evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
δεν ξερω γιατι αποσο θυμαμαι δεν μου ετυχε, εμενα θυμαμαι με τρομαζε ο πατερας μου με φωνη, αν μου κουνουσε τα χερια του οτι κ καλα θα με δειρει εβαζα τα κλαματα, κ επισης το ιδιο οταν η μανα μου μου κουνουσε απειλητικα το κρεμασταρι..ευτυχως ομως δεν μου το πεταξε ποτε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν ήμουν μικρη, επειδη οι γονεις μου δουλευαν και οι δυο, περνουσα πολλές μερες στο σπιτι της γιαγιας μου. Θυμάμαι μια φορά που εχει ερθει να την επισκεφθει ο αδελφός της απο την Κρητη, του πεταξε εκεινη κατι ρουχα και εγω του το κάρφωσα. Μιλαμε τωρα ότι δεν πήγαινα ακομα ουτε νηπιαγωγειο. Το ξυλο που εφαγα εκεινη την μέρα δεν θα το ξεχασω ποτε μου. Θυμαμαι ακόμα να εχω σκύψει στην μπανιέρα και να τρέχουν τα αιματα απο την μυτη μου ποταμι. Και όσο εγω φώναζα εκεινη δωστου να μου δινει σφαλιάρες στην μυτη.
Δεν θυμαμαι πολυ καλα, αλλα νομιζω ότι αργότερα όταν το ειπα στους γονεις μου, θυμαμαι ότι έγινε της τρελης στο σπιτι....
Και την γιαγιά μου την λάτρευα και ξερω ότι και εκεινη με αγαπουσε παρα πολυ. Αλλα ηταν άλλης νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Πολυ σκληρός ανθρωπος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θεωρώ απλά τραγικό να βιώνει ένα παιδί τέτοια πράγματα. Ντρέπομαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που φέρονται με τέτοιο μίσος...Και φυσικά δεν δέχομαι ούτε τη διαφορά νοοτροπίας ούτε τη διαφορά φιλοσοφίας ως δικαιολογία. Το θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω σε καμμία απολύτως περίπτωση. Εξάλλου άλλο η τιμωρία και άλλο η εκδίκηση. Δε θέλω να πω άλλα είμαι πολύ συγχυσμένη με αυτά που έχω διαβάσει ως τώρα, απλά ντρέπομαι για αυτους τους ανθρωπους...
MissKit
Επιφανές μέλος
Είναι τραγικό και τίποτε άλλο. Ούτε φυσικά θα μπορούσα να πιστέψω πως ένας άνθρωπος που μου φέρθηκε έτσι με αγαπάει. 
Σιμώνη κανείς δε μίλησε για ασυδοσία.. Απλώς για σεβασμό στον άνθρωπο που φέραμε στον κόσμο και έχουμε ευθύνη να μεγαλώσει σωστά. Αυτό όμως δεν τον καθιστά κτήμα μας. Και φυσικά έχει υποχρεώσεις απέναντί μας και πρέπει να μάθει να σέβεται, αλλά είναι διαφορετικό ένα παιδάκι να κάνει κάτι από σεβασμό προς το γονέα και διαφορετικό να το κάνει από φόβο μήπως το χτυπήσουν....Διαβασα πανω απο 6 σελιδες..με αλλους συμφωνησα με αλλους διαφωνησα...θυμωσα, γελασα, καταλαβα..
Σιγουρα η διαπαιδαγωγηση εχει αλλαξει (και επρεπε να αλλαξει) απο τα χρονια του παππου μου, του μπαμπα μου.. οπως οι δικοι μου γονεις ειναι πιο ανεκτοι σε πολλα σε σχεση με τους δικους τους γονεις ετσι θα ειμαι κι εγω ακομα περισσοτερο απο τους γονεις μου στα δικα μου παιδια..
Ομως αυτο το..η απολυτη ελευθερια, αφηστε το παιδι να επιλεξει, ξερει αυτο, παιδι ειναι δειχνω κατανοηση, θα κανει την τρελλα του ειναι στην εφηβεια του κτλ ...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
με καλυψατε Σωτηρια κ Αννα..
aporw
Διακεκριμένο μέλος

λογικο ειναι να υπαρχουν και αντιθετες αποψεις!

tzoutzou
Διάσημο μέλος
Bρε Σιμωνη μου,αυτο λεμε τοσες σελιδες τωρα....Οτι δεν χρειαζεται να φτασεις στο σημειο να ριξεις στο παιδι σου ουτε καν μια σφαλιαρα,ουτε καν μια παντοφλα,τιποτα!!!
Υπαρχουν πααααρα πολλοι τροποι για να το "τιμωρησεις" για κατι που εκανε,αρκει βεβαια να του εξηγησεις πρωτα τι εχει κανει ετσι ωστε να καταλαβει τη σοβαροτητα της μαλακιας του!!!!Κανεις δε σου εγγυαται οτι δε θα το επαναλαβει,αλλα,αν συμβει αυτο,παει να πει οτι κατι αλλο συμβαινει,κατι βαθυτερο και απλα δεν ξερει πως να το εκφρασει.Μπορει απλως να θελει να σου τραβηξει την προσοχη,να ειναι θυμωμενο για καποιο λογο ή να νιωθει(και το τονιζω αυτο,εκεινο να νιωθει) παραμελημμενο,να ζηλευει το αδερφι του,να βιωνει ασχημα εναν χωρισμο ή μια αλλαγη στη ζωη του(πχ αλλαγη σχολειου-σπιτιου-δωματιου ακομα και κρεβατιου!!!),μια ασθενεια συγγενικου προσωπου και χιλια δυο αλλα!!!!!!Αυτο που θα βλεπουν οι γυρω του σε καθε μια απο αυτες τις περιπτωσεις ειναι πιθανοτατα ενα επιθετικο παιδι!!!!Θα το μαλωνουν και θα το απορριπτουν χωρις κανεις να ψαχνει το γιατι!!!!
Αυτο ειναι το τραγικο,εκει γινονται τα μεγαλυτερα λαθη στην ανατροφη ενος παιδιου...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Bρε Σιμωνη μου,αυτο λεμε τοσες σελιδες τωρα....Οτι δεν χρειαζεται να φτασεις στο σημειο να ριξεις στο παιδι σου ουτε καν μια σφαλιαρα,ουτε καν μια παντοφλα,τιποτα!!!
Υπαρχουν πααααρα πολλοι τροποι για να το "τιμωρησεις" για κατι που εκανε,αρκει βεβαια να του εξηγησεις πρωτα τι εχει κανει ετσι ωστε να καταλαβει τη σοβαροτητα της μαλακιας του!!!!Κανεις δε σου εγγυαται οτι δε θα το επαναλαβει,αλλα,αν συμβει αυτο,παει να πει οτι κατι αλλο συμβαινει,κατι βαθυτερο και απλα δεν ξερει πως να το εκφρασει.Μπορει απλως να θελει να σου τραβηξει την προσοχη,να ειναι θυμωμενο για καποιο λογο ή να νιωθει(και το τονιζω αυτο,εκεινο να νιωθει) παραμελημμενο,να ζηλευει το αδερφι του,να βιωνει ασχημα εναν χωρισμο ή μια αλλαγη στη ζωη του(πχ αλλαγη σχολειου-σπιτιου-δωματιου ακομα και κρεβατιου!!!),μια ασθενεια συγγενικου προσωπου και χιλια δυο αλλα!!!!!!Αυτο που θα βλεπουν οι γυρω του σε καθε μια απο αυτες τις περιπτωσεις ειναι πιθανοτατα ενα επιθετικο παιδι!!!!Θα το μαλωνουν και θα το απορριπτουν χωρις κανεις να ψαχνει το γιατι!!!!
Αυτο ειναι το τραγικο,εκει γινονται τα μεγαλυτερα λαθη στην ανατροφη ενος παιδιου...
ακριβως αυτο!!! παλι θα μιλησω προσωπικα αλλα ειναι για να δωσω παραδειγμα. ειχα περασει πολυ εντονη εφηβεια, εκανα του κοσμου τις μλκιες απο τα 12-16 , κ ο λογος ηταν γιατι οταν ημουν 11 χωρισαν οι δικοι μου, κ οτι εκανα ηταν για να μου δωσουν σημασια. η μανα μου τοτε ηταν σε καταθλιψη λογω της καταστασης, μες το αγχος πως θα μας μεγαλωσει κ ο πατερας μου δεν ηταν καν στο σπιτι κ αδερφη μου πατρα να σπουδαζει. οποτε ο μονος λογος που εκανα οοολα αυτα που δεν ηθελαν να κανουν οι δικοι μου, ηταν για να μου δωσουν σημασια..αν με εδερναν ομως δεν νομιζω να με "στρωνανε". αντιθετως ο πατερας μου ειχε καταλαβει τι συμβαινει, και με πολλες ηρεμες συζητησεις, με ξυπνησε. για καθε αντιδραση παιδιου κατι κρυβεται πισω..
tzoutzou
Διάσημο μέλος
Και επειδη τωρα ειδα και τα υπολοιπα ποστς,συνεχιζω....
Δε νομιζω οτι κανεις μας απο εδω μιλησε για ασυδωσια και ελλειψη σεβασμου προς τους γονεις....Ο σεβασμος ομως ειναι κατι που κερδιζεται με αλλους τροπους.Οι γονεις οφειλουν να ειναι πανω απο ολα γονεις για τα παιδια τους και οχι φιλαρακια!!!!!!!!!!Τα ορια οφειλουν να μπαινουν απο πολυ μικρη ηλικια και να κρατιουνται οοοοοο,τι και να γινει,οοοοπως και να αντιδρασει το τεκνο τους!!!!Ορια τα οποια τα βαζουν οι ιδιοι οι γονεις αλλα δεν ειναι παραλογα και φυσικα εχουν εξηγησει πρωτα το γιατι!!!Πχ δεν μπορεις να απαγορευσεις σε ενα παιδι να τρεχει απλως και μονο επειδη μπορει να πεσει...Τα οφελη απο το τρεξιμο ειναι απειρως περισσοτερα απο το ενδεχομενο κακο του πεσιματος!!!Μπορεις ομως να του απαγορευσεις να τρεχει στο δρομο γιατι θα το χτυπησει αυτοκινητο,κι ας μην αντιλαμβανεται κατευθειαν τον κινδυνο!!!Αρκει να το κρατησεις απαραβατο κανονα και να μην το κανεις ΠΟΤΕ και ο ιδιος!!!
bunny
Περιβόητο μέλος
Πλάκα κάνεις,έτσι;Θα του εχεις μεχρι να μεγαλωσει. Μετα φερει ευθυνη αυτο. Δεν αποφασιζουν απο κοινου αλλα το λογικον χαλοναγωγει και εκμεταλευεται οσο πρεπει την δυναμη του θυμοειδους και κρινεις επισης ποια επιθυμια ωφελει και ποια βλαπτει.
Πώς θα μάθει ένας άνθρωπος να χειρίζεται μόνος του καταστάσεις,όταν σε όλη του τη ζωή μέχρι να ενηλικιωθεί κάποιος άλλος αποφάσιζε για αυτόν;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Πλάκα κάνεις,έτσι;Πώς θα μάθει ένας άνθρωπος να χειρίζεται μόνος του καταστάσεις,όταν σε όλη του τη ζωή μέχρι να ενηλικιωθεί κάποιος άλλος αποφάσιζε για αυτόν;
Αρα οι γονεις ειναι καλοι για να μας πληρωνουν μεχρι τα 50 μας, να μας συντηρουν , να μας κρατανε τα παιδια οταν θελουμε, να να να αλλα δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω μας μετα την ενηλικιωση μας??

Και μην μου πειτε οτι ολα αυτα δεν τα κανουν οι γονεις στην Ελλαδα!! Ή μην αρχισετε να μου λετε εγω δουλευω ή οτιδηποτε..μιλαμε για την πλειοψηφια..!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μαλλον καποιοι τα εχουνε μπερδεψει λιγουλακι....αλλο ξυλο..και αλλο ασυδοσια και κακομαθαινω το παιδι μου...δηλαδη..ή θα βαραμε..ή θα αφηνουμε το παιδι να μας κανει οτι θελει;;;μπορουμε και να τιμωρησουμε,χωρις να βαρεσουμε..αφου πρωτα ακουσουμε το παιδι,καταλαβουμε γιατι κανει κατι...και συζητωντας μαζι του...εννοειται πως και θα απαγορευσεις καποια πραγματα,παντα ομως εξηγοντας του το γιατι..και οχι ..απλα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...επισης καλο θα ειναι σε οτι επιπλητουμε το παιδι μας,να μην μας βλεπει μετα να το κανουμε εμεις...πως δεν θα βρισει δηλαδη το παιδι,αν σε βλεπει να βριζεις εσυ;;;ειναι απειρα αυτα που μπορουμε να κανουμε χωρις ξυλο...ελεος πια;...μην μπερδευεται την ελλειψη ξυλου με την ασυδοσια...
...δεν καταλαβα..το οτι κανουν οι γονεις αυτα τα πραγματα στην ελλαδα...σημαινει οτι ειναι και σωστο;;απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα;;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αρα οι γονεις ειναι καλοι για να μας πληρωνουν μεχρι τα 50 μας, να μας συντηρουν , να μας κρατανε τα παιδια οταν θελουμε, να να να αλλα δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω μας μετα την ενηλικιωση μας??
Και μην μου πειτε οτι ολα αυτα δεν τα κανουν οι γονεις στην Ελλαδα!! Ή μην αρχισετε να μου λετε εγω δουλευω ή οτιδηποτε..μιλαμε για την πλειοψηφια..!
οποιος δεχεται να τον θρεφουν οι γονεις του μεχρι τα 50...1ον..καλα να παθει..και 2ον,ακριβως επειδη οι γονεις του αποφασιζαν παντα για αυτον,για αυτο και θα τον θρεφουν μεχρι τα 50 του...δεν ειναι πολυ λογικο;;
bunny
Περιβόητο μέλος
Μα εγώ δεν είπα αυτό. Εγώ απλά λέω ότι είναι ακραίο να αποφασίζουν οι γονείς σου για σενα μέχρι τα 18 σου. Τότε δεν έχουν εξουσία πάνω σου. Αυτό είναι το θέμα. Ποτέ δεν πρέπει να σε εξουσιάζει κάποιος. Απλώς σου λέει τη γνώμη του,ακούς και αποφασίζεις αν συμφωνείς ή όχι(και δε μιλάω για ακραίες περιπτώσεις,αλλά γενικά).Αρα οι γονεις ειναι καλοι για να μας πληρωνουν μεχρι τα 50 μας, να μας συντηρουν , να μας κρατανε τα παιδια οταν θελουμε, να να να αλλα δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω μας μετα την ενηλικιωση μας??
Τέλος πάντων,εγώ διαβάζοντας όλη αυτή τη συζήτηση (μετά από ένα σημείο) ένιωσα μια σύγχυση...Δεν ξέρω. Σαν να μην έχει νόημα. Μπορεί να κάνω λάθος,μπορεί όχι.
Το συμπέρασμα είναι ότι η βία γεννά βία. Και αυτό είναι εξακριβωμένο. Όταν σε ένα παιδί ασκείται βία από το περιβάλλον του με σκοπό την επιβολή ή για-να-του-δείξουν-ότι αυτό-που-κάνει-είναι-λάθος ,βία θα χρησιμοποιήσει και εκείνο για να επιβληθεί ή για-να-δείξει-σε-κάποιον-ότι αυτό-που-κάνει-είναι-λάθος κ.ο.κ.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
...δεν καταλαβα..το οτι κανουν οι γονεις αυτα τα πραγματα στην ελλαδα...σημαινει οτι ειναι και σωστο;;απο που βγαινει αυτο το συμπερασμα;;
οχι φυσικα και δεν ειναι σωστο!! αν θελουμε ομως (και μιλαω γενικα) να μην εχουμε κανεναν ελεγχο σαν ενηλικες να εχουμε και τα ''κοτσια'' να ανεξαρτητοποιηθουμε απο τα 18 που συμβαινει σε ολο το κοσμο..και οχι με ''ζουν'' οι γονεις μου αλλα ταυτοχρονα δεν εχουν δικαιωμα να μου πουν τι να κανω, πως θα το κανω κτλ.. Απλα σαν Ελληνες μας εχουν κακομαθει και τα θελουμε ολα δικα μας!
Εχω ξαδελφια στο εξωτερικο που ειναι ανεξαρτητοι οικονομικα απο τα 18 τους, ζουνε μονοι τους, συντηρουν τους εαυτους τους μονοι τους! ε μετα απο αυτο φυσικα και οι γονεις δεν εχουν ''δικαιωμα'' να επεμβουν στη ζωη τους! Οταν ομως εδω ξερω κοσμο που μεχρι και τα 40 τους τους βοηθανε οι μαμα και ο μπαμπας
δεν μπορεις να τους λες κανω οτι γουσταρω! ναι καντο αλλα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
bunny
Περιβόητο μέλος
Πόσο δίκιο έχεις...μαλλον καποιοι τα εχουνε μπερδεψει λιγουλακι....αλλο ξυλο..και αλλο ασυδοσια και κακομαθαινω το παιδι μου...δηλαδη..ή θα βαραμε..ή θα αφηνουμε το παιδι να μας κανει οτι θελει;;;μπορουμε και να τιμωρησουμε,χωρις να βαρεσουμε..αφου πρωτα ακουσουμε το παιδι,καταλαβουμε γιατι κανει κατι...και συζητωντας μαζι του...εννοειται πως και θα απαγορευσεις καποια πραγματα,παντα ομως εξηγοντας του το γιατι..και οχι ..απλα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...επισης καλο θα ειναι σε οτι επιπλητουμε το παιδι μας,να μην μας βλεπει μετα να το κανουμε εμεις...πως δεν θα βρισει δηλαδη το παιδι,αν σε βλεπει να βριζεις εσυ;;;ειναι απειρα αυτα που μπορουμε να κανουμε χωρις ξυλο...ελεος πια;...μην μπερδευεται την ελλειψη ξυλου με την ασυδοσια...
Αυτό προσπαθούσα να πω,αλλά δεν ήξερα πώς να το εκφράσωοποιος δεχεται να τον θρεφουν οι γονεις του μεχρι τα 50...1ον..καλα να παθει..και 2ον,ακριβως επειδη οι γονεις του αποφασιζαν παντα για αυτον,για αυτο και θα τον θρεφουν μεχρι τα 50 του...δεν ειναι πολυ λογικο;;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ε...τι ειπα εγω πριν;;;;στην σιμωνη παει
,,αυτο σου λεμε σιμ...αυτος που δεν ειναι ανεξαρτητος σε μεγαλη ηλικια..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ...διοτι ποτε δεν τον αφησαν να αναλαβει τις ευθυνες του.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
α..να συμπηρωσω και κατι αλλο....οι ενηλικες που δεχονται να τους ζουνε οι γονεις τους σε μεγαλη ηλικια....στην πραγματικοτητα,τις περισσοτερες φορες ΑΥΤΟΙ ειναι τα θυματα....ειναι γεγονος οτι οι περισσοτεροι απο τους γονεις που δεν αφηνουν τα παιδια τους να ενηλικιωθουν πραγματικα,και τους εχουν μεσα στο βρακι τους...στην πραγματικοτητα το κανουν για να τα εχουν ΠΑΝΤΑ υποχηρια τους....να ειναι παντα τα μικρα παιδακια,που θα τα κανουν οτι θελουν...και ας παραπονιουνται μετα οι ιδιοι οτι..αχ..το παιδι μου δεν δουλευει και αναγκλαζομαι να το συντηρω εγω...τους βολευει αυτη η κατασταση...παντα βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις..αλλα ο κανονας πιστευω οτυι ειναι αυτος σε τετοιες περιπτωσεις
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
και παντα υπαρχει ομως κ η καλη περιπτωση, μανα κ κορη να ειναι φιλες, κ να μην θεωρησει η μανα ως υποχρεωση να κρατησει τα παιδια ή η κορη να κανει ενα θελημα της μαμας της αλλα επειδη το θελουν, οπως ακριβως γινεται στις φιλιες..
mickey mouse
Διάσημο μέλος
.
ΟΧΙ! Το παιδι μου πρεπει να μαθει να σεβετε και να κατανοει οτι δεν εχω εγω μονο υποχρεωσεις απεναντι του εχει και αυτο απεναντι μου! δηλαδη τι ειναι οι γονεις??? μονο για να δινουν?? δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω στο παιδι?? για μενα αυτο ειναι λαθος!! ολες οι σχεσεις ειναι αμφιδρομες!! δινεις - παιρνεις !!!! Ειμαι προθυμη να δωσω τα παντα για το παιδι μου! Να θυσιαστω!! αλλα μην μου λες οτι δεν εχω δικαιωματα πανω του!
Και το παιδι μου θα κανει μια φορα την μ@λ@κια, 2 φορες στην τριτη θα γινει πανικος!! οχι δεν θα το σαπισω στο ξυλο αλλα την σφαλιαρα του θα την φαει!!!
Γενικα ειμαι υπερμαχος του ''παν μετρον αριστο'', δηλαδη ναι ειμαι απελευθερομενη, ναι ειμαι ανοιχτομυαλη αλλα δεν θα αφησω κανεναν να με καβαλησει!!Οχι παιδακι μου δεν θα με γ@μ@σεις εσυ! εγω θα το κανω!
Οπως ειχε πει και μια γνωστη..οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος...Κι ας με χαρακτηρισετε οπως πιστευετε εσεις! (βιαιη, φασιστρια, σκληρη) Εγω θεωρω τον εαυτο μου απλα δικαιο!![]()
Βρε Σιμώνη είσαι και πολύ νεαρό κορίτσι για να τα πιστεύεις αυτά απόλυτα...
Σε ενα παιδί ΜΟΝΟ δίνεις
και παίρνεις τη χαρά του να είναι ευτυχισμένο
και πως να γ@μ@σει ένα παιδί τους γονείς του?
με το να ζητάει να βγει, ή παραπάνω χαρτζηλίκι?
ο γονιός είναι για να συγχωρεί και να κατανοεί
το ίδιο και ο δάσκαλος
με το παράδειγμά μας τους μαθαίνουμε συμπεριφορές
δεν γεννήθηκαν "παραβάτες"
αν γινόταν αυτό τότε θα τα κλέιναμε απο μωρά στα σίδερα για να σωφρονιστουν
περίμενε κι όταν κάνεις παιδί θα δεις πως θ'αλλάξεις αποψη για πολλά...
δηλαδή στα γατιά που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος
δεν το νομίζω....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool