DonnieDarko
Νεοφερμένο μέλος
@alcyone ειμαστε στο εξωτερικό και έχουμε δοκιμάσει μερικούς κτηνίατρους και τα συμπεράσματα είναι από κακά εως μέτρια, σε αντίθεση με την Αθήνα που είχα πολλές επιλογές αν ήθελα έναν καλό γιατρό με κορυφή φυσικά τον Αίλουρο. Τις εξετάσεις και τις ακτινογραφίες τις έχουμε να τις δείξουμε σε άλλον γιατρό όταν χρειαστεί.
@Bessy1962 Υποτίθετε ότι έκανε τους ελέγχους τις και δε μπόρεσε να βρει την αιτία του προβλήματος, και έτσι λέει το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αντιμετωπίσουμε "συμπτωματικά", π.χ. κάνει εμετό, δίνουμε αντι-εμετικό, δεν έχει όρεξη, δίνουμε φάρμακο για την όρεξη (βέβαια μεχρι τώρα η όρεξη της δεν έχει ανοίξει...)
@Jejebel Γνωρίζουμε έναν γιατρό που μας έχουν πει ότι είναι καλός, αλλά βρίσκεται γύρω στα 120χλμ μακριά. Θα το κοιτάξω γιατί δεν ξέρω αν έχει κατέβει για στειρώσεις στην Ελλάδα αυτό το καιρό.
@πουπουλινα Υπάρχει ένας σχετικά κοντά, αλλά κι από αυτούς έχουμε ασχημη εμπειρια, να δουμε πως θα παει σημερα και βλέπουμε γιατι ειλικρινά δεν περιμένω απο αυτούς να κάνουν σωστή δουλειά.
Προς το παρόν ταϊζουμε την γατα με το ζορι, να παιρνει εστω λιγο φαι και νερό. Γενικα συμπεριφέρετε καλά, δεν είναι ιδιαίτερα κακόκεφη, θέλει χάδια και γουργουρίζει. Πυρετό δεν κάνει, τσίσα της κάνει (δεν μπορέσαμε να δουμε το χρώμα όμως). Αλλά δε θέλει επουδενί να φάει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DonnieDarko
Νεοφερμένο μέλος
@bbk δεν την έχω δει ούτε νερό να πίνει! γι αυτο της δίνουμε με τη σύριγγα. στην αμμο πηγε για τσισα. δοκιμασαμε την πρωτη μερα με ψαχνί απο μπουτι κοτοπουλου αλλα δεν το ηθελε, γενικά όμως αυτή δεν τρωει μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι, ούτε νωπες τροφες (κονσερβες), δεν τη αρεσουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bbk
Νεοφερμένο μέλος
βρες κάτι που να μην έχει φάει ποτε μηπως της κινήσει την περίργεια,γιαούρτι,τυρί...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υπαρχουν καποιες τροφες υπερθερμιδικες,που ανοιγουν και την ορεξη κιολας,οπως η a/d της Hills και η recovery της royal canin.Ομως σιγουρα πρεπει να βρεθει η αιτια,και σιγουρα ΥΠΑΡΧΕΙ.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλε μου, ποσο χρονων ειναι η γατουλα; Την συμπτωματικη αντιμετωπιση, τη γνωριζω. Την εχουμε (με τον κτηνιατρο) εφαρμοσει αρκετες φορες στα γατια μου. Ομως βλεπαμε γρηγορα αποτελεσματα. Εμενα δεν με ανησυχει τοσο το θεμα του φαγητου, οι γατες αντεχουν αρκετα χωρις φαγητο. Το θεμα του νερου με ανησυχει. Μηπως αφυδατωθει. Κακακια κανει;
DonnieDarko
Νεοφερμένο μέλος
Η αληθεια ειναι πως δεν την εχω δει ουτε νερο να πινει αυτές τις μέρες...
Για το φαγητό μας είπαν ότι αν δεν φαει για 3 μερες αρχιζει να καιει το λιπος της και ότι αυτο ειναι πολυ κακο για το σηκωτι...
Η γιατρος δεν την ειδε αφυδατωμενη παντως και δεν ειχε χασει βαρος.
Εμενα παλι μου φενετε οτι εχει λιγο "κρεμάσει" αλλα αυτο ισως ειναι γιατι ειχε παρει λιγο βαρος τους τελευτεους μηνες.
Κακα της δεν την εχω δει να κανει καθολου αυτες τις μερες, παντως στην ακτινογραφια φαινοταν μια μεγαλη σειρα απο κοπρανα στο παχυ εντερο ετοιμα να βγουν, και η γιατρος ειπε οτι ειναι φυσιολογικο να μην ενεργειτε γιατι εφοσον δεν τρωει γενικα ο πεπτικος σωληνας δεν προωθεί.
Τωρα της δίνουμε με το ζόρι κονσερβα a/d διαλυμενη με νερο με μια συριγγα, αλλα η διαδικασια ειναι πολυ επιπονη και το ζωο δειχνει να στρεσαρεται παρα πολυ και τη λυπαμε παρα πολυ θελω να τελιωνει αυτο και να αρχισει να τρωει μονη της... περιττό να σας πω οτι πλεον μας αντιμετωπιζει με δυσπιστια, π.χ. αν δεν ειναι σιγουρη για τις προθεσεις μας παει και κρυβεται κατω απο το κρεβατι ή παιρνει αμυντικη σταση γιατι νομιζει οτι π.χ. θα την παμε στον κτηνιατρο ή οτι θα την ταισουμε με το ζορι ή θα της δωσουμε καποιο φαρμακο..κλπ..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω τι να πω βρε παιδι μου, με την περιπτωση αυτη. Τα συμπτωματα της γατας σου, ειναι πολυ συνηθισμενα, αλλα δεν μου εχει τυχει να ακουσω οτι δεν βρισκεται η αιτια που τα προκαλει. Εχω την εντυπωση πως περιμενες αρκετα. Ηρθε νομιζω η ωρα να την πας και σε αλλον γιατρο. Εστω κι αν ειναι τοσο μακρυα.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πηγαίνετέ τη και σε άλλο (αλλά καλό γιατρό) κι ας είναι μακρυά. Μη χάνετε πολύτιμο για την υγεία της, χρόνο.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο δικός μου γάτος είχε πάθει παρόμοια κατάσταση με ξαφνική ανορεξία (που έδειχνε να θέλει να φάει αλλά δεν κατάπινε και είχε βραχνή φωνή, έβηχε είχε πέσει πολύ και τον είχα αντίστοιχα με a/d με το ζόρι για να μην χάνει δυνάμεις.
Ο κτηνίατρος μου είπε να του δώσω αντιβίωση και να τον πιέζω λιγάκι να παίρνει φαγητό. Άρχισε να τρώει μια εβδομάδα αφού ξεκίνησαν τα συμπτώματα, μάλλον ήταν κάποιο μικρόβιο, όπως αρρωσταίνουμε κι εμείς, αρρωσταίνουνε κι αυτά.
Δεν λέω προφανώς ότι έχει το ίδιο, αλλά ίσως χρειάζεται κάποια αντιβίωση, μπορεί να έχει κάποια λοίμωξη κάπου και να την ταλαιπωρεί.
Με την πίεση του φαγητού, επειδή εμένα αγριεύει πολύ άμα πάω να του βάλω πράγματα στο στόμα με το ζόρι, καθόμουν λίγο-λίγο και του έβαζα με το δάχτυλο λίγη κονσέρβα στη μύτη και αντανακλαστικά την καθάριζε, φαινόταν εκνευρισμένος με την όλη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον όχι στρεσαρισμένος ή φοβισμένος.
Εύχομαι να βρείτε τι είναι και να πάνε όλα καλά

DonnieDarko
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές και την συμπαράσταση...
@Popix το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι ηλίθιοι εδώ πέρα δεν δίνουν αντιβιώσεις, ούτε στα κατοικίδια αλλά ούτε και στους ανθρώπους, ψάχνουν οποιαδήποτε δικαιολογία να βρουν για να αποφύγουν να δώσουν αντιβιωτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή δεν έχει πυρετό και κάποια "εμφανή" ένδειξη φλεγμονής σου λένε άστο και θα περάσει μόνο του. Είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα θα είχαν δώσει αμέσως καποιο αντιβιωτικό ευρέος φάσματος για κάθε ενδεχώμενο.
Από χτες το απόγευμα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, συνεχίζει να είναι δραστήρια μέσα στο σπίτι (αυτό πιστεύω ότι είναι καλό σημάδι, ότι δε θέλει να κάθετε π.χ. μέσα σε ενα καλάθι συνέχεια), χτες το απόγευμα ήρθε στο φαγητό όταν τις φώναξα, αλλά ενώ πήγε στο πιάτο της δεν ήθελε ακόμη να φάει, και έτσι έφαγε πάλι a/d με την σύριγγα με το ζόρι, και σημερα το πρωί έφαγε ΜΟΝΗ ΤΗΣ λίγο (γύρω στα 5 σποράκια) ξηρά τροφή, θέλω να πιστεύω ότι απο εδώ και πέρα θα βελτιώνεται... Μας είχε πει και ο κ. Πάνος ότι το φάρμακο μπορεί να πάρει και δυο μέρες να δράσει οπότε θέλω να ελπίζω ότι αρχίζει να της περνάει... Θα την παρακολουθήσουμε τώρα πως θα πάει στις επόμενες 1-2 μέρες.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αντε μπραβο βρε παιδι μου. Πιστευω πως αφου αρχισε να τρωει, εστω και λιγο, σιγα - σιγα θα επανελθει. Κρατα μας ενημερους.
DonnieDarko
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους....
σχετικά με την Κούδρα μου τα πράγματα πάνε καλύτερα, παρ'όλο που δεν είναι ακόμη εντελώς καλά...
η γατά τώρα έρχετε κανονικά την ώρα του φαγητού μαζί με τις άλλες και πηγαίνει με όρεξη πάνω από το πιάτο, τρώει μερικές κροκέτες και μετά το αφήνει. Τώρα προτιμάει κάτι μικρές κροκέτες "μπεμπε" (για μικρά γατάκια) οπότε λεμε να της δίνουμε τώρα αυτές μεχρι να γίνει εντελώς καλά.
Τώρα θέλει να τρώει πολλές φορές από λίγο, αλλά αυτό το έκανε γενικά και παλιότερα.
Επειδη από μόνη της ακόμη δεν τρώει αρκετή ποσότητα συνεχίζουμε επιπλέον το τάισμα με a/d με το ζόρι (με τη σύρινγκα), και τώρα το έχει συνηθήσει και αυτό και δεν την τρομοκρατεί πια τόσο. Μαζί με την κονσέρβα παίρνει και το φάρμακο για τον φάρυνγκα το οποίο θα το συνεχίσουμε μερικές μέρες ακόμη.
Ελπίζω τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο. Πιστεύω τώρα να έχει διαφυγει τον κίνδυνο, ωστόσο σύντομα θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις για να δουμε γιατι ειχε λιγο αυξημενη τιμη στα νεφρά.
Καλύ τύχη και περαστικά και καλή ανάρωση σε όλα τα υπόλοιπα ζωάκια που είναι τώρα αρρωστα ή χτυπημένα.
Θα ενημερώσω το θέμα για οτιδήποτε νεότερο. Και παλι ευχαριστώ όλους.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Στο μεταξύ( περιττό να λέμε)"από κοντά" μέχρι η γατούλα σου να αναρρώσει εντελώς

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω ένα γάτο 3 χρονών. Τον τελευταίο καιρό του έχει κοπεί η όρεξη. Του δίνω κονσέρβα ή κρέας από μαγειρευτό φαγητό και το παίρνει στο στόμα του, φεύγει σε κάποια απόσταση και το τρώει εκεί. Άλλες φορές δεν το τρώει και το παρατάει.
Δυσκολεύεται να φάει και τρώει μόνο αν του κόψεις το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια και τον ταίσεις με το χέρι σου.
Τι συμβάινει? Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με τα δόντια του, έσπασε κάποιο δόντι, βγάζει κανούργιο ή έχει τραυματιστεί? Επίσης, μήπως κάποιος τον έχει φοβίσει και φεύγει τρέχοντας με το φαγητό στο στόμα? Υ.Γ. Ο γάτος είναι αρκετά άγριος και είναι σχεδόν αδύνατο να τον πάω στον κτηνίατρο. Τι να κάνω???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μήπως του έδωσες κάτι υπερβολικά νόστιμο τις προηγούμενες ημέρες κ τώρα σου το παίζει δύστροπος ;
Το οτι παίρνει το κομμάτι του κρέατος μακριά να το φάει κ στο τέλος δεν το τρώει μπορεί να σημαίνει οτι δεν τα καταφέρνει με τα μεγάλα κομμάτια. Τα μεγάλα κομμάτια χωνεύονται πολύ δύσκολα απ τον οργανισμό τους κ τους προκαλούν μια δυσφορία μέχρι να χωνευτούν. Δοκίμασε να του δώσεις το κρέας αλεσμένο.
Επίσης θυμήσου οτι ταΐζοντας τον γατούλη κάπου αλλού εκτός του πιάτου του τον κακομαθαίνουμε όσο δεν πάει.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οπως το περιγραφεις πρεπει να εχει καποιο προβλημα με το στομα του, ειτε χαλασμενα δοντια ειτε κατι τρεχει με τα ουλα του. Δυστυχως ο μονος τροπος για να αντιμετωπιστει και να ανακουφιστει ο γατουλης, ειναι ο κτηνιατρος. Ισως αν μπορουσατε να βρειτε απο καπου μια γατοπαγιδα να καταφερνατε να τον πατε στον κτηνιατρο.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Για να τον ταιζεις με το χερι παει να πει οτι δεν ειναι τοσο αγριος οσο περιγραφεις οποτε μπορεις ανετα να τον βαλεις στην γατοφορο και να τον πας στον κτηνιατρο. Μονο αυτος θα μπορεσει να τον βοηθησει,κανενας αλλος.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχετε δίκιο, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
zhta
Νεοφερμένο μέλος
και εγω πιστευυω οτι πρεπει να τον πας...εγω πολυ παλια ειχα μια γατα 7 χρονια μπορει και περισσοτερο και ειχαν σπασει τα δοντια του και του διναμε μονο κονσερβα σε κομμματακια..αλλα ηταν γερικο το δικο σου ειναι 3 χρονων μονο..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- mpirarxos
- Tina2017
- λένα117
- Ρούλης και Μπία
- Bindi
- rouli726
- vampce
- Elli M.
- 3lbereth
- Nicole1987
- garfeild '15
- Claire Rentfield
- Tolis Topalidis
- nasstazia
- Lilina7
- PolGR1509
- Κώστας Δ
- roccohooshie
- pepper
- Ανδρομάχη Μ
- marouso
- Nikos90
- tammy
- Tsakoulinaki
- Δανάη_Δ
- ΦΛΩΡΑ
- lefteris111
- MarkTs
- Lord Kratos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool