Η γάτα μου δεν τρώει!

παιδια...για πειτε καμια ιδεα. τι να κανω για να τρωει πιο πολυ ο Γιουπι.
ο ατιμος τρωει πολυ λιγο. το ειπα στον κτηνιατρο δεν ανησυχησε..τον εξετασε κιολας ολα καλα τα βρηκε. του ειχα κανει κ ολες τις εξετασεις για λοιμωδη νοσηματα . μηπως ειναι η ρατσα τετοια που δεν τρωνε πολυ? (βρετανικο κοντοτριχο)
δηλαδη τρωει τη μιση κ ΟΥΤΕ ποσοτητα απο απο αυτο που θα επρεπε να φαει ολη μερα. κι αυτο οταν του δινω εγω δεν αναζητα τροφη. Νερο πινει πολυ. να σημειωσω οτι ειναι 6η μερα στο νεο του σπιτι κ ακομα κανει εξερευνηση του χωρου.
ουφ σας τρελανα κιεγω. τι να κανω ανησυχω. εχω συνηθισει με τον μεγαλο μου που ολο πειναει..και μου φαινεται περιεργο με τον μικρο που ειναι ιδιοτροπος.
δεν ξερω αν ειχε καποιος το ιδιο προβλημα.
μηπως οι αρμοδιοι εδω να το μεταφερουν το θεμα σε αλλη ενοτητα? στο φαγητο? σορρυ δεν ηξερα που να το βαλω...απλα το συνεχισα στο θεμα μου.
ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια...για πειτε καμια ιδεα. τι να κανω για να τρωει πιο πολυ ο Γιουπι.
ο ατιμος τρωει πολυ λιγο. το ειπα στον κτηνιατρο δεν ανησυχησε..τον εξετασε κιολας ολα καλα τα βρηκε. του ειχα κανει κ ολες τις εξετασεις για λοιμωδη νοσηματα . μηπως ειναι η ρατσα τετοια που δεν τρωνε πολυ? (βρετανικο κοντοτριχο)
δηλαδη τρωει τη μιση κ ΟΥΤΕ ποσοτητα απο απο αυτο που θα επρεπε να φαει ολη μερα. κι αυτο οταν του δινω εγω δεν αναζητα τροφη. Νερο πινει πολυ. να σημειωσω οτι ειναι 6η μερα στο νεο του σπιτι κ ακομα κανει εξερευνηση του χωρου.
ουφ σας τρελανα κιεγω. τι να κανω ανησυχω. εχω συνηθισει με τον μεγαλο μου που ολο πειναει..και μου φαινεται περιεργο με τον μικρο που ειναι ιδιοτροπος.
δεν ξερω αν ειχε καποιος το ιδιο προβλημα.
μηπως οι αρμοδιοι εδω να το μεταφερουν το θεμα σε αλλη ενοτητα? στο φαγητο? σορρυ δεν ηξερα που να το βαλω...απλα το συνεχισα στο θεμα μου.
ευχαριστω.

Τι έτρωγε ο μικρός πριν έρθει στο σπίτι σου;
Έχεις δοκιμάσει να του δώσεις διαφορετική τροφή; Συνήθως ξετρελαίνονται με τις κονσέρβες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ολα τα εχω δοκιμασει. χτες βραδυ απελπιστηκα που ηταν ολη μερα σχεδον νηστικος κ του εδωσα τονο απο κονσερβα..το εφαγε με μεγαλη ορεξη κ χαρηκα. παλι σημερα πρωι ξαναεφαγε κροκετες αφου ειχα ριξει μεσα ζουμι απο τον τονο.
τωρα το απογευμα του ξαναεδωσα...δεν τη πλησιαζει καν παλι. ουφ! ισως ακομα να μη πειναει. το πρωι εφαγε καλα μπορω να πω.
μαλλον ειναι ιδιοτροπο. αρρωστο δεν νομιζω να ειναι. αφου το ειδε κ ο γιατρος.
θα δοκιμασω τα παντα κ ολες τις πατεντες. επισης υπαρχουν κ κατι τροφες για ιδιοτροπες γατες...θα παρω κ αυτες.

Τα ίδια και με τη Χιονάτη. Στριμμένη στο φαγητό. Όλες τις μάρκες τις απέρριψε μετά βδελυγμίας. Με έκανε να βλέπω όνειρα στον ύπνο μου ότι μπαινόβγαινα από πετσοπ και της έφερνα φαΐ, το απέρριπτε και άντε πάλι πίσω στο μαγαζί. Αυτή την εποχή τρώει μια τροφή της περφεκτ για στειρωμένες γάτες αλλά μόνο αφού την ανακατέψω με gourmet από τόνο και ζελέ γαρίδας.

Αυτή την εποχή τρώει μια τροφή της περφεκτ για στειρωμένες γάτες αλλά μόνο αφού την ανακατέψω με gourmet από τόνο και ζελέ γαρίδας.
:hehe: Την λατρεύω αυτή την (απαιτητική, εκλεκτική) κυρία!!!

Απάντηση: Το γατάκι μου δεν τρώει!

Ναι, Ναι. Όταν θα σου την συστήσω σε λίγες μέρες μη με πλησιάσεις κοντά γιατί μυρίζω σαν ψαρογαριδάς.

παιδια εχω εκνευριστει πολυ με αυτη τη κατασταση. ο μικρος συνεχιζει να τρωει λιγο. του εχω παρει ολα τα ειδη κ τις μαρκες απο το pet shop εχω ξεπαραδιαστει...και αυτος με τα χιλια ζορια τσιμπαει οτιδηποτε εχει μεσα τονο. κ μια φορα την ημερα..οχι δευτερη. μετα αρχιζει να σκαβει διπλα στο πιατακι του.
να τον ξαναπαω στον κτηνιατρο? μηπως ειναι αρρωστο? κατα τα αλλα κανονικα. και αμμο καλα, και πλενεται και κοιμαται καλα.
ουφ. εχω απογοητευτει κ ειμαι μεσα στο αγχος. οταν του δινω κ δεν τρωει στεναχωριεμαι πολυ.
δεν περιμενα ποτε οτι γατα θα ηταν τοσο λιγοφαγη

Τι έτρωγε πριν έρθει στο σπίτι σου;
Μαγειρευτό φαγητό τρώει; Ωμό κρέας; Δοκίμασέ τα και αυτά:P

Δεν τρώει τίποτα..δεν πίνει τίποτα..τίποτα όμως..

καλησπέρα, έχω ενα περσικό γατάκι και εδώ και 2 μέρες δεν έχει φάει τιποτα ούτε έχει πιεί νερό. έχει συμβεί σε κανέναν κάτι ανάλογο?τον πήγα στον γιατρό και του έδωσε βιταμίνες και αντιβίωση σε ενέσιμη μορφή και μία κονσέρβα για το στομάχι αλλά ούτε να την μυρίσει δεν θέλει..τον πήρα τηλέφωνο το απόγευμα και μου είπε ότι μάλλον αν δεν έχει φάει μέχρι αύριο πρέπει να του κάνουμε ακτινογραφία και εξετάσεις αίματος.καμμιά ιδέα????

Ρε παιδιά η γατούλα μου δεν τρώει!!!! Της δίνω RC και τώρα 2 μέρες κάνει απεργία πείνας. Πήγα και της πήρα χύμα πουρίνα τροφή για προσωρινά επειδή φεύγω για διακοπές και για 4 βράδια και θα την αφήσω στην μαμά. Βλέπετε νόμιζα ότι βαρέθηκε την τροφή. Και με το που της βάζω την πουρίνα στο μπολάκι της δοκιμάζει και τρώει 2 κομμάτια την αφήνει και πάει και τρώει την Royal. Σαν να μου λέει: δουλάρα δεν μου αρέσει τράβα βρες άλλη.. Όπου να ναι φεύγω και έχω τρελαθεί από το άγχος μου μήπως έχει κάτι... Αλλά είναι μια χαρά όπως πάντα πίνει και κανονικά νερό την πίεσα τα δόντια και δεν φαίνεται να πονάει ενεργείται. Της είχα κάνει και προ λίγων ημερών πολλέεεεεες εξετάσεις βιοχημικές και αιματολογικές και χαίρει άκρας υγείας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα δεν εφαγε σχεδον καθολου τις τελευταιες δυο μερες! τι κεφτεδακι του εδωσα που μολις τα μυρισει μας κυνηγαει ουτε να το φτυσει... τι φαγαμε μες τη μουρη του αντι να λυσαξει ως συνηθως καθοταν διπλα μας αταραχος... υποθετω πως επαθε παρακρουση απο τη ζεστη... εδω εμεις σκαμε αυτα ετσι θα μεινουν? εγω του αγορασα γαλα σαν πιο δροσερο και ηπιε λιγακι... σημερα που δροσισε λιγο παλι ολη μερα τρωει! οποτε μην ανησυχεις αυτο μαλλον ειναι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως δεν τρώει στον ίδιο βαθμό και με την ίδια συχνότητα όπως παλιότερα λόγω της ζέστης και του καλοκαιριού;
Εάν έχει μειωθεί λίγο η ποσότητα φαγητού που τρώει ενώ δεν υπάρχει καμία άλλη αλλαγή στη διάθεση/συμπεριφορά της, ίσως είναι εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Εάν όμως αυτή η αλλαγή προκαλέι μια ανησυχία ή φαίνεται αξιοσημείωτη, τότε ένα τηλεφώνημα για αρχή με τον κτηνίατρο ίσως θα ήταν καλή ιδέα, αν και πιστεύω ότι όλα θα είναι καλά! :)

τώρα γύρισα από τις διακοπές.. Υποθέτω πως η ζέστη το είχε πειράξει.. Αφού ζητούσε κάθε μέρα μπάνιο. Έτσι είπε η μαμά μπορεί και να δικαιολογηθεί που την έπρηξε στα μπάνια ενώ της είχα πει να μην το κάνει... Ακόμα και στο κεφάλι της έριχνε!!
Και από εκεί που η Μόλυ σιχαινόταν το νερό μέσα σε 5 μέρες μου τρίβεται για να την ψεκάσω με αυτό που βρέχουν οι κομμώτριες τα μαλλιά. Όσο για την ούρα την κούρεψε γουλί:S Το καλό είναι ότι το ζωντανό άρχισε να τρώει ξανά και ελπίζω να συνεχίσει γιατί είναι πολύ αδύνατο και δεν είναι καλό να μείνει ένα μάτσο κόκαλα.

Μερικές γάτες αγαπούν το νερό και το αποζητάνε.
Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω ότι δεν είναι καλό το συχνό μπάνιο τότο για το τρίχωμα του όσο και το δέρμα του.
Εγώ τα δικά μου δεν τα κάνω μπάνιο, με εξαίρεση τον Απόλλωνα που όταν ήταν πιο μικρός είχε λερωθεί από πίσω μετά την ανάγκη του που και τότε τον έπλυνα τοπικά.
Μπορείς να χρησιμοποιείς μωρομάντηλα ή βρεγμένα πανάκια και να την "χαϊδεύεις" λίγο με αυτό. :)
Είναι πολύ θετικό πάντως που άρχισε και πάλι να τρώει! :)

Γάτα με "ξαφνική" ανορεξία

Αγαπητοί φίλοι,
σήμερα είναι η 4η μέρα που η γάτα μου ουσιαστικά δεν θέλει να φάει...
Την Παρασκευή το πρωί ενώ ήρθε με όρεξη στην πρωινή "αναφορά" για φαγητό (γιατί έχουμε τέσσερις γάτες) όπως κάθε μέρα, κοιτούσε το φαγητό χωρίς να τρώει, ή δοκίμασε να πάρει λίγη ξηρή τροφή στο στόμα της και μετά την έφτυνε. Επίσης έκανε συνεχείς εμετούς, χωρίς να βγάζει φαγητό ή τρίχες, μόνο ένα λευκό/κίτρινο υγρό. Η συγκεκριμένη γάτα είναι δύστροπη με το φαγητό, τρώει μόνο ξηρά τροφή και δεν τις αρέσουν οι "μεζέδες" (π.χ. κονσέρβα, ή νωπό φαγητό).
Το απόγευμα επίσης ενώ ήρθε στο "συσσίτιο" όταν τις φώναξα (που σημαίνει ότι το ζώο πεινάει) παρ' όλα αυτά δεν έφαγε πάλι ούτε ένα κομμάτι ξηρά τροφή.
Την ίδια μέρα την πήγαμε στο γιατρό., ο οποίος την εξέτασε (ψηλάφιση οργάνων, οπτικός έλεγχος στο λαιμό, κλπ, θερμοκρασία στον ποπό, ακρόαση με στηθοσκόπιο) και την βρήκε σε καλή κατάσταση, δεν είδε κάτι ανησυχητικό. Κάναμε εξετάσεις αίματος οι οποίες λέει ήταν φυσιολογικές εκτός από μια τιμή που ήταν λίγο πάνω από το κανονικό και έχει να κάνει με το συκώτι. Η γιατρός είπε ότι δεν είναι υπερβολικά πάνω από το κανονικό και προς το παρόν δε θα πρέπει να μας ανυσηχήσει αυτό. Τελικά της έκανε ένεση για να σταματήσει τον εμετό.
Την επόμενη μέρα (Σάββατο) την ξαναπήγαμε στο γιατρό. Κάναμε ακτινογραφίες για να δούμε μήπως έχει καταπιεί κάτι (π.χ. πλαστικό παιχνίδι). Δεν έδειξαν όμως κάτι, φαίνονταν όλα φυσιολογικά. Τις έκανε ένεση για να σταματήσει τους εμετούς. Οι εμετοί σταμάτησαν αλλά η γάτα δεν έφαγε ούτε δέκα κροκέτες συνολικά όλη μέρα.
Την επόμενη μέρα (Κυριακή) η γάτα συνεχίζει να μην τρώει και να είναι λίγο άκεφη. (Παρ'όλα αυτά όμως δεν έχει πυρετό). Την ξαναπήγαμε στον γιατρό ως επείγον περιστατικό, όπου τις έκανε άλλη μια ένεση για τον εμετό, και μια ακόμη για να την ανοίξη την όρεξη. Δυστυχώς όμως η γάτα δεν έχει πια όρεξη να φάει, και τώρα δεν έρχετε καν στο "συσσίτιο". Η γάτα έχει εδώ και μερικές μέρες "βραχνή" φωνή, και υποψιαστίκαμε φαρυγγίτιδα και τώρα τις δίνουμε ένα φάρμακο που θα της "μαλακώσει" το λαιμό αλλά ακόμη δεν θέλει να φάει τίποτα.
Από χτες το απόγευμα την ταίζουμε με το ζόρι με σύριγγα, δίνουμε φαρμακευτική κονσέρβα ανακατεμένη με νερό για να τραφεί λίγο το ζώο γιατι θα πάθει ζημιά τόσες μέρες νηστικό.
Δυστυχώς οι γιατροί εδώ περα που είμαστε δεν είναι για να τους εμπιστεύεσε, και γι' αυτό έχουμε συχνή τηλεφωνική επαφή με τον Αίλουρο όπου μας έχουν βοηθήσει και συμπαρασταθεί πάρα πολύ οι άνθρωποι.
Αν μπορεί να σκεφτεί κάποιος οτιδήποτε που να μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ πολύ να πει την άποψή του να βοηθήσει να γίνει καλά το παιδί μου γιατί αν πάθει κατι δεν θα το αντέξω και αυτό.

Απάντηση: Γάτα με "ξαφνική" ανορεξία

Περαστικά στη γατούλα...
Δεν ξέρω αν βρίσκεσαι σε πόλη, αλλά μήπως να επιχειρούσες και μια "δεύτερη γνώμη" από διαφορετικό γιατρό?
(Όλοι οι υπόλοιποι "σκιτζήδες" είναι?)
Απλά να του πας και τις εργαστηριακές εξετάσεις που κάνατε ως τώρα, προκειμένου να μην ξανα-ταλαιπωρηθεί το γατί και
ας της ξανακάνει κλινική εξέταση. Νομίζω καλό θα ήταν να γίνει αυτό. Ο Αίλουρος πολύ καλό κτηνιατρικό κέντρο,αλλά, όσο και να'ναι,
διάγνωση εκ του μακρόθεν... Το οτι συνεχίζει να μην τρώει, είναι λίγο ανησυχητικό:worry:
Εύχομαι το καλύτερο και γρήγορη βελτίωση.

Φιλε μου, δεν μου αρεσει καθολου η διαγνωση του κτηνιατρου που την πηγες. Τι παει να πει δεν εχει τιποτα. Τοτε γιατι δεν τρωει; Αληθεια, τα δοντια της τα κοιταξαν; Οι γατες οταν εχουν χαλασμενα δοντια και πονανε δεν τρωνε. Βεβαια, δεν κανουν εμετο. Μηπως να εδειχνες τις βιοχημικες της εξετασεις σε καποιον αλλο κτηνιατρο; Αν δεν εχεις εκει κοντα αλλο κτηνιατρειο, ισως να τις εστελνες σε καποιο αλλο, στον αιλουρο ισως, με mail.

Δεν είμαι κτηνίατρος και δεν μπορώ να βοηθήσω. Μόνο ζημιά θα κάνω αν αρχίσω να κάνω διαγνώσεις. Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα της γάτας δεν είναι καλή. Διαφωνώ λοιπόν με τη διάγνωση του κτηνιάτρου που την είδε. Θα μπορούσε να σας παραπέμψει σε κάποιο άλλο γιατρό αν αδυνατεί να βρει τι έχει η γατούλα, αλλά το "Δεν έχει τίποτα" δεν με ικανοποιεί. Αν δεν είχε τίποτα τότε θα έτρωγε, δεν θα έκανε εμετούς και θα ήταν εύθυμη. Το πρώτο σημάδι μιας αρρώστιας, για να ξέρεις, είναι η ακεφιά και η κομμένη όρεξη. Οι εμετοί είναι το δεύτερο. Πως μπορεί λοιπόν ένας κτηνίατρος να λέει με τοση άνεση ότι η γατούλα δεν έχει τίποτα; :/:
Η άποψή μου είναι να κάνετε τα αδύνατα δυνατά να την δει άλλος κτηνίατρος. Δεν γίνεται, όλο και κάποιος θα υπάρχει στην περιοχή σας. Κάποιος που ίσως να σας συστήσουν, ακόμα και ο Αίλουρος, αν γνωρίζει κάποιον.
Αν αφήσετε τη γατούλα έτσι απλά θα χειροτερέψει.
Εύχομαι να βρείτε μια λύση και να γίνει καλά η γατούλα σας!!!

Εφοσον η γατα δεν καλυτερευει, πρεπει οπωσδηποτε να πατε σε δευτερο κτηνιατρο.Ισως κατι του εχει ξεφυγει του πρωτου,δεν ξερω.Αλλα εφοσον ειναι ετσι η γατα επειγει να την δει και δευτερος.:worry:
Μακαρι να πανε ολα καλα.

χμ..όντως περίεργη περίπτωση...νερό πίνει?είναι δραστήρια?στην άμμο της πάει? αν κ όπως είπες δεν είναι εύκολη στο φαγητό,δοκίμασε να της δώσεις κάτι από μαγειρεμένο,που να μην έχει φάει ποτέ. πχ μπουτάκι κότας ή γαλοπούλας βρασμένο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back