Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Όμως, επανερχόμαστε πάλι στο ίδιο θέμα. Δεν υπάρχει κάποιος "νόμος" για το ποιά ζώα έχουμε δικαίωμα να τρώμε και ποιά όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι λαοί, σε όλο τον κόσμο τρώνε ζώα. Έχει τόσο μεγάλη σημασία τι είδους είναι αυτά τα ζώα; Έμψυχα όντα δεν είναι όλα; Για μένα προσωπικά όλα τα ζώα έχουν την ίδια αξία και πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης. Όσο άσχημο είναι το σφάξιμο μιας γάτας, άλλο τόσο είναι και ενός κατσικιού! Το ίδιο πρέπει να σας σοκάρουν και τα δύο. Δεν δέχομαι ότι τα ζώα διακρίνονται σε Α κατηγορία και Β!

Eμενα αν μου ελεγε καποιος απο ενα χωριο με κανονικες συνθηκες οτι εσφαξε ενα κατσικι και εφαγε, θα μου φαινοταν φυσιολογικο. Αν παλι μου ελεγε οτι εσφαξε μια γατα και εφαγε, θα τον ελεγα τρελο, ανωμαλο κλτ.:/:
Αν το ιδιο γινοταν στη Σαουδικη αραβια πχ, με σκυλο και βοδι τα πραγματα θα ηταν τελειως αντιστροφα.
Και πιστευω οτι ισχυει για πολλους ανθρωπους το ιδιο.
Υποσεινηδητα, με βαση τις εμπειριες μας, τα βιωματα μας, την θρησκεια μας, τα πιστευω μας χωριζουμε τα ζωα σε κατηγοριες, οσο και εαν δεν το θελουμε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το φίδι σίγουρα πονούσε. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, αυτό είναι βασανιστήριο και, άλλο σκοτώνω και τρώω άλλο βασανίζω.

στην κορεα και στις φιλιπινες βαζουν ζωντανες τις γατες σε βραστο νερο και τις βραζουν γιατι δινουν μεγαλη σημασια στην φρεσκοτητα και επισης διευκολινονται πολυ στο γδαρσιμο που πολλες φορες γινεται και οσο ειναι ζωντανες και επιβιωσαν απο το βρασιμο... για να τις φανε το κανουν και παλι!!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και οποιος εχει τις περισσοτερες δεν θα πεινασει.... κατι σαν τις κονσερβες και την ζαχαρη στον πολεμο!!!!:P :P κρατα και κανενα παλουκι απο τα ξυλα για το τζακι για τις αδεσποτες!!!

:D :D :P :P :D

και οποιος εχει τις περισσοτερες δεν θα πεινασει.... κατι σαν τις κονσερβες και την ζαχαρη στον πολεμο!!!!:P :P κρατα και κανενα παλουκι απο τα ξυλα για το τζακι για τις αδεσποτες!!!
Μπα δεν χρειάζομαι γάτες για τροφή. Υπάρχει άλλο ζωικό είδος για φάγωμα….και όσο πιο βρώμικο είναι μέσα του τόσο πιο νόστιμο είναι το κρέας του. Και υπάρχει τέτοιο σε αφθονία.

Μπα δεν χρειάζομαι γάτες για τροφή. Υπάρχει άλλο ζωικό είδος για φάγωμα….και όσο πιο βρώμικο είναι μέσα του τόσο πιο νόστιμο είναι το κρέας του. Και υπάρχει τέτοιο σε αφθονία.

Ελεος!!!:down: :down: :down: :( :( :(
Νομιζω οτι ξεπερασαμε το οριο, αν καταλαβα τι εννοεις!:down:

Ελεος!!!:down: :down: :down: :( :( :(
Νομιζω οτι ξεπερασαμε το οριο, αν καταλαβα τι εννοεις!:down:
Εννοώ το είδος μας αλλά γιατί κάνεις έτσι; Τι έπαθες κι έφτασες στο σημείο να αντιδράς έτσι; Αν χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη τόσο εύκολα τότε τι να πουν τα όντα που γδέρνονται ζωντανά; Εγώ δεν πρόκειται να προκαλέσω πόνο σε κανέναν όλα θα γίνονται τελείως ανώδυνα. Και τέλος, μίλησα για βρώμικες ψυχές όχι έτσι άντε-άντε, είμαι επιλεκτικός.

καπως ετσι ετρωγε μια φυλη στην αφρικη τους γοριλες και τους χιμπατζιδες και μολυνθηκαν με aids οι ανθρωποι (οπως υποστιριζουν οι επιστημονες):hmm:

καπως ετσι ετρωγε μια φυλη στην αφρικη τους γοριλες και τους χιμπατζιδες και μολυνθηκαν με aids οι ανθρωποι (οπως υποστιριζουν οι επιστημονες):hmm:
Πως τους έτρωγε;

Ναι σιγά μην ήρθε το aids με τέτοιον τρόπο… τόσα πειράματα γίνονται στα εργαστήρια με κατασκευές λόγιο-λογιών ιών, τόση βρώμικη πολιτική παίζεται… από τους πίθηκους ήρθε...
[FONT=&quot][/FONT]

Αααα έχετε να φάτε γάτες αν βρεθείτε στα δύσκολααααα….που ψάχνετε να τις βρείτε και τα ομορφότερα ονόματα….γι αυτό τις κόβετε τα νύχια ε; για να πιάνονται εύκολα γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα σουʼρθει…Τροφή εφεδρείας λοιπόν…

Πλάκα στην πλάκα, θα προτιμούσα να φάω ρούχα και χαρτιά, παρά τον Ισίδωρο! Έχω δει και αντίστοιχο όνειρο... Διαρρήκτες μπαίνουν στο σπίτι μου , αρπάζουν τον Ισίδωρο και μου λένε "Σφάζουμε το γάτο ή σου κόβουμε το χέρι ! Διάλεξε!" Και μου έκοψαν το χέρι! Όταν ξύπνησα το χέρι μου ήταν μουδιασμένο. Σε όσους το έχω πει μου λένε πως η κατάστασή μου με τα ζώα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως με περιμένει μια θέση στο Δαφνί!:P

Σε όσους το έχω πει μου λένε πως η κατάστασή μου με τα ζώα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως με περιμένει μια θέση στο Δαφνί!:P
Γιατί; Αυτός που στο είπε είχε μόλις βγει από κει κι άδειασε η δική του;

Πως τους έτρωγε;

ψητους στα καρβουνα!

Ναι σιγά μην ήρθε το aids με τέτοιον τρόπο? τόσα πειράματα γίνονται στα εργαστήρια με κατασκευές λόγιο-λογιών ιών, τόση βρώμικη πολιτική παίζεται? από τους πίθηκους ήρθε...
[FONT=&quot][/FONT]

ουτε εγω το πιστευω γιαυτο ειπα οπως υποστιριζουν οι επιστημονες;)

Ο κοινωνικός περίγυρός μου, θα έλεγα, δεν είναι και τόσο ζωόφιλος και επειδή εγώ πραγματικά εκστασιάζομαι με όποιο ζώο βλέπω (παντού και καθημερινά) με έχουν εντελώς για δέσιμο!:)

Ο κοινωνικός περίγυρός μου, θα έλεγα, δεν είναι και τόσο ζωόφιλος και επειδή εγώ πραγματικά εκστασιάζομαι με όποιο ζώο βλέπω (παντού και καθημερινά) με έχουν εντελώς για δέσιμο!:)

που να καταλαβουν!!! και εμενα καποιοι με κοιταζουν σαν ουφο οταν τους αρχιζω τα φιλοζωικα!!!!

Μιμικακι πως ταιριάζει αυτό με ότι έχει ειπωθεί ως τώρα; ψητους στα καρβουνα!
Και φαίνεται ότι το λέω εγώ

αυριο το βραδυ δειτε τον ευαγγελατο εχει θεμα για το κρεας εγω ετοιμαζομαι ψυχολογικα απο αποψε για να το δω

Μιμικακι πως ταιριάζει αυτό με ότι έχει ειπωθεί ως τώρα; ψητους στα καρβουνα!
Και φαίνεται ότι το λέω εγώ

καλο ε? δεν ξερω πως το εκανα! μαγικο!!!!:lol: :lol: :lol:

σε περιπτωση αναγκης επικρατει σαφως το ενστικτο της επιβιωσης.τρως ο,τι βρεις προκειμενου να επιβιωσεις,ακομα και ανθρωπινα πτωματα οπως στην περιπτωση τη γνωστη.και γι'αυτο οσο κι αν δε μ'αρεσει δεν κατηγορω π.χ. τον παππου και τη γιαγια μου που εχοντας ζησει πολεμο,κατοχη και μη εχοντας να φανε θεωρουν ακομα και τωρα τα ζωα τροφη και τιποτα αλλο.τα εκτρεφουν,τα σφαζουν και τα τρωνε.οποιο ζωο δεν εχει να τους προσφερει κατι δεν υπαρχει λογος να το εχουν.
η λογικη ομως της πληρους ισοπεδωσης που εχει ο Θανασης δε μου αρεσει καθολους.ειλικρινα δε νομιζω να εχω γνωρισει κανεναν αλλον που να μισει τοσο πολυ το ειδος του.ελπιζω σε λιγο να μη βγεις με καμια καραμπινα και να καθαριζεις κοσμο:rolleyes: ?

Στη Φύση υπάρχουν όλες οι απαντήσεις

Ξέρω ότι απαντάω λίγο αργά, αλλά συγχωρέστε με καθώς είμαι νέο μέλος και το θέμα αυτό μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Θα ήθελα να σημειώσω πως οι περισσότερες απόψεις που διάβασα μου φάνηκαν υπερβολικά μονόπλευρες, αν σκεφτεί κανείς την περιπλοκότητα του ζητήματος. Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο και δε θα πρέπει να καταδικάζουμε ο,τιδήποτε δε μας είναι οικείο.
Η ζωή κάθε πλάσματος στη γη είναι ιερή, δε χωράει αμφιβολία σε αυτό. Όμως μην ξεχνάτε πως η Φύση έχει προβλέψει για όλα και δεν έχει τόση ανάγκη την οικολογική ευσυνειδησία του χορτοφάγου. Τα ένστικτά μας δεν είναι αναίτια και το γεγονός ότι έχουμε εκπολιτισθεί (= και χρησιμοποιώ συμβατικά τον όρο γιατί θεωρώ ότι και πριν από εκατομμύρια χρόνια πάλι υπήρχε πολιτισμός, απλώς διαφορετικής μορφής και επιπέδου) δεν είναι αρκετό για να αντιστρέψει τη φύση μας, μια φύση που γεννήθηκε πολύ πριν εξημερωθούν κάποια είδη ζώων, τα οποία πλέον είτε τρώμε είτε θεωρούμε κατοικίδια.
Αυτό για το οποίο προέβλεψε η Φύση είναι η ισορροπία και ένας από τους τρόπους για να διατηρηθεί (καλώς ή κακώς) είναι η βρώση κάποιων ειδών από κάποια άλλα. Τα περισσότερα πτηνά αποτελούν τροφή για διάφορα ζώα. Αν όμως δεν τα έτρωγε κανείς, τότε θα ήταν υπεράριθμα και θα κατέστρεφαν τη βλάστηση, κάτι που θα οδηγούσε στο θάνατο των χορτοφάγων ειδών. Επειδή όμως τα είδη που αποτελούν τροφή των άλλων έχουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης, πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερο ρυθμό από τα μεγάλα σαρκοφάγα και παμφάγα θηλαστικά, τα οποία δεν τρώγονται από κανέναν. Έτσι διατηρείται η ισορροπία.
Σε αυτούς που θα σπεύσουν να ερμηνεύσουν τη "διατήρηση ισορροπίας" ως δικαιολογία, θα απαντήσω το εξής: αν υποθέσουμε ότι κανείς δεν τρεφόταν με μοσχάρια, κοτόπουλα κτλ, τότε πλήθος αυτών θα ζούσαν και θα πολλαπλασιάζονταν ελέυθερα στη φύση, επομένως ο αριθμός τους σίγουρα θα προκαλούσε πρόβλημα σε βάθος χρόνου. Επίσης αν όλοι ήμασταν χορτοφάγοι, τότε θα καταναλώναμε πολύ γρήγορα τα αποθέματα βλάστησης του πλανήτη, θα καταστρέφαμε τη χλωρίδα και θα οδηγούσαμε στον αφανισμό χιλιάδες είδη.
Όσο βάρβαρο είναι να τρώει το λιοντάρι την αντιλόπη, άλλο τόσο βάρβαρο είναι να τρώει ο άνθρωπος το μοσχάρι ή τη γάτα. Το ότι μερικοί από μας επιλέγουν άλλα είδη διατροφής, είναι καθαρά θέμα λογικής, κάτι που δε διαθέτει το λιοντάρι. Ωστόσο σκεφτήκατε όλοι εσείς οι χορτοφάγοι πως και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, άρα η βρώση τους σημαίνει και θανάτωσή τους; Ή μήπως δε γνωρίζετε πως τα δέντρα, τα φυτά και τα λουλούδια έχουν κι αυτά έναν κύκλο ζωής, όπως τα κοτόπουλα και οι γάτες και ο άνθρωποι, ο οποίος τερματίζεται βιαίως κάθε φορά που τα κόβουμε; Νιώσατε ποτέ τύψεις για το σπανάκι που θυσιάστηκε για χάρη σας ή για τα κομμένα (= σκοτωμένα) λουλούδια που κάνατε μπουκέτο και χαρίσατε στους αγαπημένους σας;
Ο άνθρωπος είναι ένα παμφάγο θηλαστικό. Μπορεί να μη σας αρέσει αλλά έτσι είναι. Το ένστικτό του τον οδηγεί να τραφεί με κρέας, ψάρι, καρπούς, φυτά. Οι γνάθοι και τα δόντια του είναι κατασκευασμένα για να κόβουν και να μασούν σάρκα, είτε ωμή είτε ψημένη. Να είστε σίγουροι πως την πρώτη φορά που έφαγε ο άνθρωπος κρέας δεν είχε στη διάθεσή του φωτιά για να το ψήσει. Οι πρόγονοί μας τρέφονταν με ωμή σάρκα, ώσπου, χάρη στην επινοητικότητά τους, ανακάλυψαν τον τρόπο να την κάνουν πιο γευστική.
Η επιλογή των ειδών δεν είναι μόνο ζήτημα εθίμων και ηθικής. Η Φύση έχει προβλέψει και για αυτό. Οι τροφές που είναι βλαβερές, έχουν απαγορευτική εμφάνιση, άσχημη γέυση ή απωθητική μυρωδιά. Ο άνθρωπος πιο εύκολα θα έτρωγε ένα αρνί από ένα φίδι, γιατί το φίδι προειδοποιεί με την όψη του για το δηλητήριό του. Δεν ξεχνώ ότι και τα φίδια τρώγονται από διάφορους λαούς, αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το φυσικό περιβάλλον και το τι έχει να προσφέρει. Αν στους προγόνους αυτών των ανθρώπων είχε προσφερθεί και το αρνί σαν εναλλακτική επιλογή, δε νομίζω να είχαν προτιμήσει το φίδι. Διαφωνώ με όσους είπαν πως, αν δεν υπήρχαν τα κρατικά μέτρα και η θρησκεία, θα τρωγόμασταν μεταξύ μας. Δεν τρωγόμαστε γιατί το ένστικτό μας το επιβάλλει. Αυτό μας προστατεύει και μας ωθεί να πολλαπλασιαστούμε κι όχι να αφανιστούμε.
Αν το κρέας ήταν βλαβερό για τον άνθρωπο, δε θα είχαμε επιβιώσει (κα ΚΑΛΩΣ επιβιώσαμε! φίλοι μου, είναι ύβρις να υποτιμούμε το είδος μας γιατί και εμάς μας γέννησε μια φυσική διαδικασία και είμαστε ένας ζωτικός κρίκος της περιβαλλοντικής αλυσίδας), όπως πολύ σωστά τόνισε κάποιος από σας. Στη σωστή ποσότητα το κρέας είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και δεν υπάρχει τίποτε κακό ή ενοχοποιητικό σε αυτό. Αντίθετα, η φτωχή διατροφή και τα υποκατάστατα αρρωσταίνουν τον οργανισμό και ας υποστηρίζουν πολλοί το αντίθετο. Τα αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν, αλλά θα σας πείσουν.
Η αδικία που πολλοί βλέπετε στην κρεατοφαγία είναι στην πραγματικότητα φυσικός νόμος. Ο προορισμός κάποιων ειδών είναι και η τροφή (ανάμεσα σε άλλα). Και το δικό μας είδος είναι βρώσιμο από άλλα σαρκοφάγα ή πτωματοφάγα ζώα. Μήπως θα έπρεπε να τα καταδικάσουμε κι αυτά για φόνο;
Τα κριτήρια διαχωρισμού των ζώων σε βρώσιμα και μη, για τα οποία πολλοί αναρωτιέστε, δεν είναι τόσο πολύπλοκα. Αφ' ενός υπάρχουν οι προφανείς λόγοι όπως το τι προσφέρει το περιβάλλον, τα έθιμα, οι δοξασίες κτλ. Αφ' ετέρου τα είδη διαχωρίστηκαν με βάση την ωφελιμότητά τους: το πρόβατο δίνει μαλλί, γάλα, κρέας. Η γάτα και ο σκύλος ούτε αρκετό κρέας έχουν ούτε και δέρμα, σε σχέση με το πρόβατο, για να καλύψουν τις ανάγκες του ανθρώπου. Επιπλέον, η γάτα και ο σκύλος διαθέτουν νοημοσύνη, η οποία φάνηκε (και φαίνεται) χρήσιμη στον άνθρωπο με πολλούς τρόπους.
Οι λόγοι για τους οποίους τρώμε κρέας δεν είναι ούτε η βάρβαρη φύση μας, ούτε τα οικονομικά συμφέροντα, ούτε οι παραδόσεις. Όλα αυτά είναι παράγοντες που μεταλλάσσονται μέσα στο χρόνο. Όμως οι διατροφικές μας προτιμήσεις λίγο έχουν αλλάξει κι αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Η Φύση έχει προβλέψει για τα πάντα και η αποχή μιας μερίδας πληθυσμού από την κρεατοφαγία δε φέρει καμία διαφορά. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και τίποτα στη Φύση δεν είναι άσκοπο ή περιττό. Αν η ισορροπία διαταραχθεί, η Φύση θα βρει μόνης της τρόπο να την επαναφέρει και εμείς είμαστε πολύ μικροί για να αντιδράσουμε. Εγώ προσωπικά δε δηλώνω ζωόφιλη ούτε γατόφιλη. Δηλώνω φυσιολάτρης.
Υ.Γ. Το AIDS μεταδόθηκε επειδή άνθρωποι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με πιθήκους που έφεραν τον ιό και μετά συνευρέθησαν με άλλους ανθρώπους. Όταν παραβιάζεις το Φυσικό Νόμο, το περιβάλλον εκδικείται.

Δεν ξερω παιδια αλλα εγω και το μονο ζωο να ηταν θα επρεπε να τρελλαθω πρωτα προτου τις δω σαν φαγητο...αδυνατον λογικα να το κανω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back