Η γάτα δεν τρώει, παρά την αντιβίωση για ουλίτιδα

πως πανε οι γατουλες σας?ειχε κολλησεικι η Τσικι πριν λιγες βδομαδες αυτη τη γριππη οταν ειχε ερθει σ'επαφη με τα αδεσποτα που ταιζα στο εξοχικο μας.ηταν βεβαια σε πολυ αρχικο σταδιο,αλλα επειδη πανικοβληθηκα την πηγα αμεσως στο γιατρο.ειχε χασει τελειως την ορεξη της,κοιμοταν συνεχεια,ακουγα ενα "βρασιμο"απο το στηθος της(ακροαστικα),ανεπνεε με δυσκολια και εκανε ενα θορυβο σαν να πνιγοταν.
το'ψαξα λιγο μετα και βρηκα οτι υπαρχει εμβολιο για τη γριππη,αλλα ειναι σαν το δικο μας,δεν προστατευεσαι πληρως.αυτο που ξερω ειναι οτι μια γατουλα με τα συμπτωματα της γριπης πρεπει να παει επειγοντως στο γιατρο γιατι μπορει και να πεθανει...:( ειναι και πολυ κολλητικη.
η Τσικι ευτυχως πηρε μονο για μια βδομαδα αντιβιωση και συνηλθε πολυ γρηγορα(δε φτερνιζοταν ακομα,ουτε ετρεχαν τα ματια της)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Sil δεν πρέπει να ‘χει γρίπη, αφού πλέον δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός του ότι δεν τρώει. Έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τις κονσέρβες, κροκέτες κ μαγειρεμένο φαγητό, αλλά το μόνο που τρώει κάπως είναι τις λιχουδιές Sheba (μισή κονσέρβα τη μέρα) κ Hills κροκέτες το πολύ καμιά δεκαριά. Έχει ήδη χάσει περί τα 700 γραμμάρια. Απελπίστηκα κ με την κτηνίατρο κ έτσι σήμερα θα την πάω στον κτηνίατρο που παρακολουθούσε την Νταίζη στα τελευταία της. Το κακό είναι ότι είναι μακριά, αλλά δεν γίνεται αλλιώς…

Μηπως η Sil εχει προβλημα με το στομαχι της? Αυτο το εξετασε ο γιατρος?

Η Sil τελικά έχει κάποιου είδους λοίμωξη, απ' ό,τι φάνηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις, έχει αφυδατωθεί από τη νηστεία κ έχει ελαφρά αναιμία. Παίρνει αντιβίωση για μία εβδομάδα κ ειδική τροφή για το συκώτι l/d Hills, γιατί κ οι τιμές του συκωτιού δεν ήταν καλές. Προς το παρόν τρώει περισσότερο, αν κ οι νέες κονσέρβες δεν τις αρέσουν.
Η δικιά σου γατούλα πώς τα πάει modified2;

Φοβάμαι να γράψω γιατί τις δύο τελευταίες φορές που έγραψα εδώ και είπα ότι η γάτα μου τα πάει καλά, τις επόμενες μέρες τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά.

Το πρόβλημα με τα υγρά μάτια και το φτέρνισμα πέρασε εξ ολοκλήρου λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στην κτηνίατρο.

Η διατροφή της είναι στα ίδια με πριν: τρώει λιγότερο από όσο παλιά, αλλά είπαμε -- η κτηνίατρος λέει ότι είναι μια χαρά. Λίιιγο Gourmet Gold (μους κοτόπουλο), λίγο περισσότερο Sheba (συμπλήρωμα διατροφής - κοτόπουλο), λίγους κόκκους ξηράς τροφής και λίγο γαλοπούλα. Καμιά φορά έχει και τα τύχερα της (π.χ. καμιά σαρδέλα, ή ...λίγα τρίμματα από κέικ!). Βέβαια όταν εγώ λείπω (σπουδάζω στη Θεσ/νίκη), απ'ότι μου λέει η μητέρα μου τα κέφια και η όρεξη είναι λίγο πεσμένα.

Σιγά-σιγά, ετοιμαζόμαστε για τη νέα εγχείρηση της γατούλας (μαστεκτομή στην άλλη σειρά + στείρωση) σε καμιά δεκαριά μέρες.

Silmoril, επειδή σε καταλαβαίνω, ειλικρινά εύχομαι η γατούλα σου να γίνει καλά! Γιατί αφυδατώθηκε; Νερό δεν έπινε; Και η αναιμία υπήρχε από παλιά, ή είναι προϊόν της διατροφής της τελευταία;

Λοιπόν, κ η Sil τα πάει καλά, τα κέφια της είναι ανεβασμένα κ τρώει ικανοποιητικά, θα έτρωγε περισσότερο αν δεν ήταν οι κονσέρβες l/d που δεν της αρέσουν καθόλου. Ο γιατρός μου είπε στο τηλ. ότι αφού τρώει δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Η αφυδάτωση ήταν εξαιτίας της λιγοστής τροφής, οι γάτες -τουλάχιστον οι δικές μου- δεν πίνουν κ πολύ νερό, αφού τρώνε κατά βάση κονσέρβες. Η αλήθεια είναι ότι οι εξετάσεις αίματος δεν ήταν κ ιδιαίτερα αξιόπιστες, αφού είχε κάνει ένεση κορτιζόνης 1 βδομάδα πριν, η οποία αλλοιώνει τις τιμές. Θα φροντίσω να τις επαναλάβω αργότερα για να είμαι σίγουρη. Ελπίζω η γατούλα σου να τα πάει πολύ καλά κ στην επόμενη εγχείριση!

παιδιά εύχομαι τα καλύτερα για τα γατάκια σας. Να πάνε όλα καλά

Καλησπερα παιδια εδω και 4 μερες η γατα μου δεν τρωει τιποτα τΝ πηγα γιατρο καναμε εξετασειες και δεν φαινετε να εχει καποιο προβλημα της δινουν αντιβιωση 2 φορες την μεραλαλλα τιποτα εχω απελπιστει ποσες μερες αντεχουν χωρις να φανε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Όταν την πήρες το άλλο πρωί από τον κτηνίατρο τι σου είπε; Είχε φάει; Δεν γίνεται να μένει επ' αόριστον χωρίς φαγητό. Ίσως σου προτείνει με κάποια σύριγγα να την ταΐσεις αραιωμένη κονσέρβα με νερό, ή το καλύτερο για εμένα θα ήταν να σου έδινε και κάποια πολυβιταμινούχα πάστα για να ανακάμψει πιο γρήγορα. Εμάς ο γιατρός μας μάς δίνει τις viyo. Της έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις; Θέλω να πω, σιγουρεύτηκαν πως δεν έχει σπάσει κάτι ή δεν υπάρχει εσωτερική αιμορραγία/βλάβη κάποιου οργάνου κλπ; Δεν ξέρω, νομίζω πρέπει να απευθυνθείς και πάλι στον κτηνίατρό σου, ή να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, αν έχεις αμφιβολίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα.Καταρχην δεν καταλαβα ακριβως.Αντιβιωση για ποιο λογο παιρνει;Την αντιβιωση την ξεκινησε επειδη δεν ετρωγε;ή την επαιρνε και απο πιο πριν;Επισης να ξερειςμ οτι περαν των 5 ημερων πληρης αφαγια σε γατες ειναι πολυ επικινδυνη.,.εγκυμονει βλαβες στο συκωτι.
Εκτος απο τις βιταμινουχες παστες που υπαρχουν ,ειναι9 και καποιες υπερθερμιδικες τροφες ιδιαιτερα νοστιμες που τις δινουν σε γατια που δενε χουν ορεξη λογω καποιας αρρωστιας,μετα απο εγχειρησεις κλπ.Ειναι η ad της Hillsκαι η recovery της royal canin.
Η γατουλα σου πρεπει οπωσδηποτε να φαει,και κυριως να βρεθει η αιτια που δεν τρωει.Το να κοτσαρει μια αντιβιωση στα τυφλα..,αν καταλαβα καλα οτι εγινε,δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Ευχομαι να πανε ολα καλα,ομως μην το αφηνεις ετσι,περιμενοντας ποτε να φαει.ΠΑΡΕ ΒΙΤΑμινες,παρε ειδικες τροφες και εγω στη θεση σου θα συμβουλευομοαυν και δευτερο κτηνιατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back