Η γάτα μου έπεσε από το μπαλκόνι!

Απάντηση: Πτώση απο ταράτσα-πρώτες βοήθειες!

Το να κάνουμε διάγνωση ότι η ζωή της δεν κινδυνεύει..είναι λίγο ανεύθυνο..και αυθαίρετο νομίζω.Δυστυχώς έχουμε δει γατιά να πέφτουν απο χαμηλούς ορόφους και να μην τα καταφέρνουν...όπως επίσης και απο πιο ψηλούς,που θεωρείται πιο ασφαλές για την γάτα.Το έχουμε δει..και το έχουμε ζήσει εδώ..Ναι..όντως η γάτα εχει μια ευλυγησία..και ένα σύστημα αντανακλαστικών ..αλλά σημασία έχουν και άλλοι παράγοντες,όπως το που θα πέσει,σε τσιμέντο πχ,σε χώμα,σε κλάδια κλπ.Επίσης αν θα προλάβει να πάρει την σωστή στάση.
Τεσπα..αν δεν βρεις σημερα τον γιατρό σου..ιοπωσδήποτε αύριο πρωι πρωι..γιατί υ[πάρχει πάντα ο κίνδυνος της εσωτερικής αιμοραγίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αποκλειεται να διανυκτερευει καποιο κτηνιατρειο.. Το γαΤουνι εχει αρχισει να συνερχεται ανοιγει τα ματια της στριφογυριζει στο καλαθι και τεντωνει τα αυτακια της σε καθε ηχο:) Αυριο μετα τς εξετασεις θα την παμε στο κτηνιατρειο...ειναι σιγουρο οτι κατι εχει το ποδαρακι της...ελπιζω αυριο να εχει πιο πολυ ορεξη και να φαει τιποτα το ζουζουνακι μου. Ευχαριστω πολυ για τς συμβουλες και τα περαστικα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για εσωτερικη αιμοραγια και γω φοβαμαι...υπαρχουν καποιες ενδειξεις για εσωτερικη αιμοραγια?

Το να κάνουμε διάγνωση ότι η ζωή της δεν κινδυνεύει..είναι λίγο ανεύθυνο..και αυθαίρετο νομίζω.Δυστυχώς έχουμε δει γατιά να πέφτουν απο χαμηλούς ορόφους και να μην τα καταφέρνουν...όπως επίσης και απο πιο ψηλούς,που θεωρείται πιο ασφαλές για την γάτα.Το έχουμε δει..και το έχουμε ζήσει εδώ..Ναι..όντως η γάτα εχει μια ευλυγησία..και ένα σύστημα αντανακλαστικών ..αλλά σημασία έχουν και άλλοι παράγοντες,όπως το που θα πέσει,σε τσιμέντο πχ,σε χώμα,σε κλάδια κλπ.Επίσης αν θα προλάβει να πάρει την σωστή στάση.
Τεσπα..αν δεν βρεις σημερα τον γιατρό σου..ιοπωσδήποτε αύριο πρωι πρωι..γιατί υ[πάρχει πάντα ο κίνδυνος της εσωτερικής αιμοραγίας.
Δεν ήθελα να κάνω διάγνωση:redface: και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σε αυτά που λες.

Μπορει καποιος να με καθησυχασει λεγοντας μου για το πως καταλαβαινουμε για εσωτερικη αιμοραγια για να προσπαθησω να καταλαβω αν κινδυνευει η ζωη της μεχρι αυριο που θα παμε στον κτηνιατρο.? Απο την κατασταση που περιγραφω τι συμπερασματα θα μπορουσα να βγαλω ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ?

Πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς.Πως μπορούμε να σου πούμε αν κινδυνεύει απο εσωτερική αιμοραγία;:(
Εσύ...απλά ηρεμισε..σε καταλαβάινουμε απόλυτα..αλλά,εγω ,τουλάχιστον..δεν ξέρω κάτι που να μπορείς να ΄κανεις αυτή τη στγμή.Σου είπα...θα έπαιρνα τον γιατρό μου στο κινητό..ακόμα και τώρα.Τέτοια κατάσταση δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ....Απο εκεί και πέρα..μόνο να περιμένεις μπορείς νομίζω,μέχρι αύριο που θα το πας στον γιατρό.:/:

Μόνο αυτό βρήκα : εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας.
από εδώ .

Ελπίζω όλα να πάνε καλά.:)

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!! το καλύτερο θα ήταν να πας κατευθείαν στον κτηνίατρο..

Παλιά, μια πολυαγαπημένη μου γατούλα πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Φαντάσου ότι την είχα πάει σε κτηνίατρο και μου είχε πει ότι θα γίνει καλά:mad:
Θυμάμαι, ότι έκανε εμετούς, ήθελε να κρύβετε και προς το τέλος της ζωούλας της είχε πρηστεί. Οπωσδήποτε πάρε τηλέφωνο κάποιο κτηνίατρο και περιεγραψέ του την συμπεριφορά της. Αν σε καθησυχάσει περίμενε μέχρι αύριο. Αν δε σου απαντήσει πάρε τηλέφωνο σε κάποιο από τα εφημερεύοντα κτηνιατρεία ή μίλα με τον κτηνίατρο κάποιας γνωστής σου. Πες και το ύψος που πήδηξε η γάτα μέχρι το έδαφος.
Περαστικά της.

Τι έκανες? πήγες την μικρούλα στον γιατρό?

μακάρι να είναι καλά...

:DΤο μικρο ζουζουνακι ειναι μια χαρα..απο την πρωτη μερα μετα την πτωση επαιζε οπως και πριν αλλα ετρωγε μονο υγρη τροφη γιατι δεν μπορουσε να μασισει κροκετουλες επειδη ειχε πριστει λιγο το μουσουδακι της απο την μια πλευρα...ειχε δυο πολυ μικρα χτυπηματα ενα στο πιγουνακι και ενα στην μυτουλα. Τωρα ειναι οκ.Το μουσουδακι της ειναι ενταξει χθες εφαγε ολο το πιατο με τις κροκετες της...Το μονο προβληματακι ειναι ενα μικρο στραμπουλιγμα στο ενα της ποδαρακι που βελτιωνεται μεραα με την μερα κανει και αλματακι και τρεχει σημερα!Το Κιτουνι μου ειναι οπως και πριν παιχνιδιαρικο και ναζιαρικο διαβολικο γατακι:D:D

*Δεν εγραψα νωριτερα γιατι εχει προβλημα to pc και μπαινω απο κινητο και δεν διευκολυνει καθολου:/:

Πω πω τι καλά που γλυτώσατε από τα σοβαρότερα!!!!

Ναι! Ευτυχως:D για τριων μηνων γατακι και πτωση 8 μετρων λιγα επαθε...εμεις φοβηθηκαμε πως θα ξυπνησουμε και θα την βρουμε ..... Αλλα αυτη ξυπνησε εμας 6 το πρωι για να φαει και να παιξει:D

Μπραβο!! Πολύν καλά τα νεα σας.Περαστικά σας!:)
Πάντως προσέχτε πολύ μην το ξαναπάθει,διότι δεν είναι πάντα τόσο τυχερά.Πολύ προσοχή στυην ταράτσα..και στα μπαλκόνια γενικότερα.:/:

Ναι οντως...Βεβαια τωρα πια το μεγαλυτερο μερος της ημερας το περναει μεσα και στην εσωτερικη σκαλα στο μπαλκονι βγαινει τα μεσημερια και κοιμαται στην σκια γιατι τωρα με την ζεστη ουτε στο καλαθι της δεν μπαινει:whistle:

Έπεσε από το μπαλκόνι

γεια σας πριν απο κανα 20λεπτο η γατουλα μου επεσε απο το μπαλκονι κοιταξα κατω και δεν προλαβα να δω τιποτα κατεβηκα και δεν τη βρηκα τι να κανω?εαν τρομαξε και εχει κρυφτει καπου πως να την κανω εστω να κουνηθει λιγο για να ακουσω το κουδουνακι της? βοηθηστε με...

Απάντηση: ΣΟΣ επεσε απ το μπαλκονι

δεν την βρίσκεις πουθενά; :worry: ψάξε λίγο καλύτερα... μπορεί να εμφανιστεί

μήπως αν κουνούσες λίγο τη σακούλα με το φαΐ της θα εμφανιζόταν;:hmm:

Παρε οτιδηποτε κανει θορυβο,και το εκανες και εσυ...πχ,το μπωλακι του φαγητου,χτυπωντας το με κουταλι,τις κροκετες της κλπ.Επισης μην κοιτας μονο κατω απο εκεινο το σημειο..θελει καλο ψαξιμο μια μεγαλυτερη περιοχη.
Αν δεν την εχεις βρει μεχρι το βραδυ,κατεβα οπωσδηποτε.Το βραδυ εχει περισσοτερη ησυχια..και ξεθαρευουν βγαινοντας απο την κρυψωνα τους.

Το πιθανότερο είναι να φοβήθηκε από την πτώση και να κρύφτηκε κάπου εκεί κοντά.
Μπορεί να είναι κρυμμένη στο πιο απίθανο σημείο για έναν άνθρωπο αλλά που σε εκείνη θα παρέχει μια "ασφάλεια".
Καλύτερα να βγεις το βράδυ με την τροφή της ή κουνώντας ένα αντικείμενο που κάνει κάποιον θόρυβο κι εκείνη αγαπούσε.

Ειλικρινά εύχομαι να την βρεις το συντομότερο δυνατόν και το επόμενο μήνυμα σου να είναι για αυτό το λόγο. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back