αυτο πουπυ δεν ειναι εντελως απολυτο..οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι και ο χωρισμος τους ηταν πολυ ασχημος..δεν ηταν δηλαδη ολα ροδινα ουτε οταν ημουν μικρη ουτε στην εφηβεια μου..παρολαυτα εγω ποτε δεν ακουμπησα ναρκωτικα ουτε καν κανονικο τσιγαρο δεν εχω δοκιμασει..εγω παντως λεω οτι αν δεν ειχα τοσο δυναμικη μαμα δεν θα ειμασταν τα παιδια που ειμαστε ουτε εγω ουτε η αδερφη μου..ποτε δεν την ειδαμε να κλαιει ποτε να λυγιζει και παντα ηταν ολα μια χαρα για εμας..δεν αφηνε να μας αγγιζουν οτι προβληματα υπηρχαν και παντα μα παντα οτι και να γινοταν μας ακουγε και συζηταγαμε..
απο την αλλη ξερω παιδια που η οικογενεια τους ειναι αγαπημενη δεμενη κλπ και τα παιδια παιρνουν ναρκωτικα..δεν σημαινει οτι επειδη καποια πραγματα δεν πανε καλα αυτοματως τα παιδια πεφτουν στα ναρκωτικα..πιστευω παιζει πολυ σημαντικο ρολο πως μεγαλωνουν τα παιδια οι γονεις..
οσο για τα ναρκωτικα ουτε με απειλησε ουτε με εκανε να φοβηθω ουτε τιποτα..απλα μου εκανε μια συζητηση και με πηγε και μια βολτα στην ομονοια..
τωρα για το θεμα της ανατροφης των παιδιων..εγω δεν εχω φαει ποτε ξυλο..η μαμα μου παντα συζηταγε και μας ακουγε..ηταν αρκετα ανοιχτομυαλη και τωρα που εχω μεγαλωσει εχω καταλαβει οτι μας ελεγχε χωρις να γινεται πιεστικη..δυστυχως ή ευτυχως το παιδι οσο και να το περιορισεις οσο και να του φωναξεις οσο κα να το μαλωσεις αν θελει να κανει κατι θα το κανει..οι περισσοτεροι γονεις που τιμωρουν που χτυπανε κλπ αυτο δεν καταλαβαινουν..
θα σας δωσω παραδειγμα μεσα απο την οικογενεια μου..η μαμα μου παντα μου ελεγε οτι αν αρχισω το τσιγαρο ειναι επιλογη μου..απλα θα κανω ενα πολυ μεγαλο κακο στον ευατο μου(η μαμα μου καπνιζει απο 17 χρονων)..ποτε δεν με απειλησε ποτε δεν φοβηθηκα..οταν η αδερφη μου της ειπε οτι καπνιζει η μαμα μου απλα της ειπε οτι δεν επρεπε να της το κρυβει..
περσυ μαθαμε οτι ο ξαδερφος μου(17χρονων) καπνιζει..η θεια μου τον σαπισε στο ξυλο..ποσο ταπεινοτικο μπορει να ειναι για ενα αγορι στην εφηβεια η μανα του να τον πλακωνει στο ξυλο?προφανως και πολυ..ο ξαδερφος μου φυσικα μεχρι τωρα ουτε σταματησε το τσιγαρο και το κανει κρυφα..και φυσικα ποσα αλλα που η μαμα μου με αφηνε να κανω στην εφηβεια μου και η θεια μου τα θεωρουσε ανηκουστα για παιδι 14-15 χρονων(πχ οταν εκανα τρυπα στην μυτη) κανουν τα δικα της παιδια τωρα και χειροτερα πισω απο την πλατη της..πολλα..
η μαμα μου ειναι της αποψης οτι αν θελει ενα παιδι να κανει κατι θα το κανει ο κοσμος να χαλασει..αν τ παιδι σου μπορεις να το εχεις απο κοντα να το ακους και να νιωθει ανετα μπορεις το κακο να το προλαβεις πολυ νωρις σε αντιθεση με τα παιδια που κρυβονται και οι γονεις το μαθαινουν οταν ειναι πια αργα..
δεν ξερω αν θα φτασω στο σημειο ποτε να ριξω σφαλιαρα στο παιδι μου..θεωρω ομως οτι εφοσων δεν το εκανε η μανα μου(δεν ημουν και τοσο ευκολο παιδι στην εφηβεια μου) δεν υπαρχει λογος να το κανω εγω..αν το κανω θα ζητησω συγνωμη απο το παιδι μου και θα συζητησω μαζι του οπως θα κανω και παντα..επειδη περασα προσφατα απο την εφηβεια πιστευω οτι οσο πιο ελευθερα νομιζουν τα παιδια οτι ειναι(νομιζουν εννοω οτι αυτο πιστευουν παρολαυτα οι γονεις ειναι με τα ματια ανοιχτα και βλεπουν τα παντα) τοσο πιο λιγα πραγματα θα κανουν..και δυστυχως αυτοι που δερνουν τα παιδια τους ή ασκουν ψυχολογικη βια δεν θυμουνται οτι καποτε ηταν και εκεινοι παιδια και καταπιεζονταν..
συγνωμη για το μεγαλο ποστ