Η Γατοϊστορία μας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Η Ρωξάνη λοιπόν απ'ότι έμαθα αργότερα συνδέοντας τα γεγονότα είχε γεννησει στην αυλή της γειτόνισσας κ οικογενειακής φίλης χρόνια που μένει απέναντι.Επειδή όμως δεν είχε ούτε φαγητό,ούτε νερό για να τρώει τα ποντίκια ερχότανε σε μας όσο θήλαζε,μέχρι προχθές που έφερε κ τα παιδιά της.Κάτι που ενόχλησε τη γειτόνισσα που μέχρι σήμερα υποστηρίζει ότι της πηραμε τα γατιά της-γιατί στην αυλή της γεννήθηκαν-και λέει στον κόσμο ότι έχουμε μαζέψει όλα τα γατιά στην αυλή μας δίνοντας πάτημα στους άλλους αγαπημένους γείτονες να μας τι λένε συνέχεια επειδή τα γατιά που ήρθαν μόνα τους παίζουν κ κοιμούνται στην αυλή μας.Οπως είναι λογικό όμως σαν μικρά θα βγουν στο δρόμο θα πάνε στη διπλανη αυλή κ θα σκαρφαλώσουν στα δέντρα.Αυτό από το σάββατο που ήρθαν σε μας.Το πρόβλημα τους λοιπόν δεν είναι ούτε ότι
-αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι δικά τους τα αφήνουν εκτως σπιτιού,χωρίς φαγητό κ στείρωση
- ούτε ο άλλος ο μλκ που έφερε ένα γατί από το νησί του που ποτέ δεν ταίζει κ δε βάζει στο σπίτι του κ κυκλοφορεί όλη μέρα στο δρόμο ψάχνοντας να φάει
-αλλά εμείς που έχουμε μονίμως στη βεράντα τροφή κ μαζεύονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να μην πολυλογώ μετά από δημόσιες διαφωνίες η εν λόγω κυρία πέρασε στις πράξεις.Ηρθε στην αυλή μου όταν έλειπα κ πήρε τη Ρωξάνη με τα μικρά κ τα έκλεισε σε ένα διάδρομο στο σπίτι της χωρίς νερό,άμμο κ φαγητό μόνο κ μόνο για να μην έρχονται σε μας.Της εξήγησα ευγενικά ότι αν θέλει να τα κρατήσει πρέπει να τα πάει για εμβόλια,να στειρώσει τη μάνα κ να ολοκληρώσει τη θεραπεία που της κάνουμε.Οταν η κουβέντα άναψε λίγο της εξήγησα πάντα ευγενικά ότι η γάτα προφανώς δεν έχει τα απαραίτητα(νερό-τροφή)γι'αυτό κ έρχεται σε μας.Ε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Μετά από δυο μέρες κλεισμένες μέσα τις άφησε σήμερα όπου κ ήρθαν τρέχοντας στα πόδια μου για χάδια κ φυσικά φαγητό.Μαθαίνω λοιπόν πριν λίγο ότι είπε στη θεία μου ότι κάποια στιγμή θα τα πάρει να τα πάει στο χωριό με ότι συνεπάγεται αυτό.Δε ξέρω πια τι να κάνω,Καμιά ιδέα ρε παιδιά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βρούν τα μικρά χώρο φιλοξενίας μέχρι να βρούν μόνιμο σπιτάκι..:hmm:όσο για τη Ρωξάνη να προλάβεις να την στειρώσεις ετσι ώστε άν πραγματοποιήσει τις απειλές της τουλάχιστον η γατούλα να μην ταλαιπωρηθεί με άλλες γέννες..:/:Μα καλά ξέρω οτι υπάρχουν μ@#$@$ες αλλά τέτοιο πείσμα είς βάρος της γατούλας για ''ιδιοκτησία'' δεν έχω ξανακούσει!:blink:

Μα από τη στιγμή που τα παίρνει όποτε γουστάρει κ τα κρύβει αφού είναι δικά της :blink:δε μπορώ να κάνω κάτι.Αν χαθούν μια μέρα θα ξέρει ότι το έκανα εγώ κ δε ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει.Ασε που λείπω όλη μέρα από το σπίτι.Εχει άπειρο χρόνο στη διάθεση της.Πραγματικά πρώτη φορά βλέπω κ γω τόσο εγωιστικη συμπεριφορά από μια γυναίκα που ποτέ δεν είχε ζώο,δε ξέρει τη λέξη στείρωση κ εμβόλια αλλά τι λέω δε ξέρει τη λέξη φαγητό και έχει κάνει τα γατιά παιχνίδι.Κ να φανταστείς όταν μου είπε ότι είναι δικά της κ της τα πήρα,της είπα ορίστε έλα να πάρεις κ τη μάνα,να σταματήσω να βάζω τροφή κ της έδωσα κ το βιβλιάριο εξηγώντας ότι πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία της

πω πω, τι απαισιοι ανθρωποι υπαρχουν!:(

Mωρέ μήπως πήγαινες με τα νερά της, φροντίζοντας να είσαι από κοντά για να βοηθάς στην φροντίδα των γατιών;

Αυτό προσπαθώ να κάνω.Ποτέ δεν είπα ότι είναι δικά μου,ούτε τα έκρυψα.Επιασα χθες το γιο της κ του είπα ότι επειδή έχουνε μαζευτεί πολλά η γειτονιά φωνάζει,θα προσπαθήσω να τους βρω σπίτι κ να στειρώσω τη μάνα.Κ τι γυρίζει κ μου λέει αυτή που μέχρι χτες τα ήθελε πίσω γιατί είναι δικά της?Να σταματήσω να τα ταίζω να φύγουνε.Ο γιος της μου είπε οκ αλλά το βράδυ τα έκλεισε πάλι μέσα χωρις αμμο κ τροφή.Δε βγάζω άκρη μαζί τους.Δε με βοηθάνε κ τα ακούω από όλους επειδή έχω μόνιμα τροφή κ μαζεύονται όλα στην αυλή μου.Χτες ήρθε ένα γατάκι μούσκεμα γιατί ο δίπλα πήρε το λάστιχο κ το έκανε μπάνιο για να φύγει.

Ε τότε μήπως πρέπει να το γυρίσεις κι εσύ και να αρχίσεις τις απειλές γα μηνύσεις;

Ε τότε μήπως πρέπει να το γυρίσεις κι εσύ και να αρχίσεις τις απειλές γα μηνύσεις;
Είναι λεπτή η θέση μου γιατί όλοι εκτώς από γείτονες είναι κ οικογενειακοί φίλοι της πεθεράς μου κ από τη στιγμή που τα γατιά είναι αδέσποτα έχει το δικαίωμα ο καθένας να μη τα θέλει στην αυλή του.

Είναι λεπτή η θέση μου γιατί όλοι εκτώς από γείτονες είναι κ οικογενειακοί φίλοι της πεθεράς μου κ από τη στιγμή που τα γατιά είναι αδέσποτα έχει το δικαίωμα ο καθένας να μη τα θέλει στην αυλή του.
Μήπως αν μίλαγες στην πεθερά σου να τους συμβούλευε κι'εκείνη?:hmm:
Άν όντως είναι οικογενειακοί φίλοι θα τους εξηγούσε πως εσύ θέλεις το καλό τους και το καλό της γειτονιάς στο σύνολο για να μη γεμίσετε κι'άλλα γατάκια από γέννες..Κρίμα είναι για τις γατούλες να ταλαιπωρούνται άδικα,ίσως άν τους μίλαγαν κι΄'αλλοι στη γειτονιά να τους άλλαζαν τη γνώμη.Η ισχύς εν τη ενώσει!!

Παιδια βάσει νομου, ένα ζώο που περιφέρεται έξω από τα όρια ιδοκτησίας του ιδιοκτήτη του θεωρείται αδέσποτο. Επιπλέον απαγορεύονται οι γεννήσεις όταν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να διαθέσουν τα μικρά.
Στείρωσε τη γάτα, με προσοχή να μη σε αντιληφθεί και στην τελική πες οτι δραστηριοποιήθηκαν από κάποιο σωματείο στην περιοχή και μάλλον την πήραν αυτοι.

Μια αντίστοιχη περίπτωση σε ενα σημείο που στειρώνω ήταν ένας αρσενικος που η αφεντικιά του τον άφηνε στο δρόμο να περιφέρεται, να τρώει το φαί των αδεσπότων, να ζευγαρώνει, και να πλακώνεται συνέχεια με το άλλο κυρίαρχο αρσενικό. Όταν μπήκε την πάτησε και μπήκε στην παγίδα, πήγα και τον στείρωσα και τέρμα. Αμφιβάλω αν θα το κατάλαβε αυτη...

Ενα ζώο πεταμένο στο δρόμο είναι πρακτικά αδέσποτο!

Η Λώρη
PA250079.jpg

PA250077.jpg

Ρωξάνη
PA250163.jpg

:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Αυτά είναι κουκλιά!!!:inlove::inlove::inlove:

Φαντάσου ότι στις φωτογραφίες φαίνονται λίγο στρίτζες αλλά είναι βούτυρο κ οι δύο.Μία ώρα να κάθεσαι να τις χαιδεύεις η καλύτερη τουςΕχουν κ την ίδια μουτζούρα στο κεφάλι κ ας μην είναι μανα με κόρη.Ασε που άμα κάνω το λάθος να καθήσω κάτω με παίρνουν αγκαλιά.Κανονικά όμως σα μωρά παιδιά:inlove::inlove::inlove:

Είναι καλό να ξέρεις πότε να υποχωρείς κ ας έχεις δίκιο αν το αποτέλεσμα της πράξης σου είναι υπέρ των γατιών.Επιασα το γιο της κυρίας και του εξήγησα την κατάσταση.Είπαμε πολλά για τα γατιά της γειτονιάς μας και τις στειρώσεις,οι απόψεις μας είναι διαφορετικές αλλά και οι δύο θέλουμε το καλύτερο.Ετσι τα μικρά φιλοξενούνται σε σπίτι μέχρι να δωθούν, η Ρωξάνη πήγε για στείρωση και όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία ότι τα γατιά πρέπει να είναι ελεύθερα και να γεννοβολάνε από τη στιγμή που είναι πολλοί αυτοί που ενοχλούνται με την παρουσία τους κ μόνο.

Πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη της κατάστασης...Τουλάχιστον βρήκατε κάποιο κοινό σημείο,κάτι είναι κι'αυτό!Αφού τα μικρά είναι ασφαλή και φιλοξενούνται εν μέρη έπιασε τόπο η κουβέντα που έκανες:up:

Πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη της κατάστασης...Τουλάχιστον βρήκατε κάποιο κοινό σημείο,κάτι είναι κι'αυτό!Αφού τα μικρά είναι ασφαλή και φιλοξενούνται εν μέρη έπιασε τόπο η κουβέντα που έκανες:up:
Ετσι είναι.Τουλάχιστον τώρα ξέρει πως ότι χρειαστεί απο συμβουλές, τροφές, γιατρούς έχει μια βοήθεια και γω έχω το θάρρος πια να πω μια κουβέντα παραπάνω κ φυσικά να τα βλέπω να μεγαλώνουν σωστά.Πρέπει να βρεις το κουμπί του άλλου.Λίγη διπλωματία δεν έβλαψε ποτέ.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back