Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα

Ωραία, άρα είσαι κατά της υποχρεωτικής στείρωσης και όχι κατά της στείρωσης γενικά; Πως γίνεται αυτό; :P
Εμένα πάντως δεν με υποχρέωσε κανείς να στειρώσω τα ζώα μου. Μόνη μου το αποφάσισα και κανένας δεν μου έκανε πλύση εγκεφάλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αζωα που συντηρω τους παρεχω φαρμακευτικη αγωγη,η οποια δεν ειναι απαραιτητα συμβατικη,αλαλ υπαρχει και η ομοιοπαθιτικη,η σαμανικη ιατρικη,που σεβονται τις φυσικες αμυνες του οργανισμου,και υσχηροποιουν την αυτοδυναμια του οργανισμου.
Αλλα τι να περιμενω απο ανθτωπους ποπυ δεν σεβονται την ιδια τους τη φυση,και γεμιζουνε με σαβουραφαρμακα που καταστρεφουν τις φυσικες αμυνες του οργανισμου...αγνοια
Τα εδεσποτα εχουν τρομερες φυσικες αμυνες,δεν μας εχουνε αναγκη,μπορουνε να ζησουν και χωρις εμας...αμα αρχιζεις να δινεις φραμακα συμβατικης ιατρικης σε ενα αδεσποτο,παει το καταστρεψες το ζωο,μετα δεν μπορει να ζησει μονο του,αυταρκεις χρειαζεται ενα ανθρωπο να το φροντιζει,οπως μαθει κανεις,ετσι κι εγω με βοτανα θεραπευομαι καλυτερα,ετσι εχω μαθει τιο οργανισμο μου,δε σκοτωνω τα ωφελιμα μικροβια μεσα μου,γιατι αυτα με κρατουνε υγειη...αυτη ειναι και η βαση της οικολογιας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν επιβαλω σε κανενα να μην στειρωση Πεννυ,διαβασε καλυτερα τι γραφω,και μιην γραφεις οτι θες,δεν ειμαι κατα της στειρωσης,επαναλαμβανω για ακομη μια πολοστη φορα,ειμαι κατα της υποχρεωτικςη στειρωσης,που ειναι φασιστικη επιβολη,και οτι γραφω ειναι η γνωμη μου που αντιφασκει τι δικη σας επιβολη,οι φιλοζωικες μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου αμα ψαξεις λιγο στο διαδυκτιο υπερ της στειρωσης θα δεις ποιος πριοσπαθει να επιβαλει το νομο του,με το ετσι θελω,εγω απλα προσπαθω να σε προστατευσω απο το να μην στειρωσεις το ζωο,δεν υσχειουν αυτα που λες .ατοπο....
Επισης φαινεται ποσο ασχετος εισαι με τα ζωα. Αναρωτιεμαι αν εχεις ασχοληθει εστω και στο ελαχιστο με τα αδεσποτα .Τους βγαζεις τροφη και νερο,εχεις ποτε περιθαλψει καποιο?

Δεν εχει τι να κανει ο στειρωμενος γατος και βαριεται που ζει? Χαχαχαχα! Ελα μια βολτα απο δω να δεις πως ζουνε οι στειρωμενοι γατοι. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την πληρη αμαθεια φιλε μου

Χαχα μου πήρες την απάντηση από το στόμα :clapup:

Όσο για τα γιατροσόφια που αναφέρει ο κύριος από εκεί κατάλαβα ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί κανείς άλλο....Καταλάβαμε νοοτροπία του 1800. Να θεραπεύσουμε και τον καρκίνο με γιατροσόφια. Ναι θα μας πει τώρα. Το δε καλαζάρ στους σκύλους μην κάνουμε το λάθος και δώσουμε ζυλαπούρ που είναι συμβατικό φάρμακο να το αφήσουμε να το νικήσει ο οργανισμός του. Έχετε δει σκύλο να πεθαίνει αβοήθητο από καλαζάρ. Γιατί να επέμβουμε στην φύση βρε αδερφέ.

δεν σε υποχρεώνει κανείς να στειρώσεις τα ζώα σου :confused:

όσο για το ο στειρωμένος γάτος βαριέται που ζει, πρέπει να δείτε τον μαυρούλη :P συνέχεια τρέχει πέρα δώθε, αυτό είναι το ότι βαριέται που ζει;

Επιμενω κατηγορηματικα οτι η υποχρεωτικη στειρωση ειναι εγκλημα,κατα της φυσης,(και εσας που σας πειραζει οταν το γραφω,ειναι γιατι εχεται τη μυγα και μυγιαζεσται)και κατα της ψυχικης μας υγειας,κι οσο ορματε ολοι πανω μου σαν τα κορακια για να δημιουργησετε εντυπωσεις, να δικαιολογησεται τα αδικαολογητα,και τη φασιστικη σας επιβολη πανω στα ζωα και τους ανθρωπους που θελουν να εχουν αστειρωτα ζωα,τοσο στερειται περιτρανα τα δικαιωματα μας.Δεν μας πειθεται οτι το κανεται απο αγαπη για τα ζωα,ειναι πασιφανες οτι απο αγαπη για τα λεφτα το κανεται...100- με 140 ευρο η στειρωση...

Ποιοι ακριβώς όρμησαν επάνω σας, Αλανηρ Γατονιε;
Από την πρώτη στιγμή που μπήκατε σε αυτόν το Χώρο είχατε μια επιθετικότητα απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζατε καν και λέτε ότι σας όρμησαν εκείνοι;
Όσο για το τμήμα από το μήνυμά σας που υπογράμμισα, δεν το ήξερα ότι πληρώθηκα όταν στείρωσα τη θηλυκή γάτα που μένει μαζί μου, εγώ νόμισα ότι πλήρωσα εγώ αλλά προφανώς κάτι αντιλήφθηκα λάθος...

Επισης φαινεται ποσο ασχετος εισαι με τα ζωα. Αναρωτιεμαι αν εχεις ασχοληθει εστω και στο ελαχιστο με τα αδεσποτα .Τους βγαζεις τροφη και νερο,εχεις ποτε περιθαλψει καποιο?

Αναρωτιεμαι αν εχεις ασχοληθει καθολου να διαβασεις τα μυνηματα μου...και εκφερεις γνωμη κιολας...

Τα γατια και οι σκυλοι κυριοι/ιες ειναι ζωα που εχουν ανοδικη αλλα και και καθοδικη εξελιξη,δηλαδη οταν μια ψυχη πεφτει απο το ανθρωπινο βασιλειο στο ζωικο,μπορει να παρει σωμα γατου/ας,σκυλου,οπως επισης οταν μια ψυχη απο το ζωικο βασιλειο ανεβαινει για το ανθρωπινο,παλι μπορει να ενσαρκωθει σε σωμα γατου/ας,σκυλου,σκεφτητε λοιπον πως φερεστε στα ζωα γενικοτερα γιατι 8α εχεται την ιδια τυχη στην επομενη σας ενσαρκωση,κι ετσι επεμβενουμε παραβιαζοντας τους νομους της φυσικης εξελιξης,κλεινοντας μητρες καρμικων ενσαρκωσεων,αποσυνδεοντας ψυχες απο το κυκλο των επαναγενησεων,ετσι αψηφιστα εντελως......
Για να σας προστατευσω τα γραφω ολα αυτα,κι εσας και τα ζωα,και αν ειμαι επιθετικος,και συνεχιζω κρατω ενα τονο επιθετικοτητας,ειναι γιατι εδω μεσα μονο εγω κι αλλο ενα ατομΟ ειμαστε κατα της υποχρεωτικης στειρωσης,μονο δυο ατομα εδω μεσα σεβονται τους υπολοιπους ανθρωπους και τα ζωα αληθινα....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ,ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΖΩΑ!!
ΛΕτε οτι δεν με υποχρεωνει κανεις να στειρωσω,μα δεν μου δινει κανεις απο φιλοζωικη γατο αστειρωτο,και καλα δηθεν επειδη δεν ειμαι καταλληλος,κι αυτο επειδη ειμαι κατα της υποχρεωτιΚης στειρωσης...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟς ΚΥΡΙΟΙ/ΕΣ

Ναι ειμαι επιθετικος για να αμυνθω και να διεκδικησω τα δικαιωματα μου,τωρα αμα θελετε εσεςι να στειρωνεται τα ζωα σας,ειναι δικαιαωμα σας,δε σας υποχρεωνω να μην τα στειρωσεται ,γιατι σεβομια το δικαιωμα τους καθενος...κατι που οι "φιλοζωικες "δεν σεβονται ουτε οσιο ουτε ιερο,σατανιστες,αφανιστες των ζωων..

κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να στειρώσει τη γάτα του :confused:

ξερεις κι εγω θα προτιμουσα να τον ειχα ολη μερα στη αυλη,να μην μου κυνδινευει που αλητευει,να τον βλεπω περισοτερο ,ομως απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο γατος ετσι ειναι πραγματικα ευτιχισμενος,και ζωντανος,ετσι ζει,και οχι απλα να υπαρχει... ο στειρωμενος γατος καθεται ολη μερα στην αυλη,γιατι απλα δεν εχει τι να κανει,βαριετε που ζει του θανατα χωρις τη σεξουαλικη του ενεργεια,δηλαδη ελειψη στοιχειοδης ευτιχιας...

Aυτά είναι βλάκειες. Το ζευγάρωμα στη γάτα είναι επίπονο. Και να μην ήταν επίπονο, δεν είναι το μόνο για το οποίο ζουν. Περνάνε καλά παίζοντας, δοκιμάζοντας λιχουδιές, ξαπλώνοντας στον ήλιο, όπως εμείς. Τα υποτιμάς λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μηχανές αναπαραγωγής.
ΕΠΙΣΗΣ σεξουαλική ενέργεια έχουν και τα στειρωμένα, όπως και οι στειρωμένοι άνθρωποι. Απλά δεν τα στέλνει στα όριά τους, να διασχίσουν χιλιόμετρα για να βρουνε ταίρι.

σκεφτητε λοιπον πως φερεστε στα ζωα γενικοτερα γιατι 8α εχεται την ιδια τυχη στην επομενη σας ενσαρκωση

Μια ζωή σαν του γάτου μου του Τριστάνου να είχα και τίποτα άλλο στο κόσμο. Το λέω χρόνια τώρα.

Λυπαμε πολυ παρα πολυ για την αγνοια που εχουνε οι περισοτεροι ανθρωποι και καταστρεφοντας τη φυση καταστρεφουν μαζι την ιδια τους τη ψυχη,λυπαμε παρα πολυ για τον αφανισμο των ζωων απο τους δρομους,

Οι άνθρωποι δεν αποφάσισαν σήμερα να κόψουν δέντρα και να κτίσουν τσιμεντοπολεις. Αυτό το ονομάζεις φύση;

846475594_9114a2b588.jpg

Μέσα σε αυτή τη "φύση" πως μπορεί ένα γατάκι να τρέξει ελεύθερο σε λιβάδια, να σκαρφαλώσει δέντρα, να κυνηγήσει και να απολαύσει έναν υπνάκο κοντά σε ένα ρυάκι; Σου φαίνεται ευτυχισμένο αυτό το αδέσποτο γατάκι;

straycat.jpg

Εμένα πιο ευτυχισμένος, μου φαίνεται ο δικός μου γάτος, ο οποίος έχει στειρωθεί και δεν είναι αναγκασμένος να τρέχει μες τους γκρίζους δρόμους για να βρει ανακούφιση από τις ορμόνες του. Δεν θα σκοτωθεί από αυτοκίνητο, ούτε θα φολιαστεί από δητηριασμένο κρέας. Ζει μέσα στο σπίτι, χαίρεται τον περιφραγμένο κήπο του κι επειδή είναι χορτάτος και υγειέστατος, κυνηγάει κατσαρίδες για το κέφι του αλλά ευτυχώς ποτέ δεν τις τρώει.
6august_12.jpg

Ακόμη διάβασα καλά, είναι αυτή τη χώρα (Ινδία) που έφερες ως παράδειγμα προς μίμηση;

india_varanasi_dirty_ganges1.jpg

Χθες διάβασα μια ανατριχιαστική ιστορία. Στην Κίνα, ένα γατάκι έκλεψε από ένα εστιατόριο ένα ψάρι. Ο ιδιοκτήτης του εστριατορίου το έπιασε και για να το "τιμωρήσει" του έκοψε τα πόδια. Αναρωτιέμαι γιατί αυτό το αστείρωτο αδέσποτο γατάκι αφού ζούσε μες τον παράδεισο της παρθένας φύσης, αναγκάστηκε για να μην πεθάνει της πείνας, να κλέψει ένα ψάρι.. και αναρωτιέμαι, μέσα στην κόλαση που ζούμε, πως κάποιοι άνθρωποι μιλάνε ακόμα για φύση και υποστηρίζουν πως τα γατιά πρέπει να πληρώσουν το τίμημα με το να αποδεκατίζονται καθημερινά από τέτοιου είδους ανθρώπινες επεμβάσεις.

και οργιζομαι για τη φασιστικη υποχρεωτικη στειρωση,οπου και να παρω τηλεφωνω σε ¨φιλοζωικη" ολοι με υποχρεωνουν να στειρωσω το ζωο που θελω να ιοθετησω,παρολο που ο νομος δε το υποχρεωνει αυτο,ομως οι "φιλοζωικες"εχοντας ανοιξει μαγαζακι με τα ζωα,ολοκληρη επιχειρηση,βιομηχανια ζωων,...θελουν να επιβαλουν με το ετσι θελω,το δικο τους νομο...ειναι προφανες οτι θελουν να εχουν το μονοπωλιο,τον απολυτο ελεγχο στα χερια τους με τα ζωα,κι ετσι να ελεγχουν και τους ανθρωπους που εχουν ζωα..
Επιμενω κατηγορηματικα οτι η υποχρεωτικη στειρωση ειναι εγκλημα,κατα της φυσης,(και εσας που σας πειραζει οταν το γραφω,ειναι γιατι εχεται τη μυγα και μυγιαζεσται)και κατα της ψυχικης μας υγειας,κι οσο ορματε ολοι πανω μου σαν τα κορακια για να δημιουργησετε εντυπωσεις, να δικαιολογησεται τα αδικαολογητα,και τη φασιστικη σας επιβολη πανω στα ζωα και τους ανθρωπους που θελουν να εχουν αστειρωτα ζωα,τοσο στερειται περιτρανα τα δικαιωματα μας.

Μου φαίνεται πως οι ιδέες σου πηγάζουν από καθαρή αντίδραση προς στις φιλοζωικές, γιατί αισθάνεσαι ότι έρχονται να σου επιβάλουν κάτι.
Αρνείσαι να δεις ολόκληρη την εικόνα, σε περιορίζει η αναίτια οργή που αισθάνεσαι.

Δεν μας πειθεται οτι το κανεται απο αγαπη για τα ζωα,ειναι πασιφανες οτι απο αγαπη για τα λεφτα το κανεται...100- με 140 ευρο η στειρωση...
ΓΙα καθαρισμό δοντιών και σφράγισμα στον οδοντίατρο έδωσα 100 ευρώ. Για μένα είναι εντάξυ να δώσω χρήματα αλλά για ένα γατάκι δεν είναι; Ο οδοντίατρος είναι εντάξυ να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του αλλά ο κτηνίατρος όχι; Ή μήπως δεν είναι αναγκαίο να υπάρχουν κτηνίατροι εφόσον υπάρχουν παρθένα δάση από τα οποία θα κόβουμε βότανα και θα εξασκούμε ιατρική μόνοι μας;

Τα γατια και οι σκυλοι κυριοι/ιες ειναι ζωα που εχουν ανοδικη αλλα και και καθοδικη εξελιξη,δηλαδη οταν μια ψυχη πεφτει απο το ανθρωπινο βασιλειο στο ζωικο,μπορει να παρει σωμα γατου/ας,σκυλου,οπως επισης οταν μια ψυχη απο το ζωικο βασιλειο ανεβαινει για το ανθρωπινο,παλι μπορει να ενσαρκωθει σε σωμα γατου/ας,σκυλου,σκεφτητε λοιπον πως φερεστε στα ζωα γενικοτερα γιατι 8α εχεται την ιδια τυχη στην επομενη σας ενσαρκωση,κι ετσι επεμβενουμε παραβιαζοντας τους νομους της φυσικης εξελιξης,κλεινοντας μητρες καρμικων ενσαρκωσεων,αποσυνδεοντας ψυχες απο το κυκλο των επαναγενησεων,ετσι αψηφιστα εντελως......
Για να σας προστατευσω τα γραφω ολα αυτα,κι εσας και τα ζωα,και αν ειμαι επιθετικος,και συνεχιζω κρατω ενα τονο επιθετικοτητας,ειναι γιατι εδω μεσα μονο εγω κι αλλο ενα ατομΟ ειμαστε κατα της υποχρεωτικης στειρωσης,μονο δυο ατομα εδω μεσα σεβονται τους υπολοιπους ανθρωπους και τα ζωα αληθινα....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ,ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΖΩΑ!!

Πίστεψε με είμαι πολύ κοντά στη σοφία.. δεν την κατέχω εγώ, δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου αλλά δεν θα πω περισσότερα. Θα σου πω μόνο ότι από τον πιο σοφό "άνθρωπο" που είχα την τύχη να γνωρίσω/έχω κοντά μου, λείπει η υπεροψία. Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να αποβάλει τον εγωισμό, να αδειάσει απ' όλη τη σαβούρα πόυ κουβαλά και να γίνει πρώτα ταπεινός για να μπορέσει να δεκτεί την γνώση.

Τελευταία επεξεργασία:

Bρε παιδιά τι κάθεστε και ασχολείστε με ένα άτομο που αναφέρει τις φιλοζωϊκές ως σατανιστές και αφανιστές ζώων και μιλάει για μετενσαρκώσεις γάτας σε άνθρωπο και μας ζητάει να ξυπνήσουμε. Μιλάμε για πολύ τζαζ κατάσταση.
Ριάνα δεν θα μπορούσες να παρουσιάσεις καλύτερα μια κατάσταση.

Αναρωτιεμαι αν εχεις ασχοληθει καθολου να διαβασεις τα μυνηματα μου...και εκφερεις γνωμη κιολας...

ΛΕτε οτι δεν με υποχρεωνει κανεις να στειρωσω,μα δεν μου δινει κανεις απο φιλοζωικη γατο αστειρωτο,και καλα δηθεν επειδη δεν ειμαι καταλληλος,κι αυτο επειδη ειμαι κατα της υποχρεωτιΚης στειρωσης...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟς ΚΥΡΙΟΙ/ΕΣ

Ναι ειμαι επιθετικος για να αμυνθω και να διεκδικησω τα δικαιωματα μου,τωρα αμα θελετε εσεςι να στειρωνεται τα ζωα σας,ειναι δικαιαωμα σας,δε σας υποχρεωνω να μην τα στειρωσεται ,γιατι σεβομια το δικαιωμα τους καθενος...κατι που οι "φιλοζωικες "δεν σεβονται ουτε οσιο ουτε ιερο,σατανιστες,αφανιστες των ζωων..
Aσε τις μετεμψυχωσεις για αλλο συμπαν. Αν πραγματικα ειχες ασχοληθει με αδεσποτα και ειχες ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ(με οτι συνεπαγεται αυτο) θα αναγνωριζες το ΠΡΟΒΛΗΜΑ που υπαρχει και δεν θα καθοσουν εδω τωρα να μας λες ενα σωρο πι***. Κοψε αυτα που παιρνεις γιατι εχεις καει ασχημα

Αγαπητε Αλανηρ.Πραγματικα μενω εκπληκτη απο αυτην την φραση σου.
κι οσο ορματε ολοι πανω μου σαν τα κορακια για να δημιουργησετε εντυπωσεις,
Πλάκα μας κανεις.Δεν μπορει.Μπαινεις εδω,επθετικοτατα,με το πρωτο σου ποστ να χαρακτηριζει εγκληματιες τις φιλοζωικες οργανωσεις,μας μιλας για αντιληψεις και γιατροσοφια μεσαιωνικα,ακραιες τοποθετησεις,για καρμα και δεν ξερω και εγω τι αλλο..και λες οτι εμεις πεφτουμε σαν τα κορακια;:eek:
Φιλε μου,μπορεις να εχεις οποια αποψη θες.Εσυ ομως προσπαθεις να μας τις επιβαλλεις..και μας χαρακτηριζεις εγκληματιες..,ασχετους,ότι κοιμομαστε ορθιοι,απλα επειδη ακολουθουμε την επιστημη..και οχι τα σαμανογιατροσόφια σου.Λυπαμαι..αλλα ποτε δεν μου αρεσε ο μεσαιωνας.Δεν ειμαι επισης υποχρεωμενη ,ξερεις ,να πιστευω σε καρμα και αλλες τετοιες αηδιες....Εδω και παρα πολλα χρονια,υπαρχει ο νομος περι ανεξιθρησκειας.
Λες οτι εισαι επιθετικος επειδη θες να υποστηριξεις τα δικαιωματα σου.Μα...ποιος στα στερησε;;..Εσυ μπηκες εδω,προσπαθωντας να κανεις προπαγανδα κατα της στειρωσης.Δεν ηρθαμε εμεις σπιτι σου να σου επιβαλλουμε τη στειρωση..ουτε οι φιλοζωικες βεβαια.Εφοσον ομως μπαινεις εδω και γραφεις,.ε..και εμεις θα απαντησουμε βεβαια.

Επισης,μαθε οτι δεν επιβαλλουν οι φιλοζωικες την στειρωση στα αδεσποτα,Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.Και μαλιστα ο νομος ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για την στειρωση των αδεσποπτων,σε συνεργασια με τους δημους.Δεν κανουν λοιπον του κεφαλιου τους οι φιλοζωικες,που τοσο πολυ τις μισεις και εχεις κηρυξει τον πολεμο εναντιον τους.
Ναι,ο νομος καθυστα υποχρεωτικη τη στειρωση στα αδεσποτα.ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ομως,οχι στα δικα μας ζωα.Εκει ο νομος σου λεει οτι εφοσον ΜΠΟΡΕΙΣ ολα τα ζωα που θα γεννηθουν να τα φροντιζεις,δεν την καθιστα υποχρεωτικη.

Κανενας λοιπον δεν σε υποχρεωνει,ουτε οι φιλοζωικες(αδεσποτα στειρωνουν ΟΧΙ τη ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ γατα φιλε μου),ουτε ο νομος να στειρωσεις το δικο ΣΟΥ ζωο.Αρα αυτα περι φασισμου και δικαιωματων σου,να τα αφησεις κατα μερος καλε μου φιλε.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Αλανηρ Γατονιε,

η στείρωση σύμφωνα και με τον νόμο δεν είναι υποχρεωτική!
Πουθενά δεν το λέει αυτό ο νόμος.
Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

Τώρα για το αν οι φιλοζωικές σε υποχρεώνουν να στειρώσεις το ζωάκι που θα πάρεις απο εκεί, καλά κάνουν! Δικός τους κανονισμός, δικοί τους όροι, αν πάρεις ζώο από εκεί είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αυτό που ορίζουν οι κανόνες τους!
Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν να μαζέψουν καθημερινά δεκάδες αδέσποτα, τα οποία παρατάνε ή τα αφήνουν να γεννάνε από εδώ και από εκεί οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες τους.
Και στο κάτω κάτω, αν το βρίσκεις τόσο φασιστικό και τους ανθρώπους διανοητικά ζώα όπως λές, πολύ απλά μην πάρεις ζωάκι από την φλοζωική! Πάρε από τον δρόμο, όπου δεν σε υποχρεώνει κανείς και κανείς δεν σου επιβάλλεται φασιστικά!

Φιλε μου,δεν χρειαζομαστε ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ την προστασια σου.Κρατα την για τον εαυτο σου και τα ζωα σου.Δεν στην ζητησαμε.:).Ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα,να λες απλα την αποψη σου(απολυτα σεβαστη) και εντελως διαφορετικο να προσπαθεις να μας τηνη επιβαλλεις,να μας χαρακτηριζεις οσα μας χαρακτηριζεις,και να λες κιολας οτι το κανεις για την προστασια μας.
Μαλιστα,θεωρω επικινδυνα οσα λες,ειδικα αν υποστηριζεις οτι δεν πρεπει να δινουμε φαρμακα (ιατρικα),οταν τα ζωα μας αρρωσταινουν.

Εγω προσωπικα,αν ειχα τετοιες αποψεις..ποτέ δεν θα παροτρυνα εναν συνανθρωπο μου να μην παρει φαρμακα ,ειτε αυτος ..ειτε το ζωο του,επειδη εγω πιστευω αυτα που πιστευω.Μα ποιος θα ημουν;;Ο αλαθητος;Ο Θεος που ξερω τα παντα;Θα καταργησω εγω την επιστημη;;Σοβαρα;;Θα ειχα απιστευτες τυψεις να με ακολουθουσε καποιος και τελικα να πεθαινε το ζωακι του ,απο τις δικες μου βλακειες.Θα ημουν εγκληματιας.:)
ΥΓ.Εγω προσωπικα σε ευχαριστω θερμα που με αποκαλεις...ζωο.Δεν το θεωρω βρισια,πιστεψε με.

Καλησπέρα!!!Θα ήθελα να γράψω αυτό το μήνυμα διότι λένε ότι τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά...Δεν ξέρω αν ισχύει:/: αλλά και οι δύο απόψεις μού φαίνονται ακραίες...Εγώ προσωπικά είμαι κατά της στείρωσης και αφήνω τα ζωάκια μου να φεύγουν αλλά επίσης έχουν και μια στέγη(όλο το υπόγειο:D).Όμως η γειτονιά μου (όπως έχω προαναφέρει)είναι γεμάτη στα δέντρα και δεν χαρακτηρίζεται τσιμεντούπολη...Είμαι κατά της στείρωσης διότι το έμαθα από τον μπαμπά μου αλλά κι επειδή όταν μου εξήγησε τους λόγους μου φάνηκαν απολύτως λογικοί.Επίσης πιστεύω πως αν ήμουν μεγαλύτερη θα έδινα προτεραιότητα να βρω ένα σπίτι με κατάλληλο περιβάλλον για το γατάκι μου(ένα σπίτι με κήπο) και μετά στη στείρωση.Παλιά είχα την άποψη ότι η στείρωση είναι για να δίνει λεφτά στους κτηνιάτρους...:confused:.Όμως πολλοί άνθρωποι εδώ στο φόρουμ μού εξήγησαν ακριβώς γιατί είναι η στείρωση(και τους ευχαριστώ) κι ευτυχώς δεν έχω τέτοιες απόψεις πλέον...:).Βέβαια,ακόμα δεν μπορώ να πω πως είμαι υπέρ της στείρωσης:/:.Τέλος,θεωρώ πως αν κάποιος έχει γατούλα σε διαμέρισμα(και η γατούλα δεν έχει πρόσβαση σε κήπο)καλύτερα να την έδινε σε κάποιον που θα μπορούσε να του παρέχει μια μικρή ελευθερία(έστω σε περιφραγμένο κήπο),μερικοί πιστεύουν πως αν πάρεις μια γάτα από εκτροφείο ή πετ-σοπ(που όλη τους τη ζωή είναι φυλακισμένες)δεν πειράζει αν την παγιδέψεις και σ'ένα διαμέρισμα.Βέβαια,είναι ωραίο που έχει μια στέγη και λίγο φαγητό...Γενικώς απ' ότι καταλάβατε συμφωνώ σε μερικές "πεποιθήσεις" υπέρ της στείρωσης...:worry::/:.

Καλησπέρα!!!Θα ήθελα να γράψω αυτό το μήνυμα διότι λένε ότι τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά...Δεν ξέρω αν ισχύει:/:

Σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως να μην έχουν δίκιο αυτοί που το υποστηρίζουν αυτό... :)
Ένα αστείρωτο θηλυκό ζώο, ακόμη κι εάν ζει σε περιφραγμένο χώρο, θα υποφέρει από τους οίστρους με κίνδυνο της υγείας του αργά ή γρήγορα.
Ένα αστείρωτο αρσενικό, θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να φύγει από μια περίφραξη η οποία δεν είναι κι η καλύτερη.

Goth μου, συνέχισε να μεγαλώνεις και να διαβάζεις. Φρόντισε σιγά σιγά να αρχίσεις να διαμορφώνεις τις δικές σου απόψεις, όχι γιατί σου εξήγησε κάποια πράγματα ο πατέρας σου ή ακόμα και ο καθένας εδώ μέσα. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει απόψεις σύμφωνα με τα βιώματά του ή τα συμφέροντά του, μα δεν είναι πάντα σωστές. :/: Γι' αυτό πρέπει να ξέρουμε γιατί έχουμε μια άποψη, από που πηγάζει, να μπορούμε να την δούμε αντικειμενικά για να κρίνουμε αν είναι η σωστή.
Γίνε λοιπόν ο δικός σου άνθρωπος, προσπάθησε να είσαι αληθινή. Είσαι μικρό ακόμα (νομίζω :P ) αλλά έχεις καλή καρδιά. Και που ξέρεις; Μια μέρα ίσως συζητήσεις με τον πατέρα σου ξανά και του μεταδώσεις κάποιες γνώσεις που εκείνος δεν κατάφερε να κερδίσει. (Δεν κατηγορώ τον πατέρα σου προς Θεού, κι ο δικός μου παρόμοιες απόψεις με τον δικό σου μπορεί να έχει) Απλά έζησαν σε διαφορετικές εποχές γλυκιά μου, με διαφορετικά δεδομένα. Είχαν λιγότερη πρόσβαση σε πληροφορίες, μεγάλωσαν ίσως σε χωριά, κοντά σε ζώα, όπου δεν καραδοκούσαν οι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα. (ένα παράδειγμα).
Να ξέρεις πάντως ότι ακόμη δεν είδες την ασκήμια τούτου του κόσμου. Δεν ήρθες αντιμέτωπη με την κακία του ανθρώπου. Μιλάς πολύ ρομαντικά.

Καλησπέρα!!!Θα ήθελα να γράψω αυτό το μήνυμα διότι λένε ότι τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά...Δεν ξέρω αν ισχύει:/: αλλά και οι δύο απόψεις μού φαίνονται ακραίες...Εγώ προσωπικά είμαι κατά της στείρωσης και αφήνω τα ζωάκια μου να φεύγουν αλλά επίσης έχουν και μια στέγη(όλο το υπόγειο:D).Όμως η γειτονιά μου (όπως έχω προαναφέρει)είναι γεμάτη στα δέντρα και δεν χαρακτηρίζεται τσιμεντούπολη...Είμαι κατά της στείρωσης διότι το έμαθα από τον μπαμπά μου αλλά κι επειδή όταν μου εξήγησε τους λόγους μου φάνηκαν απολύτως λογικοί.Επίσης πιστεύω πως αν ήμουν μεγαλύτερη θα έδινα προτεραιότητα να βρω ένα σπίτι με κατάλληλο περιβάλλον για το γατάκι μου(ένα σπίτι με κήπο) και μετά στη στείρωση.Παλιά είχα την άποψη ότι η στείρωση είναι για να δίνει λεφτά στους κτηνιάτρους...:confused:.Όμως πολλοί άνθρωποι εδώ στο φόρουμ μού εξήγησαν ακριβώς γιατί είναι η στείρωση(και τους ευχαριστώ) κι ευτυχώς δεν έχω τέτοιες απόψεις πλέον...:).Βέβαια,ακόμα δεν μπορώ να πω πως είμαι υπέρ της στείρωσης:/:.Τέλος,θεωρώ πως αν κάποιος έχει γατούλα σε διαμέρισμα(και η γατούλα δεν έχει πρόσβαση σε κήπο)καλύτερα να την έδινε σε κάποιον που θα μπορούσε να του παρέχει μια μικρή ελευθερία(έστω σε περιφραγμένο κήπο),μερικοί πιστεύουν πως αν πάρεις μια γάτα από εκτροφείο ή πετ-σοπ(που όλη τους τη ζωή είναι φυλακισμένες)δεν πειράζει αν την παγιδέψεις και σ'ένα διαμέρισμα.Βέβαια,είναι ωραίο που έχει μια στέγη και λίγο φαγητό...Γενικώς απ' ότι καταλάβατε συμφωνώ σε μερικές "πεποιθήσεις" υπέρ της στείρωσης...:worry::/:.
Κατερινα μου συγνωμη που στο λεω αλλα η πειρα μου εμαθε οτι η "ελευθερια" των ζωων τους κοστιζει την ζωη. Ευτυχισμενο ζωο ειναι εκεινο που ειναι ασφαλη. Απο κει και περα κανεις οτι καλυτερο μπορεις για τον τετραποδο φιλο σου.Εγω ας πουμε που μενω στην εξοχη με τεραστιο περιβολι στο σπιτι γεματο δεντρα,πρασινο και πανω στη θαλασσα,δοκιμασα να βγαλω τον γατο μου εξω να δω πως θα αντιδρασει αλλα εκανα λαθος.Τον εμπιστευτηκα και τον βρηκα 2 τετραγωνα πιο περα. Παροτι μενω σε χωριο δεν παυει να υπαρχει δρομος που σημαινει οτι μια φορα θα γινει η στραβη.Για να μην μιλησω για τις φολες που πεφτουν βροχη.Πριν κατι μηνες μας πεταξαν στο περιβολι και εφαγε ο σκυλος μου και την γλυτωσε πολυ φθηνα.Αρα για ποια ελευθερια και για ποια αιχμαλωσια μιλαμε? Εκτος αν θες να παρεις τα ρισκα σου και χεις συμβιβαστει με την ιδεα οτι το ζωο σου ισως να μην ξαναγυρισει ποτε. Αυτη ειναι η τραγικη αληθεια. Εχεις δεχτει μεσα σου οτι απο την στιγμη που επιτρεπεις στην γατουλα σου να κυκλοφορει ελευθερη εξω,οτι μπορει να την χασεις ή ακομα χειροτερα να την βρεις σκοτωμενη? Δεν το ευχομαι σε κανεναν αυτο. Στα λεει ολα αυτα μια γατοφιλη που σηκωθηκε και εφυγε απο την Αθηνα και το πατρικο της για να σωσει τον γατο της αφου δεν τον θελαν μεσα στο σπιτι και τον πεταγαν εξω με αποτελεσμα να κινδυνευει καθε λεπτο η ζωη του. Αλλαξα ολη μου την ζωη και εγω και ο αντρας μου για να εχει το μικρο μια πιο ηρεμη και ευτυχισμενη ζωη.

Τελευταία επεξεργασία:
Χμ
ας μην πάρω ως παράδειγμα προς συζήτηση τον αλανήρ γατογονιό καθώς ελάχιστοι Ελληνες είναι Σαμάνοι αλλά αυτό της goth που νομίζω ότι είναι ένα άτομο που σκέφτεται και ζει περίπου σαν εμάς που όμως είχε την τύχη να μη μεγαλώσει μέσα στην τσιμεντούπολη, αλλά πιο κοντά στη φύση και το ίδιο θέλει και για τα ζώα της.
Δεν σας κάνει εντύπωση πως όσοι μεγάλωσαν σε χωριό(μεταξύ αυτών και οι γονείς μου) δε θέλουν τα ζώα στο σπίτι; Θεωρούν ότι το σπίτι τους είναι κάπου έξω, στη φύση, στο δρόμο, πάντως κάπου έξω από το σπίτι του ανθρώπου. Η κολλητή μου μεγάλωσε μέχρι τα 19 της σε ένα χωριό των Τρικάλων και αγαπάει και ταίζει τα ζώα, αλλά δεν τα θέλει μέσα στο σπίτι. Ο δε πατέρας της που ακόμα ζει στα Τρίκαλα ταίζει καθημερινώς στη αυλή του 30 γάτες τις οποίες αρνείται επίμονα να τις στειρώσει, γιατί αν τις στειρώσει θεωρεί ότι θα τις βλάψει. Μια άλλη φίλη μου μεγάλωσε σε μια πολυκατοικία στα Πατήσια και την ίδια ζωή επέλεξε για τη γάτα της την οποία και βεβαίως στείρωσε.
Θέλω να πω ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει πάτο και αντί οι φιλόζωοι να μαλώνουμε μεταξύ μας για την αναγκαιότητα της στείρωσης ας σκεφτούμε:
1) Τους λόγους για τους οποίους κάνουμε την επιλογή
2) Να δούμε, σύμφωνα με αυτό που θα επιλέξουμε για το ζώο μας, πώς θα προστατευτεί καλύτερα. Δηλαδή στη μια περίπτωση της μη στείρωσης τι πρέπει να κάνουμε για να είναι το ζώο πιο αφαλές (πχ εμβόλια, σταθερό φαγητό, να έχει το ζώο δυνατότητα πρόσβασης στο σπίτι του ανά πάσα στιγμή κ.α) και στην περίπτωση της στείρωσης πώς θα διασφαλίσουμε ότι η στείρωση θα έχει τις λιγότερες δυνατόν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό των ζώων (πχ δεν στειρώνουμε αν δεν προηγηθούν εξετάσεις για την καλή υγεία του ζώου καθώς οι ευαίσθητοι οργανισμοί κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο λόγω τη νάρκωσης ή δεν τα στειρώνουμε σε μικρή ηλικία, τρώνε ειδική τροφή κ.α).
Και ας κλείσω με μια προσωπική μου εμπειρία. Ο αγαπημένος γάτος μου Τζίτζερ που τώρα δε ζει πια, λόγω ατυχήματος στο κεφάλι δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά όπως κάθε ενήλικος γάτος. Δεν ήθελε να βγει έξω από το σπίτι, δεν φώναζε για θηλυκά και δεν ψέκαζε. Είχε όμως ένα θέμα. Ηταν ζηλιάρης και πολύ επιθετικός με τον φίλο μου με τον οποίο συζούσα. Κάθε μέρα του μάτωνε τα πόδια. Ο άνθρωπος περπατούσε ανάποδα, με την πλάτη μπροστά γιατί τον φοβόταν. Ολοι οι κτηνίατροι μας έλεγαν να τον στειρώσουμε γιατί μόνο έτσι θα ηρεμούσε. Αμ δε!
Ο Τζίτζερ ηρέμησε αλλά όχι από τη στείρωση. Ηρέμησε όταν μετακομίσαμε από τη ανήλιαγο σπίτι της πλατείας Κολιάτσου, στο φωτεινό σπίτι της Νέας Ιωνίας, που το έλουζε ο ήλιος, με την αυλή του, το μπαλκόνι του και τα κεραμίδια του. Πήγαινε στα κεραμίδια και λιαζόταν με τις ώρες ή έβγαινε στο μπαλκόνι που έβλεπε σε πεζόδρομο και χάζευε τους περαστικούς και τα πιτσιρίκια που μαζεύονταν για να παίξουν. Πριν ο Τζίτζερ ηρεμήσει διαπαντώς και ανέλθει εις τους ουρανούς, ο φίλος μου περπατούσε πάλι κανονικά μέσα στο σπίτι. Βέβαια, δεν τον άφησε να τον χαιδέψει ποτέ, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back