Η γάτα μου αφηνιάζει καθημερινώς!

Μόλις τα πιάσει η "λύσσα", πηδάνε, φυσάνε, φουντώνουν κλπ. Όπως τα παιδιά, που τα πιάνει η σάχλα κ΄δεν σταματάνε. Τα γατούνια, όμως ,κάπως τα αντιμετωπίζεις. Κυρίως, τα γρατζουνίσματα κ΄τα άγρια δαγκώματα, δεν πρέπει να τους γίνονται συνήθεια, γιατί, ως ενήλικες γάτες, θα είναι κακομαθημένες. Ποτέ, βέβαια, δεν ξέρεις πότε θα της έρθει της γάτας να σε αρπάξει, αλλά, τουλάχιστον, μη γίνουμε κ΄οσιομάρτυρες, που τους γδέρνουν ζωντανούς! Αποτελεσματικό είναι ,όταν αρχίζει τις δαγκωνιές ,να σπρώχνουμε το κεφάλι της με την παλάμη του χεριού μας πίσω κ΄η επόμενη φάση είναι ελαφρύ ψέκασμα με νερό. Εμένα η Μπασσέτ, 2 μηνών, ξεμπούρλεψε κ΄όταν κάθομαι να δουλέψω με τα χαρτιάμου, τα μολύβια μου κλπ, αρχίζει τις δαγκωνιές κ΄τις χαζοεπιθέσεις. Με τα πιο πάνω κόλπα, την αντιμετωπίζω. Το σούπερ κλειδί, όμως, της επιτυχίας, είναι να παίζεις μαζί τους λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήρεμα ήρεμα, όπως η μαμά γάτα δηλαδή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό το κάνει πολύ συχνά και η δική μου γατούλα και από ο,τι πιστεύω το κάνει όταν δεν της πολυδίνω σημασία ή όταν έχει πολύ όρεξη για παιχνίδια.Πάντως εμένα μου αρέσει όταν το κάνει αυτό γιατί έχει πολύ φάση!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά γεια σας και πάλι.Η poupsi μου πλέον νομίζω οτι έχει ξεφύγει τελείως.Έχει γίνει πολύ άγρια στα παιχνίδια της.Δαγκώνει υπερβολικά πολύ δυνατά κ επίσης γρατσουνάει με αποτέλεσμα πολλές πληγές και πόνο.δοκίμασα όλα όσα είπατε αλλά αποτέλεσμα δεν είδα:(.Γενίκα είναι πάρα πολύ καλή αλλά όταν την πιάνουν τα κέφια της δεν αντέχεται.Βοηθήστε με!!!;)

Απλά πιστέυω ότι και εσύ ΔΕΝ έχεις γάτα τύπου μαξιλάρι του καναπέ....!!:)

Αν είναι μικρή είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογικό... αν πάλι είναι πανω απο 7-8 μηνών.. και είναι αστείρωτη.. ίσως να έιναι και αυτό!!! Μόλις την στειρώσεις, θα ηρεμήσει σχετικά η κακομοίρα....:hmm:

Εμένα να δείς τα χέρια μου και τα πόδια μου....ότι περισσεύει απο τα σεντόνια.. καταστρέφετε!!!

Απλά, πιστεύω ότι η λύση είναι να παρακολουθείς και να σέβεσαι την διάθεση της γάτας σου. Μήν την πιέζεις να ζουζουνίσει, ή να την χαιδέψεις με το ζόρι, να την πάρεις αγκαλιά....

Ιδικά το πρωί και το βράδυ, τον πιάνει το τρελλό του και τρέχει πάνω κάτω.. μέχρι να λαχανιάσει.... ολη την υπόλοιπη μέρα κοιμάται, αφού ειναι μόνος στο σπίτι, άρα είναι λογικό να έχει ενέργεια... απλά τον αφήνουμε να ξεθυμάνει... τον πάιζουμε και εμείς πολύ... για να τον κουράσουμε και να μπορέσουμε να κοιμηθούμε το βράδυ!!

Άστην. Θα έρθει αυτή όταν και όποτε θελήσει!!!;) Και μην ξεχνάς κάθε γάτα έχει τον δικό της χαρακτήρα!!!:)

Χαλάρωσε και απολαυσέ το!Ειναι παρα πολυ μικρη και ειναι εντελως φυσιολογικη και υγιεις συμπεριφορα!Ακριβως τα ιδια εκανε και η δικια μου γατουλα και τα κανει ακομα με μεγαλη επιτυχια παρολο που ειναι 10 μηνων και στειρωμενη!Δεστο σαν ενα μικρο παιδακι που θελει παιχνιδακια και ειναι περιεργο για ολλα!Αυτα τα πλαγια πηδηματακια ειναι το καλυτερο μου!Την βλεπω και την χαιρομαι και αυτο να κανεις και εσυ!

μου συμβαινει το ιδιο ακριβως με σενα.ειναι αληθεια πως η ολη κατασταση εχει πολυ γελιο αλλα εμενα η νιοβη πηγε να μου βγαλει το ματι ενω κοιμομουνα.ειναι τρελα αυτα τα γατια....μαλλον πρεπει κ οι δυο μας να κανουμε απλα υπομονη.οταν βρεις το κολπο να την ηρεμισεις πες το κ σε μενα.εχω φτιαξει θεμα με το ιδιο προβλημα.

Μα δε με πειράζουν τα παιχνίδια της.Αντιθέτως τη χαίρομαι:).Αυτό που με απασχολεί είναι οτι δαγκώνει πολύ δυνατά κ γενικά ώρες ώρες φέρεται πολύ άγρια και σκέφτομαι εντάξει τώρα αλλά μόλις μεγαλώσει τι θα κάνω αν μάθει έτσι?:(

κανουμε απλα υπομονη κ προσπαθουμε να κανουμε της γατουλες μας να καταλαβουν πως αυτο που κανουν δεν ειναι καλο.με τον καιρο ομως,οχι αμεσως.η δικια μου δεν αφηνει τπτ ορθιο μπροστα της

και ο μικρουλη μου περπαταει σαν καβουρι και εχει τρελλη πλακα.Το προβλημα ειναι οτι δαγκωνει και επιτιθεται στα ποδια.Εγω το βουταω απο το σβερκο και το ακινητοποιω και εχει μαζευτει λιγο Με τα παιδια ομως βγαζει ολα του τα σοψυχα:( Θα ερθουν το Σαββατο να το παρουν και πολυ φοβαμαι οτι θα μου το επιστρεψουν πισω. :(

Η Λουλου πάλι συμπεριφέρεται σαν σκύλος ας πούμε... Είσαι στην άλλη άκρη του σπιτιού και φωνάζεις το όνομα της τρέχει και μόλις σε αντικρίσει νιαουρίζει, ανεβαίνει στα πόδια μας και ζητάει χάδια ή κοιμάται... Τώρα για το αφηνίασμα δεν το έχει ακόμα και ας είναι τεσσάρων μηνών...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back