Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
σημερα τσακισα μια βοδινη μπριζολα αλλο πραγμα. Ηταν τοσο μεγαλη (1 κιλο) που δεν χωρουσε στο τηγανι και αναγκαστηκα και την εβαλα σε ταψι στο φουρνο. Δεν θα μπορουσα με τιποτα να ζησω με μαρουλι και κουνουπιδι. Ειδικα τωρα που ανακαλυψα οτι το κρεας βισσωνα εχει πολυ λιγοτερα λιπαρα απο το βοδινο.
Συγγνώμη, αλλά το παραπάνω μήνυμα το θεωρώ λίγο καφρίλα σ' ένα νήμα για τη χορτοφαγία. Το αντίστοιχο θα ήταν να γράψει κάποιος για τις χαρές του σεξ που απολαμβάνει η γάτα του σ' ένα νήμα για τις στειρώσεις.
Για τις γαστρονομικές σας αναζητήσεις υπάρχει το "Τι μαγειρεύουμε σήμερα".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αξιωσα προχθες να δω το υπολοιπο μισο του ντοκυμαντερ-το ειχα αφησει στη μεση γιατι δεν αντεξα να το δω μονοκοπανια...
Το αποτελεσμα;;;
Μετα εκατσα μεχρι τις 3 το πρωι και διαβαζα σαιτ για βετζετεριαν....![]()

Οπως η πραξη ειναι πιο δυσκολη..
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Τον κιμα τον εχω ηδη αντικαταστησει με σογιας,κοτοπουλο τρωω 3φορες περιπου το μηνα και αλλες τοσες ψαρι,δεν υπερκαταναλωνω δλδ.
Θα προσπαθησω να αντικαταστησω σιγα σιγα και τα γαλακτοκομικα με σογιας...

brigite
Διάσημο μέλος
Κοιταξε,εντελως αυστηρα βιγκαν δεν μπορω να γινω αλλα να αντικαταστησω καποια γευματα κοτοπουλου με τοφου μπορω να το κανω.
Τον κιμα τον εχω ηδη αντικαταστησει με σογιας,κοτοπουλο τρωω 3φορες περιπου το μηνα και αλλες τοσες ψαρι,δεν υπερκαταναλωνω δλδ.
Θα προσπαθησω να αντικαταστησω σιγα σιγα και τα γαλακτοκομικα με σογιας...![]()

Κατα ποσο ομως ειναι υγιεινη διατροφη η σογια;Δεν εννοω απο πλευρας συστατικων της ,οσο για τον τροπο παρασκευης της.Η καθ εαυτου σογια ειναι προιον ιαπωνικο ,φυτικο και παραγεται απο καλλιεργεια(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος),Τα παραγωγα απο κει και περα-γαλα,τυρι,κρεας κλπ-πολυ φοβαμαι οτι προερχονται απο μεταλλαξη της φυτικης σογιας .Ειναι προτιμοτερο λοιπον να αντικατασταστησεις το κρεας με φυτικες τροφες,σαφως ελληνικες,που εχουν τις θρεπτικες αξιες που σου προσφερει και το κρεας,αν και ειναι πολυ δυσκολο πιστευω να αντικατασταθει 100%.

brigite
Διάσημο μέλος
Το ντοκιμαντερ πραγματικα ειναι σοκαριστικο,σαφως δεν αντεξα να το δω ολο,ομως επειδη θελω να ειμαι και ειλικρινης ,το κρεας δεν μπορω να το καταργησω απο τη διατροφη μας.Και να πω και το αλλο...και τις γατες μας με ζωικη τροφη τις ταιζουμε,γιατι λοιπον μας κακοφαινεται ολο αυτο το σκηνικο;η θα αρχισουμε να τις ταιζουμε μαρουλια και ραδικια;
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αλλωστε το κρεας εχει χιλια δυο πιο επικινδυνα συστατικα,πιο πολυ κινδυνευεις απο αυτο...

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Δες κι αυτό https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.phpΑξιωσα προχθες να δω το υπολοιπο μισο του ντοκυμαντερ-το ειχα αφησει στη μεση γιατι δεν αντεξα να το δω μονοκοπανια...
Το αποτελεσμα;;;
Μετα εκατσα μεχρι τις 3 το πρωι και διαβαζα σαιτ για βετζετεριαν....![]()
ruko
Διάσημο μέλος
Κατα ποσο ομως ειναι υγιεινη διατροφη η σογια;Δεν εννοω απο πλευρας συστατικων της ,οσο για τον τροπο παρασκευης της.Η καθ εαυτου σογια ειναι προιον ιαπωνικο ,φυτικο και παραγεται απο καλλιεργεια(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος),Τα παραγωγα απο κει και περα-γαλα,τυρι,κρεας κλπ-πολυ φοβαμαι οτι προερχονται απο μεταλλαξη της φυτικης σογιας .
Ειναι προτιμοτερο λοιπον να αντικατασταστησεις το κρεας με φυτικες τροφες,σαφως ελληνικες,που εχουν τις θρεπτικες αξιες που σου προσφερει και το κρεας,αν και ειναι πολυ δυσκολο πιστευω να αντικατασταθει 100%.
![]()
Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταλλαγμένης σόγιας καταλήγει σε ζωοτροφές.
Επίσης πολλά φυτικής προέλευσης "υποκατάστατα", όπως το γάλα σόγιας, το τόφου και άλλα είναι παραδοσιακά τρόφιμα στην Ασία, δηλ. δεν είναι κάτι που τα έφτιαξε κάποιος σε ένα εργαστήριο. Τα υπόλοιπα τυριά, λουκάνικα κ.λπ. από σόγια είναι από βιολογικές καλλιέργειες, όπως είπε η Νόνικα.
Φυσικά, είναι καλό να έχει κανείς ποικιλία στη διατροφή του και να τρώει πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτό ισχύει για όλους.
Τα θρεπτικά συστατικά του κρέατος αντικαθίστανται πάρα πολύ εύκολα ή μάλλον δεν αντικαθίστανται ακριβώς, απλώς τα παίρνεις από άλλες πηγές.

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστω!

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταλλαγμένης σόγιας καταλήγει σε ζωοτροφές.
Επίσης πολλά φυτικής προέλευσης "υποκατάστατα", όπως το γάλα σόγιας, το τόφου και άλλα είναι παραδοσιακά τρόφιμα στην Ασία, δηλ. δεν είναι κάτι που τα έφτιαξε κάποιος σε ένα εργαστήριο. Τα υπόλοιπα τυριά, λουκάνικα κ.λπ. από σόγια είναι από βιολογικές καλλιέργειες, όπως είπε η Νόνικα.
Φυσικά, είναι καλό να έχει κανείς ποικιλία στη διατροφή του και να τρώει πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτό ισχύει για όλους.
Τα θρεπτικά συστατικά του κρέατος αντικαθίστανται πάρα πολύ εύκολα ή μάλλον δεν αντικαθίστανται ακριβώς, απλώς τα παίρνεις από άλλες πηγές.![]()
Ακριβως....

skai-animals
Δραστήριο μέλος

πάντως το να ακολουθήσει κανείς την χορτοφαγία δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνει σόγια... εγώ για παράδειγμα είμαι αυστηρά χορτοφάγος εδώ και 6-7 μήνες περίπου και σόγια έφαγα μόνο την πρωτοχρονιά. και μπορώ να πω με συγουριά πως δεν θα την ξαναφάω!!!(γευστικά δεν μου άρεσε ούτε η σόγια ούτε το τοφου)
απλά είμαι της άποψης να μην φορτόνουμε την ζωή μας με τόσα υποκατάστατα... αντί για γούνα, η συνθετική, αντί για κρέας, η σόγια, κλπ κλπ κλπ
πάντως το ντοκιμαντέρ πραγματικά - το έχω δει πολλές φορές - επιβέλει απο μόνο του την χορτοφαγία!!!(με την καλή έννοια το λέω) κι εγώ με κάτι αντοίστηχο ξεκίνησα την χορτοφαγία!
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
,απλα βοηθαει στην προσληψη πρωτεινων για ατομα που δεν τρωνε κρεας ή απλα (οπως εγω) θελουν να το ελαττωσουν στο ελαχιστο.Ουτε ειπε κανεις οτι ειναι υποχρεωτικο να το φας αν εισαι χορτοφαγος,απλα κανει την διατροφη σου πιο ευκολη διοτι δεν υπαρχει αλλη ΤΟΣΟ καλη πηγη πρωτεινης.
Γουστα ειναι αυτα....

Αλλωστε τι υπαρχει ΜΗ επεξεργασμενο σημερα;;;
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Η συνταγη με τις ταλιατελες ειναι υπερχοχη!!τις εχω αποθηκευσει ολες και τωρα που θα ξαναπαω Ροδο θα φκιαχνω 1-2 καθε βδομαδα!!Τα βεγκαν ''γαλακτωκομηκα'' τα βρισκεις σε μεγαλα σουπερ μαρκετ?
ναι, υπέρχουν στα περισσότερα σουπερ μαρκετ...το μόνο κακό με την χορτοφαγία είναι πως τα προιόντα τα έχουν κάνει ακριβά για τον μέσω πολίτη. για να καταλάβεις, ένα γάλα σόγιας έχει 3,50 ευρώ, το τοφου έχει 5 ευρώ, ενώ η σόγια κεμπάπ ή κιμάς είνι πιο οικονομική στα 2,50 ευρώ... για τον λόγο αυτό εγώ τουλάχιστον επιλέγω 1 φορά το 2μηνο και αν, να φτιάξω κάτι με τέτοια υλικά...προτειμώ συνταγές που να μην χρειάζονται εξεζητημένα προιόντα... αλλά για μια φορά στο τόσο, είναι καλό!

(άσχετο, αν κάποιος μένει εξωτερικό, ας μας πει τιμές από την χώρα όπου μένει - να έχουμε μια ιδέα!)
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
(βαριεμαι να κανω μετατροπη το δολλαριο σε ευρω, καντε το μονοι σας... η αναλογια ειναι 1 ευρω = 1.5 δολλαρια)Βασικα εγω ειμαι κακο μετρο συγκρισης γιατι εχουμε μεγαλη ασιατικη μεινοτητα και οτι εχει να κανει με ασιατικη κουζινα, ειναι σε πολυ χαμηλες τιμες.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
το τοφου το εχουν $1.5 τα 600γρ, το γαλα σογιας πρεπει να το εχουν γυρω στα $2 τα 2L, ο κιμας σογιας πρεπει να κοστιζει $2-3 το μισο κιλο(βαριεμαι να κανω μετατροπη το δολλαριο σε ευρω, καντε το μονοι σας... η αναλογια ειναι 1 ευρω = 1.5 δολλαρια)
Βασικα εγω ειμαι κακο μετρο συγκρισης γιατι εχουμε μεγαλη ασιατικη μεινοτητα και οτι εχει να κανει με ασιατικη κουζινα, ειναι σε πολυ χαμηλες τιμες.
αν δεν κάνω λάθος εδώ πέρα πουλάκε το ένα λίτρο 3,50 ευρώ
(νομίζω 1 λίτρο, θα το ξανακοιτάξω πάντως!)δηλή, στο περίπου σεεσάς έχει το κρέας σόγιας 2 ευρώ περίπου, ίδια τιμή με ελλάδα...αλλά το γάλα αν ήταν σε δολάρια, εκεί θα κόστιζε περίπου 3,5 δολάρια το λίτρο, ενώ το τοφού αν ήταν σε ευρώ στον καναδά(εκεί δεν είσαι αν δεν κάνω λάθος?) 7,50 ευρώ!!
(μήπως μπερδεύτικα κάπου???)δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό, γιατί εδώ που έχει αρκετούς μη ευκατάστατους ασιάτες δεν νομίζω να τρώνε σόγια και τοφού στην ελλάδα...εδώ είναι φτώχια!
μήπως ανεβάζει το κόστος η ροπή προς τα υγειηνά κλπ??? μήπως κάτι και το φπα? πάντως εγώ τα θεωρώ πολύ ακριβά για τον μέσω πολίτη της ελλάδας...σήμερα θα φτιάζω ωραιότατες φακούλες!!!

(άσχετο!)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
ναι, υπέρχουν στα περισσότερα σουπερ μαρκετ...το μόνο κακό με την χορτοφαγία είναι πως τα προιόντα τα έχουν κάνει ακριβά για τον μέσω πολίτη. για να καταλάβεις, ένα γάλα σόγιας έχει 3,50 ευρώ, το τοφου έχει 5 ευρώ, ενώ η σόγια κεμπάπ ή κιμάς είνι πιο οικονομική στα 2,50 ευρώ... για τον λόγο αυτό εγώ τουλάχιστον επιλέγω 1 φορά το 2μηνο και αν, να φτιάξω κάτι με τέτοια υλικά...προτειμώ συνταγές που να μην χρειάζονται εξεζητημένα προιόντα... αλλά για μια φορά στο τόσο, είναι καλό!
(άσχετο, αν κάποιος μένει εξωτερικό, ας μας πει τιμές από την χώρα όπου μένει - να έχουμε μια ιδέα!)
Αυτές οι τιμές μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες!

Υποθέτω ότι το γάλα που λες είναι της fytro. Τα προϊόντα αυτής της εταιρίας είναι γενικά πολύ ακριβά (μέχρι και το πληγούρι τους κάνει 3 ευρώ... έλεος. Το πληγούρι; ), αλλά στα καταστήματα βιολογικών βρίσκεις προϊόντα άλλων εταιριών σε καλύτερες τιμές, π.χ. γάλα σόγιας 2-2,50 ευρώ, τόφου 3-3,50 ευρώ τα 400γρ. Επίσης, γάλα σόγιας της alpro φέρνουν και τα Μαρινόπουλος-carrefoure στα 2,25.
Ας μη συγκρίνουμε με το εξωτερικό γιατί θα πάθουμε όλοι κατάθλιψη.
Ενδεικτικά, το γάλα της alpro που ανέφερα παραπάνω στην Ολλανδία το βρήκα ακριβώς στη μισή τιμή.Και δεν νομίζω να έχει σχέση το ότι στις άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερη ασιατική μειονότητα. Απλώς, εκεί είναι κουτόφραγκοι και τα πουλάνε φτηνά.

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Αυτές οι τιμές μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες!
Υποθέτω ότι το γάλα που λες είναι της fytro. Τα προϊόντα αυτής της εταιρίας είναι γενικά πολύ ακριβά (μέχρι και το πληγούρι τους κάνει 3 ευρώ... έλεος. Το πληγούρι; ), αλλά στα καταστήματα βιολογικών βρίσκεις προϊόντα άλλων εταιριών σε καλύτερες τιμές, π.χ. γάλα σόγιας 2-2,50 ευρώ, τόφου 3-3,50 ευρώ τα 400γρ. Επίσης, γάλα σόγιας της alpro φέρνουν και τα Μαρινόπουλος-carrefoure στα 2,25.
Ας μη συγκρίνουμε με το εξωτερικό γιατί θα πάθουμε όλοι κατάθλιψη.Ενδεικτικά, το γάλα της alpro που ανέφερα παραπάνω στην Ολλανδία το βρήκα ακριβώς στη μισή τιμή.
Και δεν νομίζω να έχει σχέση το ότι στις άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερη ασιατική μειονότητα. Απλώς, εκεί είναι κουτόφραγκοι και τα πουλάνε φτηνά.![]()
ναι, συμφωνώ...ναι αυτό της fytro εχω δει, αλλά να σου πω την αλήθεια είτε πρόκειται για 3 είτε για 2 ευρώ, νομίζω οτι ειναι τσιμπιμένες οι τιμές...και αυτό της carrefur υο ειχα παρει μια φορα που το απαιτουσε η συνταγη, αλλά τελικά τίποτα παραπάνω...το μόνο που σαν τιμή μου φαίνεται λογικό είναι το κρέας σόγιας. δηλαδή ένα κιλό πραγματικό κρέας είναι πιο ακριβό πό το κρέας σόγιας... δυστηχώς στο εξωτερικό είναι πιο καλά!!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool