Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γεια σας παιδια!!!Ουτε εγω τρωω κρεας αλλα χωρις να εχω δοκιμασει δεν ξερω απο μικρη ετρωγα ελαχιστα φαγητα...τρωω γενικα μονο ζυμαρικα φρουτα γαλακτοκομικα και τετοια και δε νιωθω οτι μου λειπει τπτ.Ειδικα για το κρεας πιστευω οτι το κανω καταβαθος για τα ζωακια!βλεπω το αρνι το πασχα και φευγω και μαλωνω τον εαυτο μου που οταν ημουνα μικρη γυρνουσα και τη σουβλα!Αλλα μετα σκεφτομαι και αυτα που ταιζουμε τα γατακια μας κρεας δεν ειναι???ακομη και η ξηρη τροφη!!!Εσυ ολγα με τι τις ταιζεις?υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε να τους δωσουμε?

Αννα για τα ζωάκια αυτό είναι φυσικό. Ο άνθρωπος είναι ενα ον με λογική και μπορεί να ξεχωρίζει το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να κάνει.Λένε και μερικοί η φύση του ανθρώπου είναι να τρώει κρέας. Αυτό είναι λάθος. Κατ αρχήν απο άποψη βιολογική. Νύχια, δόντια, κτλ και δεύτερον η λέξη φύση είναι τελείως άσχετη με τον άνθρωπο. Και αν κάποιοι νομίζουν οτι ο άνθρωπος από τη φύση του τρώει κρέας τότε θα πρεπε ο άνθρωπος να τρώει τη μπριζόλα του ωμή και μετά να ανεβαίνει στα δέντρα να κάνει τον ταρζάν. Αν το έκανε αυτό, τότε ναι, θα ταν η φυση του. Ο ανθρωπος όμως έχει αποξενωθεί απο το φυσικό του περιβάλλον και έχει κι άλλες επιλογές από το να τρώει κρέας.
Πάντως αν θες να ταίζεις τα γατάκια σου χορτοφαγικά φαγητά/κονσέρβες/ξηρά τροφη ρίξε μια ματιά εδώ: https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=99.0

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tα ζωάκια μας όμως είναι σαρκοφάγα. Eμείς είμαστε παμφάγα, που μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνεχεια του post 36
Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα
Αν δεν το είδατε κι έχετε γρήγορη σύνδεση και υπομονή δείτε αποσπάσματα.
Ο υπέροχος κόσμος των χημικών

To είδα, αυτό που μου έκανε περίεργη εντύπωση ήταν ένα εστιατόριο στην αμερική που σέρβιραν τροφές με λίγες θερμίδες (πχ σαλάτα) και τα ψέκαζαν με διάφορα χημικά που μύριζαν παχυντικά πράγματα (πχ μπέικον). Βέβαια ακόμα πιο περίεργη εντύπωση μου έκανε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε αυτά τα κατασκευάσματα...

To είδα, αυτό που μου έκανε περίεργη εντύπωση ήταν ένα εστιατόριο στην αμερική που σέρβιραν τροφές με λίγες θερμίδες (πχ σαλάτα) και τα ψέκαζαν με διάφορα χημικά που μύριζαν παχυντικά πράγματα (πχ μπέικον). Βέβαια ακόμα πιο περίεργη εντύπωση μου έκανε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε αυτά τα κατασκευάσματα...

Αν είναι δυνατό!:mad: :mad: :mad: :( :/:

Μήπως έχετε δει την διαφήμιση της ΦΑΓΕ νομίζω με το μικρό αγελαδάκι που κυνηγάει το γάλα της μανούλας του;;; Παιδιά, η διαφήμιση αυτή με έχει σημαδέψει. Με έχει κάνει να μην θέλω να φάω κρέας. Σκέφτομαι την αγελαδίτσα και στενοχωριέμαι που τις σκοτώνουν για το κρέας τους!

τελεια διαφημηση!! που ακολουθει το μικρο να δει που παει το γαλα της μαμας του! πολυ γλυκα... μακαρι να ηταν ετσι οπως τα εδιχνε και στην πραγματικοτητα....

Ετσι ειναι και τις σοκολατες με διαφορες γευσειςπχ φραουλα, τα σιροπια με γευσεις πχ φουντουκι. Ειναι τα περισσοτερα essences.
οπως υπαρχουν κι αλλα με αρωμα μπεικον, αμυγδαλο κτλ κτλ. Και καλα υγειινη διατροφη γεματη χημικα.:down: :down: Φαε καλυτερα λιγο μπεικον...

Μήπως έχετε δει την διαφήμιση της ΦΑΓΕ νομίζω με το μικρό αγελαδάκι που κυνηγάει το γάλα της μανούλας του;;; Παιδιά, η διαφήμιση αυτή με έχει σημαδέψει. Με έχει κάνει να μην θέλω να φάω κρέας. Σκέφτομαι την αγελαδίτσα και στενοχωριέμαι που τις σκοτώνουν για το κρέας τους!

τελεια διαφημηση!! που ακολουθει το μικρο να δει που παει το γαλα της μαμας του! πολυ γλυκα... μακαρι να ηταν ετσι οπως τα εδιχνε και στην πραγματικοτητα....

Παιδιά, εγώ πιστεύω πως η διαφήμιση της Δέλτα είναι αισχρή/ποταπή/ειρωνική/σατιρική. Η διαφήμιση σε συνδυασμό με την εκφώνηση, μου δίνουν να καταλάβω το εξής: Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια αγγελάδα την οποία αρμέγουν και της παιρνουν το γαλα το οποίο προορίζεται για το μοσχάρι. Το μοσχάρι ακολουθεί το γάλα της μητέρας του μέχρι και το σούπερ μάρκετ αλλά ανέκαθεν του εμποδίζουν την είσοδο. Και μετά σου λέει η εκφώνηση: Σας προσφέρουμε το καλύτερο γάλα, το πιο φρέσκο, το παίρνουμε κατευθείαν από τη φύση για να το προσφέρουμε σε σας... Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι μια σατιρική και ειρωνική διαφήμιση, στην οποία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο στερούν από το μοσχάρι το γάλα της μητέρας του για να δοθει σε μας ''κατευθείαν από τη φύση''!!! Αν δεν ήξερα πως είναι διαφημιση θα έλεγα: Μπράβο τους που μας δείχνουν την πραγματική πλευρά του γάλατος! Όμως αφού είναι διαφήμιση δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό... Προφανώς μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο στερούν το γάλα από το μοσχάρι για να δοθεί σε μας ''ατόφιο και κατευθείαν από τη φύση'' Αυτό είναι μεγάλη ειρωνεία μεσα από την οποία φαίνεται καθαρά η δίψα του ανθρώπου για όλο και περισσότερα εις βάρος των άλλων μορφών ζωής...

Χουζούρη μην το αφήσεις αυτό έτσι. Ψαξ' το το θέμα περί χορτοφαγίας και δες αν αξίζει πραγματικά (που αξίζει) να γίνεις χορτοφάγος;) Να ένα πολύ χρήσιμο σάιτ: www.vegan.thisblueplanet.net

Κι άλλη μια πληροφορία: Να ξέρεις πως αν γίνεις χορτοφάγος, μην σκεφτείς ότι αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Ενας χορτοφάγος σώζει 99 σφαγές το χρόνο! Σκέψου το!;) :) :up:

Σαν concept δεν μου αρέσει και μένα καθόλου η διαφημιση... Είναι όντως ειρωνική. Το μοσχαράκι όμως είναι τέλειο! Τί βλέμμα είναι αυτό!!!

Όσο για την χορτοφαγία, μου έχει μπει εδώ και καιρό σαν σκέψη... Και ωριμάζει...

κι εγω οποτε βλεπω τη διαφημιση αλλαζω καναλι:down:

εγω ειπα οτι μου αρεσει γιατι διχνει ενα μικρουλι αγελαδακι που κυκλοφορει ελευθερα χωρις να το πειραξει κανεις... αυτο ελεγα οτι μακαρι να ηταν ετσι και στην πραγματικοτητα...το consept ουτε εμενα μου αρεσει. και φυσικα γιατι ειναι τοσο γλυκο το αγελαδακι που σου ρχεται να το υιοθετησεις!
οπως το παρει κανεις!!!

η εταιρια ειναι η ΔΕΛΤΑ κ το αγελαδακι ειναι κορη της κλαρας του γρηγορη αν θυμαστε?

α,αυτο ειναι το μικρο?Mimikaki,συμφωνω οτι το αγελαδακι ειναι γλυκυτατο!!στο concept αναφερομουν κι εγω.οτι σου δειχνει τελειως ωμα το τι συμβαινει πραγματικα(απομακρυνση του μικρου νωρις απο τη μητερα ωστε να μπορεσουν να παρουν οσο περισσοτερο γαλα γινεται)και πολλοι δεν μπορουν να διακρινουν τη σκληρη πραγματικοτητα.διαβαζα στο φορουμ της Βικυς οτι αγελαδες στην Αυστραλια αν θυμαμαι καλα και καπου αλλου ποδοπατησαν κτηνοτροφους οταν προσπαθησαν να τους παρουν τα μωρα τους(που οι αγελαδες ειναι τρομερα ηρεμα ζωα.το μητρικο ενστικτο ομως τι μπορει να κανει....)

Εγώ για να πω την αλήθεια την διαφήμιση την ίδια μια φορά γιατί παίζει ένας φίλος μου ηθοποιός. Το μοσχαράκι είναι κουκλί και με πιάνει η ψυχή μου όταν σκέφτομαι ότι δεν αφήνουν τα μικρά να θυλάσουν για να μην χάσουμε εμείς το γάλα μας!:down: Τώρα όποτε τη βλέπω αλλάζω κανάλι γιατί εκνευρίζομαι! Όσο κι αν τρελλένομαι για γάλα σκέφτομαι να το κόψω κι αυτό.... Τουλάχιστον τώρα είμαι σε περίοδο νηστείας και δεν πίνω, μετά θα δω τι θα κάνω....:/:

Εγω δεν την εχω δει ακομα!
Θα ψαξω στο ιντερνετ μηπως υπαρχει...

Ασπασια εχεις δοκιμασει γαλα σογιας?το δοκιμασα την προηγουμενη βδομαδα και δεν εχει διαφορα στη γευση.

Ασπασια εχεις δοκιμασει γαλα σογιας?το δοκιμασα την προηγουμενη βδομαδα και δεν εχει διαφορα στη γευση.
Μπλιαχ! Απάισιο είναι! Πως δεν έχει διαφορά στη γεύση!!! Μιλάς σε κάποια που πίνει γάλα αντί για νερό! Παλιά έπινα γύρω στα 3 λίτρα την ημέρα. Τώρα που το σκέφτομαι φαντάσου πόσα μοσχαράκια άφησα νηστικά...:( :( :(
Το γάλα σόγιας δεν μπορώ να το πιω σκέτο, αλλά το χρησιμοποιώ όπου και το γάλα π.χ. μπεσαμέλ, corn flakes, γλυκά κλπ. Εκεί δεν το πολυκαταλαβαίνω...

εμενα ποτε δε μου αρεσε το γαλα,κι οταν ημουν μικρη γινονταν ομηρικοι καυγαδες για να το πιω(μεχρι που διαπιστωσε η μητερα μου οτι δεν ξυπναγα με τιποτα για να αποφυγω την επερχομενη γαλακτοποσια:lol: απο τοτε σταματησα να πινω γαλα).για να ειμαι ειλικρινης εμενα το γαλα σογιας μ'αρεσει καλυτερα γιατι δεν εχει κι αυτη την μυρωδια "γαλατιλας"που παντα απεχθανομουν...:rolleyes: εδωσα και στη μητερα μου να δοκιμασει με δημητριακα και δεν της φανηκε ουτε εκεινηε διαφορα,βεβαια σκετο δεν εχω επιχειρησει να το πιω γιατι δεν μ'αρεσει τελειως σκετο,οποτε ισως εκει εχεις δικιο για τη γευση.κι αν εχεις συνηθισει κιολας τοσα χρονια να πινεις πολυ γαλα θα σου φαινεται περισσοτερο η διαφορα:/:

edit:τα νευρα μου...μολις πηρα τις εξετασεις αιματος που εκανα την προηγουμενη εβδομαδα και μου εχει πεσει πολυ ο σιδηρος...περσι τον Ιουνιο ειχα 78 και τωρα εχω 26 με κατωτατο οριο το 45(ευτυχως εχω 40 αιματοκριτη και κρατιεμαι στα ποδια μου)!!!!μου κανει εντυπωση η τοση διαφορα γιατι τον τελευταιο καιρο και βιταμινες επαιρνα και προσεχα οι τροφες που τρωω να ειναι πλουσιες σε σιδηρο.οι γονεις μου βεβαια φωναζουν οτι φταιει η χορτοφαγια.θα ξανακανω παντως την εξεταση να σιγουρευτω οτι δεν προκειται για λαθος..

Σχετικά πάντως με τη σόγια βρήκα αυτο:
4- Ο ενημερωμένος χορτοφάγος δεν τρώει σόγια

Η σόγια είναι μια έντονα στιγματισμένη τροφή ως η προσωποποίηση των μεταλλαγμένων.

Επίσης είναι και η κύρια αιτία αποδάσωσης του Αμαζόνιου αλλά και άλλων τροπικών δασών του πλανήτη για να δημιουργηθούν τεράστιες εκτάσεις μονοκαλλιέργειας της για ζωοτροφή κατά 80% και για ανθρώπινη κατανάλωση κατά 20%.

Επίσης είναι υπέρμετρα και προκλητικά προωθημένη ως η απόλυτη τροφή των χορτοφάγων τη στιγμή που κάθε φυτό έχει πρωτεΐνες και μάλιστα καλύτερης ποιότητας από αυτές της σόγιας.

Επιπλέον σήμερα δεν ισχύει η θεωρία που έλεγε ότι πρέπει να συνδυάσουμε στο ίδιο πιάτο κάποιες φυτικές τροφές για να πάρουμε όλα μας τα αμινοξέα.

Ένας ενημερωμένος χορτοφάγος αντικαθιστά αυτή την ένοχη τροφή ή καλύτερα ζωοτροφή με τη τεράστια ποικιλία των άλλων διαθέσιμων φυτικών τροφών.

https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=71.0

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back