Η Δανάη μου είναι έγκυος :(

• Thread starter Thread starter kiara1
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

kiara1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kiara1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 127 μηνύματα.
Η Δανάη μου τις τελευταιες μερες ειχε λιγο πρισμενη κοιλιτσα ενω κανει αποπαρασυτωση καθε μηνα. Ειπαμε λοιπον πριν την χαρησουμε να παμε στον κτηνιατρο να δουμε τι εχει και να την στειρωσουμε κιολας. Αλλα η Δαναη μας εκανε την εκπληξη μεσα στην κοιλιτσα εχει 3 μωρακια. Δυστηχως δεν την προλαβαμε. Τωρα εχει 2 μερες που ειναι ολοι μερα ξαπλωμενη και βαριανασενη. Πως θα καταλαβουμε οτι ηρθε η ωρα? Ο κτηνιατρος δεν μας κατατοπησε και εχουμε κατα ανχωθει. Επειδη βγαινει και εξω μηπως εχει ετοιμασει καπου το σπιτι και δεν γενναει γιατι δεν την αφηνω να βγει?
Η οταν ερθει η ωρα δεν εχει σημασια. Εχθες καθοταν στο παραθυρο και την ανοιξα μηπως ηθελε να παει να κατσει στον ηλιο και αφου εκατσε αρκετη ωρα στον καναπε στην αυλη μετα εφηγε και εκανε 1 ωρα να ερθει ενω την φωναζα και τρελαθηκα σκευτηκα μηπως πηγε να γεννησει καπου μονη της και παθει τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν τα θέλετε τα μωρά, και έχετε βρεί σπιτάκια, θα τα κάνει όλα μόνη της.

Αν έχετε πρόβλημα να έχετε 4 γάτες, για όσο χρειαστεί, μέχρι να βούν σπιτάκια, υπάρχει λύση. Την στειρώνετε.

Με τον κρίνο, δεν ζευγάρωσε... αφού βγαίνει έξω ήταν αναμενόμενο.;)

Περαστικά σας.:redface: Ή να σας ζήσουν... ανάλογα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι πρεπει να γινει 9 10 μηνων για να στειρωθει και δεν νοιαουριζε ποτε εντονα για καταλαβουμε οτι ειναι σε οιστρο, θα στειρωθει ενοειτε μετα. Οταν την βρηκαμε το πρωτο που ρωτησαμε ηταν η στειρωση. Απλα επειδη βρηκαμε και ενα σκυλακι πριν 4 μηνες 2 χρονων και ειχε ηδη γεννησει 2 φορες επρεπε επειγοντος να στειρωθει γιατι μαζευοταν εξω απο την αυλη σκυλια. Αυτον τον μηνα θα στειρωναμε τη Δαναη. Τωρα πως θα καταλαβω οτι ηρθε η ωρα?

Απο 5 μηνών μπορούν να ζευγαρώσουν... και να κάνουν παιδιά. Αν η γάτα έμενε ΜΟΝΟ μέσα, (που λογικά ο Κτηνίατρος έτσι υπέθεσε.. θα μπορούσατε να την στειρώνατε και τότε.)
Τον πρώτο οίστρο πολύ συχνά δεν το καταλαβαίνουμε, είναι σιωπηλός....

Τώρα... έγινε, και απο ότι καταλαβαίνω, τα θέλετε, και δεν υπάρχει θέμα με 4 γάτες.

Η εγκυμοσύνη κρατάει 2 μήνες, και όταν πιάνετε γάλα στα βυζάκια, δηλ είναι πρησμένο το κρέας γύρω γύρω... η ώρα πλησιάζει. Είναι δηλ θέμα 3-5 ημερών πλέον. Θα θελήσει να τα κάνει, σε κανένα κρεβάτι ή ντουλάπι.

Απο εξι μηνων στειρωνονται οι γατες,στο εξωτερικο και μικροτερες.Η γατουλα θα αρχισει να ψαχνει,κανε της μια φωλια σε σκοτεινο μερος και βαλε την αμμο και το φαγητο της κοντα.Τη μερα της γεννας θα ειναι ανησυχη και θα σταματησει καποιες ωρες πιο νωρις να τρωει.Η εγκυμοσυνη κραταει χοντρικα δυο μηνες και κατι,απο τοτε που αρχιζουν να φαινονται οι θηλες εντονα μετρας περιπου ενα μηνα.

julia επειδη δεν καταλαβα τι εννοεις οταν λες να κανει στειρωση τωρα?
και ο κτηνιατρος απο την αρχη ηξερε οτι βγαινει και εξω. Δεν βγαινει καθε μερα μονο οταν εχει καλο καιρο και ειναι τα παιδια στην αυλη. Και εννοειται οτι δεν εχουμε προβλημα να μεινουν μεχρι να βρουμε καποιο σπιτι να τα δωσουμε.

Να εξηγησω κατι γιατι νιωθω μια επιθετικη συνομιλια. Εγω αγαπαω πολυ τα ζωα απο πολυ μικρη επαιρνα αδεσποτα και τα μεγαλωνα, παντα ειχα σκυλο και μια φορα ειχα και μια γατα οταν ειμουν 8χρ για 2 χρονια μονο γιατι οι γονεις μου την εδωσαν σε ενα φιλικο σπιτι ενα τετραγωνω μακρια μας οπου πεθανε απο γεραματα. Στον πρωτο τις οιστρο νιαουριζε σαν τρελη( ετσι φανταζομουνα οτι θα εκανε και τωρα η δαναη).Οταν Παντρευτηκα εγω ειχα ενα λυκοσκυλο ημιαιμο και ο αντρας μου ενα αμερικαν σαφορντ σαιντ τεριε αλλα δεν γινοταν να κρατησουμε και τα 2 σκυλια εγω ημουν εγκυος και ο αντρας μου δουλευε πολλες ωρες ετσι δωσαμε το ενα και το αλλο ενα χρονο αργοτερα πεθανε απο αγνωστη αιτια (ο κτηνιατρος που μιλησαμε μας ειπε οτι ισωσ ηταν σφιγκα). Απο τοτε ειπαμε οτι δεν θα ξαναπαρουμε αλλο ζωω γιατι περασαμε πολυ δυσκολα. Οταν ηταν 1 χρονων η δευτερη κορη μου βρηκαμε την Δαναη(20 ημερων) σε ενα πολυ κεντρικο δρομο και λιγο ποιο κατω αλλο ενα γατακι πατημενο ψαξαμε για την μαμα του αλλα δεν βρηκαμε τιποτα και καποιος εκει κυπουρος μας ειπε οτι ειχε ακομη ενα, για πολλες μερε περνουσαμε απο εκει αλλα δεν το βρηκαμε. Το ταιζαμε με το μπιμπερο και σκευτομασταν να το δωσουμε γιατι ειχαμε το μωρο και φωβομασταν . Μετα απο συζητησεις στο φορουμ αυτο που βρηκαμε για να βαλουμε αγγελια , αποφασησαμε να το κρατησουμε με σκοπο να το στηρωσουμε εννοειται για να μην υπαρχουν και αλλα θυματα γατακια. Ομως βρηκαμε και ενα σκυλο σε πολυ ασχημη κατασταση και λογο ηλικιας δεν βρηκαμε να το χαρισουμε (2χρ) ετσι ειπαμε να στειρωσουμε πρωτα το σκυλο ετσι και αλλιως ειχαμε "νομιζαμε" χρονο για την Δαναη. Δεν ειμαστε πλουσιοι και το ποσο ειναι αρκετα μεγαλο για μας + τα τροφιμα +Εμβολια +Αμπουλες και καποιες εξετασεις που καναμε στον σκυλο για να βεβαιωθουμε οτι ειναι απολυτα υγειης. Οσο το οτι θελαμε να την δωσουμε ειναι λογο τις γειτονισας και μονο, αυτον τον καιρο ψαχνουμε τροπους για να βαλουμε καλητερες σιτες και για να κλειδωνουν γιατι οταν φευγουμε ανοιγουμε τα παραθυρα και ανοιγει τις σιτες. Λυπαμαι που μπαινω σε αυτην την διαδικασια να απολογουμε μια ενημερωση ζητησα γιατι ανχωθηκα πολυ ειναι κατι που δεν περιμενα και δεν μου εχει ξανασυμβει.
Δεν ξερω γιατι το κανετε μερικες φορες αυτο νιωθω σαν να με δικαζουν που εσωσα ενα γατακι και ενα σκυλακι νομιζα οτι το να βοηθας τα ζωα με οποιον τροπο μπορεις ειναι καλο.

Να πως την αλήθεια, δεν διέκρινα κάποια επιθετικότητα.:hmm: Είμαι σίγουρη ότι φροντίζετε πολύ καλά και τη γατούλα και το σκυλάκι σας. Μερίδιο ευθύνης έχει και ο κτηνίατρος που απ' ό,τι κατάλαβα δεν σας κατατόπισε σωστά, τόσο για τη στείρωση, όσο και για την ηλικία απ' την οποία μπορεί να μείνουν έγκυες οι γάτες.

Δεν ξέρω περισσότερα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, αλλά αυτό το άρθρο ίσως σε βοηθήσει.

Δεν καταλαβα,ποιος ηταν επιθετικος;

Απο 5 μηνών μπορούν να ζευγαρώσουν... και να κάνουν παιδιά. Αν η γάτα έμενε ΜΟΝΟ μέσα, (που λογικά ο Κτηνίατρος έτσι υπέθεσε.. θα μπορούσατε να την στειρώνατε και τότε.)

Εννοω λιγο επιθετικη συνομιλια ασο αφορα την στειρωση και το μεσα στο σπιτι η εξω απο το σπιτι. Δεν αναφερομαι μονο σε αυτο και σε αλλες συνομιλιες που ειχα και εχω παρακολουθησει. Καμια φορα νομιζω οτι παρακολουθω διαδικτιακη δικη.

Ευχαριστω παντος για τις συμβουλες σας οτι νεοτερο υπαρχει μεσα στις επομενες μερες η ωρες θα σας ενημερωσω.

Δεν αναφερομαι μονο σε αυτο και σε αλλες συνομιλιες που ειχα και εχω παρακολουθησει.
Στις άλλες συνομιλίες που παρακολουθήσατε και αισθανθήκατε να βρίσκεστε σε διαδικτυακή δίκη, κάνατε αναφορά; Είναι το κουτάκι με το θαυμαστικό αριστερά από κάθε ποστ.
Αν δεν απατώμαι, την εχθρική διάθεση είπατε ότι τη νιώσατε μετά τις απαντήσεις της julia και της moukelis. Ας είμαστε λίγο συγκεκριμένοι, δεν έχει νόημα να εκνευριζόμαστε σε ένα ποστ για κάτι που μας πείραξε σε ένα άλλο :confused:

Ναι εχεις δικιο απλα ειμαι και εγω πολυ ανχωμενη με το τι θα γινει ξυπναω καθε 1 ωρα το βραδυ απο το ανχος εχω και την γειτονισα που μας πριζει στεναχωρεθηκα που δεν προλαμε κιολας να την στειρωσουμε και ηρθε και εδεσε.:(

Καταλαβαίνω την αγωνία σας. Πάντως να ξέρετε ότι στείρωση μπορεί να γίνει ακόμα και τώρα, μαζί με έκτρωση, αν δεν σας απωθεί η ιδέα.

Δεν ήμουν επιθετική, απλά έτσι γράφω... γεγονότα, και λύσεις. :) Είναι το γερμανικό και ο γραπτός λόγος μάλλον....:cool:

Αυτήν την στιγμή, έχω 20 γατιά, 1 σκύλα σε περίοδο.. 3 γαμπρούς έξω απο την πόρτα.....και έχω να κοιμηθώ απο εχτές το απόγευμα που βρήκα ένα σπουργιτάκι... που μόλις έθαψα. Και μετά έχω και τα αδέσποτα, άρρωστα, και μία ζωή, ενα σπίτι και δουλειά.....:blink:(Αφού είμαι ένοχη άς απολογηθώ κύριε πρόεδρε του Δικαστηρίου... - πλάκα κάνω..) :rolleyes:
Δεν σε αφορά το τί περνάω φυσικά, αλλά πραγματικά έτσι γράφω, ασχέτως πανικού ή καθισιού...:)
Δεν προλαβαίνω να μπιπ... :| αυτήν την εποχή....:( Όπως πολλοί.....

Μίλησα για στείρωση έκτρωση, γίνεται, και είναι μια πιθανή λύση. Για εσάς, για την γάτα, και για τα νέα γατάκια που πιθανών να βρεθούν στον δρόμο...

Προφανώς όμως δεν είναι απαραίτητο, αφού μπορείτε να τα ενσωματώσετε στην οικογένειά σας και τα 3 νέα γατάκια. Και να δείτε να μήν γίνουν και αυτά μηχανές παραγωγής αδέσποτων, αν παραμείνουν αστείρωτα, σε 5-6 μήνες θα γεννήσουν τα ίδια. :/:
(Γιατί ενδεχωμένος να μην μπορείτε να τα δώσετε, εδικά όντας Θεσσαλονίκη, που το πρόβλημα όπως και στην Αθήνα με τα μικρά αυτήν την εποχή είναι τεράστια.)
Μια ματιά στα Χαρίζονται, θα δείτε τί γίνεται απο μωρά που ψάχνουν σπίτια ή φιλοξενία.

Αυτά. :)

Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς ο γιατρός ξέρει ότι η γάτα σας κυοφορεί τρία γατάκια? Είναι τόσο προχωρημένη η εγκυμοσύνη που τα ψηλάφισε?
Λυπάμαι για τη λάθος πληροφόρηση που σας παρείχε ο γιατρός, κρίμα που δεν είχατε δει κάποιο τόπικ εδώ που να μιλάει για τον οίστρο των γατιών.

Τώρα ότι έγινε έγινε, και οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα προβείτε σε μία στείρωση που θα αποφέρει και το τέλος της εγκυμοσύνης της γάτας άρα και έκτρωση μαζί, είτε θα την αφήσεις να γεννήσει, να εύχεσαι να είναι μόνο 3 και όμορφα, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες υιοθεσίας.

Μωρά που δίνονται προς υιοθεσία υπάρχουν άπειρα, αν πιστεύεις ότι έχεις την οικονομική και ψυχολογική δυνατότητα και ότι μπορείτε να περιμένετε όσο χρειαστεί μέχρι να βρουν σπίτι να τα έχετε στο σπίτι σας 4 γατάκια συν 1 σκυλάκι, τότε καλώς. Ζύγιασε τους παράγοντες και η επιλογή είναι δικιά σου.

Σου προτείνω να βρεις άλλον κτηνίατρο γενικότερα. Ρώτησε στο φόρουμ εδώ για κάποιον κοντά στην περιοχή σου.

Σου προτείνω να βρεις άλλον κτηνίατρο γενικότερα. Ρώτησε στο φόρουμ εδώ για κάποιον κοντά στην περιοχή σου.

Θα συμφωνήσω.:/:
Δες εδώ ένα εξέλ με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη μας. Είναι αρκετοί από Θεσσαλονίκη.:)

Μπορεις ναπαρεις τηλ τον γιατρο μας να ξερεις στειλε μου ΠΜ να σου πω τηλ, απανταει και αργα πολλες φορες. Ο δικος σας εκανε μεγα λαθος που δεν συστησε τη στειρωση νωριτερα εκτος απο το εγγυος εξω κινδυνευει και γενικα ( φολες σκυλια κλπ). Τελος παντων το κακο τωρα εγινε οποτε καλυτερα να προεστοιμασειτε για τη γεννα στειλε ΠΜ να σου πω τηλ. Εχουμε και ειδικη στα μωρα και γεννες που εχει περασει πολλες.Εννοειται οτι μετα τον απογαλακτισμο των μικρων χρειαζεται να στειρωθει ε? και μετα να προσεχετε α παραμεινει εξω γιατι δυστυχως υπαρχουν και οι αλλοι κινδυνοι

Παιδια γενναμε μαλλον αρχισε πριν μια ωρα να βγαζει κατι ροζ υγρα σαν βλεννα.
Ευχαριστω πολυ γιασμιν αλλα εδω που μενω εχει μονο 1 κτηνιατρο που στην ουσια ειναι 5 και καθε φορα που παμε ειναι και αλλος γιατι εχουν πολλα μαγαζια 3 η 4 δεν θυμαμε και ο καθε ενας λεει την γνωμη του αλλα ειναι κοντα και εφημερευει καθε μερα 1 απο τους 5. Ειμαστε εξω απο την θεσσαλονικη. Εμεις δεν εχουμε προβλημα και αν δεν βρουν σπιτακι εννοειται οτι θα στειρωθουν και θα μεινουν εδω.(και ασ φυγει η γειτονισα η ασ βαλει σιτες). Και δεν σκευτηκα ουτε μια στιγμη την εκτρωση αν και δεν ηξερα οτι γινετε αλλα μαλλον και να το ηξερα δεν θα το εκανα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς ο γιατρός ξέρει ότι η γάτα σας κυοφορεί τρία γατάκια? Είναι τόσο προχωρημένη η εγκυμοσύνη που τα ψηλάφισε?
Λυπάμαι για τη λάθος πληροφόρηση που σας παρείχε ο γιατρός, κρίμα που δεν είχατε δει κάποιο τόπικ εδώ που να μιλάει για τον οίστρο των γατιών.

Τις εκανε υπερυχο και ειδε 3 τωρα αν ειναι κιαλα ποιος ξερει ,πριν ενα μηνα αρχισε να η κοιλιτσα να φενεται αλλα νομιζαμε οτι ηταν απο το φαι μετα νομιζαμε οτι ηταν σκουλικια και καναμε την αποπαρασιτωση λιγο ποιο νωρις και περιμεναμε να φυγει η κοιλια και να γινει οπως πριν εδω και μια εβδομαδα και κατι η κοιλια παραμεγαλωσε και την τεταρτη πηγαμε στον γιατρο για να τη δει και να κανουμε και την στειρωση αυτος μας ελεγε οτι ηταν εγκυος και εμεις ακομη επειμεναμε οτι αποκλειεται ετσι εκανε υπερυχο και τα ειδαμε.

Τι κανει η γατουλα,γεννησε τελικα;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back