Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
νιώθω πωσ μου μυρίζουν!
Ναι ρε παιδί μου. Αυτό!!! και με περνάνε για παλαβή που το μυρίζω το φαγητό μου πριν το φάω.
Επειδη εγώ δεν έτρωγα ποτέ αρνιά και κατσίκια και δεν ξέρω την γευση τους, εσείς που τρώγατε και το κόψατε ίσως μπορείτε να μου πειτε, δεν σας βρώμαγε;;;;; Εμένα ακόμα και στο ίδιο τραπέζι να είναι, δεν το αντέχω.:mpliaks:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποτε δεν ετρωγα αρνι-κατσικι κτλ,δεν φτιαχνουμε στο σπιτι μας ουτως η αλλως.Μονο το Πασχα με στουπωναν με το ζορι αλλα μετα μεγαλωσα και δεν ξαναφαγα.Οντως το αρνι βρωμαει!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι ρε παιδί μου. Αυτό!!! και με περνάνε για παλαβή που το μυρίζω το φαγητό μου πριν το φάω.
Επειδη εγώ δεν έτρωγα ποτέ αρνιά και κατσίκια και δεν ξέρω την γευση τους, εσείς που τρώγατε και το κόψατε ίσως μπορείτε να μου πειτε, δεν σας βρώμαγε;;;;; Εμένα ακόμα και στο ίδιο τραπέζι να είναι, δεν το αντέχω.:mpliaks:

αρνιά και τέτεια δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου, ούτε καν το πάσχα!!! έτρωγα χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο μόνο. αλλά τα αρνιά και τα σχετικά πάντα μου μύριζαν κρεατίλα! ούτε να τα βλέπω ήθελα ούτε τίποτα.
και που να δείσ κάτι ντοκιμαντέρ που κάναμε σε κάτι ζωρία στην ηπειρο. δράμα η κατάσταση. μασ καλούσαν για φαγητό και όλα αρνιά και πρόβατα μασ έβγαζαν.... σκέωου πωσ εγώ, έπειτα από ώρεσ δουλείασ επί έναν μήνα έτρωγα μόνο πατάτεσ, σαλάτα και τζατζίκι!!!
δράμα!!! αλλά σου λέω κυριολεκτίκα ΚΑΘΕ μέρα κρέατα!!!!!!!!:blink::blink::blink:

Το Πασχα τρωω τσουρεκι,αυγα και τζατζικι!!!:up:

Η ...λαδια που κανω ομως ειναι οτι αν εχει τυχει να κανει ο θειος μου κοκορετσι θα τσιμπησω λιγο.:redface::redface::redface:

Το Πασχα τρωω τσουρεκι,αυγα και τζατζικι!!!:up:

Η ...λαδια που κανω ομως ειναι οτι αν εχει τυχει να κανει ο θειος μου κοκορετσι θα τσιμπησω λιγο.:redface::redface::redface:

το κοκορέτσι πέρυσι, όποσ και κάθε προηγούμενο πάσχα το τσάκισα!!!φέτοσ δεν θα το φάω. ούτε θα μπω σε πειρασμό γιατί εγώ δε το φτιάχνω ποτέ και ούτε οι δικοί μου θα φτιάξουν...

αυτό που με τρελείνει είναι η μαγειρίτσα!!!!!!!!!!!!!!!! το καλύτερο μου. μπορώ να φάω μια κατσαρόλα ολόκληρη!!!

και για τον λόγο αυτό ανακάλυψα μια χορταφαγική μαγειρίτσα!

Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥ

σε κατσαρόλα σοτάρουμε ψιλοκομένα κρεμμύδια, πράσα κομμένα σε ροδέλεσ, καροτα κομμένα, και μαρούλι κομμένο σε ψιλλέσ λορίδεσ. (το μαρούλι το ρίχνω 5 λεπτά αργότερα από τα άλλα υλικά. σβινω με λευκο κρασι(λιγο για την γευση) και προσθέτω πιπερακι, αλατακι, σκορδο, ίσωσ και λίγο κανέλα. προσθέτω νερό μέχρι 3/4 τησ κατσαρόλασ. όταν πάρει την πρωτη βράση προσθέτω ριζάκι(καρολινα ή νυχάκι).βράζω 15-20 λεπτά. ετοιμάζω αυγολέμονο (πρωτα σε ένα μπολ λίγο από το ζουμί τησ κατσαρόλασ, μετά λεμόνι και τέλοσ αυγό - για να μην κόψει το αυγο) κι ανακατευω καλα καλα. 2-3 λεπτά πριν σβήσω την φωτια περυχύνω το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κατεβάζω αμέσωσ από την φωτιά και κουνώ την κατσαρόλα κυκλικά για να παέι παντου. ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!!!

πωσ σασ φεινεται/???:up:

Εγω δεν αντεχω το χοιρινο οταν ειναι μεγαλο κομματι και στο φουρνο.Βρωμαει πολυ!Βαζει κι η μανα μου κατι σκορδα γυρω γυρω :mpliaks:Στο σουβλακι και σε κανενα αλλαντικο το τρωω.
Το αρνι δε μυριζει παντα.Μυριζει κατσικιλα οταν ειναι μεγαλο ζωο γιαυτο και τα σφαζουν μικια:blink::cry:

Εγω δεν αντεχω το χοιρινο οταν ειναι μεγαλο κομματι και στο φουρνο.Βρωμαει πολυ!Βαζει κι η μανα μου κατι σκορδα γυρω γυρω :mpliaks:Στο σουβλακι και σε κανενα αλλαντικο το τρωω.
Το αρνι δε μυριζει παντα.Μυριζει κατσικιλα οταν ειναι μεγαλο ζωο γιαυτο και τα σφαζουν μικια:blink::cry:

βασικα πιστευω πωσ σε μερικουσ - κυριοσ σε γυναικεσ - μυριζει το αρνι για ψυχολογικουσ λογουσ. δηλαδη εμενα τωρα, που μου μυριζουν όλα τα κρεατα, δεν εχει να κανει με το κρεασ, όσο με εμενα και την ψυχολογια επειτα απο τα βιντεο που ειδα!!!:/::/::/:

:up: Θαυμαζω πραγματικα τους ανθρωπους που δεν τρωνε κρεας.Ιδιαιτερα αυτους που ηταν κρεατοφαγοι και καποια στιγμη για ιδεοντολογικους λογους σταματησαν το κρεας.Η αληθεια ειναι πως στη μαγειρικη ειναι το πιο ευκολο και το πλουσιο φαγητο ,ειδικα οταν υπαρχουν και παιδια στο σπιτι που ειναι δυσκολο να φανε λαχανικα,οσπρια κλπ.Αν ομως τα μαθουμε απο μικρα και με τη συμβουλη γιατρου τοτε τα πραγματα σιγουρα θα ειναι ευκολα.Δεν θα πω οτι ειμαι η οτι θα γινω ξαφνικα χορτοφαγος για να παρω συγχαρητηρια ,αλλα ελπιζω να με παρασυρετε με τον καιρο .........

:up: Θαυμαζω πραγματικα τους ανθρωπους που δεν τρωνε κρεας.Ιδιαιτερα αυτους που ηταν κρεατοφαγοι και καποια στιγμη για ιδεοντολογικους λογους σταματησαν το κρεας.Η αληθεια ειναι πως στη μαγειρικη ειναι το πιο ευκολο και το πλουσιο φαγητο ,ειδικα οταν υπαρχουν και παιδια στο σπιτι που ειναι δυσκολο να φανε λαχανικα,οσπρια κλπ.Αν ομως τα μαθουμε απο μικρα και με τη συμβουλη γιατρου τοτε τα πραγματα σιγουρα θα ειναι ευκολα.Δεν θα πω οτι ειμαι η οτι θα γινω ξαφνικα χορτοφαγος για να παρω συγχαρητηρια ,αλλα ελπιζω να με παρασυρετε με τον καιρο .........

wellcome to the club!!!
ακομη και τα παιδια μπορουν να τρεφονατι χωρισ κρεασ, αρκει να τρωνε σπιρουλινα που τουσ προσφερει πρωτεινη b12. από τα υπόλοιπα γεύματα χορτοφαγικά μπορεί κανεισ να παρει όλαόσα πρεπει να λαμβανει ο οργανισμοσ εκτοσ βιταμηνη c και πρωτεινη b12. η b12 μπορει να λιφθει μονο απο την σπιρουλινα - για καποιον χορτοφαγο, ενω τη c απο τα πορτοκαλια!!!

σου ευχομαι να γινεισ καπποια στιγμη!!! εγω μεσα σε 3 εβδομαδεσ θυμαμαι ενιοθα άλλοσ ανθρωποσ. αλλαξε ο μεταβολισμοσ, εφυγαν οι τοξινεσ κλπ.
και να σκευτεισ πωσ πριν ετρωγα καθε μερα σουβλακια!!!

Ειναι δυσκολο να το καταφερουμε ολοι αλλα το σημαντικο ειναι να μειωσουμε το κρεας κατα πολυ απο τη διατροφη μας!Ετσι κι αλλιως δεν κανει καλο για την υγεια μας.
Και να σκεφτουμε εναλλακτικα. π.χ. εγω παιρνω μονο φυτικη κρεμα γαλακτος και πραγματικα ειναι πολυ πιο νοστιμη απο τις ζωικες! Παιδια δοκιμαστε τη ειναι η HOPLA την εχει ο Μαρινοποθλος.Ειναι απιστευτη στη γευση πολυ καλυτερη απο ολες τις ΝΟΥΝΟΥ και τις ΦΑΓΕ και υγειηνη!!!

Φυλλάδιο Χορτοφαγίας
XORTOFAGIA1mikro.JPG

https://psychanimal.com/XORTOFAGIA1.pdf
https://psychanimal.com/XORTOFAGIA2.pdf

Ειναι δυσκολο να το καταφερουμε ολοι αλλα το σημαντικο ειναι να μειωσουμε το κρεας κατα πολυ απο τη διατροφη μας!Ετσι κι αλλιως δεν κανει καλο για την υγεια μας.
Και να σκεφτουμε εναλλακτικα. π.χ. εγω παιρνω μονο φυτικη κρεμα γαλακτος και πραγματικα ειναι πολυ πιο νοστιμη απο τις ζωικες! Παιδια δοκιμαστε τη ειναι η HOPLA την εχει ο Μαρινοποθλος.Ειναι απιστευτη στη γευση πολυ καλυτερη απο ολες τις ΝΟΥΝΟΥ και τις ΦΑΓΕ και υγειηνη!!!

την εχω δοκιμασει κι εγω σε κατι λαζανια και ηταν πολυ νοστημη!!! επισησ καλεσ ειναι και κατι ριζογκοφρετεσ που εχει ο μαρινοπουλοσ, κατι βιολογικεσ σοκολατεσ με κακαο και το γαλα σογιασ!!!

εγω θεωρω πωσ η προσπαθεια μετραει, και η αρχη ειναι το ημισι του παντως!!!:up:

αρκει να τρωνε σπιρουλινα που τουσ προσφερει πρωτεινη b12.
Η Β12 δεν είναι πρωτεΐνη, είναι βιταμίνη του συμπλέγματος Β.

:blink:

ναι, εκανα λαθοσ...

για οσουσ όμωσ θελουν να μαθουν κατι παραπανω για την b12 βρηκα μολισ αυτο το αρθρο. αναφερει πωσ η βιταμινη αυτη δεν βρισκεται μονο στο κρεασ αλλα και σε βρουτα λαχανικα και αλλου!!! αυτο ουτε εγω το ηξερα, αρα αξιζει να το μοιραστω μαζι σασ!!!

https://live-sustainably.blogspot.com/2006/09/b12.html

:lol: :lol: :lol: μετά απο όλα αυτά που διάβασα η επεξήγηση ήρθε και με ισιωσε. Τωρα θα σκεφτείτε τα χειρότερα αλλά ρε παιδια....εγώ παρόλο που υποστηρίζω πολύ τους χορτοφάγους και δέχομαι οτι εχουν σε ολα μα σε ολα δικιο...έχω μια αδυναμία στα αρνάκια και στα κατσικάκια...
Δεν εχω καλύτερο απο αρνάκι/κατσικάκι στο φούρνο με μπολικο λεμόνι ή φρικασέ...Μακάρι να μην ειχα μάθει ποτέ αυτή τη γεύση αλλά ειναι μεγάλος πειρασμός ..Κατά τα αλλα πάντα οταν έβλεπα στα τσιγγέλια τα ζωάκια, πλάνταζα στο κλάμα...΄
Πάντως αυτο που νομιζω εχει σημασια ειναι οτι δεν ειμαι φαν του κρέατος. Και μήνας να περάσει και να μη φάω...μια χαρά ειμαι. Δε μου λειπει.Και συμπεριλαμβάνω και το κοτόπουλο. Στο σπίτι 1 φορά τη βδομάδα max 2 κι οχι συχνά. Γενικά δεν ειμαστε αυτο που λέμε κρεατοφάγοι..Παιζει κυριως χορταρικό, ψάρι, όσπριο, πίτες κλπ

:lol: :lol: :lol: μετά απο όλα αυτά που διάβασα η επεξήγηση ήρθε και με ισιωσε. Τωρα θα σκεφτείτε τα χειρότερα αλλά ρε παιδια....εγώ παρόλο που υποστηρίζω πολύ τους χορτοφάγους και δέχομαι οτι εχουν σε ολα μα σε ολα δικιο...έχω μια αδυναμία στα αρνάκια και στα κατσικάκια...
Δεν εχω καλύτερο απο αρνάκι/κατσικάκι στο φούρνο με μπολικο λεμόνι ή φρικασέ...Μακάρι να μην ειχα μάθει ποτέ αυτή τη γεύση αλλά ειναι μεγάλος πειρασμός ..Κατά τα αλλα πάντα οταν έβλεπα στα τσιγγέλια τα ζωάκια, πλάνταζα στο κλάμα...΄
Πάντως αυτο που νομιζω εχει σημασια ειναι οτι δεν ειμαι φαν του κρέατος. Και μήνας να περάσει και να μη φάω...μια χαρά ειμαι. Δε μου λειπει.Και συμπεριλαμβάνω και το κοτόπουλο. Στο σπίτι 1 φορά τη βδομάδα max 2 κι οχι συχνά. Γενικά δεν ειμαστε αυτο που λέμε κρεατοφάγοι..Παιζει κυριως χορταρικό, ψάρι, όσπριο, πίτες κλπ

εγω - κατα την δικη μου παντα αποψη - ειμαι χορτοφαγοσ λογο ηθικων θεματων που προκειπτουν απο την καταναλωση κρεατοσ. απο κει κι επειτα θελω να συμειωσω πωσ οι αρχαιοι ελληνεσ τρωγαν χορτοφαγικα φαγιτα, σπανια ψαρι και σε πολυ επιλεγμενεσ και ειδικεσ περιπτωσεισ κρεασ. το κρεασ εγεινε εθνικο μασ φαγητο(το σουβλακι ειδικοτερα) κατα την τουρκοκρατεια. πριν ηταν η φασολαδα!και η καθαρα ελληνικη κουζινα κατα κυριο λογο περιλαμβανει χορτοφαγικα γευματα.

απο κει κι επειτα, το να φαει καποιοσ κρεασ μια φορα τον μηνα, αντε 2, το βρισκω ηθικα λαθοσ. το βρισκω ταυτοχρονα ομωσ και φυσιολογικο διοτι ετσι μαθαμε, αλλα κι καπωσ ετσι τρωγαν και οι πρωτοι ελληνεσ.

απο την αλλη μερια θα μπορουσα να αποδεκτω την καταναλωση κρεατοσ μονο κι αν, καθενασ ετρωγε κρεασ 2 φορεσ το μηνα το πολυ. ετσι δεν θα υπιρχαν κρεατοταβερνεσ, εκτροφεια, κλπ όσα υπαρχουν στισ μερεσ μασ, και συνεποσ το κακο, και οι συνθηκεσ οι αποτροπαιεσ θα μειονονταν κατα πολυ.
μεχρι να γινει όμωσ κατι τετοιο θα επρεπε - ηθικα - να αποτραβηχτουμε απο το κρεασ, για να γινει αλλαγη!!!
αν όλοι τρωνε κρεατα, τοτε το κακο δεν θα σταματησει ποτε!!!

:hmm:Εχουμε το προνομιο να ζουμε σε μια χωρα ηλιολουστη οπου ευδοκιμουν ολων των ειδων τα φρουτα και λαχανικα και αν θελουμε να γεμισουμε το τραπεζι μας με αυτα δεν μας φτανει ενα δωματιο ολοκληρο.Παρ'ολα αυτα η κρεατοφαγια ειναι κακια συνηθεια και ευκολη λυση.Σιγουρα τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζεται ο οργανισμος μας τα περνουμε πλουσιοπαροχα απο ολες τις υπολοιπες τροφες ,και αντικαθιστουν το κρεας επαξια και οχι μονο.
Παντως για την ωρα δεν τρωω κουνελι.Μου εφεραν καποτε κουνελι σπιτικο με τα παπουτσακια δηλ.τα πισω ποδια του ακοπα με τις τριχες κλπ.Οταν το εκοβα (σφαγμενο εννοειται) εννοιωσα σαν εγκληματιας και απο τοτε δεν εχω ξαναφαει.Το αρνι του Πασχα,μονο τοτε τρωμε αρνι,οσο ειναι αψητο δεν το αγγιζω καν,αλλος ασχολειται και απο το ψημενο λιγη πετσουλα θα τη φαω.
Μμμ την εχω τη σχετικη μου ευαισθησια απλα δεν την εχω καλλιεργησει αρκετα.Ειμαι βεβαια επιρρεπης στη γευση της μπριζολας η του κοκκινιστου με πατατες τηγανητες αλλα πιστευω πως μπορω να ζησω και χωρις αυτα.Βουρ λοιπον ποτιστε με μπας και αναπτυχθει η καλλιεργεια μου.

:hmm:Εχουμε το προνομιο να ζουμε σε μια χωρα ηλιολουστη οπου ευδοκιμουν ολων των ειδων τα φρουτα και λαχανικα και αν θελουμε να γεμισουμε το τραπεζι μας με αυτα δεν μας φτανει ενα δωματιο ολοκληρο.Παρ'ολα αυτα η κρεατοφαγια ειναι κακια συνηθεια και ευκολη λυση.Σιγουρα τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζεται ο οργανισμος μας τα περνουμε πλουσιοπαροχα απο ολες τις υπολοιπες τροφες ,και αντικαθιστουν το κρεας επαξια και οχι μονο.
Παντως για την ωρα δεν τρωω κουνελι.Μου εφεραν καποτε κουνελι σπιτικο με τα παπουτσακια δηλ.τα πισω ποδια του ακοπα με τις τριχες κλπ.Οταν το εκοβα (σφαγμενο εννοειται) εννοιωσα σαν εγκληματιας και απο τοτε δεν εχω ξαναφαει.Το αρνι του Πασχα,μονο τοτε τρωμε αρνι,οσο ειναι αψητο δεν το αγγιζω καν,αλλος ασχολειται και απο το ψημενο λιγη πετσουλα θα τη φαω.
Μμμ την εχω τη σχετικη μου ευαισθησια απλα δεν την εχω καλλιεργησει αρκετα.Ειμαι βεβαια επιρρεπης στη γευση της μπριζολας η του κοκκινιστου με πατατες τηγανητες αλλα πιστευω πως μπορω να ζησω και χωρις αυτα.Βουρ λοιπον ποτιστε με μπας και αναπτυχθει η καλλιεργεια μου.

οταν μπρωτο εμεινα μονη μου, οποσ ειναι λογικο μαγειρευα και μονη μου. ετσι μια μερα αγορασα κρεασ. θυμαμαι πωσ το ειχα ακουμπισει στον παγκο και το κοιοταζα. δεν ηξερα πωσ να το πιασω...μου φαινοταν ζωντανο!!! μου μυριζε και δεν ηξερα , σιχαινομουν και φοβομουν να το πιασω!!!!:|
τελικα το επιασα και εκεινη την μερα μαγειρεψα φοροντασ πλαστικα γαντια!!!
στο τελοσ δεν το εφαγα, αλλα το εδωσα ολο στον σκυλο μου. δεν ηθελα με τιποτα να το φαω!!!

σημερα τσακισα μια βοδινη μπριζολα αλλο πραγμα. Ηταν τοσο μεγαλη (1 κιλο) που δεν χωρουσε στο τηγανι και αναγκαστηκα και την εβαλα σε ταψι στο φουρνο. Δεν θα μπορουσα με τιποτα να ζησω με μαρουλι και κουνουπιδι. Ειδικα τωρα που ανακαλυψα οτι το κρεας βισσωνα εχει πολυ λιγοτερα λιπαρα απο το βοδινο.

σημερα τσακισα μια βοδινη μπριζολα αλλο πραγμα. Ηταν τοσο μεγαλη (1 κιλο) που δεν χωρουσε στο τηγανι και αναγκαστηκα και την εβαλα σε ταψι στο φουρνο. Δεν θα μπορουσα με τιποτα να ζησω με μαρουλι και κουνουπιδι. Ειδικα τωρα που ανακαλυψα οτι το κρεας βισσωνα εχει πολυ λιγοτερα λιπαρα απο το βοδινο.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back