Η Φαίδρα και τα μπομπάκια της!

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Βοήθεια!! Την πήρα σπίτι και ουρλιάζει από το φόβο της!!!

Καλημερα Ειρηνη μου,η μαμα εχει οιστρο,συνηθως στις 40 μερες απο τη γεννα κανουν.Μην την αφησεις να βγει,γιατι στανταρ θα σου γυρισει παλι εγκυος.Του μικρου τι κροκετες του δινεις;Μπορεις να δοκιμασεις Weaning της Royal που εχει πολυ πολυ μικρες κροκετες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!
Οίστρος λοιπόν... Να την αφήσω έξω δε μου πέρασε καν από το μυαλό. Ό,τι λόγο και να είχε, ας κάνει όρεξη!! :P
Εδώ άντεξα στην αρχή κάπου 15 μέρες συνεχών ουρλιαχτών, θα με πείσει τώρα;; :pfff:
Και πότε Δώρα μου μπορεί να στειρωθεί; Για να ξέρω πόσο καιρό έχω να βρω αγοραστή για το νεφρό μου! :hehe::hehe:
Λογικά, αφού θηλάζει ακόμα δεν πρέπει, σωστά;
Θα πάρω αύριο αυτή την τροφή, μήπως αρχίσουν και τα άλλα δυο τα καλομαθημένα την ξηρά...

Αλεξάνδρα μου δοκίμασα και σπασμένη την τροφή και μουλιασμένη σε γάλα. Όπου φύγει φύγει, ούτε δεύτερη μυρωδιά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον,το καλυτερο ειναι αυτο που λεει η Δωρα μας.Να παρεις την τροφη της ρουαγιαλ με τις πολυ μικρες κροκετες.Εχω τηνε ντυπωση οτι και τα δικα μου πηγαν κατευθειαν στην ξηρα τροφη..κονσερβα την ειχαν για φτυσιμο.Ετσι..με παιδεψαν λιγο αλλα μετα ποιος τα εφτανε!:hehe:
Επισης να ξερετε οτι οι μουλιασμενες κροκετες στο νερο,δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι σχεδον αμεσως σχηματιζονται βακτηρια κλπ.Βεβαια και εγω θυμαμαι οτι το εκανα ,δεν επαθαν κατι.Απλα το αναφερω για να το εχεις στο νου σου Ειρηνακι μου.
Ζούμπα τα απο μενα!:D

Έφη μου, μακάρι να θεριέψουν τα μικρά και να έχουν την εξέλιξη των ζουζουνιών σου!! :D
Χρήσιμη η συμβουλή για την ανάπτυξη βακτηρίων, δεν παίζει να πήγαινε το μυαλό μου! Εδώ βέβαια, δεν έχει εφαρμογή γιατί έχουμε τη Φαίδρα που εξαφανίζει τα πάντα και δεν προλαβαίνουν να μείνουν! :P Μόνο σκέτη ξηρά τροφή τους έχω συνέχεια. Που ούτε κι αυτή μένει για πολύ! ;)

Ζουμπάω τώρα... :crazy:
:hehe::hehe:

Aφου σταματησει να θηλαζει,δηλαδη οταν τα μικρα γινουν περιπου 40 ημερων,ειναι ενταξει να στειρωθει.Πες στο γιατρο οτι εχει μωρακια,για να ξερει τι τομη να της κανει,και να κανει λιγα παραπανω ραμματα αν το κρινει απαραιτητο,ποτε δεν ξερεις.
Κι εμενα κατευθειαν στην ξηρα πανε συνηθως,και μαλιστα οχι στη weaning,αλλα στην Orijen.

Συγνώμη Δώρα μου αλλά είμαι και λίγο βραδείας! Δεν κατάλαβα, θα πρέπει να σταματήσει να τα θηλάζει εντελώς; Να μην τα αφήνει καθόλου; Ή όταν αρχίσουν να τρώνε όλα κανονικά μπορεί να στειρωθεί κι ας θηλάζουν ακόμα παράλληλα με το φαγητό;

Θα συνεχισουν πιθανοτατα να θηλαζουν λογω συνηθειας ομως,οχι για να τραφουν,οποτε δεν πειραζει αν εχει στειρωθει.Γυρω στις 40 μερες αρχιζουν να τρωνε ξηρα,οποτε φανταζομαι θα ειναι ενταξει.

Σ΄ευχαριστώ! :)
Πού θα βρω τα λεφτά για τη στείρωση δεν ξέρω...αλλά θα δούμε τι θα γίνει!
Είχα την εντύπωση πως θα της ερχόταν μετά τους 2 μήνες! Μη με ρωτήσετε γιατί! :fool:

Εμενα φτανει τον μηνα αλλα δεν ξερω ποτε να τον δωσω κροκετα τωρα το δινω λιγο λιγο κονσερβα.

Μπορείς να του έχεις σε ένα μπολάκι λίγη ξηρά τροφή για γατάκια και πιστεύω όταν θα΄ναι έτοιμο θα τη βρει. ;)

ΑΧ Ειρηνακι μου οιστρος ε?λεφτα για στειρωση ε?ασ'τα να πανε:/:και εμας μας εμεινε Τζιμης,ο οποιος αρχισε τα καλεσματα για τα καλα,και οφειλω να ομολογησω πως εχει πανηλιθιο νιαουρισμα..................
καλη επιτυχία σε ολα:kissing:

Σ΄ευχαριστώ πολύ! :)
Μη λες έτσι για το νιαούρισμα του Τζιμάκου... Στα κορίτσια μπορεί να αρέσει!! :P
Καλή επιτυχία και σ΄εσάς!! :kissing:

Xαιρομαι που τα πατε τοσο καλα!!
Δεν ειναι απιθανο να της ερχεται παλι οιστρος, παρατηρησε τη και δες πως θα παει!

Τωρα για τον μικρο :hmm: Η μονη κροκετα που μπορω να εμπιστευτω σε τοσο μικρες ηλικιες ειναι η royal babycat. Δεν ξερω ποια παιρνεις εσυ αλλα μηπως να δοκιμαζες αυτη? Ειχα κι εγω μωρα που δεν εφαγαν τιποτα αλλο, πηγαν κατευθειαν απο το μπιμπερο στη κροκετα, τα πιο απροβληματιστα ειναι αυτα :D Επισης εχω παρατηρησει οτι πολλα απο τα μωρα που εχω μεγαλωσει, τις πρωτες μερες δεν δεχονται με τιποτα να φανε απο πιατακι, παρα μονο απο το χερι μου, για δοκιμασε το(με τη μουλιασμενη ξηρα λεω). Το οτι κανει εμετο σιγουρα δεν ειναι καλο παντως, η κρεμασμενη κοιλιτσα μπορει να ειναι απο τους εμετους, το παρατηρησα κι εγω σε αυτα τα μωρα τωρα που εκαναν εμετους(για αλλους λογους :( )

Ηλιαννα νομιζω οτη η Babycat ειναι η αντιστοιχη της κτηνιατρικης Weaning στην εμπορικη σειρα.

Ναι ειναι, απλα πιο ευκολα βρισκεις τη babycat σε πετσοπ γι αυτο το ειπα, εννοουσα οτι σε καμια αλλη εταιρια δεν εχω βρει τοσο μικροσκοπικη κροκετα. Αυτη δινει? Αν ναι σορρυ δεν το ειχα δει :redface: Αν πνιγεται με αυτη τοτε λογικα δεν ειναι ακομα ετοιμο να δεχτει τη ξηρα :hmm:

Σας ευχαριστώ πολύ!:)
Δε δίνω αυτή. Απλώς, αυτή πρότεινε και η Δώρα. Θα πάω αύριο να την πάρω.
Απ΄ό,τι είδα έχει δύο, τη Baby Cat και τη Mother and Baby.

Ειναι μια, μεχρι προσφατα ηταν απλα babycat, τωρα την εχουν αλλαξει σε mother&babycat! Αν πνιγεται και με αυτη, απλα δεν ειναι ετοιμο ακομα να δεχτει τη κροκετα ;)

Μα είναι χαζούλι;; Εντάξει να μη θέλει τις 3 διαφορετικές κονσέρβες που δοκίμασα... Αλλά στην ξηρά πάει μόνο του και τρώει και μετά δε μπορεί!! Πιστεύω με μικρότερη κροκέτα θα φάει...

Παιδιά, ο Κρόνος εξελίσσεται σε αγαπούλη... Έχει πάρει γραμμή και όταν θέλει να κοιμηθεί με σκαρφαλώνει, γουργουρίζει, τρίβεται και τουφ στην αγκαλιά! :inlove:

Δεν ειναι χαζουλι, ειναι γαταρος σε συσκευασια μινιον (ακομα)!!! :P
Μου χει τυχει κι εμενα παντως, σε 3-4 διαφορετικα μωρα, να καθονται στο μπιμπερο ενω τα αδερφια τους να τρωνε μουλιασμενη ξηρα κι αυτα απο τη μια μερα στην αλλη να τρωνε κανονικη ξηρα! Εγω παρακαλαω να εχω τετοια μωρα, ειναι τεραστια ευκολια(οταν δεν εχεις μανα) :P

πιστεψε με,το ''και καλα καλεσμα'' του Τζιμη ειναι...............ουτε λεξη δεν βρισκω.............ουρλιαζει λες και τον χτυπας στα βραχια,τις πρωτες μερες ετρεχα σαν χαζη μολις τον ακουγα,νομιζα οτι πάθαινε κάτι το βλαμμένο:/:

οσο για τις κροκετες,δοκιμασες να τις κοψεις μικροτερα κομμάτια?:hmm:αν θυμαμαι καλα στη Σιλβίτσα που απο 4 εβδ ηθελε να φαει και κροκετες της ειχα παρει proplan για γατακια και δυσκολευοταν και τις εκοβα στα τεσσερα και τις ετρωγε(λιγο σπαστικια διαδικασια ν κοβεις την κροκετα μια-μια αλλα............:/:μονο ετσι τις ετρωγε το μοσχαρακι μου)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back