Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα

Πιστεύω κι εγώ ότι δεν πρέπει να κλείσει το θέμα, αλλά νομίζω ότι όλοι μας παρασυρθήκαμε σε πολλά σημεία σε άγονες αντιπαραθέσεις ή αναφορές γνώσεων. Φυσικά μιλάω και για τον εαυτό μου.
Νομίζω ότι τίποτα απο αυτά δεν βοηθάει τελικά πραγματικά το ίδιο το ζώο.
Απο όλους όσους μετέχουν σε αυτό το θέμα ακούστηκαν πολλές σωστές απόψεις κι είναι κρίμα ότι "κολλήσαμε" στις διαφωνίες κι ότι κάποιες διαφωνίες παίρνουν την μορφή προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Τίποτα από αυτά δεν είναι εποικοδομητικό και τίποτα δεν προσφέρει, στο να βρούμε τρόπους ανταλλάσωντας γνώμες και γνώσεις , στο να καλυτερευσουμε την κατάσταση, για ένα ζωο, που πραγματικά είναι αφημένο στην τύχη του, απο οποιοδήποτε φορέα.
Πιστεύω ότι κανείς μας φυσικά δεν είναι απόλυτος κατά της στείρωσης, απλά διαφέρουν οι γνώμες για τις προυποθέσεις της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νίκκο, γιατί βάζεις ένα τέτοιο βίντεο χωρίς προειδοποίηση?!
Δεν ήθελα ΠΟΤΕ να δω κάτι τέτοιο. Εξ'άλλου καμιά φορά κάθονται και τα παιδιά και χαζεύουν...
Όταν ήμουν παιδί, είδα μια παρόμοια σκηνή στο σινεμά (με θύμα άνθρωπο!) Ποιος πάει ένα παιδί σε τέτοια ταινία πολεμική;;;
Δεν θα την ξεχάσω ποτέ και θα ευχόμουν - τώρα που μου το θύμησες πάλι - να μην το είχα δει ποτέ ποτέ ποτέ!
Ξέρω τους αρρωστημένους ανθρώπους, δεν χρειάζεται όμως να μου δείχνουν τέτοιες σκηνές χωρίς τη θέλησή μου, χωρίς την έγκρισή μου!
Θα ζητούσα από τον MOD, αν όχι να το σβήσει, τουλάχιστον να προειδοποιήσει τους αναγνώστες πρώτα για το περιεχόμενό του! Εγώ δεν θα το είχα ανοίξει, εάν ήξερα το περιεχόμενό του!

Exεις δικιο,θα μπει προειδοποιηση.Και εγω ειδα μονο την αρχη,το σταματησα μετα.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω μαζι σου και ειμαι κατα τις λογοκρισιας...αλλα ηθελα να το πω με αυτον τον τροπο ωστε να θιξω και να δειξω οτι τα επιχειρήματα τις μη στειρωσης , για εμενα παντα...προσοχη για εμενα μιλαω.....ειναι ατοπα και δεν μπορουν να συνεχιζονται εφ οσων μιλαμε για καθημερινά γατια πατημενα και άρρωστα....
και φυσικα μου αρεσουν τα site με δημοκρατικους θεσμους....:D

φυσικα οταν μιλαμε για βιντεο κακοποίησης που εχουν συμβει στην ελλαδα εχουμε την υποχρεωση να το δουμε ολοι ωστε να αναγνωρισουμε το προσωπο που εκανε την πραξη και να συλληφθεί για την κακουγηρματικη πραξη... ειναι σημαντικο να πανε μερικοι επιτελους φυλακη.....
απλα μια προειδοποίηση πρωτα στο βιντεο....
κατα τα αλλα δεν εκανε και κατι κακο που αναρτήθηκε... πρεπει δυστυχώς να ανεβενουν σε αυτα τα site Που ειναι φιλόζωοι ολοι... διαφορετικα απο το να ανεβει σε ενα site με αλλους σκοπους...

επισεις υπαρχει μεγαλο προβλημα κακοποιησης στην υδρα και ισως σπετσες.... εαν διαβασετε το αλλο θεμα θα καταλαβετε... οι δημοι εκει θα επρεπε η να κανουν κατι να χασουν λιγο τουρισμο μου φενεται...:mad:

https://www.mypetz.gr/posts/5822055/

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

σας διαβασα ολους προσεκτικα,δε ξερω τι να προσθεσω,ολα δεκτα,ναι ειναι ζωακια που φτιαχτηκαν απ τη φυση,απ το θεο,ποιος θεος εφτιαξε ομως αυτη τη καταντια που ζουμε σημερα?μπορει ενα ζωο να ζησει ελευθερο εξω?μπορει να γεννησει μονο του?μπορει να θρεψει τα μικρα του?μπορει να επιβιωσει απο βιασμους που ναι ειναι στη φυση του,ισως μερικα να μπορουν,οταν τα καταφερνουν και γενναν ελευθερα,ομως το 90%των γατιων πετιουνται σε καδους η τα πατανε αμαξια.
ειμαι ενοχη δλδ που εχω στειρωσει σ ενα περιπου μηνα πανω απο 8 εγκυες γατες?
δεν αγαπω τα ζωα?δε τα λυπαμαι?οταν εγω γενναω ελευθερη?γιατι οχι και εκεινα.
τα σκεφτηκα πολλες φορες ολα αυτα.θα με βολευε να τ αφησω στη φυση τους,λιγοτερα εξοδα,λιγοτερο τρεξιμο.ωχ αδελφε αδεσποτα ειναι ας τα στη φυση τους θα λεγε καποιος.
δεν το ειπα εγω ομως.εστειλα αγγενητα στον παραδεισσο και με πονα αυτο,δε ξερω αν θα το ξανακανω του χρονου,που θα ρθουν παλι εθελοντες για στειρωσεις κι οχι γιατι μετανιωσα,αλλα γιατι υιοθετησα οσα στειρωσα συν οσα ειχα πριν,συν τα παιδια μου,συν την ανεργια.
εδωσα μια ευκαιρια σε οσα γατια ηρθαν στην αυλη μου να φανε,μια ευκαιρια να ζησουν οσο ζησουν υγιη,χωρις πονους,χωρις συψεμια απο γεννα(το εζησα κι αυτο).ο θεος θα με κρινει αν εκανα καλα η οχι,αρκετες τυψεις εχω,αρκετη κουραση,κι οχι μονο εγω κι αλλοι πολλοι που παλευουν,μην μας κρεματε ετσι οσοι ειστε κατα της στειρωσης,ξερω τ αγαπατε οπως κι εγω.

(Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το είδα αυτό το βίντεο.. Θύμωσα στενοχωρήθηκα και μου χάλασε η νύχτα.. Αν ήμουν εκεί θα ήθελα να σκοτώσω αυτόν τον άνθρωπο και ας αγαπάω κάθε μορφή ζωής... Είναι άραγε φυσιολογικό αυτό?? )
Αχ αυτή η στείρωση... Όχι δεν είναι η τέλεια λύση αλλά μου φαίνεται κάτι σαν αναγκαίο κακό... Εκτός αν ξέρει κανείς να διδάξει τα ζωάκια πολεμικές τέχνες, εντοπισμό φόλας και δηλητηρίων, οδική αγωγή, χτίσιμο κατοικίας...
Δυστυχώς δική μας επιλογή ήταν η άσφαλτος και τα τσιμέντα και όχι δική τους. Δεν είναι λογικό να προχωράω στην εθνική με το αυτοκίνητο και να βλέπω κάθε φορά πάνω από 8πατημένα ζώα...
Για να μην φλυαρώ άλλο καταλαβαίνεται όλοι πολύ καλά που το πάω

Στείρωση ή ελευθερία;

γεια σας. Έχω ενα γάτο που τον έχω πάρει απο τον δρόμο 3ον μηνών,εδω και 8 μήνες περίπου. Μενω σε πολη στον 5ο οροφο και απο τοτε που τον πηρα δεν εχει βγει ποτε εξω(παραμονο σε κτηνιατρο,και καποιες φορες που μετακινιόμουν). Γενικά ειναι ήσυχος αλλα τωρα ειναι σε περίοδο αναπαραγωγής και νιαουρίζει συνεχώς. Και ειμαι σε ενα μεγάλο δίλλημα να του κανω στειρωση
ή να τον παω στο χωριο μου που εκει εχει και αλλα γατάκια(του δρομου φυσικα)? αλλα σε περιπτωση που τον παω στο χωριο,
δεν θα του ορμίξουν οι αλλες γατες? και δεν θα τον επηρεάσει αρνητικα ψυχολογικά μια τετοια αλλαγη καταστασης, αφου δεν εχει μαθει να ζει εξω? απλα δεν ξερω τι να κανω....ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ?

Απάντηση: ΣΤΕΙΡΩΣΗ Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?

να τον στειρωσεις και να πεις κι ενα τραγουδι!!!
αστειευομαι,αλλα εφοσον εχει μαθει μεσα,δε θα επιβιωσει εξω πλεον,και με τη στειρωση θα ηρεμησει,εδω αγριες γατες κι εχουν ηρεμησει με τη στειρωση και δεν επιβιωνουν πλεον χωρις εμενα ποσο μαλλον ο δικος σου.οποτε στειρωση μην το σκεφτεσαι καν.

Απάντηση: Στείρωση ή ελευθερία;

Θεωρώ ότι το να τον πας στο χωριό θα είναι πολύ χειρότερο για εκείνον...
Κατά την προσωπική μου άποψη, η στείρωση είναι η καλύτερη λύση οπότε μην μπαίνεις σε αυτό το δίλημμα.
Ένας αστείρωτος γάτος, ο οποίος μάλιστα θα είναι εκτός σπιτιού, κινδυνεύει από αυτοκίνητα, αγέλες σκύλων, καυγάδες με άλλα γατιά που ίσως αποφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς κι ασθένειες, ασθένειες που μπορεί να του μεταδοθούν κατά τη σεξουαλική επαφή κ.α.
Επιπλέον, ένας αστείρωτος γάτος συμβάλλει εμμέσως στο πρόβλημα της αύξησης των αδέσποτων, τα οποία έχουν αβέβαιη τύχη...
Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα απειληθεί μόνο η ψυχολογία του εάν είναι εκτός σπιτιού...

Η στείρωση στα αρσενικά είναι αρκετά πιο εύκολη από τα θηλυκά και πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο ως λύση. :)

βασικα στο χωριο θα μενει στην αυλη ενος σπιτιου που θα εχει τροφη και νερο. απλα το προβλημα ειναι οτι οι αλλες γατες που ειναι εκει, οι 3 ηταν απο σπιτι και εχουν παει εκει πριν περιπου ενα χρονο και αλλη μια ηταν ηδη εκει. και μενουν εκει στην αυλη κι'αυτες. γι'αυτο ρωταω μηπως ειναι καλυτερα εκει...

Απάντηση: Στείρωση ή ελευθερία;

Εκ πειρας θα σου πω οτι αν τον αφησεις εκει,πανω απο 3 χρονια ζωης ΔΕΝ εχει.Στην εξοχη μενω,στο προηγουμενο σπιτι ταιζα τις γατουλες της περιοχης.Μικρος δρομος,σε χωριο..και ομως..τα μισα καποια στιγμη πατιοντουσαν απο αμαξια,αλλα κυριως θεριζονταν απο ασθενειες.
Και κατι ακομα.Ποτέ δεν βγαζουμε εξω απο το σπιτι γατο που εχει μεγαλωσει και συνηθισει να ζει μονο μεσα.Ειναι εγκληματικο.Ετσι εχει μαθει,και πλεον αυτη ειναι η ζωη του.Ειναιναπιστευτα σκληρο να τον βγαλεις εξω τωρα.
Με την στειρωση μονο καλο του κανεις παντως.Τον προστατευεις απο ασθενειες..και βεβαια απο το να βασανιζεται απο τις ορμες.:)
https://www.adespoto.gr/index.php?op...-zoa-den-eroteyontai-oxi-sto-zeygaroma-nai-st
https://www.friendsofthecat.gr/index...d=11:2009-09-03-08-44-56&catid=2:newsannounce

οκ σ'ευχαριστω!!! με βοηθησες αρκετα...!!!

Καλησπέρα σε όλους μετά από αρκετό καιρό!
Τόσο καιρό το ένιωθα χρέος μου να έρθω εδώ ξανά και να σας γράψω τα νέα μας :)
Πριν το κάνω όμως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, απο πολύ καρδιάς! Ειδικά σε όσους απάντησαν αμέσως γιατί πραγματικά χρειαζόμουν να μιλήσω εκείνη τη στιγμή σε καποιον που καταλαβαίνει :) σας ευχαριστώ γιατί με ηρεμήσατε!

Όσο θυμάμαι ακόμα το τι περάσαμε εκείνη την εβδομάδα σκιάζομαι! χαχα

Δευτέρα κάναμε την εγχείρηση, το κουλούρι πέρασε δύσκολα γιατι είχε φάει μια κρυμμενη τροφη χωρις να την δω. (Προσοχή!)
Τεταρτη έγραψα το μηνυμα εδώ. Λίγες ώρες μετά το κουλουράκι άρχισε να επανερχεται.
Απο εκει που με το ζορι ανεβαινε στους καναπεδες και μας μισουσε, εγινε σιγα σιγα μεσα στην εβδομαδα το καλο παλιο κουλορελι μας :)

Ομολογω οτι αυτό που με ανησυχούσε πάρα πολύ, δηλαδή ο χαρακτηρας της, ευτυχώς δεν αλλαξε.
Παρέμεινε τρελή και παιχνιδιάρα :) βέβαια αυτές οι λίγες μέρες αλλαγής με τρόμαξαν απίστευτα.

Απλα πλέον, μισει 1000% τον κτηνιατρο.
Επίσης, η ορεξη της για φαγητο πρεπει να τριπλασιαστηκε!

Τωρα βεβαια ειναι καλοκαιρακι, οποτε εχει μειωθει το παιχνιδι και το φαγητο (δεν εχουμε και αιρ κοντισιον σπιτι).

Αυτη τη στιγμη που μιλαμε μολις γυρισαμε απο ενα μονοημερο ταξιδι και την βρηκαμε να εχει κανει εμετο. Απο εκεινη τη στιγμη και μετα κανει εμετο ανα μια ωρα. Δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να την πειραξε. ο κτηνίατρος είπε να της δώσουμε 1cc primperan για να ηρεμήσει. Προσπάθησα με σύριγγα αλλά δεν την καταφέρνω να κάτσει ήσυχη.

Προσφατα υιοθετησαμε και αλλο ενα γατακι που εκλαιγε εξω απο το γραφειο μου. Ειναι κοριτσακι και αυτο. Λεμε μολις παρει τα πανω της να το φερουμε να κανει παρεα με το κουλουρι, αλλα δεν ξερω αν θα την δεχτει :/:

Τι λετε? 2 Θηλυκα σπιτι?

Απάντηση: Την λατρεύεις; Μην τη στειρώσεις

Μια χαρά λέει 2 θηλυκά στο σπίτι... Απλώς αυτό που με προβληματίζει είναι ο εμετός..Φαντάζομαι θα το φροντίσετε το κουλούρι σας... Περαστικά του!!:):)4

Χαιρομαι που ειναι καλυτερα!
Δε νομιζω να υπαρχει προβλημα με το δευτερο γατακι.Περαστικα στη μικρη σας,βαλετε και κανενα παγακι στο νερο της,βοηθα να ηρεμησει το στομαχι.

Καλημέρα!
Μόλις επιστρέψαμε από τον γιατρό.
Τις έβαλε ορό για να μην αφυδατωθεί και φάρμακο για τον εμετο. Της κάναμε και εξετάσεις αίματος. Δεν είναι κάποιος ιός.
Δυστυχώς με το που γυρίσαμε σπίτι ξαναέκανε εμετό οπότε ανησυχούμε.

Ελπίζω να μην της πέταξαν τα παιδιά του από πάνω κανένα κρέας με κόκκαλο. Παλιά της έιχαν πετάξει μάλλον σαρδέλα και είχε κάνει ξανά εμετό...

Ίσως ο εμετός να ήταν λόγω της νάρκωσης, αλλα ο γιατρός είπε αν ξανακάνει να την πάμε στο ιατρείο να μείνει μέσα και να την παρακολουθεί.

Είναι ευαισθητούλα...

Μηπως εχει τριχομπαλα;:hmm:

Μηπως εχει τριχομπαλα;:hmm:
Έίχε κάνει πάνω από 10 φορές εμετό. Δεν θα την έβγαζε?

Αν ειναι μεγαλη,μπορει να μην μπορει να τη βγαλει με εμετο.Παστουλα για τις τριχομπαλες της δινετε;Ο γιατρος τι λεει για τους τοσους εμετους;

Απο χθες δεν εχει κανει αλλο εμετο. Ειπε οτι ισως ειναι ξενο σωμα, δεν νομιζει να ειναι τριχομπαλα.

Αν ειναι μεγαλη,μπορει να μην μπορει να τη βγαλει με εμετο.Παστουλα για τις τριχομπαλες της δινετε;Ο γιατρος τι λεει για τους τοσους εμετους;

Δεν της εχουμε δωσει ποτε παστουλα. Εχει κοντες τριχες γενικα.
Λες να την παω για ακτινογραφια? Δεν ξερω αν πρεπει να "κοιμηθει" για την ακτινογραφια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back