Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Αυτοί οι γάτοι με τεράστιο κεφάλι είναι για ζούπηγμα!! Και όσοι έχω γνωρίσει ήταν και άπειρα χαδιάρηδες... Τώρα που το βοηθήσατε και είναι καλά και πιο συνεργάσιμος, όπως λες, χαιδέψτε τον και πλησιάστε τον περισσότερο και θα δείτε χαρά στάνταρ! Τα ζώα δεν είναι αχάριστα, καταλαβαίνουν από ποιον δεν έχουν φόβο αν έρθουν κοντά. Αν μπορέσεις να κάνεις και κάτι για τη γειτόνισσα που το τα'ί'ζει πιο απρόσεκτα, τόσο το καλύτερο. Πες της το, μπορεί απλά να μην ξέρει.

'Οσο για τους τραμπουκισμούς του, λογικό είναι να μη μασάει με τέτοιο εκτόπισμα!! (και τέτοιο κεφάλι...αααχχχ!! )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν μπορέσεις να κάνεις και κάτι για τη γειτόνισσα που το τα'ί'ζει πιο απρόσεκτα, τόσο το καλύτερο. Πες της το, μπορεί απλά να μην ξέρει.![]()
Ναι... το τακτοποιήσαμε και αυτό.
'Οσο για τους τραμπουκισμούς του, λογικό είναι να μη μασάει με τέτοιο εκτόπισμα!! (και τέτοιο κεφάλι...αααχχχ!! )
Και με τις κονσέρβες που τρώει κάθε μέρα, χαχα. Τώρα είναι κάτι λιγότερο από 5 kg (τον ζύγισαν στο κτηνιατρείο). Πριν μάλλον πλησίαζε τα 7-8 kg.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδή σ'αυτές τις φωτογραφίες είναι λιγότερο από 5 κιλά;!
Ναι.
Αυτές τις φωτογραφίες τις έβγαλα 4 μέρες μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο, για να σας δείξω πως είναι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Μάλλον παίζει ρόλο και το άμα είναι μεγαλόσωμο, ψηλό και τέτοια. Τι να πω... Η κυριολεξία του γάταρου είναι αυτό το μαναράκι σου!
Φτου φτου...

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπράβο!! Το δικό μου το αγόρι είναι ακριβώς 6 κιλά και μοιάζει σαν παιδί του δικού σου!!!
Μάλλον παίζει ρόλο και το άμα είναι μεγαλόσωμο, ψηλό και τέτοια. Τι να πω... Η κυριολεξία του γάταρου είναι αυτό το μαναράκι σου!
Φτου φτου...![]()
Παίζει ρόλο και η ράτσα ίσως (αν και δεν ξέρω τι ράτσα είναι ο δικός μου).

Αν βρω κάποια παλιά φωτογραφία, θα την ανεβάσω εδώ, να δείτε την διαφορά πριν παρουσιάσει το πρόβλημα και μετά.

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Ναι! Ναι!! Κι άλλες φωτογραφίες!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πολυ ευχαριστα τανεα σας!Και ειναι ενα κουκλαρος πραγματικα!Να τον χαιρεστε!

anastasia89
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Έχω έναν γατούλη 2μιση μηνών και τρέφεται μόνο με κονσέρβα.Τον έχω αφήσει χωρίς φαγητό σχεδόν μία μέρα(κι αυτό με τα χίλια ζόρια) για να τον κάνω να φάει ξηρή τροφή αλλά ούτε που την ακούμπησε!Έχω βάλει και ανακατεμένη με κονσέρβα αλλά ούτε να τη φτύσει.Τι πρέπει να κάνω για να του μάθω να τρώει και τις κροκέτες?Τον λυπάμαι να τον αφήσω πολλές ώρες χωρίς τροφή

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως είναι νωρίς για κροκέτες??
anastasia89
Νεοφερμένο μέλος
Καθόλου νωρίς,τα γατάκια από πολύ μικρότερα μπορούν να φάνε κροκέτες,αλλά αυτός δε τις θέλει καθόλου

Τι μάρκα ξηράς δώσατε; Μήπως να δοκιμάζατε με καμιά άλλη μάρκα-γεύση;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τα γατακια πραγματι τρωνε κροκετες απο αρκετα μικροτερα απο τον δικο σου γατουλη αλλα θα ελεγα να μην αγχωνεσαι. Οταν θα ειναι ετοιμος θα φαει, ειχα μια γατουλα που μεχρι ενος ετους δεν ηθελε καθολου κροκετες και ετρωγε μονο κονσερβα αλλα ξαφνικα μετα που χρονισε δεν ηθελε την κονσερβα και ηθελε μονο κροκετες.Καλησπέρα.Έχω έναν γατούλη 2μιση μηνών και τρέφεται μόνο με κονσέρβα.Τον έχω αφήσει χωρίς φαγητό σχεδόν μία μέρα(κι αυτό με τα χίλια ζόρια) για να τον κάνω να φάει ξηρή τροφή αλλά ούτε που την ακούμπησε!Έχω βάλει και ανακατεμένη με κονσέρβα αλλά ούτε να τη φτύσει.Τι πρέπει να κάνω για να του μάθω να τρώει και τις κροκέτες?Τον λυπάμαι να τον αφήσω πολλές ώρες χωρίς τροφή![]()
Θα σου προτεινα καπου-καπου να δοκιμαζεις να του δινεις διαφορες κροκετες απο διαφορες εταιριες και καποια στιγμη θα πετυχεις και αυτο που θελει και του ταιριαζει.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μένα δεν έτρωγε με τίποτα ξηρά τροφή όταν ήταν μικρός, τον είχα αφήσει σχεδόν 2 μέρες χωρίς φαγητό και δεν έβαλε ούτε σπυρί στο στόμα του! Άρχισε να τρώει ξηρά τροφή όταν στειρώθηκε και μετά, της Royal Canin, κι είναι η μόνη που τρώει από ξηρές...μερικές φορές που δοκίμασα να του την αλλάξω, ξεκίνησε απεργία πείνας πάλι.
Μπορείς να κάνει το εξής: να του ανακατέψεις την ξηρά τροφή με κονσέρβα, εγώ έτσι έκανα και έτρωγε τελικά. Στην αρχή του είχα 50-50, μετά το μείωνα κι έβαζα λίγη κονσέρβα ίσα-ίσα να μην είναι τόσο 'παξιμάδι' η τροφή. Δοκίμασέ το, μάλλον θα φάει και ξηρά έτσι.
Το να δοκιμάσεις διάφορες ξηρές όπως προτείνει η Βάσω επίσης μπορεί να δουλέψει. Από την εμπειρία μου, τα Royal Canin αρέσουν γενικά στα γατιά (όπως και τα whiskas και friskies, αλλά αυτά είναι τα junk food τους καλύτερα να τα αποφεύγεις), τα Purina Prolan κι από πιο φτηνές τροφές τα Purina Tonus. Αυτή που ελάχιστα γατιά τρώνε ευχαρίστως, έχω δει ακόμη κι αδεσποτάκια να μην τη γουστάρουν, είναι της Hill's.
anastasia89
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,τελικά μετά από πολλές δοκιμές,άλλαξα μάρκες,του έδωσα σκέτη,ανακατεμένη με κονσέρβα,δοκίμασα και με ζωμό κοτόπουλο,κατέληξα πάλι στην κονσέρβα..δε τη θέλει την ξηρή με τίποτα!!!Μας βγήκε λίγο δύσκολος ο μικρούλης με το φαγητό

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο γάτος μου είχε γίνει καλά μετά τον καθαρισμό της πλάκας των δοντιών από τον κτηνίατρο, την αφαίρεση του κόκκαλου ψαριού και την αντιβίωση που πήρε. Τώρα όμως παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα, όταν μασάει κροκέτες πονάει από την μια πλευρά (όχι τόσο πολύ όσο πριν φυσικά).
Ο κτηνίατρος μας είχε πει ότι έχει ουλίτιδα και συμβούλευσε να τρώει περισσότερο κροκέτες. Άρα αυτός ήταν (και είναι) ο λόγος που δυσκολεύεται στην μάσηση της τροφής και παρουσιάζει δυσοσμία στο στόμα. Το κόκκαλο ψαριού απλά επιδείνωνε την κατάσταση.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος ξηράς τροφής για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας!!

Επίσης, η διατροφή του μέχρι στιγμής ήταν η εξής:
1 κονσέρβα κάθε πρωί (μάρκας coshida) και μετά κροκέτες whiskas και καμιά φορά περισσεύματα από κρέας (κοτόπουλο, ψάρι, κλπ) από το φαγητό!
Τώρα κόψαμε τις κονσέρβες και τρώει μόνο κροκέτες.
Υ.Γ. 1: Για τα whiskas πρώτη φορά διάβασα εδώ στο φόρουμ πως δεν είναι ποιοτική γατοτροφή, καθώς κάνει τις γάτες να διψάνε πολύ, πράγμα που παρατήρησα και στον δικό μου. Ωστόσο, είναι φθηνές κροκέτες και τις βρίσκεις εύκολα σε super-market. Πριν από αυτές έτρωγε friskies. Μόλις πήραμε όμως whiskas, τα friskies δεν ήθελε ούτε να τα δει.
Υ.Γ. 2: Ο γάτος είναι 3ων ετών.
Υ.Γ. 3: Σόρι για το μακροσκελές post.

Εχεις σκεφτει μηπως χρειαζεται καθημερινο βουρτσισμα δοντιων το γατι σου με ειδικες οδοντοβουρτσες? Καλο θα ταν να μιλησεις με τον κτηνιατρο σου για αυτο.
Επισης εγω 2 εταιριες τροφων εμπιστευομαι : Hill's Science Plan και Royal Canin. Απο οσο ειδα και στις 2 εταιριες υπαρχουν τροφες για τη στοματικη υγεια των γατιων. Δεν ειναι οικονομικες βεβαια τοσο πολυ, αλλα σιγουρα ειναι καλες.
https://www.chewy.com/cat/royal-canin-oral-sensitive-30-dental/dp/29863
https://www.petsathome.com/shop/hill...ult-cat-food-with-chicken-1.5kg-and-5kg-14951
Μπορεις να επικοινωνησεις με το τοπικο πετ σοπ να σου παραγγελνουν.
Επισης μην αφηνεις το γατι σου να τρωει κοκκαλα απο ψαρια, ειναι λαθος αυτο που πολυ συχνα κανουμε. Κυριως οταν δεν ειναι μαθημενες στον δρομο (γιατι εχω δει αδεσποτακι να ξεψαχνιζει κοκκαλο ψαριου με περισσιο ταλεντο, αλλα τα γατακια που ζουν στο σπιτι δεν εχουν ας πουμε "τις ιδιες ικανοτητες" σε αυτα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση!
Θα αγοράσουμε τότε κάποια από αυτές τις τροφές που είναι ειδικές για την υγεία των δοντιών της γάτας!
Και γενκά ΜΟΝΟ κροκέτες θα του δίνουμε από εδώ και πέρα και καμιά φορά κονσέρβα, για να μην ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.
Κονσερβες μπορεις να του δινεις, αλλα απο τις καλες. Για παραδειγμα οι εταιριες που σου ειπα, εχουν σχεδον παντα την αντιστοιχη τροφη και σε κονσερβα. Απλα να μην ειναι αυτες οι χαζες, friskies, whiskas κτλ.
Δες παντως και το θεμα βουρτσισματος των δοντιων του
Και περαστικα στο γατονι!!!

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Κονσερβες μπορεις να του δινεις, αλλα απο τις καλες. Για παραδειγμα οι εταιριες που σου ειπα, εχουν σχεδον παντα την αντιστοιχη τροφη και σε κονσερβα. Απλα να μην ειναι αυτες οι χαζες, friskies, whiskas κτλ.
Δες παντως και το θεμα βουρτσισματος των δοντιων του
Και περαστικα στο γατονι!!!![]()
Μπααα
αυτός αποκλείεται να κάτσει να του βουρτσίσουμε τα δόντια.
Είναι λίγο άγριος και δεν ζει μέσα στο σπίτι. Είναι ελεύθερος έξω και απλά έρχεται για φαγητό.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- mpirarxos
- Tina2017
- λένα117
- Ρούλης και Μπία
- Bindi
- rouli726
- vampce
- Elli M.
- 3lbereth
- Nicole1987
- garfeild '15
- Claire Rentfield
- Tolis Topalidis
- nasstazia
- Lilina7
- PolGR1509
- Κώστας Δ
- roccohooshie
- pepper
- Ανδρομάχη Μ
- marouso
- Nikos90
- tammy
- Tsakoulinaki
- Δανάη_Δ
- ΦΛΩΡΑ
- lefteris111
- MarkTs
- Lord Kratos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool