Η ανατροφή των παιδιών

Βασικα αυτο που σε ρωτησα ειναι εκτος σωματικης βιας η οχι. Πιστευεις οτι η νουθεσια ειναι κατι μαγικο και θα πιασει σε ολα τα παιδια. Και ομως, καποια στιγμη το παιδι δεν θα μπορεσε να αντισταθει σε κατι, και ας εχεις κανει προληψη(που ποτε δεν ειπα οτι η προληψη δεν πρεπει να προηγειται της καταστολης). Σε αυτη την περιπτωση, δεν θα επιβληθεις για να το προστατεψεις αφου δεις οτι κατι πηγε στραβα και το μαγεψε;

Υ.γ για το θεμα με την μανα σου δεν θα σχολιασω, σαφως και εχεις δικιο.

αν διαβασεις εστω και τα μ,ισα απο τα ποστ που εβαλα με τις ερευνες...θα καταλαβεις οτι αυτη ειναι η μονη διαπαιδαγωγιση...διοτι ολα τα υπολοιπα δεν ειναι διαπαιδαγωγιση..ειναι απλα τιμωρια,εκδικητικοτητα...και μονο οργη και μνησικακια προκαλουν...και παλι σε ξαναρωταω...μιλας για ενηλικιωμενο παιδι...ή για ανηλικο;...
...μα..για σκεψου και κατι αλλο...αν παρολα αυτα,αυτο θελει να κανει κατι που δεν σου αρεσει...με το ξυλο και την τιμωρια το μονο που θα καταφερεις ειναι απλα να το κανει οταν ενηλικιωθει..ή οταν βρει την ευκαιρια...οταν ομως απο μικρο του εχεις εξηγησει γιατι δεν πρεπει να κανει κατι...και οχι μονο εξηγησει...αλλα εχεις βαλει και καποια ορια(οπως εγραψα στο ποστ με τα ορια)..δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να βγει τοσο ανοητο..εκτος και αν χριζει ψυχιατρικης φροντιδας..δηλαδη...μην φερνεις α;κραια παραδειγμ,ατα για να δικαιολογησεις αυτα που πιστευεις...
υγ..και για να απαντησω ευθεως..αν ειναι ενηλικο...σε καμμια περιπτωση δεν θα επεμβω...με ποιο δικαιωμα;;;;ελεος πια με τους ελληνες γονεις να επεμβαινουν στη ζωη των παιδιων τους μεχρι τα 80 τους..επειδη ειναι παιδια τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: [split] Η ανατροφή των παιδιών

Και ομως εσυ αν διαβαζες τα μισα απο οσα εγραψα θα καταλαβαινες. Αν το εχεις νουθετησει οταν ενηλικιωθει θα το καταλαβει οτι ειχες δικιο. Οταν ειναι ανηλικο ομως δεν φτανει παντα εγκαιρως η νουθεσια στην χωνεψη. Και τοτε εγω ρωταω. ΘΑ το εμποδισεις ναι η οχι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ομως εσυ αν διαβαζες τα μισα απο οσα εγραψα θα καταλαβαινες. Αν το εχεις νουθετησει οταν ενηλικιωθει θα το καταλαβει οτι ειχες δικιο. Οταν ειναι ανηλικο ομως δεν φτανει παντα εγκαιρως η νουθεσια στην χωνεψη. Και τοτε εγω ρωταω. ΘΑ το εμποδισεις ναι η οχι;

Βρε ducati κ σου απανταμε..ναι...φυσικα κ θα κανεις αυτο που ειναι καλυτερο για το παιδι σου οταν υπαρχει κινδυνος...Το θεμα ειναι με ποιον τροπο...
Ο τροπος λοιπον που επιλεγω εγω δν περιλαμβανει το ξυλο κ γενικως τη βια σε ολες τις μορφες τις...Ειναι απλο...

Εγω να δεις παραποιηση που εχω φαει σε αυτο το θεμα.
Ας αφησουμε τις υπεκφυγες και ας λαβω μια ευθεως απαντηση. Τι θα κανεις σε τετοια περιπτωση; Και μην μεταφρασεις την επιβολη σε ξυλο απαραιτητα. Πες το κλειδωμα στο δωματιο, πες το τον πληρωνω να την αφησει ησυχη(γελοιος τροπος κατα την γνωμη μου), βαλε οποια αποδεκτη παιδαγωγικη μεθοδο θες. Αλλα να αφορα επιβολη.

μα..δεν ξερω για ποιο πραγμα μιλαμε...αν ειναι ανηλικο...δηλαδη αν θελει να βγαινει με τους φιλους του,στην ηλικια του λυκειου..και βεβαια θα το αφηνα..αλλα μεχρι καποια ωρα...εννοειται δεν θα γυριζε τα ξημερωματα και μεθυσμενο...αν ητανε κατι πολυ σοβαρο,θα επαιρνα τη γνωμη των ειδικων...αλλα οτι και να ηταν,θα προσπαθουσα να του δωσω να καταλαβει τι κανει και τις επιπτωσεις...δηλαδη εσυ πιστευιες οτι αν το απαγορευες στεγνα...γινοτανε ο χαμος απο τσακωμους,χωρις να του εχεις δωσει να καταλαβει γιατι δεν πρεπει να το κανει...θα ειχε αποτελέσμα;;;
..........μπερδευεις την διαπαιδαγωγιση...με την ασυδοσια...σου ξαναλεω οτι δεν ειμαι υπερ της ασυδοσιας..ειμαι υπερ των οριων,οπου ομως γινονται με τον τροπο που παρεθεσα στα ποστ με τις ερευνες..και οχι με την τιμωρια..ο τροπος ειναι που διαφερει...
με τον πολεμο φιλε μου...δεν κατορθονουμε τπτ...μονο απωλειες εχει και απο τις 2 πλευρες...

Θα περιεχει την επιβολη ομως(και για να σε προλαβω θα του εξηγεις ολη την ωρα γιατι δεν πρεπει να το κανει και γιατι το εμποδιζεις, κατι που θα κανω και γω). Οκ, συμφωνησαμε.

μα..δεν ξερω για ποιο πραγμα μιλαμε...αν ειναι ανηλικο...δηλαδη αν θελει να βγαινει με τους φιλους του,στην ηλικια του λυκειου..και βεβαια θα το αφηνα..αλλα μεχρι καποια ωρα...εννοειται δεν θα γυριζε τα ξημερωματα και μεθυσμενο...αν ητανε κατι πολυ σοβαρο,θα επαιρνα τη γνωμη των ειδικων...αλλα οτι και να ηταν,θα προσπαθουσα να του δωσω να καταλαβει τι κανει και τις επιπτωσεις...δηλαδη εσυ πιστευιες οτι αν το απαγορευες στεγνα...γινοτανε ο χαμος απο τσακωμους,χωρις να του εχεις δωσει να καταλαβει γιατι δεν πρεπει να το κανει...θα ειχε αποτελέσμα;;;
..........μπερδευεις την διαπαιδαγωγιση...με την ασυδοσια...σου ξαναλεω οτι δεν ειναι υπερ της ασυδοσιας..ειμαι υπερ των οριων,οπου ομως γινονται με τον τροπο που παρεθεσα στα ποστ με τις ερευνες..και οχι με την τιμωρια...
Λες και γω ειπα ποτε να μην εξηγησεις στο παιδι το γιατι...Καληνυχτα

λοιπον..ας παρουμε τα πραγματα λογικα...αυτη τη στιγμη,ουτε εσυ..ουτε εγω εχοπυμε παιδι..ωραια;;;παμε παρακατω...καταρχην εγω εχω βιωσει και ξυλο και τσακωμους..οποτε γνωριζω πως ακριβως νιωθει ενα παιδι οταν τα υφισταται αυτα,και επισης το αν εχουν αποτελεσμα..παμε παρακατω..
εγω,στηριζομαι στην παιδαγωγικη...η οποια ειναι επιστημη,και εχουν γινει και απειρες ερευνες..και μην μου λες οτι ολες οι ερευνες ειναι αναξιες..διοτι τοτε θα καταληξουμε οντως στον μεσαιωνα...εσυ...γιατι πιστευεις οτι παιδαγωγικη μεθοδος...δεν θα εχει αποτελέσμα;;;που το στηριζεις αυτο;;;;παιδι ,δεν εχεις κανει για να ξερεις(οπως και εγω βεβαια)..αλλα εγω τουλαχιστον στηριζομαι στην επιστημη,κι στις ερευνες..εσυ...γιατι πιστευεις οτι αυτα δεν θα εχουν αποτελεσμα;;;για αυτο σου λεω..δειξε μου μια ερευνα..μια μονο,που να λεει οτι το ξυλο ειναι αποτελεσματικο...οσο και να ψαξεις..δεν θα βρεις..
.........

Θα περιεχει την επιβολη ομως(και για να σε προλαβω θα του εξηγεις ολη την ωρα γιατι δεν πρεπει να το κανει και γιατι το εμποδιζεις, κατι που θα κανω και γω). Οκ, συμφωνησαμε.

Τι ακριβως σημαινει επιβολη για σενα???
Η επιβολη υπαρχει σε ολες τις κοινωνικες εκφανσεις μας...απο τον χωρο εργασιας μεχρι κ τη θρησκεια...
Ειναι η συμπεριφορα εντος κανονων...κ γι'αυτο ακριβως μιλαμε κ εμεις...η θωρακιση ομως αυτων των κανονων οσον αφορα στο παιδι δν θα πρεπει περιεχει βια οποιασδηποτε μορφη κ σε καμια περιπτωση δν θα πρεπει να ακυρωνει τα δικαιωματα του καθε ατομου αλλα ουτε κ η παραβατικοτητα των νεων να γινεται παραβατικοτητα των μεγαλων!!!

δεν καταλαβαινομαστε...αν μιλας για απαγορευσεις..και βεβαια θα εχει..οταν λεμε ΟΡΙΑ..αυτο δεν εννοουμαι;;;;το θεμα ειναι...ο τροπος που θα το κανεις..τωρα..εγινα κατανοητη;;;ειμαι ξεκαθαρη;;;:)

Δεν καταλαβες την λογικη μου. Και το πας αλλου το παραδειγμα. Αν ενα παιδι βαραει το αλλο τοτε πρεπει να φαει και αυτο να καταλαβει. Λεμε για τα πραγματα που κανει. Τα γατακια πως μαθαινουν δηλαδη να μην δαγκωνονται. Αν πονεσει καποιο το δαγκωμενο αντεπιτιθεται και του αγριευει.

Και ομως, στα συγχρονα σπιτια ειναι που τα παιδια ξεφευγουν με ολη τηνσ ημασια της λεξης. Εκει που υπηρχε αρχη στο σπιτι, και κυριως Πατερας με ολη την σημασια της λεξης, κεφαλή, εκει υπηρχαν και λουριά.

παραθετω αυτο το ποστ σου...μονο και μονο επειδη εγραψες οτι εσενα εχουν παραποιηθει τα λεγομενα σου...οι διαφορες μας ειναι τεραστιες σε αυτο το θεμα...οταν λες πατερας κεφαλη...προφανως και εννοεις μια οικογενεια φαλλοκρατικη,οπου ο πατερας αποφασιζει και οι υπολοιποι ακολουθουν...ειμαι καθετα αντιθετη σε αυτο...δεν πιστευω ουτε σε πατριαρχικες ,ουτε σε μητριαρχικες οικογενειες..πιστευω καταρχην στην ισοτητα των 2 γονεων...μονο ετσι μπορει να ειναι υγιεις μια οικογενεια.
...οσον αφορα τα λουρια,συμβολικα φανταζομαι...απαραδεχτο...λουρια σημαινει δενω,φυλακιζω...δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση προσπαθω να διαπαιδαγωγισω το παιδι μου...οποτε...μαλλον εκει βρισκεται και η διαφωνια μας..:)

Βασικα αυτο που σε ρωτησα ειναι εκτος σωματικης βιας η οχι. Πιστευεις οτι η νουθεσια ειναι κατι μαγικο και θα πιασει σε ολα τα παιδια. Και ομως, καποια στιγμη το παιδι δεν θα μπορεσε να αντισταθει σε κατι, και ας εχεις κανει προληψη(που ποτε δεν ειπα οτι η προληψη δεν πρεπει να προηγειται της καταστολης). Σε αυτη την περιπτωση, δεν θα επιβληθεις για να το προστατεψεις αφου δεις οτι κατι πηγε στραβα και το μαγεψε;

Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό. Προφανώς η νουθεσία δεν είναι κάτι μαγικό, γιατί μοιραία το παιδί δέχεται επιρροές από παράγοντες που ο γονιός αδυνατεί να ελέγξει. Οπότε πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή "καταστολής" ή, αν δεν σας αρέσει η λέξη, κάποια μέτρα που πρέπει να λάβει ο γονιός για να αποτρέψει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Αν το παιδί είναι μικρό, ηλικίας Δημοτικού, είναι ίσως ευκολότερο να συνδυάσεις τη νουθεσία/συζήτηση με την τιμωρία, γιατί ο γονιός κατά κανόνα έχει μεγαλύτερο έλεγχο. Το πρόβλημα είναι στην εφηβεία και θα δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα.
Γνωστός μου πήγαινε σε Γυμνάσιο/Λύκειο όπου γινόταν ευρύτατη χρήση ναρκωτικών με την ανοχή των καθηγητών, σε βαθμό που οι μαθητές έκαναν κοπάνα απ' το μάθημα και την έβγαζαν στο προαύλιο καπνίζοντας μπάφους. Σ' αυτή την περίπτωση, ό,τι και να έχεις πει στο παιδί από πριν, αν βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου η χρήση ναρκωτικών είναι ανεκτή (και εμμέσως ενθαρρύνεται), δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρχίσει κι αυτό.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι μπορεί να κάνει πρακτικά ένας γονιός σ' αυτή την περίπτωση.
Το ιδανικό σε πρώτη φάση θα ήταν να πάρει το παιδί απ' αυτό το σχολείο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντοτε εφικτό. Η τιμωρία (δεν μιλώ για σωματική) μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού το παιδί έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου οι νέοι αψηφούν τους ενηλίκους. Οι συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα και σίγουρα δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να καταστρέφει τη ζωή του κι εγώ να συζητάω ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσει τη "φάση".

Οπότε τι κάνω ως γονιός;
Please, μην μου πείτε ότι αν έχεις βάλει ήδη όρια, δεν θα αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει καμιά εξασφάλιση γι' αυτό και η ιστορία είναι γεμάτη από γονείς που νόμιζαν ότι τα είχαν κάνει όλα σωστά, αλλά τα είχαν κάνει λάθος.

Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό. Προφανώς η νουθεσία δεν είναι κάτι μαγικό, γιατί μοιραία το παιδί δέχεται επιρροές από παράγοντες που ο γονιός αδυνατεί να ελέγξει. Οπότε πρέπει να υπάρχει κάποια μορφή "καταστολής" ή, αν δεν σας αρέσει η λέξη, κάποια μέτρα που πρέπει να λάβει ο γονιός για να αποτρέψει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Αν το παιδί είναι μικρό, ηλικίας Δημοτικού, είναι ίσως ευκολότερο να συνδυάσεις τη νουθεσία/συζήτηση με την τιμωρία, γιατί ο γονιός κατά κανόνα έχει μεγαλύτερο έλεγχο. Το πρόβλημα είναι στην εφηβεία και θα δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα.
Γνωστός μου πήγαινε σε Γυμνάσιο/Λύκειο όπου γινόταν ευρύτατη χρήση ναρκωτικών με την ανοχή των καθηγητών, σε βαθμό που οι μαθητές έκαναν κοπάνα απ' το μάθημα και την έβγαζαν στο προαύλιο καπνίζοντας μπάφους. Σ' αυτή την περίπτωση, ό,τι και να έχεις πει στο παιδί από πριν, αν βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου η χρήση ναρκωτικών είναι ανεκτή (και εμμέσως ενθαρρύνεται), δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρχίσει κι αυτό.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι μπορεί να κάνει πρακτικά ένας γονιός σ' αυτή την περίπτωση.
Το ιδανικό σε πρώτη φάση θα ήταν να πάρει το παιδί απ' αυτό το σχολείο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι πάντοτε εφικτό. Η τιμωρία (δεν μιλώ για σωματική) μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού το παιδί έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου οι νέοι αψηφούν τους ενηλίκους. Οι συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα και σίγουρα δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να καταστρέφει τη ζωή του κι εγώ να συζητάω ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσει τη "φάση".

Οπότε τι κάνω ως γονιός;
Please, μην μου πείτε ότι αν έχεις βάλει ήδη όρια, δεν θα αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει καμιά εξασφάλιση γι' αυτό και η ιστορία είναι γεμάτη από γονείς που νόμιζαν ότι τα είχαν κάνει όλα σωστά, αλλά τα είχαν κάνει λάθος.
σε αυτο διαφωνω...πως τοσο απολυτα πιστευεις οτι ,ότι και να εχεις συζητησει και να πει...δεν υπαρχει περιπτωση να αρχισει και αυτο;;σεν πληροφορω οτι πολυ κοντινοι μου φιλοι στο λυκειο καπνιζαν(οχι απλο τσιγαρο)και ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκα να το κανω και εγω,και οχι μονο εγω...
δεν ξερω βεβαια η ερωτηση σου αν αναφερεται σε καπνισμα μιας φορας τσιγαριλικοιυ..ή στη χρηση ναρκωτικων σταθερα..
το 1ο που θα πρεπει να κανουν οι γονεις,ειναι να αναρωτηθουν αν οι ιδιοι ευθυνονται για αυτο...εγω δεν πιστευω οτι σε μια οικογενεια που λειτουργουν ολα καλα και εχουν μαθει το παιδι τους να σκεφτεται μπορει ξαφνικα το παιδι να παθει μεταλλαξη και να γινει πρεζακιας....σχεδον στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων,υπαρχει προβλημα προσωπικοτητας του παιδου..και προβλημα στη σχεση του με τους γονεις και πολλες φορες και με το υπολοιπο κοινωνικον περιβαλλον...υπαρχουν και οι περιπτωσεις βεβαια,που το παιδι θα δοκιμασει επειδη θα το θεωρησει μοδα ή μαγκια...αλλα και αυτο ειναι θεμα το κατα ποσο οι γονεις εχουν πετυχει στην αναπτυξη της προσωπικοτητας του παιδιου,και στο αν μπορει πχ...να λεει οχι..και οχι μονο ναι...μονο και μονο για να μην το κοροιδεψουν οι φιλοι του,μην το πουν μαμοθρεφτο κλπ...
στην πραξη τωρα..ξαναλεω οτι το πρωτο βημα ειναι να αναρωτηθουν οι γονεις αν φταινε οι ιδιοι για αυτο,ειτε επειδη υπαρχει προβλημα στη σχεση τους,ειτε επειδη μπορει να μην υπαρχει επικοινωνια μεταξυ τους,ειτε επειδη μπορει να μην εδωσαν τα εφοδια στο παιδι τους να αναπτυξη μια προσωπικοτητα που θα μπορει να λεει και οχι..
Μετα,το να κανεις καταγγελια στην αστυνομια,σχεδον σε καμμια περιπτωση δεν βοηθαει το παιδι διοτι αυτη η αντιδραση δεν μπορει ναν λυσει τα προσωπικα προβληματα που κρυβονται πισω απο τη χρηση..επισης καταστρεφει και την όποια σχεση εμπιστοσυνης υπαρχει μεταξυ γονιων και παιδιου...δεν χρειαζεται να αναφερω βεβαια οτι και η αστυνομια μας ειναι εντελως ανεκπαιδευτη για να χειριστει τετοιες καταστασεις..αρα...το παιδι θα πρεπει καταρχην να νιωσει οτι εχει διπλα του,τους γονεις του..και οχι απεναντι του..να νιωσει οτι ζει σε ενα ασφαλες και προστατευμενο περιβαλλον..συζητηση και παλι συζητηση,ακουγεται κουραστικο...αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο.δηλαδη..τι αλλο;;;θα το κλειδωσουμε στο σπιτι το παιδι;;;..τωρα,,αν το προβλημα ειναι μεγαλο..εκει πιστευω οτι θα πρεπει οι γονεις να απευθυνθουν σε ειδικους....δεν ειναι τοσο απλο και ευκολα,ωστε να μπορουν να ανταπεξελθουν μονοι τους σε τετοια θεματα...

συμφωνω, επειδη περασα αυτη την "φαση" κ δεν φοβαμαι ή ντρεπομαι να πω γιατι οπως μπηκα σε αυτη την φαση , ετσι βγηκα απο μονη μου, ξερω πολυ καλα κ γιατι το εκανα κ γιατι το κανανε τα αλλα παιδια. το πρωτο ηταν οτι ειχα παρα πολλες ανασφαλειες σαν παιδι, πολλα παιδια με κοροιδευαν, κ το δευτερο ηταν οτι ηταν η περιοδος που χωρισανε οι γονεις μου κ δεν ειχα την σημασια που ηθελα απο τους δικους μου. ετσι πηγε πρωτα τσιγαρο κ μετα αλλα χειροτερα. οταν το εμαθε η μαμα μου δεν το ειχε πει στον μπαμπα μου ( ασχετα αν το ειχε καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα μαζι μου). καθησαμε το συζητησαμε κ ειχα μια εντελως διαφορετικη σταση της μαμας μου απεναντι μου. βρηκαμε την επικοινωνια που μας ελειπε, μου εδειξε αγαπη κ εμπιστοσυνη , οποτε απο μονη μου καταλαβα οτι ολα αυτα μονο κακο σε μενα κανει. επισης ολα τα υπολοιπα παιδια που κανανε διαφορα, ολα ειχανε προβληματα απο το σπιτι. βοηθησαν κ οι καλοι φιλοι που ειχα βεβαιως που εκαναν πολλα για να μου δειξουν οτι δεν αξιζει.

συμφωνω, επειδη περασα αυτη την "φαση" κ δεν φοβαμαι ή ντρεπομαι να πω γιατι οπως μπηκα σε αυτη την φαση , ετσι βγηκα απο μονη μου, ξερω πολυ καλα κ γιατι το εκανα κ γιατι το κανανε τα αλλα παιδια. το πρωτο ηταν οτι ειχα παρα πολλες ανασφαλειες σαν παιδι, πολλα παιδια με κοροιδευαν, κ το δευτερο ηταν οτι ηταν η περιοδος που χωρισανε οι γονεις μου κ δεν ειχα την σημασια που ηθελα απο τους δικους μου. ετσι πηγε πρωτα τσιγαρο κ μετα αλλα χειροτερα. οταν το εμαθε η μαμα μου δεν το ειχε πει στον μπαμπα μου ( ασχετα αν το ειχε καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα μαζι μου). καθησαμε το συζητησαμε κ ειχα μια εντελως διαφορετικη σταση της μαμας μου απεναντι μου. βρηκαμε την επικοινωνια που μας ελειπε, μου εδειξε αγαπη κ εμπιστοσυνη , οποτε απο μονη μου καταλαβα οτι ολα αυτα μονο κακο σε μενα κανει. επισης ολα τα υπολοιπα παιδια που κανανε διαφορα, ολα ειχανε προβληματα απο το σπιτι. βοηθησαν κ οι καλοι φιλοι που ειχα βεβαιως που εκαναν πολλα για να μου δειξουν οτι δεν αξιζει.
μα ετσι ειναι εβελυν μου..δεν μπορει ενα παιδι,με οικογενεια που λειτουργει μια χαρα,και που να εχει αναπυξει προσωπικοτητα ξαφνικα να πεσει στην πρεζα...καποιο προβλημα παντα υπαρχει...ακομα και η ελλειξη ενδιαφεροντων και συνεχους βαριεστημαρας..και αυτο εχει τις ριζες του καπου...
...για φαντασου να εβρισκες αντιπαλο την μανα σου....να σε κατεκρινε ,να σε κλειδωνε..ή να σου ελεγε ή τα κοβεις ή εξω απο το σπιτι;;;

ειδικα στην δικη μου περιπτωση που ημουν παρα πολυ αντιδραστικο παιδι, σιγουρα περισσοτερο κοντρα θα της πηγαινα αν μου ελεγε τετοιο πραγμα, μπορει να εφευγα κ απτο σπιτι. ευτυχως κ οταν ο πατερας μου το εμαθε ( που του το ειχα πει η ιδια) ειχα την ιδια αντιμετωπιση κ καλυτερη, αρχισε να περναμε περισσοτερο χρονο μαζι κ να κανουμε ατελιωτες συζητησεις για θεματα που με αφορουσαν. το παν ειναι να ακουμε τα παιδια, πισω απο ολα θελουν να μας πουνε κατι.
να προσθεσω κ κατι αλλο...μερικες φορες οι γονεις νομιζουν οτι με υλικα αγαθα μπορουν να αποδειξουν στα παιδια την αγαπη τους..αυτο ειναι μεγα λαθος, κ το ξερω καλα γιατι στην δυσκολη περιοδο που περνουσα, η μαμα μου μπορει να μου εδινε τα παντα απο υλικα αλλα αυτο που μου χρειαζοταν περισσοτερο ηταν η συναισθηματικη ασφαλεια κατι που δεν ενιωθα..ομως της το εδωσα κ το καταλαβε. κ οι γονεις δεν τα ξερουν ολα απο πριν, ομως μεσα απο τα παιδια τους μαθαινουν κ αυτοι.

Οπότε τι κάνω ως γονιός;

Λοιπον να σου πω τι θα εκανα εγω σε περιπτωση που δν μπορουσα να αλλαξω σχολειο στο παιδι μου...

Θα επαιρνα την αστυνομια κ μετα οι καθηγητες με την ανεκτικοτητα τους θα το φυσαγαν κ δν θα κρυωνε...;)

Εβελυν θελω να σου πω συγχαρητηρια που καταφερες να φυγεις απο αυτον τον εφιαλτη!!!!:clapup::clapup::clapup:

μουτζα θελω που ειχα μπλεξει οχι συγχαρητηρια:P:P απλα να ξεκαθαρισω οτι δεν ειχα φτασει στον λευκο θανατο, γιατι οποιος φτανει εκει δεν νομιζω οσο κ να το θελει να υπαρχει επιστροφη, δυστυχως...

Λοιπον να σου πω τι θα εκανα εγω σε περιπτωση που δν μπορουσα να αλλαξω σχολειο στο παιδι μου...

Θα επαιρνα την αστυνομια κ μετα οι καθηγητες με την ανεκτικοτητα τους θα το φυσαγαν κ δν θα κρυωνε...;)

αυτο θα ηταν οτι πρεπει για τους καθηγητες του σχολειου...δεν θα ελυνε ομως το προβλημα του παιδιου σου...:)

αυτο θα ηταν οτι πρεπει για τους καθηγητες του σχολειου...δεν θα ελυνε ομως το προβλημα του παιδιου σου...:)

Απλως νομιζα, ετσι οπως το εθεσε η ruko, οτι το παιδι δν θα ειχε μπλεξει ακομα!! Ηταν ομως σε ενα επικινδυνο περιβαλλον!!!
Αρα με αυτη τη λογικη εξαλειφουμε το επικινδυνο περιβαλλον ετσι ωστε να δει κ το ιδιο το παιδι πως τετοιες καταστασεις δν ειναι ουτε νομιμες ουτε ανεκτες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back