Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

'Οντως Φωτεινή μου...Να μας ζήσουν "ΜyCatικώς" !!!

Η Φαίδρα ξεράθηκε στον ύπνο με το που τέλειωσε τη φροντίδα και του τελευταίου. Πτώμα η ψυχούλα μου...
Ξυπνάει λίγο, τα ρίχνει ένα καθαρισματάκι και τουφ πάλι! Θέλει και χαδάκια όλο η καλή μου. Έγινε το πιο τρυφερό γατάκι από όταν ήρθε η ώρα. Βέβαια, δεν έχει καθαριστεί πολύ καλά. Είναι φυσιολογικό αυτό; Να την καθαρίσω λίγο ή θα ενοχληθεί; Κουτί να τους αλλάξω ή θα στρεσαριστεί; Η κοιλίτσα της εν τω μεταξύ, είναι ακόμα λίγο σκληρή χαμηλά και δεν είδα να βγαίνει ο πλακούντας. Παίζει να έχει κι άλλο;
Ουφ! Αγχώθηκα πάλι!!
Α, τα μπεμπάκια πρέπει να είναι 2 αγοράκια και 2 κοριτσάκια! Και αυτό με τη χωρίστρα που μου φάνηκε ασπρόμαυρο, μάλλον άσπρο-γκρι το λες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φαντάζομαι πως δε χρειάζεται να την καθαρίσεις, αλλά ας σου πει καλύτερα κάποιος με εμπειρία. Ε, αν κοιμήθηκε, λες να έχει κι άλλο; Ούτε για τον πλακούντα γνωρίζω.
Ξέρω, σε φώτισα! Αααχ, δεν ξέρω, τα αγαπώ ήδη! Το καλικάκι και το ασπρογκριζάκι και το γκριζάκι και το πορτοκαλάκι....
Και το Φαιδράκι! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Είναι νωρίς για να αρχίσω να τα φωνάζω με τα ονόματά τους;; Λέτε να έχω κάνει κανένα λάθος στο φύλο;

Μα είναι ήδη ξεχωριστές προσωπικότητες!! Ο πορτοκαλίνος είναι βολεψάκιας απίστευτος! Αράζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο στη μαμά του και ούτε κουνιέται ούτε ακούγεται!! Ο μπέμπης με τη χωρίστρα είναι το πιο ζωηρό και μεγαλόσωμο! Φωνή κακό και σε μια μεριά δεν κάθεται! Η calicoύλα και η γκριζομπεμπούλα ήσυχα και τρυφερά κοριτσάκια, ανταλλάζουν θέσεις μεταξύ τους!
Μήπως τελικά έχασα κι εκείνο το λίγο που είχα;;;

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Για δεύτερη γέννα μικρόσωμης γάτας είναι λέει πολλά τα 5 μικρά και μάλλον γι'αυτό χάθηκε και το ένα. Πω...το σκέφτομαι και σφίγγεται η ψυχή μου.

Τέλοσπάντων, αφού όλα καλά ας σταματήσω κι εγώ να σας ζαλίζω!

Να μη σταματήσεις καθόλου, εδώ είμαστε και σε ακούμε (ασχέτως που δεν μπορώ προσωπικά ούτε μέσα από εδώ, ως άπειρη που είμαι, να σε βοηθήσω
). Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ο γιατρός σας είναι αισιόδοξος!
Τι δε θα έδινα να ήμουν εκεί σε μια γωνίτσα να σας βλέπω.... Και, παρέλειψα να πω, ότι το γεγονός πως η Φαιδρούλα αφέθηκε και σε εμπιστεύτηκε τόσο απόλυτα.... με έκανε να λιώσω... Να έχετε ένα ήσυχο και όμορφο βράδυ καλή μου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Και στο γιατρό έκανε εντύπωση που με αφήνει τόσο πολύ.Εδώ έκανε σε΄μένα γιατί μέχρι χθες ήθελε χάδια με τις ώρες της αλλά την περισσότερη μέρα την περνούσε πίσω από τον καναπέ. Μόνο το βράδυ κυκλοφορούσε.
Όταν πονούσε με το τελευταίο μωρό-χωρίστρα μόνο δεν ήθελε χάδια. Την ταλαιπώρησε ο γιόκας της!

Άσχετο, σκεφτόμουν αυτά που έλεγε η AnnieGr για τα μωρά μου που είναι όλα διαφορετικά... Και κοίτα που κι αυτά είναι πάλι τέσσερα όλα διαφορετικά!! Τελικά μπλέκω με μοιραία θηλυκά που καίνε παραπάνω από μία καρδιές!!

moukelis
Επιφανές μέλος
Μην την καθαρισεις και μην αλλαξεις κουτι,μην την ενοχλησεις γενικα.Αν η πανα ή τα πανακια που της εστρωσες ειναι βρεγμενα,αλλαξε τα διακριτικα,μετακινησε δλδ τα μωρα στη μια μερια,στρωσε το καθαρο,μετακινησε τα στο καθαρο,και βγαλε το υπολοιπο.Το καθε μωρο εχει δικο του πλακουντα,ειναι ενα κομματι που βγαινει μαζι με το μωρο,μοιαζει λιγο με συκωτι στην οψη,δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω.Επισης ζυγισε τα και σημειωσε βαρη,μεσα στο πρωτο εικοσιτετραωρο πρεπει να εχουν παρει ολα εστω και λιγο,αν ολα πηγαινουν καλα.Γενικα το πρωτο δεκαημερο καλο ειναι να τα ζυγιζεις για να δεις αν ολα παιρνουν βαρος,η απωλεια βαρους ειναι ενα απο τα πρωτα πραγματα που μας βοηθουν να δουμε αν κατι πηγαινει στραβα.
Η πολύτιμη Δώρα μας με τις σωτήριες γνώσεις της!Μην την καθαρισεις και μην αλλαξεις κουτι,μην την ενοχλησεις γενικα.Αν η πανα ή τα πανακια που της εστρωσες ειναι βρεγμενα,αλλαξε τα διακριτικα,μετακινησε δλδ τα μωρα στη μια μερια,στρωσε το καθαρο,μετακινησε τα στο καθαρο,και βγαλε το υπολοιπο.Το καθε μωρο εχει δικο του πλακουντα,ειναι ενα κομματι που βγαινει μαζι με το μωρο,μοιαζει λιγο με συκωτι στην οψη,δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω.Επισης ζυγισε τα και σημειωσε βαρη,μεσα στο πρωτο εικοσιτετραωρο πρεπει να εχουν παρει ολα εστω και λιγο,αν ολα πηγαινουν καλα.Γενικα το πρωτο δεκαημερο καλο ειναι να τα ζυγιζεις για να δεις αν ολα παιρνουν βαρος,η απωλεια βαρους ειναι ενα απο τα πρωτα πραγματα που μας βοηθουν να δουμε αν κατι πηγαινει στραβα.

Hlianna
Διάσημο μέλος
Ειρηνη δυο φιλες μου ειχαν στη γειτονια μια γατουλα απιστευτα αγρια που δεν τις πλησιαζε με τιποτα για να την στειρωσουν. Ζευγαρωσε, μου ελεγαν ποσο στενοχωριοντουσαν που δεν μπορεσαν να τη στειρωσουν, αλλα και παλι δεν πλησιαζοταν με τιποτα.
Κι ενα βραδυ ακουσαν νιαουρητα κατω απο το μπαλκονι τους και την ειδαν να γενναει και να εχουν μαζευτει οι αρσενικοι να τις σκοτωσουν τα μωρα. Μολις κατεβηκαν κατω αμεσως τους εμπιστευτηκε, τους γουργουριζε και τους εκανε πατουσακια κι ετσι την πηραν πανω στο σπιτι. Η γατα απο τοτε εχει γινει η πιο τρυφερη γατα στον κοσμο. Μου ελεγαν μαλιστα οτι γενναγε κι ετρωγε μανιωδως γουργουριζοντας.
Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα, μπραβο για την υπομονη σου και ευχομαι να εχουν τη καλυτερη τυχη τα μωρα! Περιμενουμε φωτος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ειρήνη μου καλωςταδέχτηκες και να σου ζήσουν!!!

Όλα πήγαν καλά τελικά είδες? Υποθέτω εκτός από χαρούμενη, θα νιώθεις και αρκετά ανακουφισμένη.
Τόσο καιρό τη φροντίζεις.. Μαζί στην εγκυμοσύνη, μαζί στους τους πόνους της και τώρα είναι σαν να γεννήσατε και μαζί

Καταλαβαίνω οτι στενοχωρήθηκες για την απώλεια ενός από τα μικρά
αλλά, όπως σου είπε κι ο γιατρός, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ειδικά στη περίπτωση που είναι μικρόσωμη η γατούλα.Για το θέμα της καθαριότητας που ρωτάς, χωρίς βέβαια να είμαι κτηνίατρος, στη θέση σου δεν θα επενέβαινα ακόμα, άσε για λίγο την περήφανη νέα γατο-μαμά να συνέλθει και μετά ρώτα το γιατρό σχετικά. Επίσης να ρωτήσεις ποιά είναι η κατάλληλη τροφή που χρειάζεται η μανούλα, τώρα που οι διατροφικές ανάγκες της θα είναι αυξημένες λόγω του θηλασμού.
Για την ώρα, αρκέσου να απολαμβάνεις μαζί με το Φαιδράκι τη χαρά και να ξεκουράζεις το βλέμμα σου πάνω σ'αυτά τα τέσσερα μικρά θαύματα της φύσης που μόλις έσκασαν μύτη στον κόσμο

Όσο για τα ονόματα... Όχι ποτέ δεν είναι νωρίς να αρχίσεις να διαλέγεις...
"Χαζο-γιαγιά" τέλεια είσαι!

moukelis
Επιφανές μέλος
Οι γατες γουργουριζουν κι οταν πονανε,ειναι λενε καποιες μελετες ο λογος για τον οποιο θεραπευονται τοσο γρηγορα μαλιστα.
Οσο για τις γνωσεις,εμαθα με το δυσκολο τροπο,η πρωτη μου γεννα ξεκινησε στις 3 και τελειωσε στις 11 το βραδυ,μετα απο τρεις ενεσεις οξυτοκινης και με μενα να βγαζω τα μωρα ενα ενα γιατι η μαμα δεν εσπρωχνε.Αξια επισης εχουν αυτα που ξερεις μονο οταν τα μοιραζεσαι,μονο να κερδισουμε εχουμε ολοι απο τετοιες εμπειριες.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Μην την καθαρισεις και μην αλλαξεις κουτι,μην την ενοχλησεις γενικα.Αν η πανα ή τα πανακια που της εστρωσες ειναι βρεγμενα,αλλαξε τα διακριτικα,μετακινησε δλδ τα μωρα στη μια μερια,στρωσε το καθαρο,μετακινησε τα στο καθαρο,και βγαλε το υπολοιπο.Το καθε μωρο εχει δικο του πλακουντα,ειναι ενα κομματι που βγαινει μαζι με το μωρο,μοιαζει λιγο με συκωτι στην οψη,δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγησω.Επισης ζυγισε τα και σημειωσε βαρη,μεσα στο πρωτο εικοσιτετραωρο πρεπει να εχουν παρει ολα εστω και λιγο,αν ολα πηγαινουν καλα.Γενικα το πρωτο δεκαημερο καλο ειναι να τα ζυγιζεις για να δεις αν ολα παιρνουν βαρος,η απωλεια βαρους ειναι ενα απο τα πρωτα πραγματα που μας βοηθουν να δουμε αν κατι πηγαινει στραβα.
Η πολύτιμη Δώρα μας με τις σωτήριες γνώσεις της!![]()
Πραγματικά πολύτιμη Δώρα μας, να΄σαι καλά!!
Ευτυχώς, έκανα αυτό ακριβώς η άσχετη. Άλλαξα μόνο το υποσέντονο με τον τρόπο που περιέγραψες, γιατί ήταν ψιλοχάλια και προσπαθούσε η καημένη μάταια να το καθαρίσει. Έτσι που το λες, λογικά βγήκαν οι πλακούντες. Μετά το κόψιμο του λώρου έτρωγε ό,τι υπήρχε. Νερό, μεμβράνη, αίμα και κάτι ματωμένα κομματάκια που έβλεπα.
Ζυγαριά έχω μια χάλια που δεν είναι ηλεκτρονική!
Τα ζύγισα -ας πούμε- και το πιο αδύνατο είναι 80γρ., δύο είναι 100γρ. και ο χοντρός με τη χωρίστρα
είναι 110γρ. Ή τέλοσπάντων, έτσι έδειξε αυτό το παλιόπραμα! Στέκει σα βάρος; Πάντως, αν μας ενδιαφέρει η διαφορά, κάτι θα καταλάβω... 
Ειρηνη δυο φιλες μου ειχαν στη γειτονια μια γατουλα απιστευτα αγρια που δεν τις πλησιαζε με τιποτα για να την στειρωσουν. Ζευγαρωσε, μου ελεγαν ποσο στενοχωριοντουσαν που δεν μπορεσαν να τη στειρωσουν, αλλα και παλι δεν πλησιαζοταν με τιποτα.
Κι ενα βραδυ ακουσαν νιαουρητα κατω απο το μπαλκονι τους και την ειδαν να γενναει και να εχουν μαζευτει οι αρσενικοι να τις σκοτωσουν τα μωρα. Μολις κατεβηκαν κατω αμεσως τους εμπιστευτηκε, τους γουργουριζε και τους εκανε πατουσακια κι ετσι την πηραν πανω στο σπιτι. Η γατα απο τοτε εχει γινει η πιο τρυφερη γατα στον κοσμο. Μου ελεγαν μαλιστα οτι γενναγε κι ετρωγε μανιωδως γουργουριζοντας.
Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα, μπραβο για την υπομονη σου και ευχομαι να εχουν τη καλυτερη τυχη τα μωρα! Περιμενουμε φωτος![]()
Σέυχαριστώ για τις ευχές!
Είναι αλήθεια μαγικό το πως δείχνουν ευγνωμοσύνη όταν κάνεις κάτι γι'αυτά, παρά την ανεξαρτησία που θέλουν να διατηρούν!

Ειρήνη μου καλωςταδέχτηκες και να σου ζήσουν!!!
Όλα πήγαν καλά τελικά είδες? Υποθέτω εκτός από χαρούμενη, θα νιώθεις και αρκετά ανακουφισμένη.![]()
Τόσο καιρό τη φροντίζεις.. Μαζί στην εγκυμοσύνη, μαζί στους τους πόνους της και τώρα είναι σαν να γεννήσατε και μαζί
Καταλαβαίνω οτι στενοχωρήθηκες για την απώλεια ενός από τα μικράαλλά, όπως σου είπε κι ο γιατρός, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ειδικά στη περίπτωση που είναι μικρόσωμη η γατούλα.
Για το θέμα της καθαριότητας που ρωτάς, χωρίς βέβαια να είμαι κτηνίατρος, στη θέση σου δεν θα επενέβαινα ακόμα, άσε για λίγο την περήφανη νέα γατο-μαμά να συνέλθει και μετά ρώτα το γιατρό σχετικά. Επίσης να ρωτήσεις ποιά είναι η κατάλληλη τροφή που χρειάζεται η μανούλα, τώρα που οι διατροφικές ανάγκες της θα είναι αυξημένες λόγω του θηλασμού.
Για την ώρα, αρκέσου να απολαμβάνεις μαζί με το Φαιδράκι τη χαρά και να ξεκουράζεις το βλέμμα σου πάνω σ'αυτά τα τέσσερα μικρά θαύματα της φύσης που μόλις έσκασαν μύτη στον κόσμο
Όσο για τα ονόματα... Όχι ποτέ δεν είναι νωρίς να αρχίσεις να διαλέγεις...
"Χαζο-γιαγιά" τέλεια είσαι!
![]()
Μόλις έσκασαν μύτη και ελπίζω οι ζωούλες τους να είναι γεμάτες αγάπη και καλοπέραση!
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές! Και καλά που μου θύμισες να ρωτήσω για την τροφή!

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Οι γατες γουργουριζουν κι οταν πονανε,ειναι λενε καποιες μελετες ο λογος για τον οποιο θεραπευονται τοσο γρηγορα μαλιστα.
Οσο για τις γνωσεις,εμαθα με το δυσκολο τροπο,η πρωτη μου γεννα ξεκινησε στις 3 και τελειωσε στις 11 το βραδυ,μετα απο τρεις ενεσεις οξυτοκινης και με μενα να βγαζω τα μωρα ενα ενα γιατι η μαμα δεν εσπρωχνε.Αξια επισης εχουν αυτα που ξερεις μονο οταν τα μοιραζεσαι,μονο να κερδισουμε εχουμε ολοι απο τετοιες εμπειριες.

...αυτά τώρα μας τα λες!!

Ευτυχώς. Γιατί αν ν τα ήξερα, θα την είχα μετακομίσει στον κτηνίατρο!
moukelis
Επιφανές μέλος

Στεκουν σαν βαρη,για φυσιολογικα γατακια,και ναι,μας ενδιαφερει να παιρνουν,οποτε θα τα ζυγιζεις καθε μερα την ιδια ωρα και θα σημειωνεις.Μην πανικοβληθεις αν μια μερα δεν εχουν παρει,απλα αν καποιο χανει σταθερα,ειναι καμπανακι.
Πωωωωωωω!!!! Καλως τα δεχτηκατε!!!! *_* Νομιζω ολοι εδω περα περιμενουμε φωτο. Δεν ξερω, εγω σιγουρα παντως!!! Τωρα που ειναι και σαν μικρα ποντικακια!!! Αχχχ ψιχουλες καλα να ειναι και καλα να ειναι και η μανουλα τους ΚΑΙ η γιαγιουλα τους ^_^
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Στεκουν σαν βαρη,για φυσιολογικα γατακια,και ναι,μας ενδιαφερει να παιρνουν,οποτε θα τα ζυγιζεις καθε μερα την ιδια ωρα και θα σημειωνεις.Μην πανικοβληθεις αν μια μερα δεν εχουν παρει,απλα αν καποιο χανει σταθερα,ειναι καμπανακι.
Εντάξει. Χαρά που θα κάνει κάθε μέρα η Φαίδρα!!!

Τιναζόταν σαν ελατήριο κάθε φορά που έπαιρνα κάποιο!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Συνημμένα
Πτσυχούλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
μαμωτο ειμαι στη δουλεια,θελω να πω θελω να γραψω θελω να δω
αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
εχασα τα λογια μου και με τα μωρα ,και με τη μαμα αλλα ρε Ειρηνη μου

ααααααααααααααααααααααα θα μπω μετα να γραψω κατεβατοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
'Εχω μείνει...

Οι φωτογραφίες που ανέβασες, δεν είναι για λόγια, παρά μόνο για επιφωνήματα! Ιιιιιιιιχχχχχχχχχχχχ!!!! αχουταααααααααααααααααααα !!!!!
και...

Τι φατσάκια, τι μυτίτσες, τι πατουσίνια, ..σε μικρογραφίες
. Ήδη τέλεια διαμορφωμένα γατούλια!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool