Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κάποτε άκουγα πολύ τακτικά τους αγρότες να παραπονιούνται, οτι ενώ είναι τόσες οι ποσότητες και τα είδη των φαρμάκων που ρίχνονται στις καλλιέργειες, τα ζιζάνια δεν λένε να αφανιστούν. Επίσης δε, σχολιάζανε οτι τα είδη των ζιζανίων που υπάρχουν τώρα δεν υπήρχαν κάποτε, και γενικώς προστίθενται νέα είδη, και συνεχώς χρειάζονται νέα φάρμακα, κι οτι μοιάζει να γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά, κι οτι λες και τα φάρμακα που κοντεύουν να πεθάνουν τους ίδιους αυτά τα θρέφουν κλπ κλπ.

Κάποτε γνωρίστηκα με κάποιον που είχε σπουδάσει γεωπονία, και συζήτησα το θέμα.
Μου λέει: ΄΄Ναι μην σου φαίνεται περίεργο έτσι είναι. Η έρευνα για νέα ζιζανιοκτόνα δεν σταματάει ποτέ, γιατί αυτοί οι οργανισμοί έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται, και να αλλάζουν συνέχεια….΄΄ (δομή; μου είπε; τι μου είπε δεν θυμάμαι ακριβώς) Μα δεν πεθαίνουν; (Ρώτησα.) ΄΄Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί, προσπαθούν να επιβιώσουν. Πολλοί πεθαίνουν αλλά και πολλοί καταφέρνουν κι επιβιώνουν - ε όλο και κάποιοι θα μείνουν δεν μπορεί- και στην προσπάθεια τους να αμυνθούν αναπτύσσουν κατάλληλους μηχανισμούς, κάνουν αλλαγές κι έτσι τους συναντάμε κάθε τόσο με διαφορετική μορφή.΄΄ Δηλαδή λες οτι είναι οι ίδιοι που έχουν αλλάξει; Δεν δημιουργούνται νέοι από τα φάρμακα; ΄΄Όχι ρε αυτό πως θα γίνει…οι ίδιοι οργανισμοί που συνεχώς αναπροσαρμόζονται΄΄ Και εμείς οι άνθρωποι που καταπίνουμε λογιών -λογιών χημικά τι γίνεται; Θα συμβεί το ίδιο και με εμάς; Κάποτε θα έχουμε άλλη μορφή; (και γέλασα) ΄΄Ε αυτό δεν το ξέρω…΄΄
Αυτά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω παλι εχω μια καλυτερη ιδεα να μην τρωμε τιποτα κ να χαφτουμε αερα!!!!!!!! η'μηπως να αρχισουμε να καλλιεργουμε στις γλαστρες σαν τον μπαμ[πα μου τοματες πιπεριες καρπουζια κλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
εγω παλι εχω μια καλυτερη ιδεα να μην τρωμε τιποτα κ να χαφτουμε αερα!!!!!!!!
Από ποιου την ιδέα είναι καλύτερη αυτή;
η'μηπως να αρχισουμε να καλλιεργουμε στις γλαστρες σαν τον μπαμ[πα μου τοματες πιπεριες καρπουζια κλπ
Μα...αυτό μπορείς να το κάνεις και δεν το κάνεις; δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι.:)Δοκίμασε μια φορά, κι αν ακόμα αποτύχει τι θα χάσεις;

Ax βρε παιδί μου....το παν είναι να μην απελπίζεσαι.
Δεν γίνεται να προστατευτείς 100% αλλά η προσπάθεια αξίζει.
Καλά θα ήταν να φωτοσυνθέταμε σαν τα λουλουδάκια
αλλά και έτσι κάτι θα μας πείραζε πάλι...όλο και κάποιο χημικό
θα μας την έφερνε πισώπλατα
;)
Πάντως το να έχεις δικό σου κήπο - έστω λίγα καλούδια
είναι άλλο πράγμα. Δόξα το θεό τώρα έχω την τύχη
και μένω σε σπίτι με μεγάλο κήπο και τρώμε μόνο από τα δικά μας.
Στην Ελλάδα πάλι τυχερή ήμουν, να 'ναι καλά ο πατέρας μου
με τα λαχανικά του. Άντε να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας
και στον απλό τρόπο ζωής γιατί δεν μας βλέπω καλά.
Χάφτουμε σαν τις μύγες ό,τι μας ταϊζουν!

Παιδιά γειά σας και αντίο....:( Πάω να αυτοκτονήσω.... με αυτά που διάβασα...:/:
Τι πρέπει να τρώμε τελικά;;;;;;;;

Η σόγια καταστρέφει το ανθρώπινο σπέρμα
Σύμφωνα με βρετανή ερευνήτρια ένα χημικό στοιχείο που περιέχεται στη σόγια καταστρέφει το ανθρώπινο σπέρμα, στη διάρκεια του "ταξιδιού" του προς το ωάριο με συνέπεια να εμποδίζει την γυναίκα ένα να συλλάβει. Η Λιν Φρέιζερ του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου δήλωσε στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Γονιμότητα στην Κοπενχάγη," οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση προϊόντων σόγιας όπως η σάλτσα σόγιας. Το χημικό στοιχείο γενιστίνη προκαλεί την απώλεια του ακροσώματος του σπέρματος, του καψιδίου που του επιτρέπει να διεισδύσει στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει."

Επιπτώσεις για τους χορτοφάγους

Η Φρέιζερ απέδειξε πριν από τρία χρόνια ότι η γενιστίνη, από κοινού με άλλα χημικά στοιχεία που υπάρχουν στη μπύρα, τα χρώματα και τα εντομοκτόνα επηρεάζουν αρνητικά το σπέρμα στα ποντίκια, αλλά έμεινε κατάπληκτη όταν ανακάλυψε πόσο ευαίσθητο στη γενιστίνη είναι το ανθρώπινο σπέρμα.
" Περίμενα ότι το ανθρώπινο σπέρμα θα αντιδρούσε στα πειράματα αλλά έμεινα κατάπληκτη όταν είδα ότι ήταν περισσότερο ευαίσθητο. Ακόμα και μικρές δόσεις του συγκεκριμένου χημικού στοιχείου μπορούν να καταστρέψουν το σπέρμα", τόνισε η Φρέιζερ.
Η καθηγήτρια αναπαραγωγικής βιολογίας δήλωσε ότι η δράση του ακροσώματος εκδηλώνεται όταν το σπέρμα ακουμπήσει στη μεμβράνη του ωαρίου.
Τα ευρήματα της βρετανής ερευνήτριας έχουν εξαιρετική σημασία για τους χορτοφάγους οι οποίοι καταναλώνουν προϊόντα σόγιας αντί κρέατος ή των κλασσικών γαλακτοκομικών.
https://www.apn.gr/manager/publish/article_2345.shtml

Tώρα κι αν ανατρίχιασα :blink: Tι είδηση ήταν αυτή; Eυτυχώς που όσο καιρό προσπαθώ για παιδί δεν έχω φάει σόγια απο σύμπτωση. Kαι θα έλεγα οτι φταίει αυτό μετά... Tι να πω...:/: Xάος. Eδώ τσιπς τρώμε και τα ριγανάτα (μόνο, λέει) της τάδε μάρκας είναι μεταλλαγμένα!!! Για να μην πω για το ποντίκι που... όλοι ξέρετε, νομίζω την ιστορία!!! Tα πάντα είναι όποιον πάρει ο χάρος, τελικά. Φανταστείτε μόνο τι θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές... :blink:

maxi2 καλώς ήρθες καιρό έλειψες
Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Η σόγια καταστρέφει το ανθρώπινο σπέρμα
Σύμφωνα με βρετανή ερευνήτρια ένα χημικό στοιχείο που περιέχεται στη σόγια καταστρέφει το ανθρώπινο σπέρμα,
Ααα να κι άλλο ευεργετικό στοιχείο της σόγιας!!! Φυσικό αντισυλληπτικό!!!:):P:lol:

:lol: :lol: :lol: καλό Θανάση μου! Eτρωγα πολύ σόγια παλιά. Eλπίζω να μην με έχει βλάψει μόνιμα, μόνο... :( :blink:

Προσωπικά πάντως τα μόνα που φοβάμαι είναι τα χημικά. Αν είναι καθαρό και φυσικό το προϊόν, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ… Ενδεχομένως να υπάρχει αυτό που λέμε υπερβολική χρήση. Και φασόλια αν τρώει κανείς κάθε μέρα μπορεί να τον βλάψουν, και κουκιά και μπάμιες και σκόρδα κλπ κλπ… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν τα τοξικά και τα χημικά, και όλα τα προϊόντα ήταν καθαρά, και που κρέας τρώγανε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, και το σταρένιο το ψωμί που το είχαν για γιορτινό, κάνανε από δέκα παιδιά μέσα στη φτώχια τους. Χωρίς τα χημικά και τις διάφορες επεμβάσεις στα προϊόντα, γεννούσαν σαν τα κουνέλια.

Ο πατέρας μου μεγάλωσε με ψωμί και κρεμμύδι, και την ελιά την τρώγανε σε δυο μπουκιές για να τους φτάσει (νόμιζαν οτι αν τρώνε λίγο θα χορτάσουν πριν τελειώσει το τρόφιμο) και είναι ογδόντα πέντε χρονών και κάνει βόλτες με το ποδήλατο. (το έμαθε στα εξήντα του) Στο γιατρό (στον αγροτικό πάει) πάει για να ξεσκάσει στην πραγματικότητα κι όχι για τίποτα άλλο. Ετσι για να πει καμιά κουβέντα. Θα μπορούν πολλοί άνθρωποι να κάνουν βόλτες με ποδήλατο στα ογδόντα πέντε τους με το σημερινό τρόπο ζωής και διατροφής; Με όλα τα αγαθά σε αφθονία και τις ανέσεις;

Πάντως τη διατροφή του θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε σαν δίαιτα μακροζωίας. Tι τρώει ο μπαμπάς, τα τελευταία χρόνια που έχουν περάσει οι στερήσεις;

Ο πατέρας μου ότι κάνει, το κάνει χωρίς να έχει ιδέα τι είναι. Από τότε που τον θυμάμαι έτρωγε τα πάντα. Κρέας έτρωγε λίγο, αλλά για λόγους οικονομίας όχι για τίποτα άλλο…μια φορά στις δεκαπέντε μέρες, γιατί του είχε μείνει από τα χρόνια τα παλιά που τρώγανε μια στις τόσες, και θεωρούσε οτι τόσο που τρώμε τώρα είναι πολύ καλά. Από τότε που άρχισαν τα χημικά προϊόντα δεν πρόσεξε καθόλου, και ούτε πολυπιστεύει ότι είναι βλαβερά, αλλά δεν τον νοιάζει κιόλας. Αλλά με καθαρά προϊόντα τράφηκε για ολόκληρη ζωή όμως… Ο οργανισμός του χτίστηκε με καθαρά προϊόντα. Είναι οργανισμός της πριν θερμοκηπίων και χημικών εποχής. Παλιό κόκαλο που λένε. Σημαντικό θεωρώ επίσης ότι πάντα έτρωγε σε τακτικά διαστήματα. Ετρωγε και έτσι συνεχίζει ακόμα, καμιά δεκαριά φορές την ημέρα, έτσι δεν φόρτωνε το στομάχι μια και καλή όπως κάνει ο κόσμος σήμερα. Επίσης το πρωί πρώτα έτρωγε καλά και μετά έπινε καφέ, και ποτέ με άδειο στομάχι.
Αν ρωτήσεις γιατρό θα σου επιβεβαιώσει ότι αυτό είναι το σωστό, τακτικό φαγητό και μικρές ποσότητες αντί μια φορά τη μέρα και να φορτώνεται το στομάχι, και για το πρωινό επίσης. Ε ο πατέρας μου το κάνει αυτό χωρίς να ξέρει οτι έτσι είναι το σωστό. Το κάνει γιατί έτσι αισθάνεται οτι θέλει το στομάχι του.

Θανάση πολύ σωστός ο πατέρας σου...Έτσι είναι. Παλιά οι άνθρωποι χωρίς να το καταλαβαίνουν έκαναν τις καλύτερες επιλογές στη διατροφή τους, σήμερα τα έχουμε κάνει όλα χώμα. Το ξανάπα...όσο πιο κοντά στις ρίζες μας πηγαίνουμε σε όλα τα επίπεδα, τόσο καλύτερα για το περιβάλλον και την υγεία μας.
:)

Όσον αφορά το θέμα της σόγιας, θα συμφωνήσω πως είναι θέμα υπερκατανάλωσης. Εδώ στην Αμερική έχω γνωρίσει δύο οικογένειες που τα μέλη τους είναι χορτοφάγοι (ούτε γαλακτοκομικά - vegans ) και η μία οικογένεια έχει ένα παιδάκι και η άλλη δύο. Δεν έχουν φάει κρέας ποτέ ούτε γαλακτοκομικά και παρόλα αυτά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συλλάβουν
:rolleyes:
Σαφέστατα για την έρευνα που πόσταρες maxi και σε ευχαριστώ γιατί δεν την είχα δει ποτέ...θα διατηρήσω τις αμφιβολίες μου για ένα και μόνο λόγο. Μπορεί η σόγια να είναι βλαβερή σε αυτό, αλλά τι γίνεται όταν υπάρχει συνδιασμός τροφών ; Δεν ξέρω. Τα περισσότερα που έχω διαβάσει για ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ σόγια είναι θετικά. Επίσης στο άρθρο δεν διευκρινίζεται αν πρόκεται για τη συμβατική (μεταλλαγμένη) σόγια ή βιολογική?
:hmm:

γενικα μιλουσα θαναση δεν το ειπα συγκεκριμενα για κατι αλλα μου θυμιζει τον πατερα μου που του λεμε ολο μην κ μην κ εκεινος απανταει με αυτο θα βγω στο μπαλκονι κ θα τρωω κοπανιστι αερα

μου θυμιζει τον πατερα μου που του λεμε ολο μην κ μην κ εκεινος απανταει με αυτο θα βγω στο μπαλκονι κ θα τρωω κοπανιστι αερα
:)Α, στη Χίο μπορεί… αλλά στο λεκανοπέδιο που να βρει αέρα…:hmm: σε λίγο θα πωλείται στα μαγαζιά σε φιάλες.:lol:

Φαντάσου λέει να αρχίσουν να πουλάνε αέρα σε φιάλες, και μετά από κάποιο διάστημα να αποκαλυφθεί ότι είναι μολυσμένος.:hmm::(:):lol:

Βρε παιδιά το θέμα είναι απλό...
Εμείς οι ίδιοι έχουμε καταστρέψει τον οργανισμό μας, την διατροφή μας και το περιβάλλον μας..
Τα Fast food είναι η εύκολη λύση, τα γαριδάκια, πατατάκια κλπ είναι και αυτά στα γρήγορα για να καλύψουμε λίγο την πείνα μας..
Μεγάλωσα τρώγοντας συχνά κρέας και οποσδήποτε Σάββατο βράδυ με παϊδάκια. δεν έτρωγα ποτέ σουβλάκια απο τους πλανόδιους (τότε ήταν συχνό φαινόμενο), δεν έφαγα ποτέ γαριδάκια, αλλά τσάκιζα την σοκολάτα υγείας με συνοδεία ενα κουλούρι... Το φαγητό που συχαινόμουν (και ισχύει το ίδιο ακόμα) είναι η φακή και ο τραχανάς....:blink:
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα.. δεν ξέρεις τι κρέας τρώς (γι' αυτούς που τρώνε), για τα συσκευασμένα τι προέλευση έχουν και τι επεξεργασία. Ακόμα και για τα λαχανικά μας έχουν κάνει να αμφιβάλουμε...
'Ελεος... Ας το πάρουμε απόφαση ότι για τα μόνα που μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι αυτά που φυτεύουμε εμείς και αυτό για όσους έχουν την δυνατότητα.
Εδώ στην Αθήνα είναι δύσκολο. (Αχ!! δεν θα φύγω απο την Αθήνα;;;; Θα φύγω.. Τότε να δείτε...)

(Αχ!! δεν θα φύγω απο την Αθήνα;;;; Θα φύγω.. Τότε να δείτε...)
Αυτό είναι όνειρο πολλών από μας πιστεύω , αλλά που θα πάει... εγω προσωπικά θα το καταφέρω πολύ σύντομα πιστεύω.:rolleyes: Αχ μακάρι...να πάρω τα γατόσκυλα μου και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Αρχική Δημοσίευση από sofiagal:
Αυτό είναι όνειρο πολλών από μας πιστεύω , αλλά που θα πάει... εγω προσωπικά θα το καταφέρω πολύ σύντομα πιστεύω.:rolleyes:

Και εγώ έτσι λέω να το κάνω σύντομα... Αν μας κάτσει η μετάθεση για Λέρο.......:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

A,εσείς θα φύγετε τελείως μακριά...Σου εύχομαι να πετύχετε την μετάθεση για να μπορέσετε επιτέλους να ζήσετε "ανθρώπινα", μακριά από την τρελλαμένη τσιμεντούπολη.:)

Σας το εύχομαι κι εγώ! Μετά από 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ποντικο-διαμέρισμα μία σταλιά με μόνη θέα το απέναντι κτίριο, επιτέλους βρίσκομαι σε μονοκατοικία, με λαχανόκηπο, μεγάλη αυλή με γκαζόν και θέα τα βουνά ~ Και ο πατέρας μου έλεγε πως δεν μπορείς να ζήσεις έτσι γιατί η σύγχρονη ζωή σε πιέζει να μείνεις στην πόλη. Τώρα με ζηλεύει χαχαχα
:D

Αχ! Vicky πόσο σε ζηλεύω... Το όνειρό μας ήταν να ζήσουμε Αμερική, γιατί μας αρέσει σαν τρόπος ζωής εκεί... Βέβαια δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε και έτσι θα βολευτούμε και στο Ελλάντα... αλλά ελπίζω μακριά απο Αθήνα. Θεσσαλονίκη έμενα για 6 χρόνια και για μένα είναι το ίδιο με Αθήνα... αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου. Αλήθεια που ακριβώς είσαι;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back