Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω παιρνω και γαλα και κιμα σογιας μιας εταιρειας που λεγεται fytro και γραφει στη συσκευασια οτι ειναι 100% μη γενετικα τροποποιημενη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Μπλιαχ! Απάισιο είναι! Πως δεν έχει διαφορά στη γεύση!!! Μιλάς σε κάποια που πίνει γάλα αντί για νερό! Παλιά έπινα γύρω στα 3 λίτρα την ημέρα. Τώρα που το σκέφτομαι φαντάσου πόσα μοσχαράκια άφησα νηστικά...![]()
![]()
![]()
Το γάλα σόγιας δεν μπορώ να το πιω σκέτο, αλλά το χρησιμοποιώ όπου και το γάλα π.χ. μπεσαμέλ, corn flakes, γλυκά κλπ. Εκεί δεν το πολυκαταλαβαίνω...
και εγω το ειχα παρει στην αγγλια μια φορα την εποχη των τρελων αγελαδων και κοντεψα να κανω εμετο!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Διαφωνώ με την λύση του να μην πίνουμε γάλα επειδή οι συνθήκες παραγωγής του κάθε άλλο φιλικές στο περιβάλλον και στα ζώα είναι. Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι ως καταναλωτές και να επιβραβεύουμε εταιρίες που είναι σωστές σε αυτό που κάνουν (βιολογικά προϊόντα ίσως; ) ενώ να γυρίζουμε την πλάτη σε εταιρίες με κακές πρακτικές. Άλλωστε δεν είναι μόνο τα ζώα που 'κακοπερνούν', πολλές φορές οι πρακτικές καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι πολύ πιο επιβλαβείς τόσο για το περιβάλλον όσο και για ζώα και ανθρώπους. Άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους κατά τη γνώμη σας δεν αξίζουν επιβράβευση; Γιατί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι;
και ο βιολογικός κτηνοτρόφος απομακρύνει το μωρό από τη μάνα του, και για την ακρίβεια το απομακρύνει και το σκοτώνει γιατί του είναι άχρηστο. Ενώ ως βιολογικό κρέας γάλακτος έχει κέρδος.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτά πάνε τέλειωσαν. Τώρα είναι οι κτηνοτροφικές μονάδες. Μια κτηνοτροφική μονάδα μπορεί να είναι κρεοπαραγωγική ή γαλακτοπαραγωγική ή μπορεί μικτή. Επίσης τα ζώα είναι άλλης ράτσας. Στη γαλακτοπαραγωγική μονάδα, τα μωρά αποχωρίζονται αμέσως από τη μάνα. Έχω ακούσει από ανθρώπους του χώρου για τον τρόπο που γίνεται. Ότι αν την ώρα που γεννάει φροντίσουμε να μην έχει οπτική επαφή με το μωρό, και δεν της το αφήσουμε να το μυρίσει δεν το ζητάει. Απομακρύνεται το μωρό αμέσως μόλις γεννηθεί και πριν το μυρίσει η μάνα του, και τρέφεται με γάλα σκόνη μέχρι τον απογαλακτισμό του. Έτσι όλο το γάλα είναι προϊόν προς πώληση χωρίς να χάνεται τίποτα.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν ήμουν μικρός είχαμε αγελάδες. Στην αυλή του σπιτιού ήταν ο στάβλος και το καλοκαίρι οι αγελάδες κοιμόταν έξω στην αυλή. Εκείνα τα χρόνια ήταν αλλιώς τα πράγματα το κάθε σπίτι είχε γελάδες. Γάλα παίρναμε μόνο για τον εαυτό μας κι αν κάποιος έβγαζε παραπάνω και περίσσευε μπορεί να πουλούσε σε άλλον αν ήθελε και δεν είχαν γεννήσει ακόμα οι αγελάδες του. Το άρμεγμα γινόταν με τα χέρια ενώ θήλαζε ταυτόχρονα το μοσχαράκι. Αν το γάλα ήταν λίγο το αφήναμε για το μωρό, αν ήταν παραπάνω αρμέγαμε (μερικές φορές μόλις μαζεύονταν κάμποσο γάλα στον κουβά τον τραβούσε και μια κλωτσιά η αγελάδα και το έχυνε) μερικές φορές δε, τύχαινε να είναι μεγάλη η ποσότητα που δεν μπορούσε να το φάει το μοσχαράκι και έπρεπε να αρμεχτεί για να ξαλαφρώσει ο μαστός. Οι αγελάδες που είχαμε εμείς, ποτέ δεν άφηναν να τις αρμέξεις αν δεν θήλαζε ταυτόχρονα και το μοσχαράκι. Έτσι, αν το μοσχαράκι χόρταινε και σταματούσε το θηλασμό, και είχε πολύ γάλα ακόμα ο μαστός, το άρμεγμα γινόταν διαδικασία πολύ ζόρικη γι αυτό έπρεπε να τελειώσει πριν χορτάσει το μωρό.
Αυτά πάνε τέλειωσαν. Τώρα είναι οι κτηνοτροφικές μονάδες. Μια κτηνοτροφική μονάδα μπορεί να είναι κρεοπαραγωγική ή γαλακτοπαραγωγική ή μπορεί μικτή. Επίσης τα ζώα είναι άλλης ράτσας. Στη γαλακτοπαραγωγική μονάδα, τα μωρά αποχωρίζονται αμέσως από τη μάνα. Έχω ακούσει από ανθρώπους του χώρου για τον τρόπο που γίνεται. Ότι αν την ώρα που γεννάει φροντίσουμε να μην έχει οπτική επαφή με το μωρό, και δεν της το αφήσουμε να το μυρίσει δεν το ζητάει. Απομακρύνεται το μωρό αμέσως μόλις γεννηθεί και πριν το μυρίσει η μάνα του, και τρέφεται με γάλα σκόνη μέχρι τον απογαλακτισμό του. Έτσι όλο το γάλα είναι προϊόν προς πώληση χωρίς να χάνεται τίποτα.
Για αυτό το λόγο ακριβώς έγινα βέγγαν. Κι ας τρελαίνομαι για γάλα.
Οι βιομηχανίες δε σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το συμφέρον, το οικονομικό!

anabou
Διάσημο μέλος
Αυτά που αναφέρει ο Θανάσης τα έχω ζήσει στο χωριό με κατσίκες και πρόβατα που είχε ο θείος μου. Το πράγμα χαλάει όταν οι ισορροπίες διαταράσσονται.
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω να σας ανακοινώσω ότι από το Σάββατο έγινα και εγώ χορτοφάγος
. Αιτία; 2 βίντεο που είδα στο Ίντερνετ. Ένα με ένα εργοστάσιο γούνας της εταιρίας burberry νομίζω λέγεται, που έδειχνε πως "περνάνε" εκεί οι αλεπουδίτσες και πως τις θανατώνουν
. Δεύτερο βίντεο με τους κινέζους και την εμπορία τους γούνας γάτας και σκύλου
. Μετά πια και το δεύτερο βίντεο, εντελώς σοκαρισμένη σκέφτηκα, ότι είναι πολύ εγωιστικό να στεναχωριέμαι για τις γατούλες που τις δολοφονούνε κατά αυτόν τον τρόπο, και να μην στεναχωριέμαι και για τα καυμένα ζωάκια εκτροφής για κρέας, όπως αγελάδες, πρόβατα, κότες κ.τ.λ.; Αυτά δεν αισθάνονται τρόμο όταν τα σφάζουν όπως οι γατούλες; Αυτά δεν πονάνε όταν τα σφάζουνε; Έτσι πήρα την απόφαση να μην ξαναφάω κρέας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ξαναφάω κρέας γιατί αισθάνομαι ότι θα φάω τον Νόμπου μου ή τον Πάνθερ μου εκείνη την στιγμή. Το γάλα και τ'αυγά δυστυχώς δεν μπορώ να τα κόψω
(Αν και ξέρω ότι για να πάρουμε το γάλα οι αγελάδες γίνονται "μηχανές" παραγωγής γάλακτος και οι κότες "μηχανές" παραγωγής αυγών σε άθλιες φυσικά συνθήκες διαβίωσης
. Ψάρι δεν ξέρω αν θα ξαναφάω. Πάντως από το σάββατο δεν έχει τύχει να φάω ψάρι. Γι'αυτό, θα δείξει. Πάντως και τα ψαράκια τα λυπάμαι αν το καλοσκεφτώ...
Αυτά. Καλημέρα σε όλους τους έλληνες χορτοφάγους!!!
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ ρε kittycat μου δωσες τεράάάάστια χαρά!
Έχω να σου προτείνω το vegan.thisblueplanet.net, το σάιτ της vicky.v από εδώ και το https://xortofagia.blogspot.com/. Κοίτα ΄κ εδώ.
Έχουν πολύ καλές συμβουλές, συνταγές κ φιλοσοφίες σχετικά με τη χορτοφαγία. Θα σε βοηθήσουν πολύ!
Κ επίσης έχω να σου προτείνω το γάλα αμυγδάλου ως υποκατάστατο του κανονικού, που μπορείς κάλιστα να το τρως μαζί με τα δημητριακά σου. Υπάρχει και το γάλα σόγιας, ρυζιού, καρύδας κ.α αλλά το νοστιμότερο και αυτό που μοιάζει περισσότερο με το κανονικό κ το πιο υγιεινό είναι το αμυγδάλου. Είναι γάλα από αμύγδαλα και ως γνωστόν το αμύγδαλο είναι ο ξηρός καρπός-θαύμα! Εχει όλα τα θρεπτικά συστατικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάνει πάρα πολύ καλό στην υγεία, σε αντίθεση με το αγελαδινό που είναι φουλ με ορμόνες, υπολείμματα κ όλα τα σχετικά...
Κι επίσης κάτι που μου είπε η διατροφολόγος μου η οποία έγινε ολικός χορτοφάγος από τα βιβλια που διάβασε σπουδάζοντας: Το ζωικό γάλα περιέχει 40 κουταλιές λακτόζης
!!! Απίστευτο ε; Είναι ότι χειρότερο μπορείς να καταναλώσεις συν οτι συμβάλλεις στην ανάπτυξη και το κέρδος των βιομηχανιών στηρίζοντάς τις!
Να, δες εδώ λεπτομέρειες για το γάλα αμυγδάλου. Κ αυτό: 100% Φυτικά
- Χωρίς λακτόζη
- Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας
- Πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα
- Χωρίς γλουτένη
- Χωρίς χοληστερίνη
- Χωρίς πρόσθετη ζάχαρη
- Χωρίς πρόσθετο αλάτι
- Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- Χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές
Τιμή: 13.00 € 11.83 €
ΦΠΑ: 1.06 €
Τελική με ΦΠΑ: 12.89 €
ΝΟΥ001
Γάλα αμυγδάλου σκόνη (για 5-8 λίτρα γάλα) χοληστερίνη συσκ. 400gr
100% μη γαλακτοκομικό, χωρίς λακτόζη, χωρίς χοληστερόλη, χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικό, χωρίς τεχνητό χρωματισμό, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο
Συστατικά: Μερικώς απολιπαμένα αμύγδαλα * (75%), μαλτοδεξτρίνη καλαμποκιού*
* από την βιολογική καλλιέργεια.
Τρόπος της χρήσης: Διαλύστε 2-3 κουτάλια σούπας σε ένα ποτήρι του κρύου ή καυτού ύδατος σύμφωνα με την προτίμηση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα ή το ψήσιμο.
Ενεργειακή αξία: 1.839 kJ/440 kcal
Πρωτεΐνες: 12,8 γ
Υδατάνθρακες: 65,6 γ
Συνολικό λίπος: 13,9 γ
Μονοακόρεστα: 8,9 γ
Πολυακόρεστος: 3,9 γ
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 0,04 γ
Ασβέστιο: 200 mg
Φωσφορούχος: 240 mg
Κωδ προϊόντος: 24837 Ενημερώθηκε: Πέμπτη 04 Μάι, 2006
Επίσης δες εδώ για όλα τα γάλατα (φυτικά) και εδώ για το πού μπορείς να τα αγοράσεις (γενικότερα σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά. Ελπίζω να σε ενημέρωσα κατάλληλα.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Mπράβο και απο μένα Kittycat!!!!! Xαιρομαι παρα πολύ που το ξεκίνησες
Welcome to the club!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Για μια πρώτη εικόνα δες εδώ
https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1154
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως ξέρει κανείς τί γίνεται όταν μια γυναίκα χορτοφάγος μείνει έγκυος; Ξέρω οτι ο οργανισμός χρειαζεται πολύ μεγαλύτερη ποσοτητα σιδήρου-φεριτινης απο το κανονικό και είναι σχεδόν αδύνατον να απορροφήσει ο οργανισμός τόση μεγάλη ποσότητα σιδήρου μόνο απο φυτικές πηγές. Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει για τα συμπληρώματα σιδήρου: Προερχονται από ζωικά στοιχεία ή οχι;
Κάτι που βρήκα εδώ:
[...]Το βάρος της εγκύου αυξάνεται κατά μέσο όρο 1-1,5 κιλό το μήνα, δηλ. συνολικά γύρω στα 9-12 κιλά. Το υπερβολικό βάρος προδιαθέτει για σοβαρές επιπλοκές, όπως τοξιναιμία, διαβήτη, ενώ η πολύ μικρή αύξηση δημιουργεί κίνδυνο υπολειπόμενης ανάπτυξης του εμβρύου. Η έγκυος δεν πρέπει να "τρώει για δύο" αλλά ούτε να κάνει δίαιτα αδυνατίσματος.
Προτιμότερο είναι να καταναλώνει τροφές μεγάλης θρεπτικής αξίας και να αποφεύγει τις παχυντικές, τις πολύ βαρειές και τις πολύ αλμυρές. Απαραίτητη είναι η λήψη άφθονης ζωϊκής πρωτεϊνης, γαλακτοκομικών προϊόντων, λαχανικών, φρούτων και ψωμιού ή δημητριακών. Εαν είναι χορτοφάγος θα πρέπει να αντικαταστήσει την ζωϊκή πρωτεϊνη με άφθονα όσπρια, καλαμπόκι, ξηρούς καρπούς και να ζητήσει ιατρική συμβουλή για πιθανό φαρμακευτικό συμπλήρωμα.
Χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση υγρών ιδίως το καλοκαίρι και συχνή ούρηση.
Για να αποφεύγονται οι εμετοί και τα φουσκώματα η τροφή μοιράζεται σε μικρά και συχνά γεύματα. Το στομάχι ανακουφίζεται με μπουκιές φρυγανιάς, γάλα ή χυμό λεμονιού, αλλά τα μέτρα αυτά εξατομικεύονται. Αν οι εμετοί επιμένουν χρειάζεται ιατρική αντιμετώπιση.[...]
---
Οπότε Κείρα μου, μια έγκυος χορτοφάγος γυναίκα θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή της καλύπτοντας την έλλειψη πρωτείνης με άλλες, φυτικές τροφές, και/η συμπληρώματα διατροφής (φυτικά πάντα εφόσον είναι χορτοφάγος-ζητάς στο φαρμακείο νομίζω) και να συμβουλεύεται διατροφολόγο

kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Ολγίτσα σ'ευχαριστώ και σένα για το καλωσόρισμα
!Καλώς σας βρήκα
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιποοοον... Tο βασικό συμπλήρωμα διατροφής που μου έχει δώσει ο γιατρος λέγεται pregnacare. Eιναι ειδική πολυβιταμίνη για εγκύους
Mου έχει δώσει και σίδηρο χωριστά αλλά επειδή πρεπει να το πάρω 2 ώρες πριν το φαγητό για να απορροφηθει απο τον οργανισμό μου δημιουργει προβλημα και δεν το παίρνω. Oταν του το ειπα αυτο, ειπε δεν πειράζει και οτι αφου παίρνω το pregnacare ειμαι οκ
Bεβαια τρώω συχνά όσπρια και ξέρω οτι είχα καλό σίδηρο απο τις εξετάσεις που έκανα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Aυτό που ειναι πολύ σημαντικό για το dna του μωρού είναι το φυλλικό (ή φολλικό οξύ). Tην Πέμπτη θα βγουν οι καινούργιες να δω πως πάει και θα σας πω τα νέα. 
Κείρα
Δραστήριο μέλος
)Καλώς να το δεχτείς το μωράκι σου

Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τις βιταμινες, νομίζω οτι είναι χημικές. Oμως και στην περίπτωση που δεν ήταν, επειδή το έθεσες, θα έπρεπε να κάνουε επιλογή. H να μασίσουμε νεκρό ζώο, που εγώ προσωπικά αποκλείεται να έκανα μετά απο τόσα χρόνια αποχής ή να πάρουμε μια ουσία απο το ζώο. Σίγουρα θα προτιμούσα το δεύτερο. Mιλάω για την περίοδο εγκυμοσύνης που όλες οι έγκυες, χορτοφάγοι ή όχι, πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα. Στην κανονική μου ζωή δεν παίρνω έτσι κι αλλιώς. Προσπαθώ να κάνω σχετικά σωστή διατροφή και απο οτι φαίνεται «δούλεψε» το πράγμα για 20 σχεδόν χρόνια (σε ενάμισι μήνα έχω πάλι επέτειο
) Σε όλες τις περιπτώσεις προτείνω να γίνονται εξετάσεις αίματος και μετά να ξεκινήσει η χορτοφαγία.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άντε του χρόνου να πάω στη σχολή διαιτολογίας με το καλό να φτιάχνω ειδικά χορτοφαγικά διαιτολόγια...

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool