον υπνο, μεχρι το σεξ
με τριψηφιο αριθμο ευρω αγοραζεις μονο εξετασεις και εμβολια; ο.Ο
αγοραζοντας μια ρατσα ενος μικρου γατιου με τριψηφιο αριθμο ευρω;
Με τριψηφιο αριθμο αγοραζεις τις εξετασεις των γονιων,τη σωστη μορφολογια τους ωστε και το γατακι να ειναι αρτιο μορφολογικα αλλα και να μην κινδυνευει απο κληρονομικες δυσμορφιες και γονιδιακες ασθενειες ή ταλαιπωρηθει η μαμα στον τοκετο,τους υπερηχους,τις βιταμινες,τις ενδεχομενες επιπλοκες στη γεννα,την τροφη και την αμμο του μικρου σου επι τρεις μηνες,τα χαρτια του,τα εμβολια του επι τρια για να ειναι πληρη,τις τακτικες εσωτερικες και εξωτερικες του αποπαρασιτωσεις,την ηλεκτρονικη του σημανση,το βιβλιαριο του με εξεταση οχι παλαιοτερη των δεκα ημερων απο αυτη που θα το παρεις στο σπιτι,το συμβολαιο,σε ορισμενες περιπτωσεις τη στειρωση του,και τη φροντιδα καποιων ανθρωπων που ειναι πανω απο αυτο,τα αδερφακια και τους γονεις του συνεχως και τα αγαπουν,κατι που κατα τη γνωμη μου κανενας αριθμος δεν προκειται να σου εξασφαλισει,και ειναι το κυριο κινητρο μου για να παρω ενα γατακι ή να εμπιστευθω καποιο απο τα γατακια του εκτροφειου μας σε καποιον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
κακο βρισκω οταν ισχυριζονται οτι δεν μπορω να "Εχω κατοικιδιο, επειδη η αποψη μου ειναι διαφορετικη" απο οποιονδηποτε.
moukelis συνηθως οι βιολογικες ορμες, τουλαχιστον στον ανθρωπο, δινουν ολες μια ευχαριστηση. απο την κένωση και τον υπνο, μεχρι το σεξ
εχεις καποιο τροπο να τα καταρηψεις, περα απο την προσωπικη σου πεποιθηση;
με τριψηφιο αριθμο ευρω αγοραζεις μονο εξετασεις και εμβολια; ο.Ο
και το τσιγαρο και η παπαρουνα δινουν ευχαριστηση, τι σημαινει αυτο; Οτι οι παπαρουνες ειναι καλες;
η επιστημονικη μου καταρτιση ειναι υπεραρκετη για να τα καταρριψω. Εχω μαθει να συμβουλευομαι περισσοτερα απο ενα αρθρα (επιστημονικα παντα) για να πειστω οτι κατι ισχυει. Στο συγκεκριμενο αρθρο που παρεθεσες δεν ειδα ουτε ερευνα ουτε ποικιλια αρθρων. Μονο μια ιστοσελιδα αναφερεται και ενα report απο δανια. Τιποτα το αξιολογο. Εκτος αυτου το αρθρο δεν εχει τιποτα αλλο περα απο γενικολογιες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εχω ΗΔΗ ζητησει συγγνωμη για αυτο σε οσες απο εσας κανουν αυτο που ειπες
επειδη σκεφτονται με ποιον τροπο, παντως, εχει γεμισει το συμπαν αδεσποτα; θα ηθελα παρα πολυ να εξηγησεις και να στηριξεις αυτη την αποψη, περα απο το να επισυναπτεις με τοση ευκολια κατηγοριες
τι να στηριξω καλε; τα αυτονοητα;...εχει ο αλλος ζωο..δεν το στειρωνει..γεννοβολανε...και τα πετανε στο δρομο....καθε μερα τα ζω...ξερεις τι γινεται εδω που ζω;...εχουν τις γατες τους αστειρωτες,και οταν γεννησουν,παιρνουν τα γατακια..τα κλεινουν σε μια σακουλα και τα βαζουν στη μεση του δρομου για να τα πατησει αμαξι..σου αρεσε;....στην καλυτερη περιπτβση...τα θαβουν ζωντανα...και μετα σου κανουν κηρυγμα για την στειρωση....κατι αλλο;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Nα συμπληρωσω για τις ηδη αδεσποτες που αν δεν στειρωθουν θα υπαρξουν κι αλλα μικρα στο δρομο με διαρκεια ζωης το πολυ εως 3 χρονια...τι να στηριξω καλε; τα αυτονοητα;...εχει ο αλλος ζωο..δεν το στειρωνει..γεννοβολανε...και τα πετανε στο δρομο....καθε μερα τα ζω...ξερεις τι γινεται εδω που ζω;...εχουν τις γατες τους αστειρωτες,και οταν γεννησουν,παιρνουν τα γατακια..τα κλεινουν σε μια σακουλα και τα βαζουν στη μεση του δρομου για να τα πατησει αμαξι..σου αρεσε;....στην καλυτερη περιπτβση...τα θαβουν ζωντανα...και μετα σου κανουν κηρυγμα για την στειρωση....κατι αλλο;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εχω ΗΔΗ ζητησει συγγνωμη για αυτο σε οσες απο εσας κανουν αυτο που ειπες
επειδη σκεφτονται με ποιον τροπο, παντως, εχει γεμισει το συμπαν αδεσποτα; θα ηθελα παρα πολυ να εξηγησεις και να στηριξεις αυτη την αποψη, περα απο το να επισυναπτεις με τοση ευκολια κατηγοριες
μια γατα (και τα γατακια της), σε ιδανικες συνθηκες διαβιωσης, γενναει 420,000 γατακια μεσα σε 7 χρονια. Ιδανικες συνθηκες δεν εχουμε στους δρομους, πολλα απο αυτα θα πεθανουν, αλλα πιστευω το νοημα το επιασες.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
gκατα τη γνωμη μου, βρες της γαμπρο. τα γατια δεν ειναι "τα παιδια μας" αλλα νομιζω οτι ειναι ζωντανοι οργανισμοι. οπως και εμεις ευχαριστιομαστε το σεξ, ετσι και σε αυτα, λογικα, θα τους αρεσει.
Aγαπητέ μου εγώ θα σου πω δύο επιχειρήματα τα οποία είναι υπέρ της στείρωσης. Το πρώτο ότι ο γάτος μου αν και στειρωμένος έκανε κανονικότατα σεξ με την γάτα μου. Το δεύτερο ότι εδώ και 1 χρόνο προσπαθώ να δίνω γατάκια καρπούς έρωτα κάποιων αδέσποτων ή δεσποζόμενων παρατημένων ζώων και σε διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου εύκολο. Σε μια κούτα μου φέραν 3 μωρά καρπούς έρωτα κάποιου που άφησε την γάτα του και γέννησε και μου είπαν εγώ δεν ξέρω τι να τα κάνω. Τα μωρά αν δεν τα μάζευα ήταν καταδικασμένα σε θάνατο γιατί απλά ακόμα έπιναν με μπιμπερό. Με πολύ κόπο και προσωπικό κόστος κατάφερα να δώσω τα 2 και να κρατήσω το ένα. Είναι η δεύτερη γατούλα μου. Τον γατούλη μου δε τον μάζεψα από τα σκουπίδια επειδή κάποιος το πέταξε εκεί και αυτό κατάφερε να κρυφτεί στην μηχανή ενός αυτοκινήτου. Θεωρείς λοιπόν ότι θα έπρεπε να αφήσω τον γάτο μου και την γάτα μου να ζευγαρώσουν χωρίς να στειρωθούν?

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
συμφωνοι σε αυτο, αν και εχω μια ενσταση, ο ανθρωπος ειναι και αυτος ζωο, πρωτεον θηλαστικο για την ακριβεια.Στον ανθρωπο συμβαινουν πολλα διαφορετικα απο οτι στα ζωα,και αντιστροφα οποτε δε μπορουμε να σχηματιζουμε αναλογη αποψη.
και μια υπενθυμιση, το σπλιτ εγινε επειδη ισχυριστηκες οτι τα ζωα δεν νιωθουν ικανοποιηση στο σεξ, κατι που τωρα ειπες οτι δεν μπορουμε να εχουμε αποψη.
ναι, στο οτι στη μοναδικη γεννα που εκανε η γατα μου, φροντισα να βρω αναδοχο στα δυο γατια και να κρατησω το τριτο, και επομενως τωρα απαιτω να παρεις πισω τις "κατηγοριες" σου.τι να στηριξω καλε; τα αυτονοητα;...εχει ο αλλος ζωο..δεν το στειρωνει..γεννοβολανε...και τα πετανε στο δρομο....καθε μερα τα ζω
ακομα να στηριξεις τους ισχυρισμους σου παντως. αφου θεωρεις οτι η πηγη μου ειναι λαθος, θα ηθελα να δω καποια αλλη πηγη που να επιβεβαιωνει τα λεγομενα σου, οτι δηλαδη τα ζωα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ οταν κανουν σεξ ή οποιαδηποτε αλλο "παιχνιδι"η επιστημονικη μου καταρτιση ειναι υπεραρκετη για να τα καταρριψω. Εχω μαθει να συμβουλευομαι περισσοτερα απο ενα αρθρα (επιστημονικα παντα) για να πειστω οτι κατι ισχυει. Στο συγκεκριμενο αρθρο που παρεθεσες δεν ειδα ουτε ερευνα ουτε ποικιλια αρθρων. Μονο μια ιστοσελιδα αναφερεται και ενα report απο δανια. Τιποτα το αξιολογο. Εκτος αυτου το αρθρο δεν εχει τιποτα αλλο περα απο γενικολογιες.
ruko
Διάσημο μέλος
Έψαχνα πολλή ώρα αυτό το ποστ, οπότε έχω μείνει λίγο πίσω.

Πάντως περιγράφει πολύ ωραία το πώς τόσα ζώα καταλήγουν στο δρόμο. Η περίπτωση είναι κάπως ιδιάζουσα, όπου λέει έκτρωση βάλτε στείρωση. Για την ιστορία τα γατάκια εκείνα τελικά υιοθετήθηκαν.
Αξίζει! https://www.mypetz.gr/showpost.php?p=857469&postcount=32
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειπα οτι δε μπορουμε να χρησιμοποιουμε αναλογιες αναμεσα στην ανθρωπινη και τη γατισια στην προκειμενη περιπτωση φυση.Επισης θεωρω οτι ενας οργανισμος και οι λειτουργιες του δεν εχουν μονο σχεση με βιολογικους παραγοντες,αλλα και με εξωτερικους παραγοντες.Δε νομιζω να χρειαζοταν να στειρωνουμε τις γατες μας αν ζουσαν στη φυση,γιατι εκει υπαρχουν ρυθμιστικοι παραγοντες και για την διασφαλιση της υγειας τους και για τη ρυθμιση του πληθυσμου.Δυστυχως ομως εχουμε παρεμβει τοσο πολυ στην πραγματικη τους φυση που δεν γινεται αυτο.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Θεωρείς λοιπόν ότι θα έπρεπε να αφήσω τον γάτο μου και την γάτα μου να ζευγαρώσουν χωρίς να στειρωθούν?
Nα συμπληρωσω για τις ηδη αδεσποτες που αν δεν στειρωθουν θα υπαρξουν κι αλλα μικρα στο δρομο με διαρκεια ζωης το πολυ εως 3 χρονια..
θεωρω πως πρεπει να μαθετε να διαβαζετε απο την αρχη τις συζητησεις.ΕΧΩ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.μια γατα (και τα γατακια της), σε ιδανικες συνθηκες διαβιωσης, γενναει 420,000 γατακια μεσα σε 7 χρονια. Ιδανικες συνθηκες δεν εχουμε στους δρομους, πολλα απο αυτα θα πεθανουν, αλλα πιστευω το νοημα το επιασες.
για σας, νομιζω οτι η μια γεννα γατας, αν δεν ειναι εκτροφιου, θα οδηγησει τα μικρα να ειναι πεταμενα σε καδους ή αδεσποτα.
αν ειχα αυτη τη τη νοοτροπια του "πεταω τα γιατια στον καδο", δεν θα ημουν εδω.
πιστευω οτι ειναι επιτελους ευκαιρια να μαθετε να συνομιλητε. δυστυχως, δεν ειναι μονο η δικια σας αποψη σωστη, ουτε καν ειναι σιγουρο οτι η αποψη σας ΕΙΝΑΙ σωστη
DUH
οχι, τα κοστη δεν ειναι αμελητεα αλλα ακομα διαφωνω με την "κοστολογηση του μικρου γατιου" στο τριψηφιο, αυτο, αριθμο. αλλα δεν εχω διαθεση αυτη τη στιγμη να συζητησω ΚΑΙ για αυτο το θεμα (δεν εχω καμια διαθεση να παει παλι σπλιτ)προφανως φιλτατε Φιλιον_ Τερας δεν εχεις κανει ουτε υπερηχογραφημα, ουτε εξεταση DNA ουτε οποιαδηποτε αλλη εξεταση στα κατοικιδια σου για να γνωριζεις το πραγματικο κοστος. Επιπλεον, περα απο τις εξετασεις, οι τροφες, τα εμβολια και η αμμος δεν ειναι αμελητεα ποσα.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Το τηλέφωνο της Μαρίας είναι [FONT="]6932640982[/FONT] και το email athens_catgroup@hotmail.com.
Αν δε γινομαι αδιακριτη, γιατι εισαι εναντια στη στειρωση? Μονο καλο κανει στις γατες.
Αυτα τα στοιχεια δεν ισχυουν η μαρια δεν ειναι πια υπευθυνη στη Γατοομαδα Αθηνας
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Ειπα οτι δε μπορουμε να χρησιμοποιουμε αναλογιες αναμεσα στην ανθρωπινη και τη γατισια στην προκειμενη περιπτωση φυση.Επισης θεωρω οτι ενας οργανισμος και οι λειτουργιες του δεν εχουν μονο σχεση με βιολογικους παραγοντες,αλλα και με εξωτερικους παραγοντες.Δε νομιζω να χρειαζοταν να στειρωνουμε τις γατες μας αν ζουσαν στη φυση,γιατι εκει υπαρχουν ρυθμιστικοι παραγοντες και για την διασφαλιση της υγειας τους και για τη ρυθμιση του πληθυσμου.Δυστυχως ομως εχουμε παρεμβει τοσο πολυ στην πραγματικη τους φυση που δεν γινεται αυτο.
σε αυτο συμφωνω, επιτελους

moukelis
Επιφανές μέλος
Αλικη rulez!Έψαχνα πολλή ώρα αυτό το ποστ, οπότε έχω μείνει λίγο πίσω.
Πάντως περιγράφει πολύ ωραία το πώς τόσα ζώα καταλήγουν στο δρόμο. Η περίπτωση είναι κάπως ιδιάζουσα, όπου λέει έκτρωση βάλτε στείρωση. Για την ιστορία τα γατάκια εκείνα τελικά υιοθετήθηκαν.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
σε αυτο συμφωνω, επιτελους![]()
να παρω πισω τι;εγω δεν μιλησα ειδικα...γενικα μιλησα..και μιλαω με γεγονοτα
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
θεωρω πως πρεπει να μαθετε να διαβαζετε απο την αρχη τις συζητησεις.ΕΧΩ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
για σας, νομιζω οτι η μια γεννα γατας, αν δεν ειναι εκτροφιου, θα οδηγησει τα μικρα να ειναι πεταμενα σε καδους ή αδεσποτα.
quote]
Αυτή αγαπητέ μου είναι η άποψη όλων των Ευρωπαίων. Το ότι ισχύει αυτή η άποψη αποδεικνύεται με την ύπαρξη τόσων ανεξέλεκτων κακοποιημένων αδέσποτων στην χώρα μας.
Νομίζω ότι ξέρουμε πολύ καλά να συνομιλούμε αλλά μην γίνεσαι εριστικός.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
θεωρω πως πρεπει να μαθετε να διαβαζετε απο την αρχη τις συζητησεις.ΕΧΩ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.
πιστευω οτι ειναι επιτελους ευκαιρια να μαθετε να συνομιλητε. δυστυχως, δεν ειναι μονο η δικια σας αποψη σωστη, ουτε καν ειναι σιγουρο οτι η αποψη σας ΕΙΝΑΙ σωστη
DUH
οχι, τα κοστη δεν ειναι αμελητεα αλλα ακομα διαφωνω με την "κοστολογηση του μικρου γατιου" στο τριψηφιο, αυτο, αριθμο. αλλα δεν εχω διαθεση αυτη τη στιγμη να συζητησω ΚΑΙ για αυτο το θεμα (δεν εχω καμια διαθεση να παει παλι σπλιτ)
Καταρχην το οτι τοποθετηθηκες δε σημαινει οτι εγω δε μπορω να πω αυτο που θελω.
Επειτα δεν εχει πει καμια εως τωρα να προτιμουντε οι ρατσες ή των εκτροφειων.Αντιθετως επιμενουμε οταν θελουν γατακι να δουνε πρωτα τα αδεσποτακια και γενικα τις κεραμιδογατες αλλωστε και εκεινες ρατσας ειναι"κοινη ευρωπαικη".
Και ναι για εμενα στην πλειοψηφια καταληγουν στον δρομο διοτι και τα 2 που εχω απο εκει τα πηρα καθως και αλλα δυο που τους βρηκα σπιτι.Τα τρια μαλιστα πεταμενα στα σκουπιδια.
Το οτι εσυ δεν το κανεις αυτο δε σημαινει οτι η πλειοψηφια των περιπτωσεων ακυρωνεται ουτε ειδα καποια να σε κατηγορει οτι εχεις τετοια νοοτροπια.
Φυσικα οπως και η δικη σου η αποψη δεν ειναι σιγουρα σωστη ετσι και οι δικες μας μπορει καποιες φορες να μην ειναι, απο εκει και περα το να μαθουμε να συνομιλουμε να στο γυρισω, να δεχεσαι κι εσυ οτι υπαρχουν κι αλλες αποψεις που οταν εκφερονται δεν ειναι με σκοπο να σε θιξουν προσωπικα.
ruko
Διάσημο μέλος
Είμαι σίγουρη, αλλά δεν υπάρχεις μόνο εσύ στον κόσμο.

Δυστυχώς, αυτή είναι η πάγια άποψη όλων των φιλοζωικών οργανώσεων παγκοσμίως. Όταν η "ζήτηση" είναι τόσο μικρή, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί καλή ποιότητα ζωής στα ζώα, ώστε να μην αργοπεθαίνουν στους δρόμους και να μην τους γίνεται ευθανασία, επειδή είναι στα αζήτητα.

moukelis
Επιφανές μέλος
Nα γραφτει στα πρακτικα παρακαλω οτι η κακιστη εκτροφεας συμφωνησε με το Φιλιον Τερας.σε αυτο συμφωνω, επιτελους![]()

Δεν επρεπε να το πεις αυτο,ξερεις τι κακο κανεις στο ιματζ σου;

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Έψαχνα πολλή ώρα αυτό το ποστ, οπότε έχω μείνει λίγο πίσω.
Φοβερο,ολα συνοψιζονται σ'αυτη την "ιστορια",οσοι επιμενουν να μην συμφωνουν με την στειρωση ειναι αναισθητοι ή απλα χαζοι-ποτε δεν υποτιμαμε την δυναμη της βλακειας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool