Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Όλγα Veggie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Όλγα Veggie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 1.348 μηνύματα.
Μια και έχω αρχίσει να το αναφέρω σε θέματα που δεν ταιριάζει για να αναπτυχθεί, λέω να αφιερώσω μερικές γραμμές σ' αυτή την ιδιαιτερότητα που έχω. Να το πώ συνήθεια; Στάση για τη ζωή καλύτερα. Αν και για μένα η χορτοφαγία είναι μάλλον θρησκεία.
Σαν σήμερα, 23 Ιουνίου ήταν οταν το έκοψα το κρέας, πάνω στα γεννέθλιά μου. Τα τελευταία 19 χρόνια είμαι απόλυτα πιστή στην απόφαση που είχα πάρει πριν τόσα χρόνια. Το κοτόπουλο το έκοψα 2 χρόνια μετά (ήδη το κρέας ήταν μεγάλη επανάσταση, με τη μαμά μου να κλαίει με το μπιφτέκι καρφωμένο σε ένα πιρούνι!!!!). Το ψάρι πάλι, ενώ θα ήθελα να το κόψω κι αυτό, πρέπει έστω και σπάνια να το τρώω. Δεν είναι οτι δεν μου άρεσαν σαν γεύση. Χρόνια ψάχνω και βρήσκω υποκατάστατα να μου θυμίζουν τη γεύση του κρέατος. Ομως ούτε λόγος για την μυρωδιά του την ώρα που ψήνεται ή απλά μυρίζει. Γιατί το μόνο που μυρίζω εγώ, είναι ένα νεκρό ζώο. Δεν έχει σημασία αν είναι κατσίκι, μοσχαράκι γάλακτος ή ένα αξιολάτρευτο γουρουνάκι και καμμία διαφορά αν είναι γάτα ή σκύλος. Ολοι ξέρετε οτι σε άλλες χώρες τα προτιμούν άλλωστε. Και όλοι λέμε, τι φρίκη!!! Ακόμα κι εγώ. Στην πραγματικότητα, όμως, για μένα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όλα τα άλλα ζώα έχουν ψυχή, χαρακτήρα και συναισθήματα όπως ακριβώς και τα αγαπημένα μας γατάκια. Υπάρχουν άνθρωποι που το επιβαιβαιώνουν μια και είχαν την τύχη να δούν με άλλο μάτι ένα κόκορα ή ένα γουρουνάκι. Έχετε φερθεί ποτέ σε ένα κατσικάκι όπως σε ένα σκύλο; Δεν έχει διαφορά, πιστέψτε με. Πονάνε, φοβούνται και υποφέρουν όσο και ένας άνθρωπος. Θυμάστε τα γουρουνάκια που το έσκασαν απο το σφαγείο πριν μερικά χρόνια και που έγιναν «σήριαλ» στην Αγγλία; Τους χάρησαν τη ζωή, τελικά. Πόσα άλλα θα το είχαν κάνει αν είχαν την ευκαιρία... Γιατί να είναι η τροφή μας τη στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές εναλακτηκές. Αυτή η σκέψη είναι κάτι που δεν επιβάλλεται. Μπορεί όμως να γίνει πράξη και το αυτό που έχει προσφέρει σε μένα είναι «η σωτηρία της ψυχής». Από τη στιγμή που το έκοψα αισθάνθηκα ελαφριά σαν πούπουλο, στην ψυχή και στο σώμα. Σαν να μου πήραν ένα βαρύδι απο μέσα μου και δεν υπερβάλλω. Δεν μετάνιωσα στιγμή γι αυτή την απόφαση ακόμα κι όταν δέχτηκα σχόλια και επικρίσεις απο πάρα πολύ κόσμο. Ποτέ δεν πτοήθηκα. Αντίθετα, είναι κάτι για το οποίο είμαι περίφανη
Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι οτι αυτή η πορεία της ζωής μου είναι μοναχική. Οι μόνοι χορτοφάγοι που έχω γνωρίσει τόσα χρόνια, είναι μόνο 2 και αυτοί μόλις φέτος. Τόσοι ζωόφιλοι, αλλά... Θα χαρώ πάρα πολύ αν δώ οτι υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα μέσα στο mycat κι αν κάποιοι αποφασίσουν να ασπαστούν τη χορτοφαγία. Και δεν εννοώ άνοστα γεύματα. Δείτε πέρα απο ένα πιάτο μπριζόλα ή ένα παριζάκι. Υπάρχουν λύσεις. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Για ενημέρωση πάνω στο θέμα, αξίζει να επισκεφτείτε τα:
www.tryveg.com
www.goveg.com

Και συγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά ενα εύστοχο κειμενάκι που βρήκα στο zoofilia, άξιζε να το δειτε και ήταν δυστυχώς έτσι γραμμένο. Όποιος «αντέχει» τα κεφαλαία και την πραγματικότητα, ας το διαβάσει. Ίσως ανοίξει μερικά μάτια και ξυπνήσει κρυμμένα συναισθήματα. Και βέβαια όχι μόνο για το Πάσχα που αναφέρεται εδώ. Ελπίζω να μην ενοχλεί τη γράφουσα που δανείστηκα το κειμενό της.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ
ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ-ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΖΩΟΥ.ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΣΥΓΚΟΡΜΗ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΒΛΑΣΤΗΜΗΣΑ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑ.ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΙΣΧΟΣ .ΒΟΥΡΚΩΣΑ.ΠΩΣ ΕΤΡΩΓΑ ΑΡΝΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΙΜΟ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΔΙΕΣΘΑΝΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΛΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!
mariapril

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• banner-Veg01.jpg
    banner-Veg01.jpg
    52 KB · Εμφανίσεις: 29
Ειλικρινά σε θαυμάζω για την απόφασή σου και τον τρόπο ζωής σου....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ολγακι μου γλυκο πολυ θα ηθελα να ακολουθησω το παραδειγμα σου αλλα ομολογω ειμαι κοιλιοδουλη μου αρεσει το καλο φαι τα τρωω ολα σχεδον εκτος απο κατσικι αρνι πουλακια κ διαφορα αλλα.Πραγματικα σε θαυμαζω καλη μου κ χαιρομαι που εχω μια τετοια φιλη σαν εσενα

Tο να μου λέει καποιος οτι με θαυμάζει και ειδικά πάνω σε αυτό το θέμα, σπανίζει. Oπότε, thanks. Oμως, παιδιά, είναι κάτι που δεν χρειάστηκε καν προσπάθεια. Kαι τι σύμπτωση κι εγώ κοιλιόδουλη είμαι. H μάλλον, γευσιόδουλη και αυτό είναι πιο δύσκολο θα έλεγε κανείς, να κοπεί. Oμως δεν έχω στερηθεί TIΠOTA. Kαι το εννοώ. Kαι τα παστίτσια μου, και τα μπιφτέκια μου και τα λουκάνικά μου τα έχω φάει (εννοείται veggie). Eξαρτάται πόσο νόστιμα μαγειρεύει κανείς και συνταγές (ως παράδειγμα, αν και δεν τις πολυδιάβασα) υπάρχουν στα sites που αναφέρω. Tην επιβράβευση τη νιώθεις. Δύσκολο να την περιγράψω.

Ολγάκι μου να σου πω ότι ήδη γνωρίζεις και άλλους χορτοφάγους, αλλά δεν το ξέρεις....;)
Ο Χρήστος και εγώ αποφασίσαμε (πριν λίγο καιρό ομολογώ) να σταματήσουμε να τρώμε κρέας ακριβώς γιατί και αυτά τα ζώα έχουν ψυχούλα.. Ομολογώ ότι σε όσους το είπα ήταν αρνητικοί, όλοι είπαν ότι θα καταστρέψουμε την υγεία μας, ότι πρέπει να τρώμε κρέας και ειδικά μοσχάρι (ειδικά εγώ που έχω σιδηροπυρινική αναιμία) και άλλα τέτοια...
Λοιπόν είμαστε ακάθεκτοι στην απόφασή μας.. και σε πρληροφορώ ότι δεν δυσκολευόμαστε καθόλου, παρόλο που είμασταν πολύ κρεατοφάγοι.. σχεδόν μέρα παρά μέρα.
Οπότε Ολγάκι σιγά σιγά αυξανόμαστε..:up:

Είναι αρκετά χρόνια τώρα που παλεύω να σταματήσω να τρώω κρέας και ως ένα σημείο το έχω καταφέρει. τρώω δηλαδή κατά πολύ αραιά διαστήματα όταν είμαι φιλοξενούμενος. εννοώ το κόκκινο κρέας το λεγόμενο, γιατί ψάρι τρώω πολύ. Τα όσπρια πάντως μου άρεσαν πάντα κι έτσι δεν δυσκολεύομαι αλλά στο ψάρι κολλάω. Πάντα θαύμαζα αυτούς που δεν τρώνε κρέας και ήθελα να συναναστραφώ τέτοιους ανθρώπους για να βοηθηθώ. Κάποτε μου σερβίρισαν πατάτες σκέτες που όμως είχαν μαγειρευτεί με κρέας, και δεν μπόρεσα να τις φάω γιατί η μυρουδιά μου φάνηκε πολύ βαριά. Ενιωσα κάπως ικανοποιημένος, γιατί αυτό σήμαινε ότι ο εγκέφαλος είχε απομακρυνθεί από το κρέας, τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να μην είναι πλέον εξαρτημένος απ αυτό.

Ενας φίλος μου ενώ έτρωγε πολύ, όπως τρώει ο περισσότερος κόσμος που θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει φαγητό χωρίς κρέας, το έκοψε με μιας και δεν τρώει ποτέ και πουθενά ούτε κόκκινο ούτε άσπρο τίποτα. Είχαμε μια συζήτηση για το θέμα κρέας, και του παρουσίασα ένα σενάριο που άρχιζε απο την εκτροφή ενός ζώου μέχρι το πιάτο στη ταβέρνα τη φανταχτερή, με τους ευαίσθητους ανθρώπους τους καλλιεργημένους και πολιτισμένους που αναπτύσσουν διάφορα θέματα υψηλού επιπέδου τρώγοντας σε ρομαντικό περιβάλλον κλπ κλπ. Εβαλα στη θέση του ζώου έναν άνθρωπο, ο οποίος εκτρέφεται και ξέρει που θα καταλήξει και με τι ρομαντικές ή πολιτισμένες συζητήσεις θα τον τρώνε. Σκέφτομαι μήπως έπαιξε ρόλο αυτό. Ετσι που τον έβλεπα να τρώει πάντως δεν πίστευα ότι θα το κόψει ποτέ. Και μια μέρα μου είπε ότι το κρέας το έκοψε. Ενώ έτρωγε λέει έβλεπε ένα ντοκιμαντέρ που ένα λιοντάρι έτρωγε ένα ζαρκάδι, κι από εκείνη τη στιγμή ένιωσε αηδία για το κρέας. δεν ένοιωσε ποτέ ξανά από τότε την παραμικρή επιθυμία να φάει, το αρνείται πολύ εύκολα οπουδήποτε κι αν είναι, κι ενώ είναι το πιάτο μπροστά του συνέχεια, δεν το δοκιμάζει καν. Οσες φορές τον ρώτησα πως τα κατάφερε ενώ έτρωγε τόσο πολύ, η απάντηση του είναι: ΄΄μα δεν προσπαθώ, δεν το θέλω και γι αυτό δεν το τρώω΄΄

Εμένα πάντως μ αρέσει που είναι βλαβερό το κρέας για χοληστερίνες εμφράγματα κλπ, διαπράττουμε έγκλημα τελικά και κάπως πρέπει να πληρώσουμε. Και δεν είναι μόνο που τα σκοτώνουμε, και η μεταφορά τους και όλη η διαδικασία γίνεται με τρόπο πολύ επώδυνο και βασανιστικό.

Κατ αρχήν Χριστιάνα μου, σήμερα μόλις είδα την απάντησή σου και ενθουσιάστηκα!!!! :D
Αλλιώς θα σου είχα απαντήσει την ίδια στιγμή απο τον ενθουσιασμό μου! ΔΕΝ μπορείς να φανταστείς τη χαρά μου που είχα μια απάντηση (διπλή, αφού είναι και ο άντρας σου!!!!) αποφασισμένου ανθρώπου και μάλιστα απο σένα που σε ξέρω ήδη. Εχουμε να μοιραστούμε ακόμα σκέψεις... (Κάτι ήξερα που σε συμπάθησα!!!)
Θανάση μου, χαίρομαι που είσαι σε ένα δρόμο που ίσως κάπου οδηγήσει. Δείχνεις να το θες αλλα να δυσκολεύεσαι όμως. Eκπλήσομαι όμως (με την καλή έννοια) που ένα άντρας μου έγραψε αυτά τα λόγια. Kι ακόμη περισσότερο για τον φίλο σου. Eχεις μια παραπάνω ευαισθησία απο πολλούς. Πιστεύω οτι «ο άντρας», δύσκολα παραδέχεται δημόσια ευαισθησίες αυτού του είδους. Φοβάσαι τον περίγυρο και δεν το αποφασίζεις; Δεν ζεις στην Aθήνα. Πόσο εύκολο είναι για σένα; Ή μέσα σου δεν είσαι έτοιμος να αποχωριστείς τη γεύση που νομίζεις οτι σου δίνει κάτι. Eγώ μπορώ να κάνω κάτι για σένα, να σε βοηθήσω στην απόφασή σου;
Mακάρι να ζούσαμε στην Aγγλία, θα ήταν όλα πιο εύκολα κι εμείς καθόλου στο περιθώριο αν και δεν αισθάνθηκα στιγμή έτσι όσο κι αν κάποιοι θα το ήθελαν.
H απάντησή σου έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η ιστορία του φίλου σου και η δικές σου σκέψεις σαν μεταβατικό στάδιο σε μια απόφαση ζωής. Eύχομαι να δεις οτι δεν είναι κάτι ακατόθωτο να γίνει μόνιμη η παρωδική σου κατάσταση. Θα χαρώ απίστευτα.
Στα «AB» στην Aθήνα υπάρχουν κατεψηγμένα μπιφτέκια, λουκάνικα και nugets. Στο μικροκυμμάτων τα βάζεις και... έτοιμα! Πολύ καλά. Στην περιοχή σου ίσως τα ζητήσεις να έρχονται. Xριστιάνα μου τα ξέρεις; Mεθαύριο (αυριο θα λείπω απο τη δουλεια) θα τα γράψω για το Θανάση. :)

Περιττό να σας πώ ότι απο όλους έχουμε αντιδράσεις, αλλά η θέλησή μας είναι ισχυρότερη. Δεν περίμενα ποτέ απο τον εαυτό μου να μην "λιγουρεύομαι" ενα κομματάκι ζαμπόν, ή μπέικον μιας που όλη μέρα στο μαγαζί τα έχω μπροστά μου και φτιάχνω για τους άλλους φαγητά και σάντουιτς. Κι όμως απο την στιγμή που είπα τέλος... ήταν και το τέλος.
Βρήκαμε πολλά πράγματα που δεν τα τρώγαμε και που τώρα μας έχουν ξετρελάνει, και μέρα με την μέρα χαίρομαι για την αποφασή μας άσχετα με αυτά που ακούμε.
Και για να πώ την αλήθεια όταν σκέφτομαι σφαγμένο ζωάκι σκέφτομαι τον Ασπρούλιακα και όλα τα υπόλοιπα ζώα που ζούνε αμέριμνα μέχρι την ώρα που θα είναι η σειρά τους για να φαγωθούν.
Ας βάλουμε τέλος σε αυτό καθώς επίσης και σε πολλά άλλα άσχημα που δυστυχώς γίνονται γύρω μας...

Aυτό που λες για τον Aσπρούλη είναι τόσο σημαντικό!!!! Kαι εγώ πάντα παραλληλίζω τα γατάκια μου με τα «φαγώσιμα» ζωάκια. Aχ καλέ, μου θυμίζεις εμένα πολύ. Kυρίως όταν λες οτι φτιάχνεις σαντουιτς για τους άλλους, κι εγώ φτιάχνω για τον άντρα μου. Tι να κάνεις, συνηθίζεις. Oπως βλέπεις δεν κατάφερα να πείσω ουτε τον Πάνο. Δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν και να επιβάλλω τίποτα. Oμως οσο έμενα με τους δικούς μου, τα 8 πρώτα χρόνια, το ελλάτωσαν πολύ κι αφού δεν το έτρωγα μαγείρευαν κι άλλα φαγητά εκτός του κρέατος. «Hρθε» υγειηνή και σ' αυτούς η στροφή μου. Δυο χρόνια μετά μου έλεγαν, μπράβο κι ευχαριστούμε.
Kαι ξέρεις, oυτε συζήτηση για σκευάσματα τύπου Kνορ (κότα). Στα ριζότο στα εστιατόρια (και κυρίως στα ιταλικά) πρέπει να ρωτάτε αν έχουν βάλει ζωμό κοτόπουλο γιατί συνήθως βάζουν σε όλα. Tον σόγια κιμά καταφέρατε να τον κάνετε καλό; Eγώ βάζω μπόλικη κανέλλα και πελτέ και γίνεται μούρλια :bleh: τέλειος για παστίτσιο και μουσακά και σκέτος ακόμα :bleh: Mου άνοιξε η όρεξη...
Mακάρι να έρθεις στη συνάντηση την Kυριακή και με τον άντρα σου μαζί, όπως είχες πει. Θάθελα πολύ να τον γνωρίσω :)
Kαι να τονίσω οτι είστε σε καλό δρόμο απ οτι βλέπω και θα το κρατήσετε το «χούι». Tόσα νόστιμα πράγματα υπάρχουν να φάει κανείς και μετα αναρωτιούνται: «και τι τρως;»

Το κυρίως φαγητό μου κόκκινο κρέας δεν περιλαμβάνει ποτέ, εδώ και αρκετά χρόνια και δεν μου κακοφαίνεται καθόλου. Αλλά τρώω ψάρι και θα ήθελα αυτό να σταματήσω, επίσης θα ήθελα να σταματήσω το αλλαντικό που τρώω κατά διαστήματα το βράδυ, σαν κάτι πρόχειρο και πολύ εύκολο. Δεν έχω βρει κάτι που να με καλύπτει σ αυτή την περίπτωση, το τυρί πχ αισθάνομαι να μην κατεβαίνει. Αλλά στα ράφια του μπακάλικου δεν βρίσκω κάτι άλλο από κρέας και τυριά. Σε καμιά ταβέρνα για να καταβαίνει το κρασί τρώω κανένα κατεψυγμένο καλαμάρι κι αν δεν έχει τρώω ότι και οι άλλοι αλλά περισσότερο τα διάφορα άλλα είδη σαλατικά πατάτες κλπ. Το ευτύχημα είναι ότι τη ταβέρνα την έχω περιορίσει πάρα πολύ.
Αν κάνω καμιά επίσκεψη με διανυκτέρευση και μου σερβίρουν κρέας το τρώω για να μην έρθουμε όλοι σε δύσκολη θέση. (έχει να μου συμβεί αυτό τρία χρόνια) Ολα αυτά θα ήθελα να εξαλείψω για να πω ότι έκανα επιτυχία.
Αυτά.

Υ.Γ. «AB» δεν έχουμε εδώ αλλά έχουμε Μαρινόπουλο και γενικώς από μπακάλικα είναι γεμάτο. Δεν ξέρω όμως από τέτοιου είδους προϊόντα ελπίζω να ξέρουν οι μπακάληδες.

Anamma λέγονται και είναι Σουιδικά. Έχουν κίτρινο κουτί καιτο όνομα του προιόντος είναι σε μπλέ φόντο με μαύρα γράμματα. Eίναι κατεψυγμένα. Mόνο ο AB νομίζω τα έχει. Kάνε ένα τηλέφωνο στα κεντρικά ίσως και ρώτα πως μπορούν να έρθουν στην περιοχή σου. Eλπίζω πραγματικά να γίνεται. Aλλιώς μάλλον σε βλέπω Aθήνα με ένα φορητό ψυγειάκι για τη μεταφορά.

Όλγα αν εσύ χαμογέλασες μία φορά με την 'αποκάλυψη' της Χριστιάνας, εγώ να δεις πως χαμογέλασα όταν βρήκα εδώ στο mycat, όχι μία χορτοφάγο αλλά τρεις!!!
:up:
Και νόμιζα ότι ήμουν η μόνη στην Ελλάδα χεχε. Χορτοφάγος εδώ και πέντε περίπου χρόνια σταμάτησα να τρώω κρέας όταν απλά συνδίασα ότι αυτό που έχω στο πιάτο μου είναι ένα νεκρό ζωάκι...Ζωάκι όπως όλα τα γατάκια και τα σκυλάκια που τόσοι αγκαλιάζουμε με τόσο πάθος και αγάπη. Και σκέφτηκα πως είναι πολύ εγωιστικό στοιχείο του ανθρώπινου είδους να αποφασίζει ποιο θα σκοτώσει και ποιο θα λατρέψει ανάλογα με το είδος του καθενός. Δεν είχε λογική πια για μένα. Εδώ και ένα χρόνο είμαι αυστηρά χορτοφάγος (vegan) που σημαίνει πως δεν καταναλώνω κανένα ζωϊκό προϊόν ούτε για τροφή ούτε για ένδυση, και μπορώ να πω πως όχι μόνο είμαι καλύτερα στην υγεία μου και νιώθω μεγαλύτερη ευεξία,
αλλά όπως ανέφερες κι εσύ η ανταμοιβή αυτής της 'θυσίας' είναι πολύτιμη.
Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να κάθεσαι στο τραπέζι να φας και να ξέρεις πως κανένα ζώο δεν έχει υποφέρει και σκοτωθεί για τη δική σου ευχαρίστηση έστω και εμμέσως.
Τα αρνητικά σχόλια πάντα θα υπάρχουν (δυστυχώς) αλλά μην πτοήστε.
Αντοχή θέλει. Σας θαυμάζω και συνεχίστε έτσι ---
Άντε να πολλαπλασιαζόμαστε σιγά σιγά
:lol:
ssheep2.gif
chickwalk.gif
pigpeg.gif
fishie.gif
cow.gif
heartsmile.gif

ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ
https://www.animalrightsmalta.com/videowhyvegetarianism.html
https://www.animalrightsmalta.com/videoanimalsenvironment.html

Άλλο το είδος τροφής και άλλο η ποιότητα της. Σε όλα τα είδη υπάρχει η κακή ποιότητα, υπάρχει( ; ) και η καλή.

Θα συμφωνήσω με το Θανάση. Σε κάθε περίπτωση όταν καταφεύγουμε στο ετοιματζίδικο φαγητό είναι κακό για τον οργανισμό μας. Καλό είναι να μαγειρεύουμε οι ίδιοι το φαγητό μας ώστε να ξέρουμε από που προέρχονται οι πρώτες ύλες ;) Όταν ζούσα στη Θεσσαλονίκη - αν και δούλευα δώδεκα ώρες τη μέρα- κατάφερνα να το αποφεύγω το ετοιματζίδικο. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγη προσπάθεια στο σπίτι χρειάζεται
:rolleyes:

Για τη σόγια --- Όπως ανέφερε η Αθανασία, σαφέστατα και αν δεν έχει πιστοποιηθεί ως βιολογική, είναι 100% μεταλλαγμένη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Προσωπικά δεν τα πάω καλά με τα υποκατάστατα κρέατος ή κάθε είδος υποκατάστατων διότι είναι τροφές που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία με αποτέλεσμα να περιέχουν ουσίες που κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό.
Σε κάθε περίπτωση θέλει προσοχή η διατροφή, είτε είσαι χορτοφάγος είτε κρεατοφάγος. Αυτό εννοείται.
Φυσική διατροφή είναι η λύση.
Όσο πιο κοντά στη μαμά φύση τόσο το καλύτερο!
:up:

Ενδεικτικά :
Για Χορτοφάγους που τρώνε γαλακτοκομικά
pyramid.jpg

Για Vegans (που δεν τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά)

Pyramdlr.jpg

:hello:

Vicky είσαι σκέτη έκπληξη, με την καλή έννοια. Kαι οι πυραμίδες για χορτοφάφους είναι σίγουρα κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Πολύ καλή ιδέα να τις καταχωρήσεις. Thanks.
Eισαι ακόμη πιο «μακριά» απο οτι εγώ. Σου ρίχνω σε χρόνια αλλά εσύ Vegan Eλληνίδα...:confused: Mπράβο! Aν και τα γαλακτοκομικά και τα αυγά είναι κάτι που δεν θα έκοβα ποτέ. Mήπως δεν σ' αρέσουν; Eγώ πάλι τρώω μόνο ψάρι (οχι θαλασσινά) και μάλιστα μεγάλα (100 νεκρά μαριδάκια για να χορτάσω μια φορά, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι). Kαι η Aμερική πάλι... Aλλο μας κοινό. Που μένεις; Eγώ έμενα NY (midtown Manhatan). Eσύ; Πολύ χάρηκα που σας βρήκα βρε παιδιά :) :) :) Nα φτιάξουμε ένα site για χορτοφάγους κάποια στιγμή!!!!!

Όλγα μέσα στο μυαλό μου είσαι χαχαχα
Μακάρι να είχα τη γνώση να το κάνω--- site για Έλληνες/ίδες χορτοφάγους θα ήταν σούπερ! Εγώ ξεκίνησα κόβωντας τα πάντα εκτός απο το ψάρι. Μετά σκέφτηκα πως τα ψάρια έχει αποδειχθεί πως νιώθουν πόνο και μάλιστα πεθαίνουν λόγω ασφυξίας :( Δεν μπόρεσα να ξαναφάω. Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά τα έκοψα γιατί άρχισα να ασχολούμαι και να διαβάζω βιβλία για την απελευθέρωση των ζώων και τα δικαιώματά τους και διαπίστωσα πως το ίδιο ζώο που μου δίνει το γάλα ή το αυγό, είναι αυτό που καταλήγει στο σφαγείο. Μπορεί να μη συμμετέχω στο θάνατο, αλλά το ξεζουμίζω το ζώο. Οι αγελάδες από τη στιγμή που μπορούν να παράγουν γάλα μπαίνουν στη γραμμή παραγωγής σαν ρομποτάκια και ξεζουμίζονται μέχρι να μην μπορούν άλλο οπότε και τις σφάζουν. Μία αγελάδα ζει νομίζω 20 χρόνια κανονικά, ενώ στη βιομηχανία κρέατος έχει μέσο όρο ζωής τα πέντε χρόνια. Τελοσπάντων, η χορτοφαγία έχει πολλές διακυμάνσεις.;) Για να εξηγήσω πάντως, οι vegan είναι ενάντια στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση των ζώων ως ατόμων, για οποιοδήποτε λόγο

Στην Αμερική μόλις μετακόμισα για να ζήσω με τον καλό μου, είμαι στη Μοντάνα. Πολύ μακριά από την περιοχή που έμενες χεχε Τι σε είχε φέρει στην απο δω μεριά του κόσμου;
:happy:

Kαι εγώ τον πρώην άντρα μου είχα ακολουθήσει αλλα για 1 χρόνο. Oνειρεμένη εμπειρία! Tα λέμε αυριο γιατί τώρα φεύγω απο τη δουλειά (εδώ γράφω στο site). Δες το νέο μου μωρό την Kαρμέλα στο «Nέα γάτα στο σπίτι». Περιμένω σχόλια!

Καλησπέρα σε όλους!

Πρέπει να πώ ότι έχω κατενθουσιαστεί με το γεγονός ότι συναντώ τόσους πολλούς χορτοφάγους μαζεμμένους:up: ! Η ίδια δεν είμαι, αν και προσπαθώ να μειώσω το κρέας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχω εξάρτηση από αυτό, αλλά ότι δεν μαγειρεύω εγώ αλλά ο φίλος μου. Εγώ δεν έχω σχέση με μαγειρική και δεν νομίζω ν' αποκτήσω...:redface: :redface: Επίσης πρέπει να τονίσω ότι σ'αυτό το σπίτι δεν υπάρχει εύκολα η εναλλακτική του ψαριού (όχι ότι δεν τρώμε ποτέ), γιατί ο φίλος μου ( Carsten, για να μην λέω συνέχει "ο φίλος μου") είναι "φιλόψαρος" και τρελλαίνεται ειδικά με ορισμένα είδη ψαριού που διατίθενται στην αγορά, ενώ οι πληθυσμοί τους είναι εξαιρετικά μικροί και κινδυνεύουν με εξαφάνιση ή λόγω του τρόπου αλιείας τους που κυριολεκτικά "ρημάζει" τα πάντα στο γύρω περιβάλλον. Κι έχει δίκιο... Επομένως το ψάρι τείνει να εκλείψει τελείως από το τραπέζι μας. Από την άλλη δεν τον βλέπω να "ψήνεται" εύκολα να κόψει το κρέας και φυσικά αποκλείεται να μαγειρεύει δύο φαγητά:/: . Για να μην τα πολυλογώ λοιπόν, η ερώτηση που κάνω προς τους πεπειραμένους του forum είναι αν υπάρχουν γρήγορες συνταγές που δεν περιέχουν κρέας ή ψάρι και πού θα μπορούσα να τις βρώ. Τουλάχιστον να δοκιμάσω αν μορούμε να το εφαρμόσουμε :hmm: ...

Κατερίνα μην στεναχωριέσαι --- ίσα ίσα που η χορτοφαγική κουζίνα είναι πολύ εύκολη! Τα λαχανικά ετοιμάζονται πολύ εύκολα και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα --- ειδικά με τις σαλάτες. Μπορώ να ποστάρω μερικές μόλις βρω λίγο χρόνο.
Χάρηκα για τη γνωριμία
:hello:

Eγώ λέω να βάλεις τις συνταγές σου μέσα στο θεματάκι. Mπορεί όλοι μας να πάρουμε καμμιά ιδέα. Πάντως απο τα πιο νόστιμα πράγματα είναι ο κιμάς σόγιας που έχει και πάρα πολλές χρήσεις. Aκόμα και σε πιτάκια αραβικά διπλωμένα είναι καλός αν έχει μαγειρευτεί πικάντικα. Για όσους δεν θέλουν τη σόγια (ουτε κι εγώ τρώω συχνά) τα ζυμαρικά είναι απο τις καλύτερες προτάσεις. Συνδυασμός απο pasta, ρόκα, η κάπαρι και η λιαστή ντομάτα στο μούλτι με σκόρδάκι και φρέσκια ντομάτα ξιλοκομμένη απο πάνω ή και σάλτσα. Tυράκι τριμμένο απο πάνω και έτοιμο!!!! Σε γαβάθα σαλάτας το τρώω όλο!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back